Hae
Prime Life by Umppu

Pitääkö äitiyspakkauskin muuttaa?

Näitä asioita putkahtelee esiin jatkuvalla syötöllä ja toisaalta ihmettelen asiaa ja asioita, että eikö meillä ole tärkeämpiäkin  hoidettavana? Meillä Suomessa ainakin artikkelien perusteella kansa voi jatkuvasti todella pahoin ja keskitymme asioihin, kuten liikennemerkit, äitiyspakkaus ja isänpäivä.. Mitenkä olisi Suomen talouden nostaminen, työttömyyden vähentäminen, lasten vanhuksien ja vammaisten hoito tai jokin muu ilmeisesti mitätön asia..

Toki mitäs sillä on väliä, vaikka se pakkaus olisi vaan pelkkä avustuslaatikko? Tuskin se ketään haittaisi. Mulle on itselleni ainakin yhdentekevää millä nimellä sitä kutsutaan. Toki jos aletaan viilaamaan pilkkua niin sieltä on poistettava nännirasva, terveyssiteet ja kaikenmaailman pimpparasvat yms asiat, mitkä ei ole suunnattu kun sille synnyttäneelle äidille…. Ai niin unohdin että kaikilla on vapaus valita ja saahan niitä toki miehetkin käyttää, toki saamatta niistä ehkä samanlaista hyötyä. Varmaan kaikkien vaatteiden pitää jatkossa olla valkoisia, että ne soveltuu kaikille mahdollisille henkilöille sukupuoleen katsomatta. Koitan jatkuvasti ymmärtää asioita enemmän ja kääntää omaa ajatusmaailmaa siihen neutraalimpaan suuntaan ja poistua siitä ajatuksesta, kun aina ennekin on tehty näin niin välillä menee kuppi ihan nurin kaikesta loukkaantumisesta. Vaikka en ymmärrä niin suvaitsen hiljaa, mutta ihmettelen.

Kuulin radiosta: Sielä keskusteltiin Prinsessa Ruususesta ja siitä kuinka siitä on nyt noussut kohu kun prinssi suutelee nukkuvaa prinsessaa. Tämä antaa (kuulemma) lapsille sellaisen kuvan että nukkuvaa ihmistä saa suudella…. seuraus: seksuaalinen häirintä.  Mää en itse tiedä mitään niin ihanaa kun suukotella nukkuvia lapsiani. Kai sekin on kohta rangaistava teko. Musta on myös joskus ihana herätä siihen että saan itse suukon sitä odottamatta. Muistanko väärin että Maija Mehiläisen jossain jaksossa oli myös kiveen piirretty kikkeli ja jakso piti poistaa. Come on… kuka katsoo niin tarkaan Maija Mehiläistä? Se on sitäpaits pakko kelata, jos sen haluaa nähdä ja eihän enää sellaista kai tehdä.

Mun oma lapsuus on ollut onnellinen, eikä mulla ole sieltä mitään käsiteltäviä asioita. Me kuunneltiin Sabriinaa ja katsottiin välillä nasse setää ja silti ollaan ihan hyvin elämässä pärjätty. Mistään ei tehty numeroa vaan oltiin ja elettiin ja kunka ihanaa se oli <3. Luin eilen kirjoituksen minkä tuttuni jakoi facessa. Artikkeliin pääset Tästä

Vaikka se ei tavallaan liity millään tapaa tähän kirjoitukseeni, niin mietin silti että mikä tätä maata vaivaa. En ainakaan muista valittaneeni koskaan kansanedustajien palkasta, mutta ehkä sitä toivoisi sillekkin joskus vastinetta. Miksi me emme keskity niihin oikeisiin ongelmiin? Suomessa on (tarkkaa lukua en tiedä) varmasti satoja tuhansia luottotietojen menettänyttä henkilöä. He ovat täysin kakkosluokan kansalaisia. Osa varmasti omasta tahdosta, mutta uskon että suurinosa ei.  Miksei vaikka tälle asialle tehdä mitään. Auteta näitä ihmisiä jaloilleen? Tässä maassa saa tehdä aika paljon, että saa edes vankilatuomion. Istuin taannoin oikeus-salissa ja ihmettelin mitä kaikkea sitä voi tehdä saamatta juuri mitään seurausta. Moni suuri asia on pielessä ja keskitytään ihan älyttömiin asioihin.

 

Varmaan puolet Suomalaisista lapsista opiskelee homekouluissa… saati ne opettajat jotka viettävät sielä yli puolet elämästään. Miksei näihin puututa rankalla kädellä? Suuret yritykset siirtävät firmansa pois Suomesta jolloinka veronmaksu siirtyy muualle.. Tässä kovaa vauhtia kaivetaan todella syvää kuoppaa.. Aika rajuks on mennyt tämä maailma ihan omien elinvuosieni aikana. Aina en voi kaikkea ymmärtää vaikka koitan. Moni asia tässä maassa on niin ihmeellistä, että ei voi kun hymyillä… Siinä pikku Tiistai tuuletus, jota ei saa otta liian vakavasti

Lue edellinen postaus: Mää haluan, että musta tulee isona hyvä ihminen

 Housut Hollister Takki TÄÄLTÄ*

-Umppu

 

10 kommenttia

 1. Milla86 kirjoitti:

  Ai se, että ihminen on menettänyt luottotiedot on mielestäsi 2-luokan kansalainen? Olen kuule elämässäni tavannut ihmisiä jotka ovat menettäneet luottotiedot eron takia, sairauden takia, yllättävän työttömyyden takia, verovelkojen takia yms. Ja Osa heistä siltikin on luoneet menestykästä uraa, velat jo maksettu, mutta leima jää, kukaan tuntemasta ihmisestä kuka on menettänyt luottotiedot ei ole päihteiden käyttäjä eikä mikään 2-luokan kansalainen. Miten sä kehtaat luokitella ihmiset kategorioihin? Sä selvästi elät hyvin musta valkoista elämää, yrität kerta toisensa jälkeen perustella ja vakuutella, että olet kiva Ja hyväsydäminen ihminen, mutta kyllä näistä teksteistä kumpuaa sinun todellinen luonteesi. Kertoo hyvin paljon sinusta, että koet, että sinulla on vara arvostella muita paskoja saastaisia luottotiedottomia ihmisiä. Muista, metsä vastaa miten sinne huudetaan.

  • primebody kirjoitti:

   Nyt kävi niin että ymmärsit mun tekstin väärin. Onneksi kuitenkin ehdit jo haukuun mut varuiks. Et varmaan tajunnut että oon sun kanssa samaa mieltä…. Nimenomaan kun se leima on niin ihmisistä tulee niinsanotusti niitä ”kakkosluokan kansalaisia” mikä on mun mielestä täysi vääryys. Samanlaisia ja saman arvoisia he ovat. Osa on kuitenkin joutunut tilanteeseen juurikin sellaisista syistä mihin ei ole voinut itse vaikuttaa… niin miksi näitä ihmisiä Ei ole voitu auttaa tarpeeksi ajoissa? Toki on se joukko jotka ovat tietoisesti itse ajautuneet tilanteeseen eikä välitä, mutta uskoisin että suurinosa ei. Toivottavasti ens kerralla luet postauksen vaikka kaks kertaa ennenkun raivoat ja tunget sanoja suuhuni mitä en ole edes sanonut. Mukavaa iltaa -Umps

  • Anna kirjoitti:

   Kyllä tuosta tekstistä ymmärtää Umpun pointin, mutta olisihan sen voinut kirjoittaa vaikka että: ”Heitä pidetään täysin kakkosluokan kansalaisina”.

 2. Ignooraa kirjoitti:

  Milla86 on varsinainen urpo, jolla on vaikeuksia ymmärtää lukemaansa.

 3. EV kirjoitti:

  Täytyy sanoa että ymmärsin varsin hyvin ”kaksoisluokan kansalaisen” juuri niin, että sellaisen leiman ovat saaneet ja sitä tässä ihmeteltiinkin. Eikä niin että kirjoittaja sitä mieltä on:)

 4. Mari kirjoitti:

  Nyt Milla toivottavasti sulla kuumottaa edes vähän poskia.. Klassinen mielensäpahoittaja, joka ei edes lukenut tekstiä, alkoi vaan rääpiä päätään..

 5. Manduca kirjoitti:

  Katsottiin vasta Rasmus nallea 1 vuotiaan kans. Siellä sarjassa esiintyvät hahmot käyttivät sanoja hemmetti, senkin penska, pentu. :D. Se oli sitä kultaista 90 lukua, olisipa vielä aika, jolloin ei kaikkea pientä, ketään oikeasti loukkaavaa otettaisi niin vakavasti. Ja tuollaisia ”möhlinkejä” nyt saattoi sattua, vaikkapa just nuihin lastenohjelmien vuorosanoihin.

 6. M kirjoitti:

  Ihan tosi hyvä, että ihmettelet näitä asioita ääneen, mutta samalla toivon myös kovasti että ehdit lukemaan uutisista muutkin kuin ensimmäisenä silmille hyppäävät klikkiotsikot (liikennemerkit, sukupuolineutraali mikä tahansa ja nyt äitiyspakkaus). Itse politiikkaa ahkerasti seuraavana näen, että näille ”tärkeämmille asioille” uhrataan Arkadian mäellä pääosa kaikesta ajasta ja sitten taas nämä loput on pääasiassa erinäisten yhden asian kansanedustajien tai etujärjestöjen tempauksia. Täytyy ottaa myös huomioon se, että (by the way jo valmiiksi vauvan suhteen sukupuolineutraalin) äitiyspakkauksen muuttaminen myös vaikka adoptioperheille saatavaksi tai liikennemerkkien modernisointi vähän kerrallaan ovat kohtuullisen pieniä temppuja vaikka työttömyyden ja syrjäytymisen torjuntaan nähden.

  • primebody kirjoitti:

   Voi olla että uhrataankin, mutta tuntuu että asioille ei silti tapahdu mitään. Tottakai nämä klikkiotsikoissa esiintyvät asiat saavat järkyttävät mittasuhteet, koska moni kokee ne ”turhina” asioina eikä ymmärrä miksi niiden käytetään ylipäänsä aikaa.

 7. teea kirjoitti:

  Vaikka Suomi on melko tasa-arvoinen maa, niin täälläkin edelleen usein äiti on vauvan esisijainen hoitaja monessa perheessä, ja isällä on pienempi rooli ja vastuu. Toki poikkeuksiakin on, ja kaikissa perheissä ei ole äitiä ja isää. Äitiyspakkaus-nimi vahvistaa ajatusta, että äiti olisi vauvan esisijainen hoitaja. Nimen muuttamisen tarjoitus ei olisi kenenkään mielen pahoittaminen, vaan ehkäpä tasaarvon lisääminen kielellisellä tasolla. Ja edelleen jokainen perhe saisi jakaa vastuut ihan miten itse haluaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.