Hae
Prime Life by Umppu

Syöpää sairastavien lasten hyväksi #tukkaoperaatio2017

Viime sunnuntaina olimme liikkeeni kanssa osallistumassa #tukkaoperaatio2017 tapahtumaan. Tapahtuman tarkoituksena on kerätä niin kampaajia kuin lahjoittajia yhteen ja tehdä yhdessä hyvää tärkeän asian puolesta.

Tapahtumassa leikkaamme veloituksetta hiuksia (vähintään 17cm), jotka lahjoitetaan syöpää sairastavien lapsien päähineiden tekoon. Näitä päiviä on tulossa lisää ja jos haluat olla mukana lahjoittajana, niin lisätietoa löydät tukkaoperaation face sivuilta. Sieltä myös selviää minkälaiset hiukset kelpaavat lahjoitukseen. Ajanvaraus toimii myös näiden face sivujen kautta ei meidän liikkeestä.

Me olemme myös laittaneet säilytykseen asiakkailta liiketyössä leikattuja hiuksia, jos ne ovat soveltuneet lahjoitukseen ja teemme sitä jatkossakin asiakkaan suostumuksesta. Keräämme myös tällä lahjoituspottia suuremmaksi. Tukkaoperaatio päivä eroaa tässä siinä, että silloin teemme sen veloituksetta.

 

 

Asiakkaan hiukset letitetään ja leikatut letit pakataan pusseihin ja postitetaan eteenpäin. Me saatiin oikein kunnon potti kasaan ja pakko sanoa, että tuli todella hyvä mieli. Hiukset pitää olla erittäin hyvin pesty ja vain shapoolla. Itse suosittelen jopa kahta vaahdotusta, koska usein pitkien hiusten tyvialue on vaikea saada itse puhtaaksi. Ensimäinen pesu pesee epäpuhtaudet hiuksista ja toinen pesee myös sen päänahan. likaista hiusta on inhottava leikata.. Jos lahjoittalla on kovin luonnokihara hius helpottaa se myös meitä, jos hiusta on suoristettu. Me emme siis liikkeesä pese hiuksia, vaan ainoastaan leikkaamme. Jos aikaa on hyvin (yhteen lahjoittajaan varataan tunti) teemme mielellämme malliin leikkauksen. Jos aika tuntuu loppuvan niin silloin vain lyhennämme hiukset. Meidän liikkestä mukana oli minä ja Hanna Tyrmi. Toivottavasti ensi kerralla meitä olisi suurempi joukko ja saisimme toteutettua enemmän asiakkaita. Meidän liikkeen ajat oli varattu muutamassa minutissa, jotenka aivan varmasti kysyntää olisi enemmän.

Lapset tuskin osaavat surra syöpää ja usein törmääkin siihen, että se hiustenlähtö on se kovin paikka. Se on myös sellainen mikä kiinnittää muiden huomion ja yksi päivä näiden ihmisten eteen on minulta todella pieni, mutta tärkeä apu.

Tämä tapahtuma ei ole vielä mielestäni saanut oikeutettua mediahuomiota ja siksi haluan asiasta kirjoittaa. Haluan myös haastaa mukaan lisää kampaajia toteuttamaan tätä projektia (Tampereen kokoisesta kaupungista osallistui 2 liikettä) ja ihmisiä lahjoittamaan hiuksia. Päivä oli todella tunteikas ja moneen kertaan työkaverini Hannan kanssa tirautettiin kyyneliä.


 

En saanut mahtumaan samaan kuvaan kaikkia leikattuja hiuksia. Seuraava tukkaoperaatio on muistaakseni vielä tämän vuoden puolella. Varsinkin joulun alla on ihana tehdä erilaisia kampanjoita. Pää-asia niissä on tehdä onnellisia tekoja jollekkin toiselle ja saada siitä itselle hyvä mieli. Löydät instasta hästägillä #tukkaoperaatio2017 lisää kuvia tapahtumasta ja mahtavia asiakkaiden muutoksia.  Meillä tuli yksi peruutus aamulla, koska varaaja oli sekoittanut kaupungin. Onneksi Hanna sai houkuteltua yhden asiakkaan miehenkin mukaan leikkaamaan hiuksensa. Tämä sopii myös miehille. Jos siis olet harkitsemassa hiuksista luopumista niin tämä on ehdottomasti yksi parhaimpia lahjoituskohteita, minne ne voi laittaa. Lisäksi lahjoitukset menee meillä suomessa asuville lapsille. Hiukset lähetetään ensin Kiinaan, missä niistä ommellaan hiusnauhaa. Hiusnauhasta valmistetaan erilaisia päähineitä, mitkä ovat miellyttäviä pitää päässä. Esimerkiksi vaikka lippis, minkä alta näkyy” hiukset näin havainnollistamiseksi.

Rohkeasti vaan mukaan lahjoittamaan <3

Muistattehan, että vielä on tämä päivä aikaa hyödyntää Biancanevelle* -15% koodilla UMPUNSYKSY. Alennus koskee myös jo alennettuja vaatteita.

Ja muistattehan myös, että huomenna alkaa kuntouta keskivartalo nettivalmennus, jonka saat myös blogini lukujanan edullisempaan hintaan  Pömppömaha, alaselkäkivut ja virtsankarkailu postauksen voit lukea TÄÄLTÄ

Lue edellinen postaus:Koska epämäärisistä kikkareista tuli terveysihanne?

-Umppu

4 kommenttia

  1. Laura kirjoitti:

    Ihan mahtavaa kun olette tapahtumassa mukana! Taidanpa itsekin vielä hiuksia kasvattaa ja mahdollisesti osallistua ensi kerralla! Ihanaa Umppu ja Hanna! <3

  2. Anna kirjoitti:

    Harmi kun kuulin tästä vasta nyt. Reilu viikko sitten lyhensin pitkän pätkän ja ne menivät roskiin :/. Mielellään olisin osallistunut!

  3. :) kirjoitti:

    Työkaveri (Thaimaalainen) lähetti hiuksensa Englantiin. Hän halusi lahjoittaa hiuksensa ”suopa”-lapsille, kuten hän sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.