Hae
Prime Life by Umppu

Eikö sun lapsilla tuu räkää nenästä

Ensiksi haluan toivottaa kaikille lukijoille oikein hyvää itsenäisyys päivää. On se vaan hienoa että siitä on 100-vuotta aikaa kun Suomi itsenäistyi. Meillä oli eilen illalla ystäväni kolmekymppiset ja siinä samalla juhlittiin tietenkin Suomea. Mulla oli takana taas vaihteeks kaks niin surkeeta yötä takana ja mietinkin että kun kerran lastenhoitaja oli hankittu niin mitä jos olisinkin jäänyt kotiin nukkuun. Meinasin eilen töissä nukahtaa pystyyn, mutta jostain sain sitten kaivettua sen juhlafiiliksen.

Kun kävin suihkussa niin mietin siinä samalla, että miks hitossa en varannut kampaajaa.. harvoin on ylipäänsä juhlia minne tulee oikein laittauduttua niin miksei sitä hiffannut. Onneksi toki osaan itsekkin jotain tehdä ja päätin vaan kihartaa hiukset sivulle. Olin  kalpee kun kiitospäivän turkey jotenka olin pakko tyytyä rusketukseen purkista.

Kun olin suht valmis piti vaihtaa vaatteet päälle. Teen sen aina ihan viimetipassa, koska muuten ne likastuu. Aina mietinkin etteikö muilla ihmisillä tai siis heidän lapsilla valu nenästä räkää tai ole ruokaa pitkin kasvoja? Vai eikö heitä pidetä sylissä ollenkaan tai vaihdeta vaippoja? Mitenkä voidaan olla juhlissa hienoissa vaatteissa jos lapset on mukana ja saada ne vaatteet pysymään puhtaana? Jos olen lähdössä jonnekkin niin mun pitää olla ulos ovesta noin 5min sisällä, kun olen pukenut tai muuten pitää olla useita asukokonaisuuksia. Täällä kotona on aina vaara astua  ihan mihin tahansa ja viimeksi kun olin lähdössä töihin oli kengissäni muroja…

Mää aina mietin kuinka todellisia kuvia on lapsiperheen siistit kodit ja valkoiset kangas-sohvat? Meillä se kestää tasan sen valokuvan verran ja sitten piru on irti. Kuvasinkin juuri ig storiin miltä meidän koti näyttää vaikka se on hetki sitten siivottu… kun pommi olis räjähtänyt.

Oltiin eilen jo hyvissä ajoin kotona ja mentiin jo suht ajoissa nukkuun, mutta yö oli taas mielenkiintoinen. Kaikki lapset hereillä vuorotellen. Kun tässä oli aamulla jo kolme tuntia touhuttu niin tehtiin vuoron vaihto ja menin 3:n tunnin päikkäreille. On ihanaa, kun ulkona sataa lunta ja oltiinkin pari tuntia pihalla. Lapset tykkää touhuta lumessa ja pakko myöntää että kyllä sitä itsekkin mielummin pihalla on kauniissa ilmassa. Pitäisi muutenkin ulkoilla enemmän, mutta pimeä vesisade ei houkuta sitten millään. Jäisipä lumi maahan.

Vaikka pieniä asioita, mutta silti suuria.. päästiin tänään perheen kanssa kaikki yhdessä saunaan. Lapsilla on amme suihkutilassa ja me voidaan vuorotellen istua löylyissä. Me tykätään käydä saunassa ja tehtiinkin sitä ennen 2-3 kertaa viikossa ja nyt ne kerrat on pysyneet samana mutta vuoden sisällä. On ihanaa kun tietyissä asioissa elämä helpottuu vauva-ajan jälkeen. Josko tämä taas tästä eteenpäin.

Lue edellinen postaus: Ärsyttävä pomo 

-Umppu

7 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  Mistä toi sun mekko on ostettu? Ihana blogi, lukenu jo pitkään ☺️

 2. Maikki kirjoitti:

  Täällä myös yks huonosti nukkunut mama hörsii kahvia, jotta kone jotenkin yskis eteenpäin.
  Sain nukkua klo. 23-01.00. Sitten oli vuoronvaihto. Miehellä lähti aamukone Helsinkiin. Sitten vauva nukkui pätkittäin neljään. Neljästä aamuun olikin sitten hereillä ja kitisi ja huusi. Vaihdettiin vaippaa, juotiin vettä/maitoa, nukuttiin vieressä ja omassa pinnasängyssä…
  Sitten, kun ihan aamusta pääsin makuulle, mua alkoi palelemaan.
  Keho ei oikein tykkää tällaisesta nukkumisesta/valvomisesta.
  Parempaa toivoen!
  Tsemppiä Sinne!

 3. Jenna kirjoitti:

  Mäkin olen aina miettinyt, että miten just sillä sekunnilla, kun päällä on puhtaat ja siistimmät vaatteet (lue: jotain muuta kuin ruokatahroista läikikkäät pieruverkkarit ja virttynyt, kaula-aukosta kulahtanut yöpaita), on lapsen kädet/naama/vaatteet ruoassa/räässä/pissassa/jossain muussa töhnässä ja tietenkin juuri silloin on päästävä syliin/roikuttava jalassa vaikka viis minuuttia aikaisemmin syli oli vihoviimeinen kiinnostuksen kohde ja lapsi putipuhdas..

  Ja mekko on kyllä ihana.

 4. Danielina kirjoitti:

  Juhlissa lasten kanssa on tietty oltava wetvipet käden ulottuvilla at all times. Niinku tietty aina muutenkin 😀 Voi sitten kätevästi putsata omatkin vaatteet.

 5. Daniella kirjoitti:

  Mulla todennäköisesti on enemmän tai vähemmän likaiset vaatteet aina 😀 hautajaisissa mun musta mekko oli yltäpäältä maustejauheessa, kun yritin viihdyttää nuorinta erilaisilla maissinaksuilla. Itsenäisyysjuhlassa huomasin jotain tunnistamatonta housuilla. Ei maha mittää, tää on mun elämää 😀

  Me ollaan myös kovia saunojia ja edelleen pari kertaa viikossa saunotaan. Mutta me saunotaan vuoroissa, toinen menee ensin, mukana 0-2 lasta, miten nyt tykkäävät ja sitten toinen loppujen kanssa tai yksin. Pienin käy siinä alkuun yleensä jomman kumman kanssa kylvyssä ja käväisee saunassa. Lapset siis 1-, 4- ja 7-vuotiaat. Lapset eivät ole missään vaiheessa vaikuttaneet saunomistiheyteen, paitsi että mulla on aina hävinnyt saunomisinto jossain vaiheessa raskautta ja synnytyksen jälkeen vielä toviksi. Aina välillä pistetään sauna vasta niin, että käydään kaksin kun lapset ovat jo nukkumassa, mutta kun pienin heräilee vielä aika paljon, en oikein osaa nauttia siitä juuri nyt. Myöhemmin sitten!

  • primebody kirjoitti:

   Meillä on niin pienet ikäeroa niin se hankaloittaa aika paljon tätä touhua, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.