Hae
Prime Life by Umppu

Olenko muutoksen vastustaja?

Tsiisus mikä viikonloppu takana. Voin sanoa, että olin aivan poikki kotiin päästyäni ja painelin samantien nukkumaan hetkeksi päiväunia, että jaksan lasten kanssa. Kisa aamut on todella intensiivisiä ja herätys on aina siinä neljän hujakoilla. En tiedä millä ihmeellä tietenkin silloin kun itse olen pois niin lapset oli nukkunut, kun herran enkelit eikä kukaan ollut herännyt yöllä… tai voihan olla, että Juuso ei herännyt ken tietää. Nyt kun tää Fitness ryykäsy on ohi niin on jotenkin helpottavaa ja ihanaa, että se aivan tuiki tavallinen arki alkaa. huomenna meille tulee uudet hierovat pesupaikat ja oon niistä ihan innoissani.

Vaikka en haluaisi oikeastaan palata kohua aiheuttamaani postaukseen, mutta muutamien kommenttien myötä aloin miettimään, että olenko ihmisenä muutoksen vastustaja. Oon tässä useamman päivän pohtinut asiaa ja tullut siihen tulokseen, että osittain olen ja osittain en. Mun mielestä uudistukset on tervetulleita, jos niissä on jotain järkeä. Liittyy se sitten lasten koulunkäyntiin tai aikuisten työaikoihin, mutta niin että siinä on oikeasti jotain meitä kaikkia hyödyttävää..

Ihmisten pitäisi kuitenkin ymmärtää että ei ole olemassa asioita mitkä koskaan tulevat miellyttämään kaikkia. Esimerkiksi kun aukioloajat vapautettiin, niin meille kampaajille avautui monta mahdollisuutta. Saamme palvella itsenäisyyspäivänä asiakkaitamme, jotka ovat menossa juhlimaan itsenäistä Suomea ilman, että meidän tarvitsee hakea sitä varten erityislupa mikä maksaa muistaakseni 150e. Voimme pitää liikettä sunnuntaisin auki, joka taas mahdollisti esimerkiksi minulle upeasti mahdollisuuden tehdä töitä äitiysloman ohella, mikä oli mahtavaa. Myös oma työni on hyvin iltapainotteista ja mikä sen parempaa, että pääsen kauppaan vielä töiden jälkeen, koska ne ovat myöhään auki.. Minua kohtaan muutos oli loistava, tervetullut ja mahdollistava.

Tästä asiasta oli myös toinen puoli… ne jotka työskentelevät esim näissä kaupoissa, mitkä on myöhään illalla töissä. On paljon lapsiperheitä joissa molemmat vanhemmat työskentelevät kaupanalalla. Se hankaloittaa varmasti sitä tavallista arkea paljonkin, kun työvuorot ovat myöhään puoliyöhön ja tästä oli muutamiakin ”vastaan” kirjoituksia mediassa. Eli tavallaan toiselle hyvä asia voi olla jollekkin toiselle todella huono. Jaksan väittää että tässä kohtaa kun muutos on itselle suotuisa on se jees, mutta jos taas näin ei ole niin sitä vastustetaan. Eli vaikka muutos sinänsä ajatuksella ”maailma muuttuu” vie maailmaa eteenpäin niin se ei silti tarkoita, että se olisi kaikille parasta. Sellaisia ratkaisuja ei ole olemassakaan mikä miellyttäisi kaikkia.  Tähän asiaa liitetyt lauseet: opettele elään asian kanssa tai joku vastaava on ihan hölmöjä.

Mun mielestä moni asia mikä on muuttunut on hyvä asia. Itse olen elänyt sen ajan kun lentokoneessa tupakoitiin.  Tein aikonaan hetken töitä baarissa niin sielä vedettiin sisällä tupakkaa. 80-luvulla oli ihan normaalia että autossa tupakoitiin vaikka lapset oli kyydissä eikä silloin ollut esimerkiksi turvaistuimia (ainakaan en muista).. ehkä joku istuinkoroke. Olen elänyt ajan kun meillä oli markka jne. Jos ajatellan näitä muutoksia niin ne ovat tuoneet kuitenkin sitä hyvää meille kaikille, mutta näitäkin asioita on vastusteltu ja vieläkin joku haluaa markan takaisin. Ei siis ole olemassa suvaitsevaitsevaisuutta mikä suvaitsee kaiken. Mun mielestä kaikkia asioita ei tarvitse puoltaa vaikka ne olisi lakiin kirjoitettu. En itse ymmärrä, että talousrikoksesta istutaan pidempiä tuomioita, kun esimerkiksi raiskauksista. Talousrikoksilla usein vahingoitetaan valtioo, mutta raiskauksilla hekilöä. Jos joku saa tästä kiinni se langan niin hyvä niin.

Jos me olisimme kaikki suvaitsevaisia, niin meidän tulisi rakastaa kaikkia eikö? En ainakkaan tunne henkilökohtaisesti ketään sellaista ihmistä. Meillä ihan jokaisella on tekemistä asian kanssa. Päätökset tehdään usein massoja miellyttäen tai kansanäänestyksellä ja silloin valitettavasti ne vähemmistöt jäävät jalkoihin. No ei tässä auta, kun nollata tilanne ja mennä eteenpäin. Ihanaa kun huomenna alkaa uus viikko ja tämän voi jättää taakse.

Muistakaa että tätä blogia kirjoittaa yksi ihan tavallinen ihminen <3

Lue edellinen postaus: Täällä sitä taas ollaan

-Umppu

11 kommenttia

 1. Sini kirjoitti:

  Tässä nyt edelleen huomaa, ettet ole lukenut ajatuksella sinulle laitettuja kommentteja.. Tai sitten et vaan ymmärrä. Näissä antamisassi esimerkeissä on kyse siitä, että muutos on pois joltain toiselta. Mutta millä tavalla sukupuolineutraalisuus on pois sinulta? Miten se haittaa sinun elämääsi? Siitä on vain ja ainoastaan hyötyä niille, jotka näiden asioiden kanssa kamppailevat mutta ei varmasti mitään haittaa niille, joita asia ei koske.

  • Sukupuolellinen kirjoitti:

   Vastaan tähän oman mielipiteeni, että miten se haittaa minun elämääni. Kaikissa ilmiöissä, niin kuin tässä sukupuolineutraaliudessa tulee aina ns ”ääripää”-ihmisiä…tiedän muutamia tapauksia, jossa esim. päiväkodissa sukup.neutraalia lasta ei saa kutsua kummaksikaan (tytöks/pojaks) vanhempien pyynnön takia..no ongelma tulee siinä, kun suurinosan lapsista näkee , että lapsi on poika, mutta häntä ei saa kutsua missään nimessä pojaksi… tämä sekoittaa kaikkien ns. Normaalin sukupuolikasvatuksen saaneiden lapsien ajatukset aivan täysin… ja olen yksi näistä vanhemmista, jota tälläinen suoraan sanottuna ahdistaa, että joutuu omalle lapselle selittämään, että sinä olet poika, mutta toi ”Ruu” ei tavallaan oo vaikka sillä on se samanlainen pippeli siellä haarovälissä! Ja ihan turha tulla sanomaan, että ”oikeaan suuntaan ollaan menossa” !! Ei olla…Jumala loi naisen ja miehen, ei sukupuoletonta???

  • Sini kirjoitti:

   Sukupuolellinen: samalla logiikalla jos on ääriuskovaisia ihmisiä jotka radikalisoituvat, pitäisi uskonnot kieltää kokonaan. Aina on ihmisiä joilla menee överiksi.

 2. meri kirjoitti:

  Vaikka suurin osa kommenteista oli munkin mielestä todella hyökkääviä, niin toivon, että luit ainakin osan ajatuksella ja se sai omaa näkökulmaasi avartumaan. 🙂 Tätä kaiketi ihmiset halusivat, mutta välttämättä se paras tapa ei ole puhua toiselle pitäen tätä ”idioottina”, jos tarkoituksena on antaa vaihtoehtoinen mielipide.. käytöstapoja

 3. Nea kirjoitti:

  Suvaitsevuus ei tarkoita että pitäisi hyväksyä ja suvaita epätasa-arvoa ja sitä edistäviä ihmisiä. Nämä kyseiset ihmiset ovat kärsineet epätasa-arvosta. Suvaitsevaisuus ei todellakaan meinaa, että kaikki pitäs hyväksyä, kuten juurikin se epätasa-arvo ja ihmiset jotka tasa-arvon paranemista hidastavat.

 4. Minna kirjoitti:

  Olet nyt kolmen postauksen verran valittanut siitä, kun sinun pitää vaihtaa kaksi sanaa hinnastoosi. Omia sanojasi lainaten: ”Eikö maailmassa ole isompiakin ongelmia?” 😉

  Ja komppaan Siniä: Mitä haittaa sinulle koituu kahden sanan vaihtamisesta hinnastoon? Mikä toinen puoli tässä on?

 5. Voivattu kirjoitti:

  Suvaitsemattomuutta ei pidä suvaita.

 6. Henna kirjoitti:

  Hei,

  Luen blogiasi ja tämä blogi onkin Mungolifen lisäksi ainoa blogi, mitä luen. Joskus tuntuu,että pitäisi ottaa popcornit esiin, kun avaa kommenttiboxin. Ei voi muuta kuin päivitellä, miten nykyajan ihmiset käyttäytyvät ja huutavat anonyymeina kommenttiboksissa. Ensinnäkin kirjoittaminen on ihan varmasi yksi haastavin muoto ilmaista asioita. Siinä ei ole äänenpainoja, ei voi selittää auki jotain kohtaa, ihmiset ymmärtävät tekstin yleensä niin, miten haluavat. Kuitenkin on yksi teksti, jossa tulee esiin mielipide, sitten 100 kommenttia. Sitten vaaditaan bloggaajaa vastaamaan kaikkiin. Esim. sukupuolineutraalius on semmonen asia, josta voi kaksi erinäkemystä keskustella tuntikausia. Jos Umppu kirjoittaa tekstin, niin siinä ei varmasti puoletkaan hänen ajatuksestaan tule ilmi. Ymmärrän hyvin ajatuksen, että Vivian sanoo neuvolassa: ”minä olen iso tyttö”. Jos Vivian sanoisi: ”leikin aina olevani perheen isä.” Väitän, että Umppu rakastavana äitinä varmasti antaa VIvianin leikkiä perheleikeissä isää. Minä ainakin itse nostan hattua Umppu sinulle, että jaksat kirjoittaa rehellistä ja avointa blogia!Joskus oikeasti olen miettinyt, minkälaista työpaikkakiusaamista bloggaajat kokevat. Mielestäni se,että kirjoittaa julkista blogia, ei ole syy sille,että kommenttiboxissa voidaan teilata bloggaaja ihan miten sattuu. Oikeesti lukijat! En yhtään ihmettele,että nykymaailmassa on ihan liikaa kiusaamista kouluissa, työpaikoilla, varsinkin netissä. Nämä ihmiset, jotka huutavat täällä, ovat itse kasvattamassa tulevaisuuden kansalaisia.Miten ihmiset voivat kasvattaa lapsensa, jos itse käyttäytyvät näin. Käsittääkseni pitäisi olla roolimalli lapsille. Tämä oli nyt varmasti todella provosoiva kommentti, ku enhän minä lapsettomana ymmärrä lapsen kasvatuksesta kuitenkaan mitään. Kiitos Umppu! Kaikista ajatuksistasi, yrittäjyyden nostamisesta keskusteluun, matkustelusta ja ennen kaikkea rohkeudestasi.

 7. Anna kirjoitti:

  Hei,
  mielestäni aidosti suvaitsevainen ihminen suvaitsee myös hieman suvaitsemattomuutta. Usein ne ns. suvaitsevat ihmiset ovat kokemukseni mukaan yhden tai kahden asian ihmisiä, ja ovat niin ” innoissaan” oman asiansa edistämisestä, että moni muu suvaitsemista ja ymmärtämistä vaativa asia unohtuu ja jää kokonaisuus havaitsematta.
  Tottakai on niin että tarvitaan tietyllä lailla ”tulisieluisuutta” asian puolesta mitä ajaa, mutta on turha väittää olevansa tosi suvaitsevainen, jos se kohdistuu vain yhteen, kahteen pinnalla olevaan ilmiöön.

 8. Asd kirjoitti:

  En usko että oot niinkään muutoksen vastustaja kuin katkera, itsekeskeinen, vihamielinen ja tyhmä.

  • primebody kirjoitti:

   Olipas kaunioisti sanottu ihmisestä, jota et tunne 🙂 Mukavaa päivää sinulle ja rakkautta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.