Hae
Prime Life by Umppu

Iskikö jouluhulluus?

Kuulutko sinä niihin ihmisiin kenelle iskee jouluhulluus siinä Marraskuun tienoolla? Vaikka joulu on muodostunut aika kaupalliseksi juhlaksi on se silti ainakin itselle yksi suurimmista pelastuksista tämän mustan ja harmaan ajan yli. Musta on ihana laittaa kotiin jouluvaloja jotka tuo erilaista ja vähän jopa maagista tunnelmaa kotiin. Kotona on muutenkin jopa terapeuttista iltaisin polttaa kynttilöitä ja  sammuttaa valot. Käpertyä sohvalle ja katsoa telkkarista jotain hömppää. Joulu on ainakin itselle rentoutumisen aikaa ja sitä että saa olla perheen kanssa ilman aikatauluja. Me lähdetään tänä jouluna Tallinnaan perheen ja mun sukulaisten kanssa. Kiva päästä vähän pois tutuista ympyröistä.

Musta tuntuu että mun jouluhulluus vähenee  ainakin omalla kohdalla vuosi vuodelta. En jaksa enää samallalailla innostua siitä saati koristella kotia. Tänäkään vuonna meille ei voi laittaa  kuusta turvallisuus syistä. Ehkä sitten ensi vuonna. Rakastan joulussa piparkakkujen tuoksua ja vienoa hyasienttien leuhahdusta. Ne tuoksut on lapsuudesta asti jäänyt mieleen ja ne tuoksut haluan säilyttää omille lapsilleni. Muistan kun asuin vielä vanhempieni luona ja aamulla herätessäni hiivin olohuoneeseen, missä tuoksui tuore kuusi ja hyasintit. Sitä tuoksua en unohda koskaan.

Tykkään rennnosta joulusta. Meillä on perheen kesken ollut jo hetki tapana pukea vähän hassuja joulupaitoja. Ne on ensinnäkin todella mukavia eikä liian vakavia. Mun Petteri Punakuono paita löytyy TÄÄLTÄ*. Me ei tänä vuonna juuri osteta lahjoja. En kestä sitä älytöntä tavarapaljoutta, mistä muutenkin arjessa pyrin eroon jatkuvasti. Vanhemmille lapsille annan rahaa, millä he voivat ostaa itse itselleen jotain mieluista. Lahjoitin Hopelle kosmetiikka lahjan ja varmasti osallistun vielä joulun alla keräyksiin.

Moni ihminen repii joulusta ihan järkyttävän stressin. To-do lista on loputon ja koti pitää siivota kiuaskiviä myöten. Itse en ole enää hetkeen jaksanut stressata. Oon toisaalta iloinen että pääsen täältä pois ja voin  olla ihan muissa fiiliksissä. Haluan päästä Tallinnan joulutorille, koska se on vaan jotenkin niin tunnelmallinen. Musta on myös ihana päästä valmiiseen pöytään joka päivä ja mikä parasta.. ei tiskiä tai pöydän korjaamista. Ajattelin jopa vähän hemmotella itseäni ja varata kunnon jalkahoidon. Pitää toivoa että pysytään terveenä, sillä yksi joulu vietettynä norossa tuo väkisinkin muistot mieleen..

Oon toisaalta hyvin helpottunut että tämä vuosi tulee päätökseen ja saa aloittaa taas kaiken puhtaalta pöydältä. Alkuvuosi on aina uudistumisen aikaa ja hyvä niin. Vuodenvaihteen aikaan mietin aina mennyttä vuotta ja sen tapahtumia. Mitkä on ollut hyviä ja mitkä huonoja juttuja ja mitenkä voisin tehdä asioita toisin, että ne lisäisi onnellisuutta mun ja mun läheisten elämään. Meillä vietettiin eilen pienimuotoisesti perheen kesken Viken synttäreitä. Päätin järjestää ne extempore parin tunnin varoitusajalla. Oli ihan hauskaa eikä tarvinnut sen kummemmin ressata. Enää en jaksa sitä kamalaa sähläämistä lasten synttäreiden takia. Testasin muuten tehdä joulutorttuja vihreillä kuulilla. Ainakin ne uppos lapsien napaan paremmin kun tavalliset. Ulkonäkö ei ollut ihan 5/5 mutta sitä nyt ei voi edes odottaa mun leipomuksista. Ihanaa joulunaikaa kaikille lukijoille <3 Ja juuri kun pääsin eilen hehkuttaan meidän öitä niin voitte vaan kuvitella mitä siitä seurasi… hah.. se kel onni on se onnen kätkeköön

Lue edellinen postaus: Todellinen ihme on tapahtunut

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.