Hae
Prime Life by Umppu

Rokotteiden sivuvaikutukset..

Kun tossa hetki sitten kirjoitin että taida olla myöhässä influenssarokotteen kanssa niin käytiin ne koko porukka ottamassa viime perjantaina. Mulla ei oo koskaan tullut rokotteista mitään paitsi nyt. Aivan karsee kurkkukipu kuja yskä ja mieli täynnä sellaisia oksettavia kivikovia limapalloja… kuumeinen olo alkoi jo samana päivänä ja on jatkunut siitä asti. Vikke on myös nukkunut (taas) todella levottomasti ja viime yönä valivottiinkin taas 3h keskellä yötä. Onneksi olin kaukaa viisas ja menin jo 8 nukkuun niin jaksoin hyvin painaa yövuoron ;). Vivian on myös ollut vähän vaisu.. Se että koitan selvitä että perheemme olisi terve ja rokotan niin saadaankin kaikki joku kestoflunssa…

Kohta alkaa influenssaepidemia ja kaikkien rakastama noro, jotenka TÄÄLLÄ ollaan! En ole missään määrin rokotevastainen, mutta töissä työkaverini luki juurikin tästä meille annetusta rokotteesta, joka ei siis ilmeisesti suojaakkaan tältä influenssalta vaan se rokote on eri minkä saa yksityiseltä.. Rokotteen suoja influenssaa vastaan on heikko. No täähän meni tuttuun tapaan taas ihan lapaan koko homma. Ei voi muuta sanoo, kun että onneks mulla alko loma tänään. Yrittäjille nämä pienet paussithan on aina oiva aika sairastaa, kun stressi vähän laukeaa niin mulla on jo poskiontelot tukossa. Koitan pitää mielen kuitenkin positiivisena…

 

Mää oon niin onnellinen että vuosi 2017 on kohta paketissa. Joulu tulee niin super hyvään saumaan. Lähdetään Tallinnaan jouluksi ja mennään päivää etukäteen fiilisteleen jo Helsinkiin. Ainakin somen perusteella kaupunki on kauniisti valaistu. Toki on Tampereellakin valot, mutta suurin osa niistä on työmaavaloja.. koko kaupunki on remontin peitossa.. Helsingissä on ehkä vielä Tuomaan markkinat, mistä oon kans nähnyt kivoja kuvia. Jos keli sallii rattaat niin sinne suunnataan. Saa toki vinkata Helsingissä jotain paikkoja jos tulee mieleen, missä vois piipahtaa joulufiilistä hakemassa.

Meillä on kotona rappusremontti meneillään ja saatiin lupa olla tämä yö vielä kotona ja sitten mennään mun porukoille evakkoon. Just sain pakattua lasten kamat ja paketoitua lahjat, jotenka joulu saa tulla. Ihanaa päästä vähän rentoutuun hetkeksi ja pois omista ympyröistä.

Lue edellinen postaus: Mitä mieltä ootte ”henkilökohtaisista” valmennuksista?

-Umppu

11 kommenttia

 1. Niina kirjoitti:

  Influvac-rokotehan sisältää tapettuja taudinaiheuttajien, joten se ei voi aiheuttaa sinänsä oireita, toki koko ajan on viruksia liikeellä ja kaikenlaista flunssaa mitä vastaan rokote ei tietenkään ole. Se on vain sattumaa, että oireet tulevat yhtä aikaa. Lisäksi rokotteet tehdään ennakoiden joten on huonoa tuuria, ettei tämä rokete tehoakkaan nyt jylläävään influenssa kantaan. On todennäköistä, ettei yksityisenkään rokete siihen tehoa. Vielä on kuitenkin liian aikaista sanoa mitään varmaa suuntaan tai toiseen.

  • primebody kirjoitti:

   On se todella outoa että kaikki meistä rokotteen ottaneista alkaa oireileen heti rokotuksen jälkeen, mutta toki voihan se olla jotain muutakin..

  • Anna kirjoitti:

   Et olisi Umppu ensimmäinen kenellä ilmaantuu influenssarokotteen jälkeen influenssa. Ja tarkoitan siis heti rokotteen ottamisen jälkeen.. (En itse ymmärrä yhtään koko influenssarokotteen järkevyyttä..)

 2. Noora kirjoitti:

  Se, että saa reaktion rokotteesta kuuluu asiaan. Kuume, nivelkivut ja päänsärky on yleisimpiä haittavaikutuksia ja sit tietty se rokotetun käden kipu. Se on yleensä vaan hyvä, että reagoidaan. Elimistö silloin on ainakin reagoinut rokotteeseen ja pyrkii muodostamaan vasta-aineita 🙂

 3. Mari Kononen kirjoitti:

  Rokotteen aiheuttamat haitat on myös yleensä pahemmat kuin itse tauti ja joka vuosi influenssa vie tehohoitoon myös perusterveitä ihmisiä

  • Ninni kirjoitti:

   Ahhahahahh voi tietämätön. Jos olisit itse kokenut INFLUENSSAN niin nauraisit itsekin tälle kommentillesi. Rokotteen haitat pieniä ja asiaan kuuluvia, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän.

  • Mari kirjoitti:

   Sekoilin kirjoittaessani. Tarkoitin siis nimenomaan että haitat pienempiä kuin itse tauti. Ja aina myös harmittomia itse tautiin verrattuna. Pitäisi lukea komentti useampaan kertaan ennen kuin lähettää:D

 4. Mira kirjoitti:

  Vuosia sitten kun en ollut ottanut rokotetta, sairastin influenssan. En muista kolmesta päivästä mitään ja jälkitautina tuli viiden kuukauden keuhkoputkentulehdus joka johti astmaan. Minullekin on joskus tullut flunssa heti rokotteen jälkeen ja se on kestänyt lievänä koko talven. Mutta silti otan rokotteen koska mieluummin flunssa kuin influenssa.

 5. Um kirjoitti:

  Turhaa koko influenssa rokotteet. En ole koskaan ottanut.Enkä ota. Härskiä bisnestä :(.

 6. Ninni kirjoitti:

  Rokottet lyödään lukkoon n. 6 kk ennen influenssakauden alkamista. Se on arpapeliä ja todellisuuslaskentaa, tulevaisuuteen kun kukaan ei näe tänä päivänäkään (mikä virus jyllää puolen vuoden kuluttua). Yksityiseltä saa eri rokotteen. Meillä täällä jyllää yli 100 eri flunssavirusta eli jos rokotteen jälkeen sairastuu se on jokin toinen virus. Tosin vasta-aineet ronotettuun virukseen muodostuvat kahden viikon kuluttua suunnilleen rokotuksesta, siinä aika hyvät mahdollisuudet napata myös se virus mitä vastaan on rokotettu. Itse rokotteesta ei sitä influenssaa voi saada mitä vastaan on rokotettu. Influenssarokote tosin ei anna joka ikiselle 100 % suojaa eli osa rokotetuista saattaa sairastua, mutta se ei johdu siitä rokotteesta vaan vasta-aineita ei vain tarpeeksi ko henkilölle syystä tai toisesta muodostunut.

  Hyvin suurella todennäköisyydellä kerran influenssa sairastanut jälkitauteineen ottaa rokotteen tulevina vuosia, sen verran kamala tauti kyseessä.

 7. JK kirjoitti:

  Hirveästi jotkut influenssasta varoittelee. Kyllä, siihen toki kuolee paljon ihmisiä (ei suoraan), mutta ovat yleensä jo jonkin perussairauden kanssa eläviä. Terveyskirjastossakin sanotaan, että perusterveellä suurimmat oireet ohi 3-5 päivässä. Lisäksi nuhakuume on hyvin samankaltainen, lääkärikään ei sitä voi erottaa kumpi kyseessä. Ei siis ole tarkoitus sinällään vähätellä tätä virusta, joskus vaan tuntuu, että tehdään siitä suurempi mörkö kuin se oikeasti laajalla skaalalla on. Ja tosiaan ymmärrettävää tietysti jos sitä pelkää jos on riskiryhmään kuuluvia lähellä. Rokotteen tehosta vaan ei koskaan tiedä ja tänä vuonna sen on sanottu olevan ilmeisen huono.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.