Hae
Prime Life by Umppu

Mitä mieltä ootte ”henkilökohtaisista” valmennuksista?

Varmasti kukaan joka somea seuraa ei ole voinut välttyä nykypäivän myymiseltä. Mitä ”kuuluisampi” ja suosittu oot niin sitä enemmän on jos jonkinmoista alennusta ja myymistä. Jokaisessa kuvassa on yhtiestyö tai maksettu kumppanuus. Jos ihmisiä kiinnostaa näiden ihmisten touhut niin se on kuitenkin aika vääristynyttä. Hetki sitten yksi bloggaaja valitteli, kun oli ostanut uuden puhelimen, mitä moni bloggari oli mainostanut ja puhelin oli loppupeleissä ihan surkea. Sanoinkin että se oli varmaan kaupallinen yhteistyö ja maksettu mainos ;). Kaupallisia yhteistöitä on välillä mukava tehdä, koska pääsee itse testaamaan erilaisia tuotteita, mutta kyllä niiden pitäisi silti sopia henkilön profiiliin eikö? Mää oon ihan rehellisesti sanottuna tosi kyllästynyt muutamaan some tiliin missä ei ole mitään muuta, kun omien ”sali” tai kotitreeni ohjelmien mainostamista. Joka päivä on uus pyöreämmät pakarat treeni ja aina on jostain treenistä early bird hinta meneillään. Näistä on varmasti osa tosi jees ja tuloksia syntyy, mutta suurinosa on vain kaupallista shaibaa.. Ja tietenkin valmennusohjelma sopii synttärilahjaksi, joululahjaksi, nimpparilahjaksi ja ihan miksi vaan lahjaksi, koska mikä sen parempaa, kun antaa lahjaksi hyvää oloa?

Aina on tulossa uusia ja mahtavia ”työ juttuja” ja samat valmennuspaketit jatkuu päivästä toiseen. Kaikessa on se alkuhuumansa ja sitten homma tyssää kun lehmän häntä. Vaikka jotkut nettivalmennukset on hyviä ja ne voi toteuttaa kotona, niin silti väitän että kyllä se valmentajan läsnäolo tietyissä asioissa on todella tärkeää. En itse muutenkaan perusta enää minkään sortin dieetin tai ohjelman perään vaan kultaisen keskitien löytämiseen ja valintojen tärkeyteen. Elämä välillä muutenkin on pelkkää suorittamista, niin miksi siihen pitää vielä lisätä tietty ruokavalio ja treeni mikä on ”pakko” tehdä. Tietenkin on tekosyy jos et löydä aikaa tehdä tätä treeniä klo 23.30 kun vihdoin saat lapset nukkumaan ja sulla alkaa se ”oma aika”. Mää oon ainakin niin raato siinä vaiheessa, että se mikä kiinnostaa on oma sohva..

Vaikka itsekkin jaan välillä lukijoille alennuskoodeja ja järjestän arvontoja niin harvoin niistä hyödyn itse mitään. Ajattelen vain lukijoita ja saan siitä hyvän mielen. Oon aivan sata varma, että jos keksisin jonkun ”Umpun nettivalmennuksen: Näin selviät arjesta” niin niitä menisi kaupan ihan vaan porukan uteliaisuudesta. Voisin hyvillä mielin ostaa pari uutta käsilaukkua, mutta mihinkä se johtaisi? On myös aivan eri asia liittää tavalliseen työssäkäyvän perheen äidin arkeen treeni, kun sellaiselle joka hankii elantonsa niiden avulla.. Jos mun ei tarvisi käydä töissä niin ihan varmasti urheilisin joka päivä ja jaksaisin tehdä ja kokkailla ties mitä fit-food settejä.

Ennen ihmiset naureskeli nettivalmennuksille ja nyt kaikilla niillä naureskelijoilla on ne omat valmennukset. Julkisuus ja kaupallisuus kulkee käsi kädessä. Vaikka itse teen myös välillä niitä kaupallisiakin juttuja niin haluan pitää oman someni kuitenkin oman näköisenä. En edes jaksaisi jatkuvasti tehdä kaupallisia yhteistyö juttuja, koska niissä on aina oma hommansa. Ihmiset haluavat samaistua ja saada vertaistukea, mutta monesta kanavasta se on kadonnut kokonaan ja se on mennyt pelkään itsensä myymiseksi.

Myös monen ihmisen elämä on mennyt hyvin kilpailevaksi.. kenellä on kallein käsilaukku olalla tai hienoin auto ja ne on asioita mitä ihan perus duunarilla ei ole koskaan mahdollisuus hankkia. Siihen kylkeen vielä rikas mies ja homma on valmis. Olisi ihan oikeesti hauska tietää minkälaista näiden ihmisten elämä oikeasti on. Onko se sitä että tukka ja meikki on aina tip top ja kuvaaja kulkee joka paikassa kuvaamassa ja ikuistamassa jokaisen hetken? Mitä se on sielä pinnan alla? Olis joskus ihan hauska nähdä jengi sohvalla verkkareissa syömässä pitsaa. Eihän oo kai olemassa ihmistä kuka ei siitä tykkää 😉 tai esimerkiksi suklaasta? No tämäh toki oli mun henkilökohtainen mielipide, enkä suinkaan halua lytätä kaikkia nettivalmennuksia, koska niitä on hyviäkin olemassa. Jotenkin itse kaipaisin ihmisten taakse hieman koulutusta, lajikokemusta ja sitä ammattitaitoa. Tämä pt ala on kuin villilänsi nykyään…

Lue edellinen postaus: Miksi ihmiset katoaa julkisuudesta? 

-Umppu

13 kommenttia

 1. Sikke kirjoitti:

  Amen to that!

 2. Eve kirjoitti:

  Jep. Ehkä se toimii joillekin. Mulle ei yhtään, jaksan viikon ja loppu. Heti kun otin valmentajan niin sain 10 kg pois koska oli myös joku jolle olet tilivelvollinen ja se toimii minulle. Ja eniten se on henkistä, siksi itse kaipaan sitä tukea ja keskustelukaveria ratkomaan tiettyjä ongelmia.

 3. Mielipide kirjoitti:

  En ikinä, siis IKINÄ maksais kellekään pikku-pimulle mistään nettivalmennuksesta. Oon itse kilpaurheillut ja mulla on ollut ihan ihkaoikea valmentaja, keski-ikäinen mies, jolla on aavistuksen enemmän kokemusta kaikesta. Yhdelläkään kakskymppisellä fitnessmimmillä ei olis mulle mitään uutta annettavaa yhtään millään urheiluun liittyvällä saralla. Tiedän, että esittäisin heille sellaisia kysymyksiä, johon eivät osaisi 99% varmasti vastausta.

 4. Annika kirjoitti:

  Juuri näin. Ja kaiken lisäksi osa nettivalmennuksista on sellaisia, että jos niihin kuuluu ruokaohjeet, kalorit ovat tosi alhaalla ja voit saada vaan harmia niistä itsellesi.
  Tai sitten luvataan, että kun teet tään pakarajumpan kotona ilman painoja, saat täydelliset pakarat ja just samanlaiset kuin mulla. Ja paskat! Kun kuitenkin se nettivalmennuksen vetäjä on yleensä joku salitreenaaja, joka on salilla treenannut monta vuotta isoilla painoilla?! Niin miten ihmeessä ne pakarat on tullut sillä kotona tehdyllä satujumpalla missä vähän pumpataan pakaraa.

  Ja sitten nuo yhteistyöt… Mua myös on alkanut tympiä nää, jotka ei laita enää aitoja kuvia ollenkaan vaan joka kuvassa mainostetaan jotain. Rannekelloja, kirjoja, treenivaatteita, kuulokkeita, lisäravinteita, superfoodeja ja kaiken lisäksi parhaillaan lähes jotain Saarioisten äitien tekemää ruokaa. Lähdetään mihin vaan mukaan. Kyllä mä ymmärrän jos on ne muutamat hyvät yhteistyöt. Joku tietty lisäravinnemerkki ja joku tietty treenihousu. Asioita, joista ollaan oikeasti sitä mieltä ja joka oikeasti liittyy omaan ”alaan”.

 5. Anna kirjoitti:

  Minua ärsyttää kaikki kaupalliset yhteistyöt, koska niissä ei koskaan sanota yhtään negatiivista asiaa mainostettavasta tuotteesta. En tiedä saako niin tehdä, mutta en usko, että aina just ne tuotteet mitä annetaan bloggaajien testattavaksi on niitä täydellisiä tuotteita.. Ja lähinnä naurattaa ne postaukset (kaupallinen yhteistyö) mitä lukiessa tulee sellainen olo, että postaus on kirjoitettu vain saadakseen itselle siitä se hyöty. Nykyään tuntuu, että joka blogissa mainostetaan välillä jotain ja sitten miettii sitä, että uskooko joku enää nykyään niihin ”mainospuheeisiin”.

  • primebody kirjoitti:

   Paljon blogaajat (itse en) tekee yhteistöitä missä on valmiit tekstit.. toki usein yhteistyö postauksista maksetaan jotenka kukaan tuskin haluaa maksaessaan että esim omaa tuotetta haukutaan

 6. Jenni kirjoitti:

  Jes, mahtava teksti!

 7. Tiia kirjoitti:

  Mä en oikein kannata myöskään noita nettivalmennuksia. Poikkeuksia toki löytyy, mutta just nää puolijulkkisten 10 euron valmennukset on sellaisia, joita en suosittelisi kyllä kellekään. Ilmeisesti tosiaan kaupataan samaa ohjelmaa melkein kaikille ja mietin vaan, että MITÄ muka voi oikeasti tarjota 10-30 eurolla. Ei mitään laadukasta ainakaan, senhän sanoo jo järkikin. Muutenkin, kun omaa itse pitkän taustan liikunnan parista, en maksaisi kyllä enää kellekään, jolla ei ole vahvaa urheilutaustaa tai oikeasti muutakin osaamista kuin perussalitreeni.

  Just noi early bird -ja muut mukahienot tarjoukset on aika naurettavia, kun ne samat tarjoukset on kuutena päivänä viikosta voimassa. :DD

 8. taika kirjoitti:

  Niin totta! Just katellu et nyt kaikilla näillä ex-misseillä ja ”kohukaunottarilla” ja Seiskasta tutuilla pikkupimuilla on kaikilla samanlainen ”Fit by se ja se” -nettivalmennus ? Näin saat täydellisen perseen. En ikinä ostais semmosta valmennusta!

 9. Annika kirjoitti:

  En itsekään liputa noiden nettivalmennusten puolesta. En vain ymmärrä itse alalla työskentelevänä miten edes voi tehdä sali-/ruokavalio-ohjelmaa esim.alottelijalle näkemättä. Toki varmaan jo ns.tottuneille liikkujille voi toimia nettivalmennukset,jos kaipaa vaihtelua, mut monesti ostajat on aloittelijat, jotka saattavat olla ”nopeiden tulosten” perään. En ite maksas kyllä penniäkään sellaiselle saliohjelmasta, joka ei kato lihastasapainoja, ryhtiä, liikkuvuuksia ja jonkin moista kuntotestausta – siinä saa vielä semmosen ohjelman joka rikkoo paikat. Monesti vaan nettivalmennusten vetäjät on kouluttamattomia, poikkeuksia toki on! Kaikesta huolimatta – pääasia, että ihmiset liikkuu ja samapa tuo on minne ihmiset törsää rahansa 🙂

 10. Iiris kirjoitti:

  Mä seuraan M Aitolehden ig-tiliäja sillähän on kans nykyään joku oma valmennus. Tiedän, että jotkut tekee urheilua elääkseen (ei kuitenkaan ole ammattiurheilija), mutta aina katson silmät pyöreenä miten kahden lapsen äiti ehtii aamulla juoksulenkille ja illalla salille. Kuka sen lasten kanssa on sillon??? Ei mulla eronneella akalla ole lastenvahtiin varaa ainakaan silleen, että kaks kertaa päivässä kävisi. Ja silläkin tosiaan valmennukset. joskus semmonen olo, että polttaa kynttilää molemmista päistä sekin nainen. Ja sit prode/superfoodjuomaa vaan nassuun, että jaksaa.

  Joskus kauan sitten olin superdieetillä ja musta siitä parasta mitä jäi käteen, oli ne treeniohjelmat. Samassa valmennuksessa oli tarjolla useita erilaisia treeniohjelmia, ainakin kolmea eri sorttia, salia, kotia, kahvakuulaa…. ruokavalio nyt noissa varmaan kaikissa on aika samanlainen. 1500 kcal, vähän rasvaa paljon prodee ja kasviksii.

  Mulla on myös ollut kaks omaa PT:tä aikoinaan. Niistä täytyy sanoa, että pienellä rahalla siitä ei ole mitään hyötyä, se tekee sulle saliohjelman ja ruokavalion ja sit tapaat sitä pari kertaa kuussa. Eli pitäis satsata isolla rahalla ja tietty pitäisi sitten olla kans sitä aikaa siihen treenaamiseen reilusti. Sitten sais kunnolla tuloksia. Ja stressiä ei ollenkaan sekä unta riittävästi. Miten sellasen elämän sais….:)

 11. Fyssari kirjoitti:

  Ostin kerran julkkistreenarin nettivalmennuksen ihan vain mielenkiinnosta. Sai siitä muutamia vinkkejä omaan treenaamiseen, mutta huvitti ihan kun valmentajan tekniikat olivat aivan mitä sattuu videoilla ja kirjotusvirheitäkin kamalasti. Tuli sellainen olo, että jotain liikkeitä on vaan raavittu kasaan kiireellä ja rahat pois ihmisten taskuista! Tosin itse tarkastelen asiaa fysioterapeutin silmin, mutta silti pitäisi nettivalmennuksissa panostaa ulkoasuun ja videoihin sekä niiden editoimiseen.

 12. Janina kirjoitti:

  Oli jotenkin pakko tulla kommentoimaan tätä postausta vaikka itseasiassa en ole ennen edes blogiasi lukenut. Säännöllisin väliajoin mietin jotain tuollaista valmista nettivalmennusta, sillä rohkeutta ei vielä salille lähtöön löydy ja hommaa olisi kuitenkin paljon tehtävänä tämän vartalon eteen ja haluaisin siihen edes jonkinlaista apua ja niinsanottua runkoa mistä pitää kiinni. Tiedostan, että tietenkin se pt olisi paljon parempi vaihtoehto minullekin, mutta sitten tulee se isoin ongelma eli raha. Tuolla aikaisemmin jo joku mainitsikin että pienellä rahalla pt tekee nimen omaan ohjelmat ja se oli siinä, mutta entä jos se ei riitä niinkuin ei rahatkaan muuhun?
  Mä jotenkin koen, että jos nää ”julkkikset” haluaa rahaa kalliilla nettivalmennuksilla niin entäs pt’t? Jos miettii paljonko heidän palvelut maksaa ja parhaimmassa tapauksessa he saavat niitä summia useammilta ihmisiltä. Itse en ainakaan vielä ole löytänyt kyseisen ammatin edustajaa niin, että hinta olisi edes vähän sellainen mitä pystyisin maksamaan ja sillä saisi myös oikeasti sitä tukea ja kannustusta eikä vain sähköpostiviestejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.