Hae
Prime Life by Umppu

Onko linnanjuhlat oikea paikka tuoda mielipiteensä esiin?

Media  on käynyt  kuumana viimepäivät linnanjuhlista. Kuka oli tyylikkäin ja kuka floppasi. Makuasioistahan ei voi kiistellä. Varmasti meillä jokaisella on siihen omat mielipiteet ja jos vaikka itse olisin punaisella matolla kävellyt tuskin 100% olisi tykännyt minun tyylistäni. Pääasia on kuitenkin että itse nauttii ja osaa kantaa asunsa arvokkaasti. Kaikkiahan ei voi koskaan miellyttää ja toki juhlaan pitää pukea kantajan näköinen asu. Mua kuitenkin tässä juhlassa hieman mietitytti omasta henkilökohtaisesta vinkkelistä se, että unohdimmeko täysin mitä juhlassa ylipäänsä juhlitaan, vai keskityttiinkö sielä ehkä hitusen liikaa oman itsensä/asian esiintuomista? Juhliin on olemassa tietyt etiketit ja ainakin tähänasti niitä on suht tarkasti noudatettu. Toki ne etiketit on varmaan yhtä vanhat kuin itse Suomi 😉 ja varmasti ne on hieman pehmentynyt tässä vuosien saatossa. Miehillä tumma puku ja naisilla iltapuku, johonka kuuluu kirjekuorilaukku ja hiukset kiinnitettynä.

Jos ajattelen vaikka asiaa ihan kampaajan näkökulmasta, niin olisin odottanut ehkä hieman panostusta. Se että juhlissa on hiuksia joita ei ole viitsitty edes pestä ei ole missään nimessä kunniottavaa saati tyylikästä 100 vuotiaan Suomen juhlistamisen merkeissä. Kun maailma on menossa kokoajan löyhempään suuntaan, missä jokainen saa olla mitä haluaa niin meillä tuskin on kohta enää mitään etikettejä.. Mua ei itse asiassa yllätä enää mikään tässä vapaassa maailmassa, missä varmasti kohta kaikki on sallittua.

Mulle on tavallaan yhdentekevää, mitkä kukin päällensä pukee, mutta jotenkin se ”mulla on oikeus” ajatus tuntuu jopa hieman hullunkuriselta. Vaikka juhlapukeutuminen on näyttävää, niin varmasti jokainen valitsisi esimerkiksi mukavuuden takia mielummin lenkkarit, kun korkokengät… se ei kuitenkaan juhlapukeutumisessa ole kaiketi soveliasta? Ei ne linnanjuhlat ole myöskään paikka missä promotaan omaa imagoa/aatetta vai onko? Tämä on taas asia mitä mun pitää ainakin henkilökohtaisella tasolla miettiä/sulatella  ja päätyä niinkuin kaikissa muissakin asioissa siihen ”hiljaiseen hyväksyntään”. Sitähän tämä maailma nykyään on.. hiljaista hyväksyntää, koska jokaisella on oikeus…

Mun mielestä on silti ihan normaalia, että valtaväestö reagoi näihin asioihin jollain tapaa, koska onhan heilläkin kai oikeus vai onko se oikeus vain niillä ”erilaisilla”. En halua että teksitini taas ymmärretään väärin ja mua aletaan väittämään rasistiksi tai joksikin muuksi. Suvaitsen monta asiaa ja koitan jatkuvasti opetella suvaitsemaan tätä muuttuvaa maailmaa. Se vaan ei tapahdu tuskin keneltäkään yhdessä yössä. Ehkä tässä monelle se suurin ongelma on se pelko. Pelätään maailman muuttuvan liian erikoiseksi tai sitä ainakin itse rehellisesti pelkään.

Mitä muut oli mieltä linnajuhlista ja ihmisten asu valinnoista? Pitäisikö linnajuhlat tulevaisuudessa muuttaa Pressan bileiksi tai mikä olisi hyvä nimi tämän muuttuvan maailman mukana?

Kuvan asu: Housut TÄÄLTÄ*Paita GinaTricot

Lue edellinen postaus: Mää sain töitä

Mukavaa sunnuntaita – Umppu

7 kommenttia

 1. Torey kirjoitti:

  No me kanssa hämmästeltiin muutamia kampauksia, jotka näytti just siltä, että hyvä kun oli harjattu hiuksia ylipäätään! Se riiteli pahasti muuten viimeistellyn ulkonäön kanssa.

  Itse olen sitä mieltä, että oma tyyli saa näkyä Linnassa, mutta tissin vilauttelu ei sinne kuulu. Se on ok gaaloissa jne, missä asut voivat olla rohkeita ja tää nakumekkomuoti on yleistä, mutta hei ei pressan juhlissa missä tissien sijasta juhlittiin 100 vuotta täyttävää Suomea! Ja osan asuista olisi ehkä myös toivonut olevan vähän juhlavampia…

  En kuitenkaan halua tuomita, enkä pidä ihmisiä tyhminä tai kamalina tapauksina asujen tai hiusten takia. Mutta ihmettelen… Kuten muutenkin välillä ihmettelen mihin maailma on menossa. Niin pukeutumisen, kuin käyttäytymisen kannalta. Itse kun kannatan kohteliaisuutta, lähimmäisenrakkautta ja ystävällisyyttä, sekä kodin ulkopuolella pukeutumisessa tyylikästä seksikkyyttä, alusvaatteita muistuttavien mekkojen sijaan. Ne kuuluvat mieheni silmille, ei koko maailman. 😀

  https://naissanelioissa.wordpress.com

 2. Saara kirjoitti:

  Samaa mieltä. Esim. Alma ja hänen siskonsa olis voinu jättää menemättä, jos ei osata pukeutua.

 3. Anna kirjoitti:

  Tosi hyvä kirjoitus, täysin samaa mieltä! Eikö se ole aika itsekästäkin jos ajatellaan, että voin pukeutua miten haluan (koska oikeus) välittämättä etiketistä ja ko.juhlan arvokkuudesta.

 4. Anna kirjoitti:

  Kyllä meikkiin ja kampaukseen pitää panostaa. Ja ne puhelimet voi jättää vähemmälle huomiolle tällaisessa juhlassa.

 5. Tintti kirjoitti:

  Itse olen jo pitkään ihmetellyt, ettei kutsuvieraita näytä kiinnostavan linnanjuhlien pukeutumisetiketti. En tietenkään tarkoita kaikkia, mutta aina löytyy joku, joka omalla pukeutumisellaan viestittää, ettei arvosta arvokkaan tilaisuuden henkeä. Tai ei ymmärrä/osaa. Tumman puvun tai frakin sijaan miehiäkin näkyy purjehtivan sisään monenkirjavissa asuissa; on nahkaa, röyhelöä, huivia, tennareita jne. Naisista nyt puhumattakaan…esim. Alma oli aika pohjanoteeraus eikä nuori ikä tai olemalla pop-artisti ole mikään syy/selitys.

 6. Jenna kirjoitti:

  Oih, mua on jurpinut sama asia jo useamman vuoden. Musta on ihanaa, että ihmiset ilmaisevat itseään enemmän pukeutumisen ja hiusten kautta. Silti joku raja, linnanjuhlat on juhlat joissa juhlistetaan Suomen itsenäisyyttä ja sinne on etiketti pukeutumisen suhteen.

  Omasta mielestä etiken vastainen pukeutuminen on juhlien ja sen merkityksen epäkunnioittamista. Mä kun en vaan ymmärrä miksei voi tuoda persoonaansa esille etiketin sallimissa rajoissa. Gaalat, muotijuhlat, arki yms. on sitten sitä jolloin voi tuoda sitä omaa persoonaansa esille niin paljon kuin tahtoo. Hiukset ja meikki soveltuisi myös olla huoliteltu, ja siisti. (Ei tarkoita mitään erittäin monimutkaista)

  Yleensäkkin nykyään tulee enemmän asujen, hiusten yms. suhteen paljon enemmän alilyöntejä kuin edes sitä minimaalista panostusta. Mun mielestä se vaan osoittaa käytöstapojen puutetta jos ei juhliin panosta edes sen siistin juhliin sopivan asun verran.

 7. Siiri Kiviharju kirjoitti:

  Minun mielestäni ei ole ja se on epäkunnioittavaa juhlan järjestäjiä kohtaan!

  Aivan ihanat kiharat ja lookki! Ihanaa joulun odotusta. 🙂

  http://www.siirikiviharju.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.