Hae
Prime Life by Umppu

Raha motivoi meitä kaikkia

Helppo elämä kuulostaa varmaan kaikkien korvaan ihanalta. Varmasti jokainen ainakin jossainmäärin tiedostaa kuinka raha tuo arkeen varmasti sitä helppoutta. Raha tietyllä tapaa poistaa osittain murheita ja luo turvaa. Todella moni joutuu laskemaan kaikki ostokset pennin päälle ja miettimään tarkkaan mitä rahoillaan on varaa hankkia ja riittääkö se edes niihin pakollisiin menoihin. Suurin kuluerä on varmasti asuminen, ruoka ja auto. Siihen kun lisätään mahdollisesti esimerkiksi päivähoitomaksut saattaa potti olla helpostikkin jo muutaman tonnin. Toki kulut on aikalailla eri suuruisia riippuen paikkakunnasta missä asut, mutta usein myös tulot esimerkiksi syrjäisemmillä seuduilla on pienemmät. Raha toimii meidän elämässä yhtenä aika suurenakin motivaattorina. Uskaltaisin jopa väittää, että kaikella on hintansa. Syysteemimme ei kannusta esimerkiksi pätkätyöläisiä, koska sitä rahaa saa enemmän silloin, kun niitä ei ota vastaan. Tässäkin asiassa se raha motivoi monia ihmisiä olla tekemättä työtä.

 

Tästä päästään aasinsiltana siihen että johonkin olisi tultava muutos. En tiedä ketään kenelle on tultu tarjoamaan ovelle johtajan paikkaa. Jos niitä töitä ei tee niin tilanne ei tule koskaan muuttumaan mihinkään. Ymmärrän myös senkin, että se tulojen romahtaminen/pätkätyön vastaanottaminen ei houkuta. On erilaisia työkokeiluja joista ollaan monta eri mieltä. Toinen kokee olevansa orja ”ilmaisena työvoimana” kun taas toinen ottaa sen mahdollisuutena saavuttaa tulevaisuudessa työpaikka. Toisen ajatusmallia ei oikein voi muuttaa, mutta itse kannatan jälkimmäistä. Ymmärrän myös työttömyyden ja ymmärrän sen, että suurinosa työttömistä haluaisi töihin. Joskus se saattaa vaatia suuriakin muutoksia elämässä. Tässäkin on erilaisia ajattelutapoja.. Toinen sanoo että mää en ala työn perässä muuttaan minnekkään, kun taas toinen saattaa kokea sen uutena mahdollisuutena, mikä voi avata vaikka mitä ovia tulevaisuudessa.

 

Muutama päivä sitten julkaistiin ihmisten verotulot ja sielä kaikki pääsee töllistelemään mitä ihmiset tienaa. Usein se valitettavasti lisää kateellisuutta, mutta mietinkin että miksi? Mää jaksan väittää että ne ketkä sielä listoilla kieppuu tekevät töitä ja paljon tekevätkin. Ei se raha heille ole puusta pudonnut, Ne meidän maan rikkaimmat ihmiset, jotka maksavat veronsa Suomeen ovat ehdottoman tärkeitä ihmisiä meille kaikille. Luin ensimäisen kerran edes jonkun omasta mielestäni yhtään fiksun artikkelin siitä että kuinka paljon heistä kukin on maksanut niitä veroja. Ne summat on niin suuria, että itse tuskin koskaan maksaan elämäni aikana sellaisia summia. Heistä ihmisistä tulisi ihan jokaisen olla kiitollisia eikä kateellisia. Pitää muistaa että itse Suomella ei ole muutakun velkaa..

Itse voin ihan rehellisesti myöntää kuinka ainakin raha motivoi mua. Ei kaikessa, mutta monessakin tekemisessä. Raha tuo mun elämään tietynlaista turvaa ja arjen helppoutta. Se mahdollistaa mulle asioita ja antaa elämyksiä. Toki rakkautta ja onnea sillä ei saa, mutta onneksi ne parisuhteen ja perheen peruspilarit on kunnossa.

Vaikka kaikki ihmiset ei mitään rikkaita haluaisikaan olla niin silti uskon että suurin osa sitä salaa toivoisi. En osaa sanoa yhtään henkilöä, kuka vaikka kieltäytyisi lottovoitosta näin äkkiseltään. Miksei siis näitä menestyneitä ihmisiä käytettäisi ennemmin motivaattoreina ja otettaisiin heiltä oppia, kun vaan salaa kotona luettaisiin verotietoja ja päiviteltäisiin? Pitää myös muistaa että yrittäjyys on meille kaikille vapaa mahdollisuus.

Ainakin mun mielestä Suomen talous on ollut nousussa jo hetken. Ihmisillä on enemmän rahaa kuluttaa ja sitä pitääkin kuluttaa. Myös ne ihmiset kenellä sitä rahaa on enemmän kuluttaa ja saattaa mahdollistaa sinunkin työpaikkasi olemassaolon. Nettikauppojen lisääntyminen ja ihmisten ajanpuute vie paljon tuloa Suomesta. Toivon että siihen keskittäisiin jokin ratkaisu.

Vaikka tässä itse en rahassa kylve niin koitan kokoajan pyrkiä siihen, että tilanne olisi sellainen että ei tarvisi miettiä. Voisit tehdä niitä asioita mitä haluat tehdä. Saisit elää tietyllä tapaa turvallista elämää.

Lue edellinen postaus: Ollaan jatkossa kaikki näkymättömiä

-Umppu

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.