Hae
Prime Life by Umppu

Oletko sinä huijari?

Hassua että nykypäivänä monessakin työssä sinun arvo määritellään seuraajien perusteella.  Ne lukemat ovat todella tärkeitä esimerkiksi kaikissa töissä mitkä liittyvät someen tavalla tai toisella. Mulle tulee jatkuvasti sähköpostiviestejä missä kerrotaan kuinka maksamalla x summan saat instagramiin x määrän lisää seuraajia itsellesi. Mietin aina kuka niihin haksahtaa, mutta ilmeisen moni. Houkutus rahasta ja näkyvyydestä iskee ja lähdetään huijaamaan ihmisiä. Jos et ole esimerkiksi julkisuudesta tuttu henkilö niin jaksan ihmetellä että esimerkiksi instagram seuraajien määrä on useita kymmeniä tuhansia. Toki joillain esim ruoka tai sisustusaiheisilla sivuilla voi niitä olla. Some ihmiset saavat usein korvausta/palkka julkaisemalla omalle IG tilille mainospostauksia ja palkkio on täysin verrannollinen seuraajamääriin.

Mitäs sitten jos kyseessä on huijari? Ihminen joka on ostanut itselleen muutamalla eurolla kymmeniä tuhansia seuraajia ja saa isoja korvauksia firmoilta yhteistyöstä? Firmat häviää suuria summia haamumarkkinointiin ”asiakkaille” joita ei ole olemassakaan. Tietääkö joku onko olemassa sellaista appia tai työkalua, millä näkisi ihmisten sen todellisen seuraajamäärän?

Nämä somehujarit tekevät homman ihan tietoisesti ja ainakin omasta mielestäni se on täysin rangaistava teko. Jos minulle luvataan esimerkiksi yrittäjänä että yhteistyö kamppanjani tavoittaa mahdollisesti IG:n kautta 75 000 käyttökertaa mutta todellisuus onkin 12 000 on siinä vissi ero. Niinhän se on että valheista jää aina kiinni jossain vaiheessa. Tässä siis vaan yksi esimerkki, mutta näitä on paljon. Mitä mieltä olette tälläisestä some huijaamisesta? Ainakin itsellä omatunto kolkuttais ja pahasti.

Meillä jyllää nyt kotona oksennustauti. Ensiksi Viviani, sitten Vili ja nalli napsahti omaan napaan. Mää en muista koska olisi perunut asiakkaani, mutta eilen illasta olin aivan vuoteen oma. Ihan hirveä tauti, joka onneksi on nopeasti ohi. Nyt jo olen muka terve toki heikko olo on edelleen.

Mulla oli eilen aika haipakka päivä Helsingissä. Olin aamulla a-lehdillä palaverissa, jonka jälkeen mulla oli kuvaukset samassa paikassa. Saan ehkä uuden bannerin blogiin jossain vaiheessa. A-lehdiltä lähdin suoraan ystäväni Alonan luokse, jossa kuvasimme jakson Alonatv:lle. Sieltä piti vielä täräyttää A-lehtien järjestämään iltatapahtumaan, missä mulla oli puhujakeikka aiheena ”julkisuuden hallinta”, negatiivisen kommentoinnin käsitteleminen ja minkälaisia seurauksia on kirjoittaa suosittua blogia. Olin jo siinä vaiheessa niin väsynyt, että mulla ei oo harmainta hajua mitä puhuin, mutta kai se ihan hyvin meni. Edellinen yö meni oksennuksia siivotessa..

 

Mää pyhitän tän päivän täysin levolla ja aion olla vaakatasossa koko päivän. Toivon ettei tauti enää tartu muihin perheessä. Mää koitan sisäistää kaikkea tietoa ja inspiraatioo, mitä eiliseltä sain imettyä ja kerättyä itseni että jaksan loppuviikon painaa.

Edellisessä postauksessa on koodi Deseniolle, millä saa alennusta -40%

Lue edellinen postaus: kun mummo ja pappa vahtivat lapsenlapsiaan. 

-umppu

3 kommenttia

 1. Mari kirjoitti:

  Ihan pakko vinkata vatsatautiin liittyen. Kuulemma ”vanhan kansan” konsti on niellä 10 kokonaista valkopippuria. Tekee ilmeisesti jonkinlaisen kalvon tms. vatsaan, eikä pöpöt iske. Totta tai tarua, mutta tämän kuultuani meillä on napsittu valkopippureita jos jollakulla perheessä on vatsatauti iskenyt tai oma vatsa on tuntunut oudolta. Kuulin tästä n. pari vuotta sitten, enkä ole sen koommin vatsatautiin sairastunut. Voihan olla ihan lumevaikutuskin, mutta eipä sen väliä, kun toimii 🙂 Siitä ei ole varmuutta kuinka usein tämä kuuri pitäisi toistaa, mutta itse ollaan varmuuden vuoksi napsittu pippurit aamuin illoin. 😀

  Tsemppiä ja paranemista sairastupaan! <3

 2. Ninni kirjoitti:

  Vatsatauti syvältä!

  Kysymykseesi: itseäni ei kiinnosta kenellä on oikeita tai tekoseuraajia. En ymmärrä blogi/IG työstä mitään eli siis noista sopimuksista firmojen kanssa mitä mainostetaan ja miten ja mitä siitä itse saa. Kenekään seuraajamäärät ei kiinnosta. Seuraan ketä haluan enkä ole katsonut paljonko ko. hlöllä seuraajia enkä tosiaan ole tuhlannut ajatusta mahdollisille feikkiseuraajille. Koska ei vaan kiinnosta. Seuraan tuttujani ja paria ”julkkista” eli artistia tms.

  Mutta oma somekäyttäytymiseni suht rajallista niin en ole näihin painoarvoa laittanut. Varmasti somea työkseen käyttävät ajattelevat eri tavalla ja nuo asiat kiinnostavatkin.

  • primebody kirjoitti:

   Joo eihän ne tarvikkaan kiinnostaa, mutta silloin kun siihen laittaa omaa rahaa tai tekee yhteistöitä nii. Silloin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.