Hae
Prime Life by Umppu

Pömppömaha, alaselkäkivut ja virtsankarkailu

Lähes 50%  synnyttäneistä naisista kärsii keskivartalon ongelmista. Olen kirjoittanut useastikkin siitä, kuinka raskauden jälkeinen liikkunta tulisi aloittaa maltillisesti. Ainakaan itse en ole kokenut palautuneeni 3kk synnytyksestä ja ehkä vähän kyseenalaistan neuvolan lääkärin tarkastusta, jossa annetaan lupa liikkua vanhaan tuttuun tapaan. Ajattelen että siinä katsotaan päällisin puolin että kaikki on kunnossa, mutta sen suurempaa tutkimusta ei tehdä. Jos yhtään tuntuu siltä että oma kunto epäilyttää niin suosittelen kääntymään esimerkiksi fyssari puoleen, joka olisi vielä esimerkiksi erikoistunut erkaumiin ym raskauteen liittyvään kehonhuoltoon.

Olen itse aloittanut liikunnan hyvin maltillisesti, koska onhan mulla koko loppu elämä aikaa liikkua. Mun uusimpana vaivana on tullut se, että herään yöllä siihen, että puren kaikin voimin hampaita yhteen. En tidä mistä se johtuu mutta se aiheuttaa mulle päänsärkyä ja niskakipua ja musta tntuu aamulla, että mun leuat on aivan puutuneet. Tämä on ihan uus vaiva, joka on alkanut vasta hetki sitten.

Kuva: Noora Näppilä

Kuva Noora Näppilä

Jos sinusta tuntuu siltä, että tarvitset vahvistusta keskivartaloon ja koet näistä jonkun ongelmaksi niin voin luvata teille vaivoihin hieman apua.

Kärsitkö pömppövatsasta? Entä alaselkäkivuista? Tai virtsankarkailusta?

SUPERSUOSITTU KUNTOUTA KESKIVARTALO -ÄITIKURSSI ALKAA TAAS 6.11.2017 Lupauksessa!

 

Monet äidit kärsivät raskauden ja synnytyksen aiheuttamista fyysisistä vaivoista (mm. selkäkipu, virtsankarkailu, erilaiset virheasennot), jotka haittaavat heidän päivittäistä elämäänsä, vaikeuttavat jaksamista ja henkistä hyvinvointia. Raskauden oletetaan aiheuttavan tiettyjä muutoksia, jotka hyväksytään osana uuden elämän alkua. Olemme kuitenkin vuosien valmennuksen ajan nähneet, että näin ei asian tarvitse olla. Elämänlaatua on mahdollista parantaa huomattavasti ja päästä eroon esim. selkävaivoista, yöllisestä hampaiden puremisesta ja virtsan- tai ulosteenkarkailusta.

Siksi olemme koonneet parhaat oppimme viiden viikon kestoiselle verkkokurssille, joka on suunnattu pääasiallisesti 0-12 kk sitten synnyttäneille naisille, mutta jos et ole koskaan treenannut synnytyksen jälkeen tai kaipaat aktivaatiota lantiopohjaan, on kurssi todella hyvä myös sinulle!

Voit lunastaa paikkasi TÄÄLTÄ*

Normaalisti kurssin hinta on 99e, mutta blogini lukijana saat sen hintaan 79e.

Kurssin opeilla saat tuntuman vatsa- ja lantionpohjanlihaksiin ja aktivoit ja energisoit koko kehoa. Kurssilla opit, mitä liikkeitä voit turvallisesti tehdä ja harjoittelu etenee progressiivisesti.Rakennamme vahvan tuen ja perustan keskivartaloon, joka toimii myös pohjana haastavamman liikunnan ja treeniliikkeiden tekemiselle turvallisesti jatkossa. Kurssin tavoitteena on lempeästi palauttaa voimaa ja tukea keskivartaloosi raskauden ja synnytyksen jälkeen.

Kuva Noora Näppilä

Kuva: Noora Näppilä

Kuva Noora Näppilä

Kun ikää tulee niin se oma keho alkaa vaatimaan enemmän ja jos sille ei tässä vaiheessa tee mitään niin seuraukset voivat olla hyvinkin vakavat. Itse lisään jatkuvasti liikunnan märää viikossa mahdollisuuksien mukaan ja siirryn pikkuhiljaa hieman kovempiin treeneihin. Oma tavoite on tällä hetkellä jaksaa ja voida paremmin ja nimenomaan sisäisesti.

Itselläni se 3 vuotta liikkumatta aktiivisesti oli kaikilla osa-alueilla ärsyttävää. Jotenkin myös miellän itse omasta kehosta välittämisen fiksuna asiana. Vaikka äitinä ymmärrän sen, että aika on välillä todella rajallinen niin koitan ainakin itse varata kalenterista aikaa liikkumiselle, jolloinka se tulee toteutettua. Kotona tehtävät asiat on monelle helpotus, koska lapsenvahtia ei aina ole mahdollisuutta saada.. Näin ainakin meillä.

Fiksu liikkuminen synnytyksen jälkeen on paras palautuminen.

Lue edellinen postaus: Mitä on kritiikki ja miksi sitä pitää ylipäänsä antaa?

-Umppu

 

 

 

11 kommenttia

 1. Krista kirjoitti:

  Mä oon ruvennut tekeen ihan samaa, et puren hampaita ja jännitän leukaa. Tekee niin törkeät kivut kyllä. Nyt ollut niinkin, et purulihakset niin jumissa, että suu ei aukea sattumatta ja pureskelu tekee kipeää. Kerran kävin aivan huippu hierojalla joka hieroi purulihakset ja se teki niin hyvää! Suosittelen ehdottomasti. Hierojan nimeä en muista mutta teki hommia crossfitt 33400 salilla Tipotietä vastapäätä. Pitäs taas mennä kunhan vain raaskis?

 2. Salla kirjoitti:

  Kiitos näistä raskauteen ja siitä palautumiseen liittyvistä postauksista! Itse odotan nyt ekaa lasta ja muistan jo vuosia sitten joitakin postauksia missä olet kertonut mm. raskauteen liittyvistä vaivoista joista ei paljon muuten puhuta. Helpottavaa tietää etukäteen, ettei kannata ”suodattamatta” kuunnella aina sitä neuvolaa, vaan käyttää myös muita asiantuntijoita esim. juuri ton erkauma-asian kohdalla 🙂 ❤

 3. LauraJ kirjoitti:

  Hampaiden yhteen pureminen on ainakin hyvin yleinen reaktio stressiin. Näin mulle kertoi hammaslääkäri sekä fysioterapeutti 🙂 Teen itse samaa yöllä ja hereillä ollessanikin

  • Anna kirjoitti:

   Olen myös kuullut saman ja huomannut omalla kohdalla sen pitävän paikkaansa.

 4. Elina kirjoitti:

  Hienoa että puhut näistä asioista! Terveydenhuollossa näitä vaivoja usein vähätellään, vaikka ne vaikuttavayt hurjasti naisten elämänlaatuun. Apua on saatavilla, ja mitä pikemmin fiksu kuntoutus aloitetaan, sitä parempi. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä.

 5. Lilian kirjoitti:

  Täällä myös samaa ongelmaa alkanut esiintyä – hampaiden yhteenpuremista. Välillä herää ja huomaa tekevänsä sitä, joskus jopa työpäivän aikana, jos on stressaava tilanne päällä.

  Itsellä liittyy ainakin tosi vahvasti kaula- & rintalihasten kireyksiin. Ja tietty perus niska-hartiaseudun jumit.

  Jossain oli hyvä vinkki, että pyöritä kielellä ympyrää suun sisällä ensin toiseen suuntaan ja sama määrä toiseen, ensin kasvon lihakset mahd. rennoksi ja sitten suurta ympyrää. Tolla saa hyvin leuat rentoutumaan pikaisesti ?

 6. Pöö kirjoitti:

  Hammaslääkäristä voit saada purukiskon, jota pidetään öisin ja sillä vältetään hampaiden yhteenpureminen. Monilla auttaa ihan jo perusmalli, itse ainakin sain sellaisen julkisesta hammashoitolasta ilmaiseksi. Menin sinne kun luulin että on hampaassa reikä kun särkee, mutta ei ollut vaan selvisi, että puren hampaita nii paljon yhteen sekä yöllä että päivällä, että hampaat alkaa tuolla tavoin ”puolustautua” sitä purentaa vastaan. Myös joka-aamuiset pääkivut selittyi tuolla puremisella. Mutta se purukisko autto heti ensimmäisestä yöstä lähtien.

 7. ananas kirjoitti:

  Mulla kans kisko yöksi auttoi. En enää ole pystynyt nukkumaan ilman sitä, sillä suu on niin paljon rennompi sen kanssa. Pahimmasta kaudesta on jo seitsemän vuotta aikaa, mutta silti joten huomaamatta välillä.
  (Leukaa muuten rentouttaa myös se, että painaa kielen kärjen kitalakeen, kun suu on kiinni. Esim. liikennevaloissa, tv katselun ajaksi, suihkussa, yms).
  Kävin ite läpi särkylääkkeet, hierojat ja akupuktion. Kaikista oli apua hetkeksi, näistä mulle toimi tosi hyvin toi akupunktio, mutta kisko toi parhaimman avun, kun siihen vain aluksi tottui.
  Tsempit!

 8. Mari kirjoitti:

  Itse kärsin myös jännityspäänsärystä. Hammaskiskot ja oikea lääkitys vasta saanut vuosia kestäneen päänsäryn jotenkuten hallintaan. Se voi kroonistua, joten suosittelen puuttumaan nopeasti! Muuten elämästä tulee helvettiä! Tsemppiä!

 9. Minski kirjoitti:

  Hei! Kävitkö itse tuon kurssin? Oliko hyötyä erkauman kuntouttamisessa?

 10. jokuvain kirjoitti:

  ”Mun uusimpana vaivana on tullut se, että herään yöllä siihen, että puren kaikin voimin hampaita yhteen. En tidä mistä se johtuu mutta se aiheuttaa mulle päänsärkyä ja niskakipua ja musta tntuu aamulla, että mun leuat on aivan puutuneet. Tämä on ihan uus vaiva, joka on alkanut vasta hetki sitten.”
  <– Stressi ja oikomishoito!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.