Hae
Prime Life by Umppu

Alapään hygienia

Kuinka moni teistä pitää oikeasti huolta oman kehon puhtaudesta? Koen sen itse hyvin tärkeänä asiana ja se merkitsee minulle paljon. Meidän oma keho tuottaa myös erilaista likaa meihin ja se on tärkeä puhdistaa. Me kaikki esimerkiksi hikoilemme, jonka vuoksi ne alueet tulisi pitää puhtaana. Samoin varsinkin me naiset joilla on kerran kuukaudessa ne kaikkien rakastamat hilloviikot olisi syytä pitää myös ne intiimialueet puhtaana. Kuukautisveren kosteus rasittaa genitaalialueen ihoa. Keho haluaa myös päästä eroon virtsan ja hien jäämistä, koska bakteerit lisääntyvät nopeasti, sekä solujätteestä. Jos ei pidä omasta hygieniastaan huolta niin käy samanlailla kun ensilumen tulossa, haju yllättää ihmisen kuten lumi autoilijan. Liiallinen rassauskaan ei kuitenkaan ole hyvästä, koska intiimialueet koostuvat suuremmaksi osaksi herkästä ihosta ja ollaan tekemisissä myös limakalvojen kanssa. Tämä vaikuttaa myös yhtenä osana kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Asan on tuotemerkki mikä on suunniteltu juurikin intiimialueille ja niiden puhtaanapitoon. Sen ph arvo on soveltuva intiimialueille. Pelkkä vesipesu ei riitä puhdistamaan ja tavallinen saippua kuivattaa ihoa. Olisi hyvin tärkeää että ihmiset oppisivat pesemään ja puhdistamaan omat kehon osat oikeilla juuri siihen tarkoitetuilla tuotteilla. Asan tuotteet on tarkoitettu ulkoisesti, kuten muutkin suihkugeelit ja ne kulkee kätevästi mukana vaikka treenikassissa. Mun ehdoton suosikki on Asan shower and shave tuote, mikä sopii niin intiimialueen puhdistukseen, kuin sheivaukseen. Tuotteessa on miellyttävä ja kevyt tuoksu ja iho jää pehmeäksi käytön jälkeen. Tuotteet sopivat päivittäiseen käyttöön.


Tämä on tärkeää tietoa myös miehille, joilla usein käytössä on sama tuote päästä varpaisiin. Tavallinen suihkusaippua voi aiheuttaa ihon ärsytystä, kutinaa ja kuivumista. Varsinkin urheilevat miehet saattavat käydä suihkussa useita kertoja päivässä ja olisi ehdottoman tärkeää varsinkin silloin käyttää hyviä tuotteita. Muistan kun kerran yhdelle asiakkaalleni, joka pelasi ammatikseen jääkiekkoa olin neuvomassa kuinka hän voisi muotoilla hiuksiaan. Siinä vaiheessa, kun olin kertomassa kuinka hiukset olisi hyvä föönata hän sanoi, että Umppu… tossa vaiheessa oon jo ajamassa kotiin hallilta. Eli mitä helpompi, nopeampi ja monikäyttöisempi tuote miehillä on sen parempi.  Miesten 3-in-1 tuote soveltuu siis hiuksiin, vartalolle sekä intiimipesuun. Voit käydä lukemassa lisätietoa TÄÄLTÄ

Jos käyt useita kertoja päivässä suihkussa niin silloin voi välillä tehdä pelkän vesipesun. Meillä on 4 vuodenaikaa ja pukeudumme myös sen mukaisesti. Suurin osa on vaatteet päällä töissä ja paikat saattavat hautua, vaikkei liikkuisikaan. Mulla esimerkiksi kampaajana on pakko huolehtia ihon puhtaudesta päivittäin. Asiakkaiden hiukset on niin teräviä, että ne tunkeutuu ihon sisälle. Ne voivat myös mennä vaikka jalkapohjista läpi niin hullulta kun se kuulostaakin. Sen vuoksi käytämme essuja töissä lähes jatkuvasti, jotka eivät ole sitä hengittävintä materiaalia.


 

Asanin sivuilta löytyy hyödyllistä infoa aiheesta:

Murrosikään tulleilla terveillä tytöillä on valkovuotoa pikkuhousuissa joka ikinen päivä. Valkovuoto on nestettä, jota tihkuu jatkuvasti ulos emättimestä siitä päivästä lähtien, kun estrogeeni alkaa vaikuttaa naisten sukuelimeen murrosiän alussa.

Normaalisti sitä tihkuu ulos päivässä puolesta teelusikallisesta yhteen, mutta määrä vaihtelee naisten välillä ja kuukautiskierron eri vaiheissa. Hormonaalista ehkäisyä käyttävillä ja varsinkin raskaana olevilla ilmenee lisääntynyttä vuotoa ilman että jotain olisi vialla. Myös sakeus vaihtelee ohuesta nesteestä limaiseen, rihmamaiseen proteiiniin juuri ennen ovulaatiota. Valkovuoto ei ole pelkästään normaalia, vaan se on välttämätöntä. Miksi? Jatka lukemista TÄÄLTÄ

 

 

Mukavia pesuhetkiä -Umppu

9 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Mistä noita saa ostaa? Ei taida ihan markettien hyllyiltä löytyä?
  Kiinnostuin, joten ajattelin kyllä testata!

 2. Heli kirjoitti:

  Hellurei, asustelen Kreikassa osan vuodesta ja miettikää, että siellä tytöt ei pese alapäätään kuukautisten aikana koska vanhan uskomuksen mukaan se vaikeuttaa hedelmöittymistä eli lapsen saamista! ?

 3. seffe kirjoitti:

  Lähtökohtaisesti pelkkä vesi riittää alakerran hygieniaan. Voi voi, näitä markkinamiehiä ja -naisia

  • JK kirjoitti:

   Samaa minäkin mietin kuin seffe, että onkohan joku muuttunut ihan lähiaikoina kun ammattilaiset (esim. gynekologit ja muut lääkärit) eivät suosittele minkäänlaista saippuaa ja se alapää kun ei tarvitse mitään saippuaa. No, ehkä juuri tästä ei ole haittaa jos kerran ph on sopiva, mutta turha se silti on.

 4. Sinkkis kirjoitti:

  Lueskelen sun blogia aina silloin tällöin, mutten ole tainnut koskaan aiemmin kommentoida. Nyt on kuitenkin pakko, koska vitsi miten paljon tykkään, kun puhut niin aidoista aiheista. Niin ikävältä kun se kuulostaakin, niin tällänen aihe kun alapään peseminen ja sen hygieniasta huolehtiminen on yks sellasista ”hys hys”-aiheista. Että ei oo jotenkin sopivaa puhua muiden kuullen siitä, miten pitää huolta omista intiimialueista vai pitääkö ollenkaan. Ja vaikka sun lukijakunnassa ei välttämättä olisikaan kauheesti nuoria tyttöjä, sellaisia murrosikäsiä esimerkiksi, niin mun mieltä lämmittää kauheesti että ne saattaa eksyä sun blogiin googlettamalla tätä aihetta. Ja mitä muuta kaikkea hyvää ne voikaan täältä löytää!! Kiitos 🙂

 5. Tuuli kirjoitti:

  Noita pitäisi löytyä myös Citymarketista, oli mainoksessa pari viikkoa sitten. Paitsi että en löytänyt… Kun en oikein tiennyt että mistä etsiä. Ainakaan ne ei ollu intiimihygienia-hyllyssä meidän Cittarissa.

 6. Ninni kirjoitti:

  Terve alapää ei vesipesua kummempaa tarvitse. Gynet ja muut alan ammattilaiset nimenomaan painottavat ettei mitään alapääsaippuoita tulisi käyttää. Näiden perustelut ovat puhtaasti markkinointia. Alapää pudhistaa itse itsensä valkovuodolla joka kannattaa pelkällä vedellä pestä.

  Vähän harmittaa jos teini-ikäisiä suositellaan käyttämään alapäähän pesuaineita, joita he(kään) eivät todellakaan tarvitse. Riittävän usein vesipesu niin alapääkin kiittää. Riittävällä hygieniasta huolehtimisella (vesipesut) alapään tuoksutkin pysyvät hallinnassa ja kroppa kiittää.

  Alapään pesuun tatkoitettuja tuotteita toki voi käyttää, mutta tällöin niihin laitetut rahat valuvat ilman hyötyä suihkun viemäristä alas.. Niitä kun ei oikeasti pimppi tarvitse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.