Hae
Prime Life by Umppu

Miltä tuntuu olla kodin orja?

Oon tässä nyt tovin valittanut niin jotain hyvää tännekin. Uudet jutut ens vuodelle tuntuu niin hyviltä. Vaikka oon kuinka väsynyt tahansa niin huomaan että oon pitkästä aikaa ihan tosissani innoissaan.  Liiallinen väsymys tekee sen, että mikään ei tunnu miltään, mutta nyt voin tuntea jopa perhosia vatsanpohjassa.  Päässä raksuttaa suunnitelmat ja visiot. Ulkonakin on toivomani lumi ja ainakin täällä niin paksu kerros, että ei ehkä pienestä sateesta sula. Märän ja pimeän/masentavan syksyn jälkeen näkyy ihan oikeasti valoa tunnelin päässä. Tähän vielä yhdistetään joulu reissu Tallinnaan ja siitä melkein heti matka Dubaihin niin jo siinä on kerrassaan. On ihana olla lomalla ihan sillai, että kaikki on lomalla. Toivottavasti saadaan rentouduttua Tallinassa. Fiilistelen jo joulutoria ja sitä tunnelmaa ja niitä tuoksuja.

Mää oon tajunnut ihan viimeisten viikkojen aikana kuinka tärkeää mulle on oma aika. Kun käytännössä aamuyöstä iltaan ”palvelen” aina jotain niin mun on saatava olla välillä ihan hetki yksin. Mun on saatava ajatella ja kerättyä ajatuksia. Mun viime vapaapäivät on mennyt lasten sairastaessa ja huomaan heti itsessäni negatiivisen muutoksen. Mää oon luonteeltani ihan oikeesti aika rento ja tykkään nauraa, mutta väsyneenä musta tulee silmät vereslihalla karjuva ämmä. Se en oo Mää ja se tuntuu itsestä pahalta.

Voin jo ehkä sanoa että entisenä työnarkomaanina olen joutunut todellakin tekeen töitä asian suhteen. Moni ei varmasti tiedä kuinka vaikeeta mun on ottaa vapaapäivä. Ei siis käytännössä.. vaan siinä mielessä, että harvoin kieltäydyn töistä. Tahdin himmaaminen on mulle yksi vaikeimpia asioita. Mun on vaan pitänyt tajuta että väsyneenä ja iän myötä en pysty kaikkeen siihen mihin ennen. Nyt on tää vaihe ja ehkä joskus jotain muuta. Oon myös kuitenkin tajunnut sen, että mulle lepo ei tarkoita sitä että makaan sängyssä tuijottaen kattoa. Se tarkoittaa aikaa omien ajatusten kanssa. Ehkä samalla hieman urheilua.. päikkäreitä ja ylipäänsä aikaa tehdä omia juttuja. Mää ihan oikeasti nautin siitä, että saan siivota esimerkiksi ihan yksin. Mää nautin puhtaasta kodista, mutta koitappa sitä siinä sitten tehdä ja viihdyttää ja palvella samalla kolmea lasta..

Ahdistun jos mun luovuus tukahdutetaan ja huomaan että se on juurikin se asia mistä  ihan todella ahdistun. Jos en saa olla välillä yksin on mulla sellainen olo että oon ”kodin orja”, jos joku ymmärtää mitä tarkoitan. Oon myös tajunnut sen, että sille omalle hyvinvoinnille ei ole hintalappua. Mun lapset on kuitenkin kaikki todella kilttejä ja vaikka aktiivisia niin silti helppoja. Kun en ole saanut tätä omaa aikaa saatan joskus huutaa. Mulla tulee siitä niin paha mieli, että joskus meen jopa vessan itkeen. Syy miksi menen on se että en tunnista itseäni. Se tunne mikä siitä jää on kamala ja mun on aina pakko pyytää lapsilta heti anteeks. Ennen kuin Vivian ja Vikke syntyi en ollut varmaan koskaan huutanut lapselleni.. ja toki en tee sitä nytkään juurikaan, kun vain silloin kun olen aivan väsynyt. Silloin kun kaikki ympärillä tuntuu suorittamiselta.

 

Vaikka mullekkin on sanottu moneen otteeseen, että muista pitää itsestäsi huolta niin en ole sille välttämättä edes lotkauttanut korviani. Toki se on aina helppo sanoa, mutta ei todellakaan toteuttaa. Äidin rooli on sellainen, mistä harvoin  voi ottaa sitä vapaapäivää. Vaikka olet suunnitellut ties mitä, niin suunnitelmat saattaa muuttua alle minutissa. Vapaapäivästä tulikin lääkäripäivä ja lastenhoitopäivä ja usein sitä on entistä väsyneempi sen jälkeen.

Mulla olis taas hyvä bisness idea jollekkin…. lapsihotelli. Sinne vois viedä aina illalla lapsen nukkumaan, jotta äiti saisi nukuttua. Voin melkein luvata, että tämä ehkäisisi useita eroja tekisi paljon onnellisimpia perheitä. Varsinkin nyt joulunaikaan, jos mietit ystäville lahjoja niin uskon, että todella mieluisa apu olisi vaikka lastenhoito apu väsyneille vanhemmille. Usein se yksikin yö tekee ihmeitä, kun saa yhtäjaksoista unta vaikka 6h putkeen.

psst. Elloksella*on nyt paljon alessa kodintuotteita ja tekstiileitä. Esim kuvassa näkyvä päiväpeitto ja tyynyt löytyy -20% alesta. Täältä*Lisää tekstiileitä löydät TÄÄLTÄ* ja vielä ehtii tilata niin, että tuotteet on jouluksi perillä. 

 

Lue edellinen postaus: Prime laajenee

-Umppu

2 kommenttia

  1. Maikki kirjoitti:

    Just pohdin kun on tullut sairasteltua että perheelliselle saikku on yks vitsi 😉 Musta tuntuu, että kun on itse kipeä niin lapset on entistä enemmän perään. Vaikka isä on auttamassa niin pelkkä lepääminen vaatii välillä tosi paljon järjestelyjä.

  2. taika kirjoitti:

    Kyllä! Lapsihotelli ois mahtava juttu! Ja samalla ne unikouluttais pienen lapsen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.