Hae
Prime Life by Umppu

Voihan joulua toivottaa paljailla perskannikoillakin!

Tallinnassa on nyt vietetty useampi päivä. Oltiin ensimmäistä kertaa autolla reissussa jo ainakin meidän kohdalla se toimi loistavasti. Ei tarvi roudata niitä tavaroita essun tassun laivaan/takaisin ja kun meni hyvissä ajoin niin säästy ruuhkalta. Mentiin uudella Mega Star laivalla mikä oli hieno uus laiva.

Satamasta ajoi 15-20 minuttia tähän Viimsi hotellille ja kaikki sujui todella kätevästi. Meillä on iso huone missä erillinen makuuhuone ja todella iso olohuone.  Hotelli on ihan kiva. Meillä kuuluu puolihoito, eli aamiainen ja illallinen. Hotellissa on mahdollista otta erilaisia hoitoja ja hoitohuoneita on todella paljon. Kaikille kuuluu veloituksetta 2 hoitoa. Me ei niitä varattu, koska ikinä ei tiedä kenellä on mitäkin ja mihin aikaan. Täällä on todella paljon eläkeläisiä, mutta mikäs siinä. Hotellissa on myös suuri leikkipaikka lapsille, minne saa jättää lapsen esim hoidon ajaksi. Leikkipaikka on vähän kun hoplop vähän pienemmässä koossa.

Oli toisaalta ihana olla joulu pois kotoa ja tehdä jotain ihan muuta. Kaikista kivon asia joulussa on se joulunaika. En pidä aattoa mitenkään ihmeellisenä juhlana ja kaikki repii siitä aivan käsittämättömän stressin. Koti pitää olla kun sisustuslehdestä, lahjat pitää olla paketoitu symmetrisesti kuusen alle ja kaikki yhteensopiviin papereihin. Unohtamatta yllätyksellistä kattausta.

 

Mää oon ollut itse koko vuoden niin riivatun väsynyt että menin sieltä mistä aita on matalin. Pois kotoa enkä edes lähettänyt joulukortteja. Kun jokainen päivä on selviytymistaistelu niin jouluna saa olla itselleen armollinen ja ottaa rennosti.  Kuitenkin mietin että ehkä ensi joulu on sellainen että me ollaan vaan ihan kotona ilman mitään härdelliä. Kun on kaks pientä lasta niin pitää mennä niiden rytmin mukaan ja helpointa se on tehdä kotona.

Kotona voi tehdä juuri niitä asioita mitä itse haluaa perheen kanssa tehdä ilman sitä säätämistä. Tänä vuonna multa jäi kokonaan jouluruoka syömättä, koska illallinen oli niin myöhään ja koko hotellin aula oli mummoo täynnä ja ruoan saamisessa olisi kestänyt  varmaan tunti.. sen kerran kun oikein föönaan hiukset, meikkaan ja laitan parempaa Seppälää niin sekin oli aivan turhaan.

Mulla ei juurikaan ollut puhelinta mukana ja konettakaan en avannut kertaakaan, mikä oli aika jees. Lapsia nukuttaessa kuitenkin selailin puhelinta ja katselin tuttujen ja tuntemattomien joulutervehdyksiä. Niitä oli kiva katsella ja ihastella.

Toisilla on perhepotrettia tai lapsen/lapsien kuvia jouluisissa tunnelmissa. Osalla on koiria joulufiiliksissä, mutta ehkä omituisin tapa omasta mielestäni toivottaa joulua on paljailla perskannikoilla.. Ymmärrän sen ehkä vielä tietyssä ammatissa taiteilijanimeltään ”Tatjana” mutta en ainakaan vielä ole keksinyt mitä yhteistä niillä on joulun kanssa. Mutta tyylinsä kullakin.. mitäs se mulle kuuluu 😉

Me käytiin kahteen kertaan Vanhan kaupungin torilla ja kyllä siitä ei pääse mihinkään että se on tähän asti tunnelmallisin paikka missä olen joulun alla ollut. Ihanat tuoksut, musiikki, tunnelma ja jotenkin tietynlainen ilmassa oleva jouluntaika. Vaikka tori on täynnä ihmisiä ei mitään tarvitse jonottaa. Olisin voinut katsella toria tunti tolkulla ilman kiirettä minnekkään. Toivottavasti teillä oli kaikilla ihana joulu. Vielä luvassa yksi joulu postaus ja sitten siirrytään ihan muihin aiheisiin. Tajusin just, että mulla on tässä viikon sisään tulossa vielä Primen ”Prime goes Balmain lanseeraus bileet” ja sitten Dubain reissu mitä en oo osannut yhtään ajatella tän jouluhulinan keskellä.

Lue edellinen postaus: Joulua muilla mailla

-Umppu

3 kommenttia

 1. LT kirjoitti:

  Sait minulle kunnon hymyn, kun mainitsit hyvän joulun toivotuksista perskannikoilla 😀
  Oli pakko tarkistaa, mutta joo, olihan se ihan jouluaattopostaus. Tapansa kullakin.

  Joulu poissa kotoa tekee välillä ihan hyvää. Ei stressiä silitetyistä pöytäliinoista jne., vaikka itse en kyllä olekaan sellainen stressaaja.

  Toivottavasti sait vähän rentouduttua ja kohta kohti uusia haasteita! 🙂

 2. Hyvaajoulua kirjoitti:

  Ihana joulu teillä! Mainioita kuvia ihanista lapsista ?
  Täällä kirjoittelee yksi lapseton nainen, joka ei todella tavoittele kauniita kattauksia ja kiiltokuvamaisia postauksia joulusta. Raskaan (=pitkien työpäivien) vuoden jälkeen hankin kaiken valmiina (Kokkikartanolla parhaat joululaatikot ??) joulupöytään ja hyvää on ollut! Jouluruoka nautitaan verkkareissa ja villasukissa. Tärkeintä on rento fiilis ja hyvä mieli. Mää en oo koskaan jaksanut kuunnella joulustressiä kehitteleviä tyyppejä, kun pitää tehdä sitä ja tätä.. Kun ei oikeesti tartte!
  Joulu tulee ja menee. Jokainen nauttikoot siitä juuri, kuten haluaa.
  Hyvää vuoden loppua teille kaikille Umppu ♥️

 3. Milla MAgia kirjoitti:

  Samaa mieltä..joulunaika on parasta ja se joulun odotus ja fiilis, mutta aatto ei lopunviimein kummoinen päivä oo…aaton jälkeen on jo ihan kiva, että koko joulu on ohi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.