Hae
Prime Life by Umppu

Kun kaikkia tuntuu kiinnostavan

Lähes joka postauksessa joku kommentoi ulkonäköäni ja sitä kuinka ”minulla ei olisi varaa moiseen ja en voi ymmärtää mitenkä joku laittaa itseensä noin paljon rahaa. Mua suoranaisesti ärsyttää se todella paljon. Mua ei haittaa/hävetä myöntää sitä, että laitan välillä iseeni rahaa, mutta en todellakaan siinä määrin mitä moni kommentoija ehkä kuvittelee.. Edellisessä postauksessa kun kerroin alkavani panostaa itseeni tarkoitin sillä täysin omaa hyvinvointiani ja lähinnä liikuntaa. En mitään ulkoisia asioita. Mutta mennänpä itse asiaan.

Kun jotain osaa lukijoita selvästi häiritsee minun ulkonäköni niin avaanpa vään asiaa. KYLLÄ minulla on täytetty huulia. Se on tehty elämäni aikana ehkä kolme kertaa sanotaanko 7 vuoden aikana. Täyteaine kun on pikkuhiljaa elimistöstä häviävä asia. Syy siihen miks olen näin tehnyt liittyy ihan mun lapsuuteen ja nuoruuteen. Mulla on aina ollut pienet hampaat ja hymyillessä mulla on suurimmaksi osaksi näkynyt vain pelkät ikenet. Mua on koko lapsuus ja nuoruus pilkattu/kiusattu/haukuttu siitä asiasta. Vaikka asia tuntuu ehkä muiden korvaan mitättömältä niin mulle se ei ole sitä ollut. Se on tuntunut ihan yhtä pahalta kun jotain olisi haukuttu lapsena rillipääks tai niinkin rumalla sanalla, kun läski. Kun tulin aikuisikään ja sain selville, että voin tehdä asialle jotain niin tein. Vaikka mulle asiasta nykyään joku sanoisi jotain voin ottaa sen huumorilla ja olen sen kanssa ihan sinut, mutta nuorena se todella sattui, vaikka koitin peitellä asiaa. Eli jos jotain häiritsee asia, että näin olen tehnyt niin opi elämään sen kanssa. Mulla ei ole ollut koskaan tavoitteena saada mitään isoja tötterö huulia vaan korjata mua häirinnyt asia. Onko se siis jonkun elämästä pois… En myöskään ainakaan omasta mielestäni esiinny kuvissa mitenkään häiritsevästi huulet tötteröllä, koska se ei ole se syy miksi olen joskus täyttänyt huuliani.

Ja sitten päästään asiaan botox. Se on aine millä voi siloittaa ryppyjä, jos mietimme aineen pinnallisia tarkoituksia.Suurinosahan siitä menee lääketeollisuuteen.  Mulle ei olla laitettu sitä yli kolmeen vuoteen. Toki silloin aikoinaan halusin testata sitä mielenkiinnosta otsaani ja sitä käytettiin minulla myös esimerkiksi mun todella koviin päänsärkyihin, mitä mulla oli vuosia takaperin. Sain samalla siis sileän otsan ja päänsäryt katosivat.  Tätä ainetta ei siis käytetä huuliin, niinkuin moni kuvittelee. Voitte siis ynnäillä näistä kuinka paljon mulla menee rahaa” täyteaineisiin”, kun kommenteista saa sellaisen kuvan että olen niitä ruikkimassa lärviini harva se päivä, mutta näin se ei suinkaan ole.

Seuraavaksi onkin kyseessä ripsipidennykseni, joka tuntuu myös vaivaavan jotain lukijoita. Jos koen olevani freesimmän näköinen ne naamassa niin mitä  se ketään hetkauttaa? Olen valvonut kohta kolme vuotta lasten kanssa ja ei mulla ole mikään aamu aikaa tussuttaa itseäni peilin edessä tunti tolkulla, jotenka ne on mulla ihan arjen helpottamiseksi. Meikkiini käytän aamuisin ehkä se 4minuuttia jos sitäkään ja sielä vessassa on mun lisäksi ainakin kaksi lasta :).  Toki käyn ripsiä huollatamassa kerran kuussa ja maksan siitä lystistä tekijälle ihan hyvillä mielin, koska saan siinä samalla ehkä kuukauden ainoa päiväunet. Voisin maksaa siitä ihan ilman ripsiäkin 🙂

Sen verran valoitan myös tätä blogimaailmaa, että kun lainmukaan postauksessa on oltava kaupallinen yhteistyö merkintä… tarkoittaa se sitä, että tuote tai palvelu on lähes aina saatu ilmaiseksi, tai poastauksesta saa blogaaja rahallista korvausta. Ei mullakaan olisi varaa testailla kaikenlaisia hoitoja, mutta saan niitä paljon veloituksetta. Me blogaajat olemme myös ”mainostajia” siinä missä lehdet tms. Jos kenelle tahansa tulisi mahdollisuus testata jotain palvelua (minkä olisi vaikka haaveissa halunnut), niin harva kieltäytyisi..

Ja sitten päästään seuraavaan asiaan mun hampaat. Mulla oli kahden raskauden ja imetyksien aikana kokoajan suussa ientulehdus. Suu oli tosi kipee kokoajan ja vuosi verta.  Raskaudet teki todella hallaa mun suulle ja mulla oli 5 reikää hampaissa. Yksi hammas oli niin mätä, että se jouduttiin poistamaan. Olen jo päättänyt vuosia sitten, että kun olen lapseni tehnyt haluan laittaa hampaani kuntoon ja nyt oli sen aika. Se ei ole halpaa lystiä, mutta olen säästänyt sitä varten ja KAUAN. Mua mietityttää sekin, että ketä häiritsee, että vietän puolivuotta elämästäni raudat suussa? Onko sekään kenekään elämästä pois. Mää tässä mietin kokoajan, että miksi edes kirjoitan koko postausta, mutta kirjoitan kuitenkin.

Mun hiuksenikin on myös vaivannut jotain ja voin kertoa, että en istu kampaajalla kerta viikkoon, vaan yleensä värjään ne itse keskellä yötä meidän ahtaassa vessassa, kun lapset nukkuu. Joskus rakas mieheni on suostunut laittamaan mulle tyviväri, mutta se siitä.  Siitä on hemmottelu kaukana. Mulla on hiuksissa pidennykset, jotka huolletaan ehkä kolmen kuukauden välein ja silloin istun kampaajan tuolissa sen maksimissaan 30 minuuttia. Tässä oli ehkä omasta mielestäni blogi urani typerin postaus, mutta näistä kiinnostuneille/arvostelijoille kerroin tarinan asioiden takaa..

 

Lue edellinen postaus: Mää annoin sille tilaa

-Umppu

36 kommenttia

 1. Nemo kirjoitti:

  Älä lähde avaamaan elämääsi liikaa kaikelle kansalle. Ei niin että siinä olisi mitään pahaa mutta kun eihän mikään tule näille netin käärmeenkielille riittämään. Seuraavaksi kai jo vaaditaan tiliotteita tai sairaskertomuksia näytille. Häntä pystyssä kohti uusia seikkailuita!

 2. mariem kirjoitti:

  Nyt aukeaa sanainen arkkuni ja totean vain että olet Umppu kaunis, ulkoisesti mutta ennen kaikkea sisäisesti. Tyylikäs arvomaailma, lujat periaatteet ja rakkaus perhettä kohtaan loistaa olemuksestasi myös ulospäin <3

 3. Ulla kirjoitti:

  Moi! Mun mielestä ei ollut yhtään turha postaus, koska tekstisi kuitenkin käsittelevät ja julkaisevat todella paljon ulkonäöllisiä asioita. En usko, että kukaan ilkeyttään kyselee ulkonäköjuttuja, voi olla kyselyt ihan mielenkiinnosta, koska esim muhun verrattuna käytät todella paljon rahaa ulkonäön paranteluun , vaikka olen sua 4 vuotta vanhempi ja on kaksi lasta….mutta en nyt sanonut tätä ilkeyttäni, vaan otan mielelläni aina vinkkejä vastaan ja haluaisin tietää mitä mikäkin maksaa, koska kuitenkin aina julkaiset kuvia itsestäsi, eivätkä ne kuvat ole ”aitoa itseäsi”… Ja hei, kukin tyylillään. Kunhan et enää jauha sitä: Hyväksykää itsenne sellaisena kuin olette, älkää muokatko itseänne vaan olkaa luonnollisia?

  • Memmu kirjoitti:

   Ulla, miksi haluat tietää mitä mikäkin maksaa jos itse et tuhlaisi rahaa mihinkään kauneushoitoihin?
   Kyllä se on niin, että jokainen on kaunis sellaisena kuin on! (oli niitä hoitoja ottanut tai ei, aamen!)

  • Ulla kirjoitti:

   Memmu!!!!! Kirjoitinko missään kohdassa että EN HALUA käyttää rahaa kauneushoitoihin??? Luepahan teksti ihan uudestaan! Koska tämän ikäisenä ehkä tulevaisuudessa haluaisin esim laitatuttaa irtoripset tms…kyselin sen takia. Rahaa kyllä on, mutta tarvetta ei vielä, nää jutut kuitenkin kiinnostaa, koska melkein jokaisella vastaantulijalla on jotain epäaitoa naamassaan/hiuksissaan.

 4. Ulla kirjoitti:

  Blogisi on suurimmaksi osaksi ulkonäöllinen, eli jaat omia kasvokuviasi auliisti ja postailet kauneusjutuista, joten miksi ihmettelet näitä ulkonäkökyselyjä? Ok, sisällössä on myös perheasioita, mutta kyllä tuot paljon esille naamaasi ja asioita, joita ostat naamallesi/hiuksillesi. Ihan itse luot oman sisältösi ja sen takia ihmiset kyselee em asioista?Mun mielestä ihan normaalia eikä siitä tarvitse suuttua, niin kauan kunnes vaihdat sisältöä….ja älä pliis enää hehkuta sitä, miten jokaisen pitäisi olla luonnollinen ja hyväksyä aina itsensä sellaisena kuin on.. .kun et kuitenkaan itse toteuta sitä. Mutta tykkään monista jutuistasi eikä mua haittaa sun pinnallisuus, jokainen taplatkoon tyylillään. Luen silti sun blogia, koska moni blogi nykypäivänä on vielä pinnallisempi…..

  • Memmu kirjoitti:

   Et, mutta sanoit näin ”Hyväksykää itsenne sellaisena kuin olette, älkää muokatko itseänne vaan olkaa luonnollisia”.
   Vähän ristiriitaisia sun puheet. 😉

  • Anna kirjoitti:

   Memmu lueppa taas uudelleen Ullan aiempi kommentti. Ja ihan ajatuksen kera 🙂

 5. -m- kirjoitti:

  Must on jotenkin järkyttävää että vielä nykyaikana kauhistellaan jotain huultentäyttöjä, botoksia tai silikoonitissejä. Huulten täyttäminen ja botox on todella yleistä, ei mikään pienen piirin marginaali-ilmiö joka vaatii miljonäärin omaisuuden.
  ”Kauheita myrkkyjä pistät itseesi” hokevat nämä pullaa suuhun ahtavat röökiä ja viinaa vetävät tyypit, jotka tehokkaasti unohtaa sen että mitäs ne rööki ja viina on muita kun myrkkyjä.. Niihin + ylipainoon kuolee pirusti porukkaa. Sen sijaan kuka on kuollut botox tai huulitäyte pistoksiin ? Mitenkäs ilmansaasteet, tai kosmetiikassa ja hiusväreissä olevat ainesosat jotka aiheuttaa jopa syöpää. Silti kukaan ei paheksu kosmetiikan käyttöä ja hiusten värjäystä.
  Kaikista suurin läppähän on nämä hiuksia värjäävät ,lävistetyt ja tatskatut naiset hokemassa että kyllä naisen pitää olla luonnollinen..

 6. ulla kirjoitti:

  Eikun nimenomaan MEMMU, jos sulla on edelleen lukutaitoa: Huoh…”lyö päätä säinään”… Umppu monesti suorastaan saarnaa siitä, että naisten pitäis hyväksyä itsensä raskauskiloineen-arpineen ym ja ei sais muokata ja pitäis olla luonnollinen, mut kuitenkin tekee monessa asiassa toisin ja sitten ihmettelee jälkeenpäin kun me lukijat kysytään esim paljon menee rahaa kk hiuksiin, kun avoimesti kuitenkin kertoo muistakin asioista ja rahanmenoista…. Eli siis edelleen, tuo mainitsemasi sitaatti ei ollut mun suusta vaan Umpun!!!! Lue viesti!

  • Anna kirjoitti:

   Joo mua alko jo naurattamaan, että ei taida ihan ajatuksen kanssa memmu olla lukenut kommentointiasi 😀

 7. Ulla kirjoitti:

  Se, että naiset laittavat botoxia, lisäkkeitä ym on ihan fine niin kauan kuin se nainen itse ei saarnaa siitä että jokaisen pitäisi hyväksyä itsensä selllaisena kuin on…ja että kaikki ovat kauniita…mutta kuitenkin itse ollaan valmiita parantelemaan, mutta viesti blogin kautta on ihan muuta. Oikeasti multa ei ole pois, jos joku pistää hermomyrkkyä huulinsa, itse en tarvitse. Kunhan ei levitä sanomaa, että hyväksykää itsenne sellaisena kuin olette. Mutta ei tätä varmaan kukaan ymmärtänyt, leimataan vaan kritiikin perusteella kateelliseksi. Ja kritiikkiä ei saa antaa.

  • Hanna kirjoitti:

   Miksi toisen elämästä/elämäntyylistä tarvitsee ylipäänsä antaa kritiikkiä?

 8. Kikka kirjoitti:

  Kai sitä jokainen ihminen luulis saavan tehdä itselleen mitä haluaa,jos itse sen maksaa. Tekemällä työtä saa palkkaa ja sen palkan voi käyttää mihin haluaa. Vaikka sitten huuliinsa jos haluaa tai uusiin kenkiin jne..Itse olen työtön, yhden pojan äiti ja haaveilen hiusten ja ripsien pidennyksistä mutta en niitä välttämättä tarvitse,näinkin on ihan hyvä. Tätä blogia on kiva lukea,välillä saa jollain lailla tsemppia omaan elämään ja ajatusmaailmaan. Ja sitten tämä mistä kirjoitit niin todella kurjaa lukea että haukutaan ja valitetaan jostain. Kaikkia kun ei voi miellyttää,mutta eihän tätä ole pakko käydä lukemassa.

 9. Krista kirjoitti:

  Kyllähän se melki niin on, että kateellisten panettelua arvostella. Jos ihminen tekee työtä sen eteen että on mahdollista myös hemmotella itseään ja perhettään niin minkä pirun takia ei sitten tekisi niin. Lopulta on kuitenkin kyse jokaisen omista ratkaisuista elämässä. Mielestäni sinä näytät juuri sopivan huolitetulta naiselta. Kysynkin siis missä laitat ripsesi? Aikoinaan itselläni olleet ripset kun olivat sitten aivan eri maata ??? Kestotaivutus myös kiinnostaa kovasti.

 10. Minna kirjoitti:

  Äh jokainen saa laittaa rahansa mihin haluaa ja jos haluaa laittaa ripsiä yms niin ei se ole keneltäkään pois. Itse haaveilen vatsalihasten ja vatsanahan korjausleikkauksesta ja menen kyllä kunhan lapset ovat isompia. Maailmassa on isompiakin murheita kuin nämä mihin bloggaaja rahansa laittaa:)
  Umppu sulla on aivan loistavan väriset hiukset:)

  • Ulla kirjoitti:

   Aivan! Hyvä pointti! Jos olet niin epävarma itsesi kanssa ja haluat turvautua kosmeettiseen paranteluun, saat sen vapaasti tehdä. Ja suurin osa ihmisistä on varmasti samaa mieltä. Nutta nolointa ikinä on hehkuttaa luonnollisuuden, raskauskilojen/arpien ja muiden ”virheiden” puolesta, että :hyväksykää itsenne sellaisena kuin olette, mutta kuitenkin toimitaan arjessa toisin. Ja aika moni bloggaaja toimii todella ristiriitaisesti tässä asiassa.

   • primebody kirjoitti:

    Anteeks nyt mut mee jonnekkin muualle möyhöön. Et tajunnut koko postausta ja kukaan ei jaksa sun ”kritiikkiä”. Miks ylipäänsä pitää antaa kritiikkiä? Se että mulla on naamassa vaikka ne ripsipidennytkset ei vaikuta hevon peetä siihen ettenkö hyväksyisi itseäni sellaisena kun oon. Juurihan kirjoitin miksi ne minulla on ja.. Mulla on edelleen ne raskausarvet joiden kanssa elän koko loppu elämän ja ne ei ihosta mihinkään liikku ja ihan ylpeästi ne kannan. Tässä nyt kukaan ei ole mitenkään toisin toiminut, vaan sulla oli henkilökohtaisesti ongelma luetun ymmärtämisen kanssa. Ylipäänsä mitä sua kiinnosta mun naama, kun voisit keskittyä vaikka sillä energialla omaan hyvinvointiisi…..

  • Anna kirjoitti:

   No jo on lapsellinen kommentti Umpulta.

   • primebody kirjoitti:

    Heinemann sun mielestä mun kommentit on kommentoin sitten mitä tahansa. 🙂 🙂

 11. Heidi kirjoitti:

  oot vaan huippu! <3

 12. Jensku kirjoitti:

  Umppu oot kaunis ja upea!! ? Kateelliset voi puhua mitä puhuu! Älä välitä.heidän puheistaan,vaikka ymmärrän,että se v*tuttaa! ? Mä haluaisin enemmän laittaa ulkonäkööni rahaa,mutta se ei ole mahdollista.Ennen lasten hankkimista kävin säännöllisesti kosmetologilla kasvo-, ja jalkahoidoissa ja mulla oli rakennekynnet.Itse kyllä värjäsin hiukset. Ostin vaatteita ja treenasin kuntosalilla. Nyt en enää käy kosmetologilla enkä omista rakennekynsiä,saati ripsiä.Enkä värjää hiuksia enkä osta itselleni juurikaan vaatteita,ainoastaan kun on pakko.Ja en harrasta mitään.Elämä on mennyt ihan päälaelleen.Nyt mulla on kolme ihanaa ja rakasta lasta joihin panostan! Niin kuin säkin teet! Jos mulla joskus on extra rahaa niin tämä kulahtanut mamma olisi kiva ”päivittää” freesimmäksi! Sulla on hyvä blogi ja suorat mielipiteet! Peukku siitä!

 13. T kirjoitti:

  Mielestäni Ulla kirjoitti kommenteissaan ihan järkevää asiaa.
  En puutu milään tavalla siihen mitä tai miksi sinulle on Umppu tehty mitä on, mutta itse ainakin enemmän haluaisin saada lisätietoa asioista.

  Tällä hetkellä olen syystä tai ehkä ilman syytä aika naturel, mutta jos joskus vaihdan työpaikkaa, niin hyvin todennäköisesti saattaisin laittaa ripsenpidennykset ja hoidattaa kynsiäni. Eli haluaisin kuulla niistä lisää. (Tämänhetkisessä työpaikassani näistä kahdesta ei ole hyötyä,eikä niitä oikein voi laittaakaan).

  Tällä hetkellä en silottaisi ryppyjäni, mutta en kiellä ettenkö tekisi asiaa koskaan. Siksi haluaisin kuulla asiasta lisää.

  Mielestäni näitä voi verrata siihen, että joku käyttää kaikki rahat itsensä laittamiseen, toinen vaatteisiin ja kolmas matkustelee kaikki rahansa. Ja aina jollain on mielipide asiaa vastaan.

  • Annu kirjoitti:

   Missä työpaikassa on ”hyötyä” ripsienpidennyksistä tai rakennekynsistä? ?

  • T kirjoitti:

   En voinut vastata Annulle, mutta monessakin työssä ripsienpidennyksistä on ”hyötyä”. Haittaa niistä on kuitenkin tämänhetkisessä työssäni, ellet vahingossa halua löytää niitä syömästäsi ruuasta.
   Eli työni takia en voi niitä tällä hetkellä ottaa, koska niitä ei saa pois työpäivän ajaksi.

 14. Hanna kirjoitti:

  Eikai mikään ”luonnonlapsi” tarvi olla, vaikka kehottaa olemaan sellainen kun on. Jos tykkää käyttää hiusten-/ripsienpidennyksiä ja muokata ulkonäköä, niin onhan se silti itsensä hyväksymistä sellasena kun on. Itse tykkään meikata ja värjätä hiuksia ja käydä salilla, jonka seurauksena ulkonäkö muuttuu. Ei se silti tarkota sitä ettenkö olis tyytyväinen itteeni ja se nyt vaan on mua ja tykkään em. asioista 🙂 jos noin paljon ahdistaa toisen kirjotukset ja elämäntyyli, niin miksi tarvitsee sitten seurata.

 15. Vain typerykset utelevat toisen raha-asioista kirjoitti:

  Sinulla ja huutelijoilla on se ero, että sinä säästät rahat johonkin kalliimpaan juttuun – huutelijat sen sijaan tekevät ne velaksi. Siksi se tuntuu pajolta rahamäärältä, kun niitä osamaksuja saa maksella aika kauan, kunnes tulee tarve johonkin uuteen kohennukseen ja sama ralli alusta.

  • Manduca kirjoitti:

   Missä paikassa saa ripsipidennyksiä ym. Kauneushoitoja osamaksulla? :O vai tarkoitat varmaan materiaa? Ottaako joku velkaa, että saisi itselleen suoremman otsan… Hahhee, kaikkea sitä kuulee :D. Minä luulin, että velka otetaan kesämökkiin, asuntoon, kodin äkilliseen isompaan remonttiin tmv tarpeelliseen. Tosin kaikkihan ei tarvi nuihinkaan velkaa.

 16. sarianna kirjoitti:

  viimeinen lause oli kirsikka kakulle! 😀 rakastan sun öisin värjättyjä hiuksia <3

 17. sarah kirjoitti:

  Ikä tuo itsevarmuutta ja itsetuntoa toivottavasti myös Umpulle. Nykyajan trendi toki on kaikki keinotekoinen, mutta hyvin vähän on vielä tutkimustuloksia vaaroista. Vaikka niitä vaaroja ei olisikaan, niin kun katsoo instassa ennen ja jälkeen kuvia, niin suurin osa lisukkeellisista ihmisistä on paljon kauniimpia ilman niitä. Huulten täytön erottaa heti ja harvalla ne on kauniit, ripsien aika alkaa olla jo ohi. Tuuheat tekoripset ja laatikkoangrybirds-kulmat ovat jo kovin ohi ja alkavat näyttää hassuilta. Jos perusteina on , että aamulla säästää aikaa, niin miksi ei koita elää ilman näitä, ja sutaista pieni kerros ripsaria aamulla? Siihen menee 30 sekuntia.
  Oma kokemukseni on, että se vapauden tunne, mikä esim. meikkaamisen vähentämisestä tulee, on mahtava. Meikkaamiseksi lasken tekoripset ja tatuoidut kulmat. Uskomaton määrä meikkivoidetta, ym. voiteita + puuteri päälle ei myöskään näytä kauhean kauniilta edes filtterinstakuvissa. Alla on kovin monella kaunis, heleä oma iho ja se on Umpullakin ollut kuvissa ilman meikkiä.

  • primebody kirjoitti:

   No sehän on vähän mistä tykkää ja mun mielestä riippuu myös paljonkin ammatista. Jos olet asiakaspalvelussa niin oma mielipiteeni, että sinun tulee olla huoliteltu. Toki meikin määrää voi säädellä kuka tahansa, mutta esimerkiksi omalla kohdalla nämä noin 4h yössä unta vaikuttaa juurikin kasvoihini ja näytän todella väsyneeltä omasta mielestäni ilman meikkiä. Jos joku ei halua meikata on se mulle yks lysti, jotenka ihmettelen jos esim minun meikkaamiseni jotain vaivaa. Myöskään en pidä tunteesta iholla, kun siinä ei ole meikkiä ja meikki myös auttaa paremmin pitämään ihoni rasvaisuuden kurissa. Meikki myös osittain suojaa ihoa. No mutta… mielipiteitä on yhtä monta, kun on meikkaajaakin.

 18. Meri kirjoitti:

  Ei ollenkaan huono postaus, vaan hauska ja viihdyttävä, taattua Umppua. Sulla on kiva asenne, antaa mielensäpahoittajen kitistä ja
  kieriskellä omassa ikävässä kuplassaan. Kiitos taas mukavasta lukutuokiosta.

 19. Mellu kirjoitti:

  Musta on taas aika hämmentävää, että niin mitättömän pieni asia kuin parin sanan vaihtaminen hinnastoon aiheuttaa näin paljon raivoa. Etkö kuitenkin tee päivittäin paljon isompiakin asioita asiakkaitesi eteen, kuten nyt vaikka leikkaat ja värjäät hiuksia? 😀

  Sukupuolineutraalius ei tarkoita sitä, etteikö ”enää saisi olla miehiä ja naisia”. Voit olla aivan niin naisellinen kuin itse haluat olla, mutta sinun pitää kunnioittaa muiden ihmisten käsityksiä omasta sukupuolestaan. Sukupuolineutraalius on muiden ihmisten kunnioittamista ja arvostamista.

  Ja tuskin homojen ja lesbojen määrä on lisääntynyt, vaan eiköhän näennäinen määrän lisääntyminen johdu siitä, että homoutta ei enää pidetä sairautena tai rikoksena. Seksuaalinen suuntautuminen on synnynnäinen ominaisuus. Kuten sinäkään et voi ”kääntyä homoksi”, eivät homotkaan voi muuttua heteroiksi.

  Itse en kehtaisi asiakaspalvelijana kirjoittaa tälläistä tekstiä omalla naamallani. Onnea valitemallesi tielle.

 20. Sf kirjoitti:

  Musta itsestä tuntuu vaan niin hassulta ja absurdilta, että joku/jotku oikeesti jaksavat valittaa keskustelupalstoilla tai jonkun blogissa toisen rahankäytöstä, itsensä huolehtimisesta jne. 😀
  Jos joku haluaa olla ”luomu” tai kokeilla botoxia/ripsienpidennyksiä/hiustenpidennyksiä/huollattaa hampaansa/tehä ihan mitä vaan, sen ei pitäisi olla minun asiani (ellei ne rahat lähde minun lompakosta) 🙂

  Maailma on kummallinen mesta 🙂

 21. Jossu kirjoitti:

  Hei Umppu!

  On myös paljon niitä, jotka nauttii sun blogi-teksteistä, aikaisemmin on ollut puhetta, että opettele nyt edes kirjoittamaan…. Mua muutamat näppivirheet siellä täällä ei ole koskaan haitannut yleisvaikutelmaan sun blogi-teksteistä. Aiheet joista kirjoitat ovat arkipäivää nykypäivän Suomessa ongelmat joista kirjoitat ovat varmasti arkipäivää jokaisessa perheessä jossa tehdään töitä ja tasapainotellaan harrastusten ja yhteisen ajan riittävyyden kanssa. Ja sitten on ne ”kukkahattu-tädit” joiden mielestä lapsille ei saa antaa sitä tai tätä teollisesti valmistettua einestä, ei ne siihen silloin tällöin saatuna kuole ja hei aina jos umpun teksteissä jokin ärsyttää voi aina jättää lukematta hei valint on teidän…

  Minusta oli hienoa lukea teidän Amerikan matkast ja niistä vinkeistä miten matkarahat oli saatu kokoon. Minusta on hienoa kun voi tarjota lapsilleen muutakin kuin kylän ainutta leikkipuistoa…

  Jottei kukaan luulisi, ettt olen tehnyt tästä kommentista jokin sopimuksen Umpun kanssa niin voin sanoa, heti etten ole koska en edes tunne häntä henkilökohtaisesti.

  Toki jokaisella saa olla omat mielipiteet, mutta se, että käyttää päivänsä kritisoimalla jatkuvasti muita, niin pitäisköhän katsoa sinne peiliin mitä sieltä näkyy ja käyttää aikana hieman hyödyllisemmin.

  Kiitos ja Anteeksi (olen puhunut)

 22. Nanna kirjoitti:

  Ihanaa kun panostat itseesi! Miten siitäkin joku jaksaa negatiivisesti naputtaa:( Itse haluaisin ripsipidennykset vaikka olenkin jo vanha (41v) mutta itseensä panostaminen ja ulkonäöstä huolehtiminen tuo mukavaa piristystä arkeen. Ihailen sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.