Hae
Prime Life by Umppu

Sinä senkin pikku pervo

Käytän sosiaalista mediaa todella paljon ja ihan jokainen päivä. Tykkään laittaa kuvia instagramiin ja toki myös tänne blogiinkin. Mun instagaramissa on tällä hetkellä reilu 16 tuhatta seuraajaa. Mukaan mahtuu varmaan monenlaista tallaaja. Yksi asia mitä suuresti ihmettelen on lukemat mitä kuvien tiedoista voit katsella. Näet kuinka monta kertaa kuvaa on katsottu jne. Mutta näen myös sen kuinka monta kertaa ne on tallennettu ja tuntuu jotenkin todella ihmeelliseltä ja välillä jopa ällöttävältä miettiä että kuka hitto tallentaa vaikka jotain mun selfietä. Ymmärrän sen täysin hyvin esimerkiksi silloin kun laitan vaikka hiuksista kuvia, koska asiakkaat keräävät inspiraatiokuvia jne.. mutta joidenkin kuvien kohdalla tallennettun kuvan määrä on todella suuri ja kyllä se aina mielessä käy että minnekkä ne kuvat päätyy. Toki en julkaise mitään kuvia, minkä päätymistä  tietyille ”alan” sivuille tarvisi pelätä, koska tehtiinhän joskus muinoin mun kuvalla profiili seksiseuraa sivustolle, missä olin aurinkolasit päässä.. Ehkä joku halusi  tehdä kiusaa, mutta oli siinäkin aikamoinen selvittely, eikä tekijää saatu koskaan kiinni.

Musta tuntuu muutenkin että mitä tahansa haen Googlesta.. millä tahansa hakusanalla niin aina jossain vaiheessa ruudulle lävähtää mun oma kuva. En osaa yhtään edes arvioida montako kuvaa mun blogissa loppupeleissä on, mutta niitä on tuhansia..

Mun mielestä some ylipäänsä on jo tällä hetkellä aika ihmeellinen ja jopa vähän pelottava paikka. Instagram dirrectissä tulee harva se päivä jos jonkinlaisia ehdotuksia. Jouduin estämäänkin yks päivä yhden ihmisen jonka jutut meni jo vähän erikoisiksi.. ikinä kun ei ihmisistä tänä päivänä tiedä  ja kaikenlaista tallaajaa joukkoon mahtuu. Kai tämä on sitä nykypäivää, että sitä lähetä nappia on vaan niin helppo painaa kenelle tahansa. Itselleni ei tulisi mieleenkään, mutta olisi toisaalta kumma, jos tässä some maailmassa ei olisi minkäänlaisia lieveilmiöitä.

 

Musta tänä päivänä on erittäin tärkeää keskittyä niiden omien lasten nettikäyttäytymiseen ja kertoa mikä on hyväksyttävää ja mikä ei. Ei vaan anneta räplätä sitä puhelinta mielin määrin. Mun mielestä on myös erittäin tärkeää, jos lapsi on jossain sosiaalisen median kanavissa, että vanhemmat ovat itse myös niissä ja voivat tarkkailla, mitä lapset touhuavat. Välillä huomaa esimerkiksi instagramista jotain aivan järkyttäviä kommentteja ja kun katsot sen kirjoittajan profiilia saattaa se olla 12-vuotia tyttö/poika. Aina kannattaa miettiä haluaisitko omalle kohdalle vastaavan kommentin ja miltä se sinusta tuntuisi.

Vaikka esim pädillä voi pelata hyödyllisiäkin pelejä niin kuitenkin turvallisempana vaihtoehtona näen tv:stä tulevan pikkukakkosen. Samalla vanhemmat näkevät mitä lapsi katsoo. Myös se puhelimen näpräys tekee lapsista aika levottomia ja rauhattomia ja vaikka iltaisin ennen nukkumaan menoa meillä on ihan pannassa kaikki laitteet. Huomaan sen heti nukkumaanmeno vaiheessa, jos on ollut tilanne, että lapset on tuijottanut pädin ruutua on tilanne aivan toinen. Sama koskee myös aikuisia ja välillä itsekkin havahdun siihen, että mitä hittoa teen sillä puhelimella vaikka nukkumaan menessä sängyssä. Ei sielä ole mitään niin tärkeää, kun ne yöunet ainakaan omalla kohdalla. Toki nykyään voi lukea uutisia yms, mutta näkee ne televisiostakin. Roskalehtien uutisointi on vielä niin provosoivaa, että se ei saa kun huonolle tuulelle ja ihmiset pelkäämään entistä enenmmän.

Kun olimme viikonloppuna kaupungissa ja oli satanut kunnolla lunta ja valoisampaa niin kerrankin tuntui jopa hieman turvallisemmalta liikkua. Toki kaupungissa oli paljon ihmisiä pikkujoulu hulinoissa ja sekin vaikutti. Yleensä Tampereen keksustassa vilisee vain aineissa olevia ihmisiä ja siksi en sielä vapaaehtoisesti halua edes liikkua. Onneksi lunta on luvattu muutama päivä eteenpäin ja vielä kun saataisiin aurinko pilkahtamaan niin mieli pysyisi virkeänä. Meinasin jo toivottaa hyvää maanantaita, mutta tänään onkin torstai… menee päivät ihan sekaisin kun on pyhiä keskellä viikkoa.

Lue edellinen postaus: Eikö sun lapsilla tuu räkää nenästä?

-Umppu

16 kommenttia

 1. Miia kirjoitti:

  Mistä instagramissa saa noi kuvien tiedot? Kiinnostaisi itseänikin.

 2. Suvi kirjoitti:

  Hei,
  Anteeksi kun kyselen, mutta miten instasta näkee, jos joku on tallentanut oman kuvan? En oo tienny, että siellä olisi sellaset tiedot jossain nähtävissä.
  Mutta ihan totta, jos joku tuntematon tallentelee toisten selfieitä niin ihmetyttää kyllä, että miksi ja mihin käyttöön.

 3. laura kirjoitti:

  Moikka!
  Ollaan etsimässä asuntoa Tampereelta ja kyselisinkin, mitkä alueet olis kivoja ja rauhallisia lapsiperheille?

  • primebody kirjoitti:

   Tampereella on paljonkin hyviä alueita on vaikea luetella mikä olisi paras, koska saatan olla puolueellinen.

 4. Johanna kirjoitti:

  Musta tuntuu et nistien määrä kaupungilla on lisääntyny vuodessa tosi paljon. Saa jännittää liikkumista ihan kaikkina vuorokauden aikoina. Kuukauden sisään on todistettu mm tilannetta kun toinen nisti piikittää toista (ilveksen edustalla) ja kuin nistit yritti varastaa laukun bussia venaavalta naiselta koskipuiston pysäkeillä. Toivoisin et tolle asialle tehtäis jotain.

  • primebody kirjoitti:

   Oon ihan samaa mieltä. Toi on jo vakava ongelma

  • Mari kirjoitti:

   Mä sitten taas itse asun täällä aivan Tampereen keskustaan ytimessä ja liikun päivittäin tietysti keskustassa. En osaa pelätä näitä nistejä vaikka niitä tässä pyöriikin. Monesti tulen myös yömyöhällä töistä kotiin enkä pelkää. Ehkä siihen on niin tottunut ja kukapa haluaisi kotikadullaan pelätä. Ja toisaalta mä en halua ns antaa valtaa sille tein me ns tavikset voitais kulkea koska vaan ja missä vaan

 5. Fresse kirjoitti:

  Ei hemmetti. Onko ihmiset näin tietämättömiä nykyään? Mm. Google kerää tietoa ihan kaikesta mitä internetissä teet, samoin monet sovellukset, näinollen on helpompi kohdentaa esim. mainontaa. Tottakai Google tietää kuka olet, käytät sitten konetta tai puhelinta. Näet mm. Googlen kautta kartalta, mitä reittiä olet tarkalleen kulkenut päivän aikana, mihin kellonaikaan jne. On siis sanomattakin selvää, että mitä ikinä Googlesta haetkaan, lävähtää oma, mihin tahansa someen/eetteriin lisäämäsi tai lisätty kuvasi.

  • primebody kirjoitti:

   En ole tietämätön ja tiedän kuinka tietoa kerääntyy.

  • Fresse kirjoitti:

   Siitä huolimatta ihmettelet ääneen, kuinka käyttäessäsi Googlea hakukoneena näyttää se useasti hakusanasta riippumatta mm. kuviasi ensimmäisten hakutulosten joukossa. ”Kyllä mää tiedän”, osuva esimerkki jälleen siitä kuinka kaikkitietävän lyhytnäköisyys toimii.

 6. Anna kirjoitti:

  Ei voi taas kun todeta, että onneksi en ole somessa.

  • Ulla kirjoitti:

   Niinpä. Mun mielestä on ihan yhtä outoa tyrkyttää ihmisille omia kuvia netissä. Siinä on vaan jotain niin noloa ja narsistista, että en vaan ymmärrä. Mutta ehkä vaan olen pudonnut kelkasta jo aikoja sitten ja liian vanhanaikainen…jos mulla olisi tyttöjä, kasvattaisin heidät samalla tavalla, ainakin yrittäisin. Eikä mun tarvitse pelätä, että mun kuvat pyörii jollain pornosivustolla, kun annan kuviani ainoastaan oman miehen katseltavaksi….mutta kukin edelleen tyylillään.

 7. Jenni kirjoitti:

  Moi. Täysin samaa mieltä tuosta lasten somen käytöstä – täytyy olla tosi tarkkana ja seurata mitä ne siellä puuhaa. Se on kuitenkin nykypäivää, että muksut myös somettaa, täytyy vissiin vaan yrittää sopeutua ja opastaa..

  Hehe, oli pakko katsoa oma insta ja sinne ite tallentamani jutut, niin yksi kuva oli sun joku selfie!! 😀 Siis ollut ihan puhdas vahinko ainakin omalla kohdallani, ja oli siellä jotain muutakin mitä en ole tarkoittanut tallentaa.. joo mutta ymmärsin pointin, tuskinpa kaikki voi olla vahinkoja!

  Maksaako toi instan yritystili? Näkeekö sieltä _kuka_ on tallentanut tai katsonut?

  • primebody kirjoitti:

   Ei maksa. Moni yritys saa sitä kautta tietoa omien kuvien näkyvyydestä yms ja tiedot on tarpeellisia esim markkinoinnin kannalta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.