Hae
Prime Life by Umppu

Mitenkä saat puhtaanvaaleat hiukset ?

Penkiini istuu päivittäin asiakkaita, jotka haluavat vaaleat hiukset. Teemme todella paljon vaalennuksia liikkeessäni. Vaalennus ei ole koskaan itsestäänselvyys, kuten esimerkiksi tummaksi värjääminen. Saan päivittäin viestejä, missä kysellään paljonko maksaa jos hiukseni vaalennetaan ja en voi oikeastaan vastata muuta: en osaa sanoa.

Itse en tee koskaan kun yhden vaalennuksen kerralla asiakkaalle. Haluan että hius saa rauhassa palautua. Toiset hiukset vaalenevat paremmin kuin toiset. Vaalennuksen vaikuttaa myös onko hiuksissa alla väri vai onko se luonnonhius. Siihen vaikuttaa myös minkä tummuinen hius on lähdettäessä sitä vaalentamaan. Yleisin toive on lähes mustahiuksisella asiakkaalla: haluaisin latvaa vaaleammaksi mutta ei mitään punaista tai oranssia.. usein kuva on mukana, missä on todella kylmänvaaleat latvat. Musta hius vaalenee ensin viininpunaisen kautta, punaoranssiin. Siitä oranssi, keltaoranssi, keltainen ja puhdas vaalea. Mustasta vaaleaksi saattaa kestää 4-10 käsittelyä. Voi myös olla että joku värjätty hius ei vaan yksinkertaisesti vaalene hauraan hiuslaadun takia tai liian monen käsittelyn takia, vaan se katkeaa. Aina kaikki ei ole mahdollista. 

Itse haluan tehdä vaalennukset niin että hius jää sen jälkeen myös hyvään kuntoon. Me käytämme liikkeessäni BLONDME vaalennuspalvelua, missä on integroituna plexihoito. Olaplex vaikuttaa hiuksen rikkisiltojen katkeamiseen ennaltaehkäisevästi. Se myös korjaa vaalennuksen aikana jo katkenneita rikkisiltoja.

Koitan aina kertoa rehellisesti asiakkaalle enkä koskaan lupaa mitään etukäteen vaan katson kuinka hius vaalenee. Vaalea hius vaatii AINA myös asiakkaalta hoitoa kotona. Se ei pysy itsestään kylmänä. Kampaaja osaa opastaa sinun hiuksillesi sopivat tuotteet ja niiden käytön. Kylmänvaalea hius vaatii taittoa lähes jokaisessa pesussa.

Kuluttajien yksi suosikki tuote on Fudgen hopeashampoo. Itse en kampaajana pidä siitä ollenkaan. Siinä on niin paljon suoraväripigmenttiä, että se myös tummentaa hiusta ja liiallisen käytön seurauksena hiuksista tulee omaan silmään tunkkaisen väriset, jotka jopa taittaa hieman vihreään. Tämä shampoo pitää myös aina VAALENTAA hiuksesta pois, mistä saattaa seurauksena tulla hiukseen jälleen ei haluttua lämpöä. Itse suosittelen käytettäväksi ennemmin noyellow shampoota, missä on erinomainen taittokyky.

Hiukset: Vilma Iso-Hirvelä

Hiukset: Vilma Iso-Hirvelä

Hiukset: Vilma Iso-Hirvelä

Välillä tulee asiakkaita jotka on itse vaalentaneet etukäteen kotona hiuksia. Siitä yleensä ei ole kun haittaa meille kampaajille sekä hiuksille. Hius on todella kellertävä ja laikukas, mikä on todella haastava saada fiksun  ja tasaisen väriseksi. Vaalennus on väri mikä vaatii aina aikaa ja kärsivällisyyttä.

Mitenkä sitten julkkikset voivat vaihtaa väriä niin tiuhaan? Jos nyt otetaan esimerkkinä vaikka Kardashianin siskokset… he käyttävät todella paljon peruukkeja. Ne ovat todella aidon näköisiä ja sitä ei välttämättä edes huomaa. Pitää myös muistaa, että heillä on ehkä hieman eri budjetti hiustenlaittoon, kun tavallisilla ihmisillä.

Myös pitää muistaa että jos hius ei ole tarpeeksi vaalea niin hopeashampoo ei itse vaalenna hiuksia. Kauniin puhtaanvaalean sävyn saavutttamiseksi pohjan pitää olla puhdas vaalea.

Itse kampaajana pyrin aina toteuttamaan asiakkaan toiveet, mutta joudun usein kertomaan että toivekuvan mukainen hius ei ole ainakaan kerralla mahdollista toteuttaa. Varsinkin suurissa muutoksissa missä lähtökohta on todella tumma joudutaan tekemään erilaisia välivaiheita hiuksiin.

Hiukset Umppu

Toki en sitä sano etteikö kampaajissa ole eroja. Itse tykkään todella paljon tehdä vaalennuksia ja testaan kokoajan uusia tuotteita, mitkä ovat tehokkaampia mutta myös hiusystävällisempi vaihtoehto. Oikeastaan en juuri tee vaalennuksia, missä en sävyttäisi vaaleaa hiusta hieman pehmeämmäksi vaaleaksi. Sellainen vetyblondi lookki ei ole omaan silmään kaunis. Vaaleissa hiuksissa tällä hetkellä onkin kuuminta eri sävyistä vaaleat.

-Umppu

2 kommenttia

  1. Blondi kirjoitti:

    Pakko kertoa mun kamala vaalennuskokemus! Mulla oli punertavat hiukset ja halusin blondit. yhdessä kampaamossa aloitettiin siitä että tehtiin pari-kolme kertaa vaaleita raitoja..sitten vaihdoin kampaajaaja kampaamoa, tämä kampaamo oli ja on edelleen todella suosittu ja kehuttu, sen takia halusin sinne. No kampaaja sitten vei mut johonkin kellariin vesipiste paikalle ja jätti vaalennusaineen vaikuttamaan.. olin yksin siellä kellarissa varmaan 1,5h ja mun päänahkaa rupes polttelemaan. Sanoin tästä kampaajalle ja hän sanoi että se on aivan normaalia että täällä asiakkaat välillä hyppii kun polttelee päänahkaa ! ? no blondit hiukset sain mutta en minkäänlaista ohjeistusta että pitäisi hopeashamppoota esim käyttää.. seuraavana aamuna kun heräsin niin päänahka oli niskasta ruvella ja sieltä oli valunut jotain nestettä hiuksiin, en melkein saanut käännettyä päätäni koska päänahan iho oli niin kipeä. Eli päänahkani paloi. Enpä enää mennyt sinne kampaamoon ikinä ! Ja lisäksi sitten hiukseni oli aivan keltaiset muutaman päivän jälkeen ?

    • primebody kirjoitti:

      Tuosss on kyllä sattunut jo todella paha virhe. Mutta kun sanoin on kampaajia ja kampaajia..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.