Hae
Prime Life by Umppu

Voiko viini vanhentua?

Varmasti pitkään blogiani seuranneet saattaa muistaa, että mun yksi suosikki juomista on ehdottomasti valkoviini. Viini on aina hyvä joka tilanteessa. Mää join ennen aivan uskomattoman paljon viiniä verrattuna nykytilanteeseen. Haluan tarkentaa että alkoholi ei mulle siis koskaan ole ollut mikään ongelma. Lähes joka viikonloppu kun tehtiin jotain kunnon ruokaa niin ostettiin kylkeen hyvä viini. Harvoin juon sitä humaltuakseni, vaan mulle se on tapa rentoutua ja antaa itselle hetki aikaa. Mutta mitä on tapahtunut, kun löydän meidän jääkapista viinä, mikä on vanhentunut?

Musta on tullut todella mukavuudenhaluinen ja viini liittyy myös tähän asiaan. Lasten kanssa joutuu heräilemään öisin ja mikä olisikaan kamalampaa kun se, että olisit juonut muutaman lasin viiniä.. juuri nukahtanut ja sitten sun on pakko nousta. Mulle voi myös tulla yhdestä lasista aivan julmeton päänsärky ja koitan sitäkin vältellä viimeiseen asti. Vaikka viini on edelleen hyvää niin oon yksinkertaisesti jatkuvasti niin väsynyt, että en jaksa edesu juoda sitä. Toki viinin lipittämisen poisjäänti ei ole muutakun tehnyt hyvää elämälleni, mutta kyllä sitä kaipaan joskus.

Valokuva Noora Näppilä

Valokuva Noora Näppilä

Huomaan myös että yhden lasin jälkeen oon jo ihan tillintallin, enkä välttämättä tunne oloani mukavaksi. Humalasta en pidä. Mää en myöskään kestä niitä henkisiä olotiloja, mitkä tulee seuraavana päivänä. Jos lasketaan tämä vuosi niin oon ainakin muistaakseni ollut 3 kertaa humalassa ja sekin tuntuu jo ihan liialta. Aina on tullut jotain. Ihmiset tappelee ja usein syy on alkoholi. On draamaa ja sanaharkkaa ja niitä ei vaan enää jaksa.

Miksi annan ihan kokonaisen postauksen viinille on selvä. Se on ollut mun ystävä jo lähes 20 vuotta ja nyt sen on mennyt pilalle. Mun yksi suuri nautinto on jäänyt pois mutta tilalle ei ole tullut muuta kun univelkaa. Myös äitiys on muuttanut mun suhdetta alkoholiin ja kokoajan se vaan vähentyy. Onko muilla samoja fiiiksiä vai oonko se vaan Mää?

Valokuvaus Noora Näppilä

Valokuvaus Noora Näppilä

Valokuvaus Noora Näppilä

Ja pakko palata edelliseen postaukseen. Kiitos ihan mielettömästi kaikille kommentin jättäneille niin täällä blogissa kun ig:ssä. Sielä mua voi seurata @umppu ja olenkin ottanut suht ahkeraan käyttöön ig storiesin, mistä voi seurata meidän perheen touhuja. Musta on aivan uskomattoman hienoa, jos voin edes yhtä ihmistä maailmassa rohkaista kirjoituksillani. Kommentteja oli mukava lukea ja saan niistä uskomattoman paljon energiaa ja hyvän fiiliksen.

Meillä oli tänään koko perheellä vapaapäivä, missä riitti taas touhua. Pääsin tänään myös nuuskuttelemaan viikon ikäistä vauvaa ja voi että kun mun sydän suli. Lähetin Juusollekkin pari kuvaa ja sain vastauksen: mitä yrität?

Ja vaikka mulla hirvee vauvakuume onkin niin ny on luku täynnä. En pystyisi enää, koska nytkin oon ihan finaalissa koko ajan hah. Ihanaa kun huominen on vielä vapaa ja jos ens yönä saisi nuuttua. Mukavaa viikonloppua kaikille.

Lue edellinen postaus: Parempi esitellä treenattua kroppaa kun tollasta tuhoutunutta

-Umppu

2 kommenttia

  1. Nekkutyttoe kirjoitti:

    Mullekin on äitiyden myötä käynyt niin, että humalassa oleminen ei houkuttele yhtään. Tai oikeastaan se pahin kauhukuva on olla vauvan kanssa krapulassa. On jo riittävän huono omatunto kun on hänen kanssa ihan väsyneenä kaikesta yöheräilystä eikä jaksa aina keksiä kauheen mielekästä puuhaa, saati sit että olis päälle vielä päänsärky ja oksetus.

    Onneksi kestän kuitenkin lasillisen tai pari ilman pahaa oloa jos siinä on ruokaa mukana, eli ruokapöydässä (tai lapsen mentyä nukkumaan, iltapalan kanssa) voin välillä suosikkijuomasta nauttia 🙂 Aivan luksusta kun saa sen lasillisen oikein hyvää punkkua ja vaikka juustoa vähän kylkeen… Ai että <3

  2. Vipsu kirjoitti:

    Tiedän tunteen paremmin kuin hyvin. Itse asiassa olen jopa miettinyt jos lopettaisin kokonaan alkoholin käyttön. Tavallaan olen sen jo lopettanutkin, koska en ole käyttänyt alkoholia – en edes muista milloin! Olen kohta nelikymppiseksi ehtinyt juoda kiintiöni täyteen, näin mä olen sen ajatellut. En saa siitä enää minkäänlaista iloa. En tiedä mihin se ”kiva tunne” katosi tässä muutaman vuoden sisällä. Ennen oli niin kiva odottaa jotakin iltamenoja ja varsinkin kesää rientoineen. Jotenkin se vaan on kääntynyt, että kesää kyllä odottaa mutta ei sitä alkoholin kanssa lutraamista tai kännisiä ihmisiä. Kuten sanoit niin aina on jotain draamaa humalassa. Ja minua ei minkään alkoholin maku ole viehättänyt niin paljon, että kokisin jääneeni jostakin paitsi. Isompi (!!!) ongelma tämä asia tuntuu olevan kaikille muille. Mä pystyn olemaan jossain tapahtumissa ihan hyvin selvinpäin missä ennen tuli otettua ja mulle on ok vaikka mies ottaa. Meillä ei kuitenkaan niin paljon käytetä alkoholia. Mutta ne muut ihmiset! :-O Miten se voi olla niin vaikeaa niille jos MINÄ en ota? Ihan oikeesti. Tunnen itseni ilonpilaajaksi ja onkin tullut jäätyä joistain jutuista pois. Eikä tiettyjen ihmisten tahoilta ole paljon puhelin pirissyt. 😉 Mutta jos ”ystävyys” on perustunut pelkästään tuohon niin i don’t give a fuck.

    Tulipa pitkä vastaus, mutta tämä on näin pikkujoulukauden iskiessä päälle ajankohtaista. 🙂 PS. Sulla on ihana ja elämänmakuinen blogi. ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.