Hae
Prime Life by Umppu

Joulua muilla mailla

Jouluaatto on nyt takanapäin. Lahjat on avattu ja toiveita toteutettu (paitsi se mun ainut toive ;)). Me ollaan oltu perheen kanssa joulun aikaa Helsingissä ja nyt ollaan täällä Tallinnassa. Jotenkin täällä tavallaan tajusi sen, että ei se joulu ole yhtään sen kummempi kun mikään muukaan juhlapäivä. Toisaalta joulunaika on siitä ihanaa, että kaikki rauhoittuu omiin koloihinsa. Ainakin itse olen suunut olla ihan täydessä rauhallisuudessa töiden puolesta, eikä kukaan ole kysynyt aikaa kampaajalle ;).

Helsigissä oli lumettomuudesta huolimatta kaunista. Teki todella hyvää kävellä raittiissa ilmassa ja olla ylipäänsä ulkona. Ulkona tulee vietettyä näin talvella aivan liian vähän aikaa päivässä. Kaupunki oli todella kauniisti valaistu ja jotenkin tunnelmallinen. Se mikä Helsingissä eroaa esimerkiksi Tampereen keskustaan on ihmiset. Uskon että Helsingissä käytetään enemmän julkisia ja ihmisillä ei ole autoja niin paljon, kun taas Tampereella lähes kaikilla on auto. Toki onhan sielä myös muutenkin ihmisiä enemmän, mutta jotenkin kaupunki tuntuti pitkästä aikaa lämpimältä.

Käytiin Tuomaan markkinoilla, jotka muistuttavat kuitenkin aika pitkälle Tampereen joulutoria vähän isommassa mittakaavassa. On hassua jos torilla on yksi karuselli mihinkä on varmaan tunnin jono, niin miksei niitä ollut kahta, vai oliko kyse siitä että oltiin viimeistä päivää paikalla….

Mää itse nautin tallustella kaupungilla, mutta se on jäänyt vähän vähemmälle (koska rattaista kuuluu äti, äiti haluun *sitä *tätä tai toiselta puolelta voidaanko lähtee on tylsää). Saatiin kuitenkin jo Helsingistä tunnelmaa seuraavan päivän Tallinnan reissua varten mukavasti. On muuten aika haastavaa saada sellaista hotellihuonetta, missä olis ihan sisustukseen kuuluvia sänkyjä.. En tarkoita sellaista että on lisävuode ja muutama retkisänky vaan ihan oikeita sänkyjä. Kun perhehuoneet maksaa usein reilua 200€/yö niin on kummallista että saat sillä lapselle lähes kelvottoman matkasängyn. Meille löyty kuitenkin ihan mukava huone satamassa ihan oikeilla sängyillä.

 

Oli ihan mukava aamulla rauhassa herätä ja lähteä laivaan. Kerron seuraavassa postauksessa lisää meidän itse Tallinna joulusta. Nyt lähdetään koko porukka aamupalalle. On ihanaa kun ei ole kotitöitä tehtävänä ja saa välillä vaan olla ja ihmetellä.

Lue edellinen postaus: Miksei oma äiti kelpaa? 

-Umppu

Yksi kommentti

  1. EA kirjoitti:

    Millä kameralla olet ottanut tän postauksen kuvat? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.