Hae
Prime Life by Umppu

Miten asuu 9-vuotias poika?

Varmasti äideille miksei iseillekkin on joskus haastavaa saada ”lapsen huone” sopimaan muuhun kotiin. Lapsen toivomukset harvoin kohtaavat vanhempien kanssa. Huoneen pitää kuitenkin olla sellainen missä lapsi viihtyy. Meidän 9-vuotias on pikkuhiljaa luopunut leluista. Toki joitan leluja on jäljellä, mutta niillä aika harvoin mitään leikitään. Tämän päivän lapsilla varmaan se ainut leikkikalua on puhelin, jos ihan rehellisisä ollaan. Nykyaikana uusiin taloihin huoneet rakennetaan aika kompakteiksi paketeiksi. Huoneet ovat tilaltaan aika pieniä ja siksi pitää miettiä jotenkin järkeviä tilaratkaisuja. Vili halisi huoneeseensa kerrossängyn. Hän nukkuu ylhäällä ja alapuolesta on tehty hieman ”sohva” mainen missä voi kavereiden kanssa hengailla. Pojat kun saattavat tulla vaikka ulkovaatteilla sisälle, jos kukaan ei ole kyttäämässä ja omasta mielestäni olisi ällöttävää jos niillä istuttaisiin lakanoissa missä nukutaan. Tähän joku saattaa tokaista, että eikö teillä pedata sänkyä… niin pakko sen verran puolustella että se ei ehkä ole meidän aamuissa tehtävälistalla ykkösenä. Vaikka pidän pedatusta sängystä, niin haluan myös itse yön jälkeen hieman tuulettaa sänkyä ja jätän meidänkin sängyn usein petaamatta.

 

V:llä on omassa huoneessa telkkari mihinkä on kytketty pleikkari. Syy siihen on puhtaasti se, että pojat saa pelatessaan omaa rauhaa perheen pienimmiltä ja itse olohuone on silloin koko muun perheen käytössä. Tämä on ollut meillä todella toimiva ratkaisu, mitä en vaihtaisi pois. Kavereille on myös yksi nojatuoli, mikä yleensä on peittynyt vaatekasan alle. Ikunan alla olevalla seinällä on kaksi koulupöytää vierekkäin. Siinä voi sopivasti tehdää tehdä läksyjä ja samassa pisteessä myös Isä tekee omia kouluopintojaan. Tämäkin on ollut toimiva systeemi ja meidän makuuhuoneesta lähti kokonaan työpiste pois.

Vili on itse halunnut valita kalusteita huoneeseensa. Ikeasta ostettu lamppu oli pakko saada. Narua vetämällä se muuttaa muotoaan ja antaa erilaisen valon onko se kiinni tai auki. Itse en olisi kyseistä lamppua valinnut, mutta eihän mun sitä tarvitse katsella. Harmaa huoneen matto on myös ikeasta, mikä on todella helppo pitää puhtaana.

Pöydällä on pleikkari ja pelit siistissä järjestyksessä. Pikkutavaroille löytyy pari mustaa säilytysastiaa*, minne voi laittaa kaiken pikkutilpehöörin. Tavarat pysyy hyvässä järjestyksessä. Vilin huoneessa on myös oma vaatehuone, missä on kaikki vaatteet konmaritettu laatikoihin, mikä on auttanut aivan uskomattoman paljon siisteyteen, sekä mun vastuulle jäävään pyykkivuoreen.

Sängyn päällä on valokirjaimet, mitkä on mielestäni kiva pieni yksityiskohta, mistä molemmet tykkään. Lamput on Jollyroomista ja toimii pattereilla, minkä vuoksi ei tarvitse viritellä sähköjä ja ne näyttävät siistiltä. Sängyn päässä on kummisedän vanha pelipaita, joka ei ole ehkä se oma suosikkini, mutta tiedän että sille on Vilillä suuri merkitys. Diy sohvassa ehdoton suosikki on kakka emoji tyyny… sekin on hankittu Jollyroomista. Pojat voivat pötkötellä tai löffiä sängyllä ja tyynyjä voi käyttää pehmusteena.

 

Tyynyt on muuten hankittu suurinosa Ikeasta. Ainakin toistaiseksi ollaan molemmat sekä äiti, että poika tyytyväisiä huoneeseen. Toki oli muutama sisustusehdotus, minkä jouduin täysin tyrmään.. En halunnut meille kotiin oranssia seinää Tapparan logolla ja vielä kun itse olen henkeen ja vereen Ilveksen liikoja. Pääasia kuitenkin on että huone on lapsen mieleen.

Käykää lukaisemassa postaukseni Parempaa oloa blogista, minne kirjoitin vieraskynällä: Miksi ekologisuus on outoa?

Lue myös edellinen postaukseni: Onko sinulla aikaa ajatella?

-Umppu

2 kommenttia

  1. Mira kirjoitti:

    Tuo kerrossängyn alaosa sohvana on ihan älyttömän hyvä idea.

  2. JK kirjoitti:

    Petaaminen. Mä oon miettinyt, että mistä se tuleekin, että voi kauheeta kun ei ole pedattu. Mä en juuri koskaan sitä tee, todella harvoin. Tämä on meidän koti, sitä petaamattomuutta ei kukaan edes näe. En ole koskaan ymmärtänyt miksi ottaa paineita siitä että peitto ei ole suorassa sängyn päällä (=pedattu) tai mahdollisesti vielä päiväpeitto sen päällä. Ajatuksena ihan hassu, kun sitä alkaa miettimään. Mitä tapahtuu kun ei ole pedattu 😀 Joutuu varmaan suoraan helvettiin kun on niin huono huushollaaja 😀 Sama kuin en silitä lakanoita, koska ne on ekan yön jälkeen ihan rypyssä taas. Ruuhkavuosina tästä olis karsinut muutenkin kun ei kaikkea kerkeä, mutta mä en ole silittänyt lakanoita ikinä, ennen lapsiakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.