Hae
Prime Life by Umppu

Milloin alastomuudesta tuli muotia?

En tiedä oletteko huomanneet, että alastomuus tuntuu olevan kovaa tavaraa somessa. Näin äiti ihmisenä koen sen välillä jopa vähän oudoksi. En tiedä onko sana kiusallinen/myötähäpeä oikeita  sanoja kuvaamaan niitä fiiliksiä, kun katson monien some tähtien peittävän rintansa pienillä kangaslipareilla. Kaula-aukkoja ei ole enää edes olemassa vaan peitetään pelkät nännit. Shortsit on niin lyhyet, että perskannikat ovat paljaana ja napitukset jätetään auki. Ymmärränkö viestin kuvissa väärin jos ainut lause mikä niistä tulee mieleen on: OTA MUT!

Kuva: Noora Näppilä

Kuva: Noora Näppilä

Mä usein mietin niiden vaatteiden kätännöllisyyttä. Kuinka niillä voi liikkua saati sitten istua. Eikö tule kylmä? Onko nykyään seksikkyyden mittari se kuka tai mikä pukee vähiten vaatteita päällensä. Oon joskus aiemmin kirjoittanut kuinka omasta mielestäni yksi seksikkäimpiä luonteenpiirteitä on itsevarmuus, mutta en rinnasta sitä millään tapaa vähäpukeisuuteen/alastomuuteen. Musta tuntuisi todella oudolta lähteä vaikka baarriin pelkillä rintaliiveillä ja alushousuilla, koska kokisin oloni typeräksi ja alastomaksi. Onko homma mennyt siihe, että kun ei enää keksitään muuta niin ”näytetään sitten kaikki”?

En kiellä etteikö sitä olisi itsekkin joskus teininä menty vähän pushupit tötteröllä viihteelle, mutta onneksi silloin muoti oli kuitenkin sellaista että kaikilla oli vaatteet päällä. No ehkä tämä on asia mitä en ymmärrä enkä edes halua ymmärtää. Jotenkin ajatelen että itsevarman ihmisen ei tarvitse vilautella koko kansalle itseään, vaan viestin voi tuoda monella muullakin tapaa esille.

Nykyään kaikki media tihkuu alastomuutta/pehmopornoa ja toivoisin että mentäisiin ajassa hieman taaksepäin, koska se alkaa käymään tylsäksi. Voi myös olla että ikä tekee omat tehtävänsä ja sitä arvostaa niin paljon enemmän mukavuutta ja käytännöllisyyttä kun nuorempana. Huomaan sen ihan omissa asuvalinnoissa, että en halua enää palella. Pukeudun sään mukaan, enkä ehkä muodin. Toki myös liikun lähes aina lapsien kanssa ja on aika mahdotonta juosta parin taaperon perässä tissilipareella, korkkareilla ja minishortseissa. Niillä on myös hankala olla puistossa tai työntää rattaita.

Halutaanko nykyään aikuistua nopeammin, että olisiko se mahdollisesti syy tähän ilmiöön. Tai vaihtoehtoisesti näyttää aikuisilta. Mun on ainakin todella vaikea arvioida nykyään naisesta onko hän 16 vai 36 vuotias. Toisilla hyvinkin nuorilla tytöillä on arjessa niin voimakas ja vahva meikki, että se saattaa vanhentaa heitä vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Mulla on muutaman kerran käynyt tilanne, missä oon vaikka kysynyt onko sulla lapsia niin olen saanut vastauksen, että pääsin just riparilta ja oon menny ihan noloks ja miettinyt, että mitähän toi mahtoi ajatella mun kysymyksestä.

Kuva: Noora Näppilä

Nykyään nuorilla on myös paljon enemmän rahaa käytettävissä ja mahdollisuus hankkia näitä uusimpia ”muoti” juttuja, mitä taas silloin ei ollut omassa nuoruudessa. Toisaalta olen onnellinene että olin lama-ajan lapsi ja kenelläkään ei ollut sen kummeemin rahaa tuhlattavana ainakaan omaan ulkonäköön. Ei olisi tullut kuuloonkaan, että olisin pyytänyt rahaa vanhemmilta ripsiin, kynsiin tai johonkin vastaavaan. No maailma muuttuu ja pakko sitä on vaan itsekkin lutvia muutoksien mukana. Mää kuitenkin toivoisin sydämeni pohjasta, että homma ei menisi siihen pisteeseen, että sitä suositumpi olet, mitä vähemmän vaatteita sulla on päällä. Kai 2020 kaikki baareissa on pelkät jesarin palat pimpan päällä, kun kaikki muut on näytetty. Siinä vaiheessa mun on aika ilmoittautua sinne pitsinnypläys kurssille ja poistua takavasemmalle. No mutta… kunha taas mietin maailman menoa..

Me juhlittiin tänään Vilin synttäreitä aamu brunssin merkeissä ja loppupäivä päätettiin vaan ihan olla perheen kanssa. Pidetään leffa-ilta ja rentoudutaan. Ensiviikolla alkaa syysloma ja oon useamman päivän lomalla. Meillä on luvassa Vilin kanssa vähän risteilyä Antti Tuiskun merkeissä ja muuta mukavaa.

Mä sain kerrankin jonkun muun ottamaan mun blogiini kuvia ja kiitos näistä kuuluu Noora Näppilälle. Nooran löydät instagramista @curiousnoora ja tässä linkki hänen omaan blogiin Curiouser & Curiouser

Kuvan asu on sekalaista ja suurin osa jenkki shoppailuja. Kuvassa on myös Biancaneven paita mikä on nyt alessa TÄÄLTÄ*

Ja mulla on teille näitä vaatteita rakastaville alennuskoodi, millä saa -15% alennusta. Koskee myös jo alennettuja tuotteita. Tämän linkin kautta SHOP* käyttämällä koodia UMPUNSYKSY saat alennuksen, mikä on voimassa 31.10 saakka. Nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen.

Kannatta myös käydä sivuilla piipahtamassa, jos sinulla on kiinnostusta olla Biancaneven uusi AMBASSADOR.

Lue myös edellinen postaus: Haluatko voittaa kokkauskurssin Kari Kape Aihisen kanssa?

-Umppu

9 kommenttia

 1. meri kirjoitti:

  Mä oon miettinyt ihana samaa! Järkytyin kerran kaupassa kun about 13-14 vuotiailla tytöillä oli shortsit joista oikeesti näky takapuoli!! Omassa nuoruudessa ei olisi sellasessa vaatetuksessa saanut ovesta ulos lähteä. En ymmärrä tuota pukeutumista alkuunkaan, enkä kyllä aijokkaan ymmärtää 😐

  • primebody kirjoitti:

   Joo kyllä se on munkin mielestä vanhempien vastuulla hieman ohjata puketumista ettei ihan ilkosillaan päästetä ulos..

 2. nelly kirjoitti:

  Hyvä postaus. Mä ihan oikeesti aattelen että näillä ittensäpaljastelijoilla on taustalla vaan huono itsetunto, jota sitten yritetään pönkittää kalastelemalla kehuja perse/tissit tiskillä netissä. Ja miksei ihan in real life. Se jos mikä on aika surullista.

 3. päivänsäde kirjoitti:

  Onpa kivat nuo kengät mitkä on sulla kuvissa 🙂

 4. Anna kirjoitti:

  Vau, mikä takki! 🙂 Ja hyvä kirjoitus.

 5. Sanna kirjoitti:

  Mua henk.koht nyppii nää nuoret tytsyt salilla pelkissä urheiluliiveissä ja niissä minishortseissa. Meikit naamassa, hiukset auki, hikeä ei missään ja perse niin pitkällä ku mahdollista, samalla selkä niin notkolla että… voi hyvää päivää. Ja ei, en oo kateellinen 😀

  • Eppi kirjoitti:

   Allekirjoitan täysin. Sitä tunnetta kuvaa just tää myötähäpeää. Kyllä ei minun nuoruudessa vanhemmat olisi ikinä antanut näyttäytyä näin , enkä olisi näyttäytynytkään.

 6. Anna kirjoitti:

  Kuulin just, et perjantaina joku tyttö oli tullut raflassa vastaan
  verkkopaidassa. Eikä mitään alla. No on samassa ravintolassa joku
  kuulemma tullut paaritiskille pelkät teipit nännien peittona.

 7. Tuulia kirjoitti:

  Todella mukavaa lukea, etten ole ainoa joka ihmettelee näitä ”ilmiöitä”. Hyvä kirjoitus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.