Hae
Prime Life by Umppu

Miksi ihmiset katoaa julkisuudesta?

Paljon on luettavana surullisia tarinoita ihmisistä, jotka ovat julkisuudessa. Miksi toisille käy huonommin kun toisille? Me ihmiset oikeastaan nautimme juoruista. Me rakastamme päivitellä asioita ja varsinkin tapetilla olevia juoruja lehtien lööpeistä. Itsekkin teen välillä sitä ja voin kysyä että miksi? Nykymaailmassa sinusta voi tulla julkkis vaikka yhdessä yössä. Ihminen kuka on ollut ennen täysin tuntematon kaikille onkin jokaisessa mediassa esillä. Samat kasvot voivat olla lehtien kansissa ja uutisissa. Ei ole ihme että se sekoittaa monen pään.

On huippu-urheilijoita, jotka ovat esimerkiksi menestyneet urallansa. Suomen kansa on rakastanut näitä mestareita. Urheilussa, kuten oikeastaan missä tahansa saattaa tapauhtua jokin sellainen asia ihan yhdessä yössä mikä muuttaa koko elämän. On loukkaantumisia, tapaturmia ja kaikkea siltä väliltä. Näissä tilanteissa moni saattaa jäädä tyhjänpäälle. Jos nyt vaikka jatketaan tällä urheilija linjalla… Olet tottunut ehkä tietynlaisiin etuuksiin ja aika usein huippu-urheilijoilla on myös paljon mainetta ja mammonaa. Mitä sitten kun urheilu-ura tyssähtää kun seinään. ”Et ole enää mitään” ja nuoret lahjakkudet menevät ohi. Harmittavan moni turvautuu alkoholiin tai päihteisiin. Lehtien palstat eivät täyty enää kuvista pokaalin kanssa vaan pullo kourassa örveltämässä kapakassa. En yhtään ihmettele, että ihmisiä katoaa julkisuudesta.

Monen nuoren haaveammatti on olla julkkis… se voi aluksi tuntua hienolta mutta kääntöpuoli tulee hyvinkin nopeasti esiin. Julkisuuttakin on toki erilaista. Voit olla sellainen lehtien lööppi julkkis tai voit olla julkisuudessa vaikka ammattisi takia, mikä ei ole aivan niin raadollinen. Jokainen voi miettiä omalle kohdalle tilanteen, että juorulehden kuvaajat vaanivat pusikossa ja seuraavat jokaista liikettäsi. Jo ajatus tuntuu kamalalta. Sun koko elämä avataan lehtiin ja totuuksia vääristellään. Kun juttu on julkaistu on enää turha selitellä mitään, koska se juna meni jo. Varmastikkaan tässä tilanteessa ei haluta avata yhtään enempää omaa elämää.. Voisin nimetä vaikka kuinka monta ihmistä joille on käynyt näin.

Vaikka me tavallaan tarvitsemme niitä julkkiksia ja tietynlaisia esikuvia pitäisi silti muistaa, että hekin ovat vain ihmisiä. Heillä on ihan yhtälailla tunteet, kun meillä kaikilla muillakin. Jos vaikka karuna esimerkkinä olisit juhlimassa kavereiden kanssa (vaikka se tapahtuisi kerran vuodessa) ja luikautat kyykkypissan puun juurren ja saan nähdä kuvasi seuraavana päivänä kamalassa morkkiksessa lehdistä… niin tuskin siitä kukaan nauttii? Kuvat vielä nykyään jää nettiin ja niitä ei sieltä saa millään pois. Onse vaan kamala ajatella, että meidän entiset idolit on nykypäivänä meidän naurun ja pilkan aiheita.

Miksi me nautimme ihmiseten epäonnistumista? Miksi me päivittelemme toisten asioita? Miksi on olemassa ihmisiä jotka nauraa, kun toinen kaatuu eikä auta häntä nousemaan ylös? Tässä ihan jokaiselle mietittävää. Onko meillä kuitenkin asiat liian hyvin Suomessa, että meillä on aikaa kaikkeen turhaan?

Ghd setti on nyt arvottu ja voittajalle ilmoitettu! Tuli ihan mieletön määrä osallistujia.

Lue edellinen postaus: Sun lapsi ei tarvitse mitään! 

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.