Hae
Prime Life by Umppu

Mitä maksaa reissu Amerikkaan?

Muutama päivä postaustaukoa… ihan siitä syystä, että olen istunut siitä suurimman osan lentokoneessa. Meille tuli ilmoitus jo LA:in päässä, että lento oli myöhässä. Mää olin itse laskenut jotenkin päivät taas väärin ja olin kuvitellut, että mulla on yksi huilipäivä, mutta en osannut/tajunnut että paluumatkalla otetaan yksi vuorokausi kiinni..

Vaikka takasintulomatka oli yö lento niin se oli ainakin omasta mielestä paljon raskaampi. Meillä oli tavalliset paikat, koska ei saatu eturivistä niiden ollessa jo täynnä…. kun istut lapsi/vauva sylissä ja koitat edes jotenkin mahtua ja sulta tullaan kysymään maistuisiko kahvi niin jopa vähän naurattaa…

Oltiin illalla Helsingissä ja siitä ajeltiin kotiin. Eihän siinä muu auttanut, kun alkaa purkamaan laukkuja, koska lapset oli elämänsä voimissa. Saatiin koko porukka suht ajoissa nukkumaan ja mietinkin, että näinkö helposti kaikki meni…? 

Olisihan se pitänyt arvata.. Lapset heräsi keskellä yötä ja täällä me kökötettiin Juuson kanssa.. Mulla oli aamupäivästä töitä ja teetti vähän tuskaa herätä, kun oli juuri nukahtanut. Työpäivästä silti selvittiin, vaikka olinkin hieman myöhässä aikataulusta kokoajan.. Ei vaan reaktionopeus ollut kohdallaan.

Kun tulin töistä kotiin ajattelin, että lapset ovat varmasti jo yöunilla, mutta sielä ne killotti. Siskon perhe tuli meillä vielä piipahtamaan ja ajatteli, että lapset on uuvutettu oikein kunnolla.. no täällä mää istun ja kello on 2.00… Aamulla on normaali työpäivä ja illalla lähtö Helsinkiin Fitness Expo karsintoihin tekemään hiuksia ja meikkejä.

Onneksi Sunnuntai on kokonaan vapaa, eikä oo mitään suunnitelmia silloin. Jos saisin mahdollisesti jopa nukkua. Se hyvä puoli on tässä lasten kanssa valvomisessa, että se on mulle jo ihan normaalia, jotenka pysyn edes jotenkin hereillä…

Multa on kysytty ja toivottu monta kertaa postausta siitä mitä matka maksaa Jenkkeihin ja tässä on sellaista suuntaa antavaa.

Sen olen jo oppinut tällä köörillä, että kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Otettiin lennot jo viime talvena ja saatiin ne (mielestäni) suht edullisesti. Kaikki yhteensä maksoi 2200€. Siinä oli mukana ateriat lennoilla, menomatkan paikat suuremmalla jalkatilalla. Suht järkevät lentoajat ja ehtona oli maksimissaan yksi välilasku.. tulevaisuudessa koitamme saada lennot Tampereelta esim Arlandan kentälle ja siitä eteenpäin. Ei ole sitä parin tunnin ajomatkaa ja kaikki olisi muutenkin helpompaa.

Meillä oli 3 eri hotellia… tai oikeastaan 2 ;). Ensimäinen oli ihan sijainnin vuoksi. Huoneet oli todella tilavat mikä suurena plussana. Lapsilla on oltava tilaa ja siinä ei kannata säästää, koska se ketuttaa myöhemmin. Ensimäinen hotelli 4 yötä oli reilu 1000€. Tuohon summaan sisältyi pysäköinti, verot yms kaikki muut maksut mitä Jenkeissä tulee päälle. Jenkeissä ei juuri koskaan kuulu aamiainen hotellin hintaan.

Vegasin hotelli oli <3 huone oli lähemmäs 100m2 ja tilaa oli todella paljon. 4 yötä oli reilu 600€ mihinkä tuli vielä veroja yms maksuja hieman päälle. Kokonaisuutena varmaan siinä 750€.

Viimeinen hotelli piti olla paras, mutta kirjoitinkin siitä, että jouduimme vaihtamaan hotellia ja onneksi ensimmäisessä oli vielä tilaa. En muista mitä se yksi pakollinen yö maksoi, mutta uusi oli n.1500€.  Eli matkan ”kokonais summa oli siinä noin 5000€. Kannattaa muistaa, että meitä tosiaan on se 5 henkeä ja emme voi aina valita mitä tahansa. Todellakin halvemmallakin sinne pääsee, jos voi vähän joustaa lennoista ja hotelleja on vaikka kuinka tarjolla. Moni on esim suositellut asunnon vuokrausta ja esim tuola alueella, missä oltiin asuntojen vuokra olisi/kk n.3000€.

Auto on meillä pakollinen ja se riippuu ihan autosta minkä valitsee, että mitä se maksaa. Jos vaikka reissaa pariskuntana niin esim ”yyberiä” kannattaa käyttää, jolloin autoa ei välttämättä tarvi. Se on todella suosittu ja edullinen. Autoon meillä meni bensoineen hieman alle 1000€. Hintaan tuli mukavasti lisää kahdesta turvaistuimesta ja navista. Omia istuimia sinne ei kannata viedä, koska ne ei ole lainvoimaisia Jenkeissä ja niistä voi saada kunnon sakot.

Mistä sitten rahat reissuun? Mulla on pankissa erillinen lomatili, minne menee aina suoraveloituksella rahaa. Sieltä voi ostaa esim lennot. Tili ei ole koskaan ”tyhjä” vaan sielä on aina pieni pesämuna. Myyn paljon tavaroita, mitä vaan kertyy. Esim nyt meidän kirppispöydän tuotto meni suoraan Disneylandiin. Säännöllinen säätäminen tekee matkustamisen mahdolliseksi. Käytän loppupeleissä aika vähän rahaa. Ainut mitä ostan on oikeastaan lapsille vaatteita ja ruokaa.. ehkä välillä vähän sisustan, mutta siinä ne sitten oikeastaan on. Mulla ei oo vieläkään autoa ja sillä säästän melkein sen 500€/kk rahaa. Ja toki teen paljon töitä. Mun työ ei aina katso aikaa ja voin tehdä sitä osittain milloin missäkin. Hyödynnän lähes kaikki siirtymiset työntekoon ja onhan meidä taloudessa toinenkin osapuoli, jonka kanssa jaamme matkakuluja.

Mulle matkustus on intohimo siinä, missä jollekin se Chanelin laukku. Jos mietin, että lähtisin tällä porukalla esim talvella Canarialle, niin matkan hinta ei paljon Jenkkireissulle häviä. Mulla ei muutenkaan aina oo kyse siitä mitä joku maksaa, vaan mitä sillä saa. Mun lomailu Suomessa ei onnistu, koska puhelin piippaa kokoajan. Ulkomailla saan suurimmaksi osaksi olla ”rauhassa”. Mikä on kai jokaisen oikeus..

Tänä vuonna kävi niin hyvä säkä, että saan veronpalautuksia aika kivan summan, jotenka ehkä päästään Jenkkeihin ensi vuonna myös. Matkustaminen on vaan ihanaa..

-Umppu

9 kommenttia

  1. Tapsa kirjoitti:

    Onneksi olkoon, että sinulla on rahaa!

  2. Anette kirjoitti:

    Instassa joku jo ehti ihmetellä miten ihmeessä 500e kk olit laskenut autoon autoon. En halunnut siellä laittaa kommenttia mutta esim itselläni 9v vanhan focuksen lyhennys 225e/kk, työmatka 130km/päivä = työbensat n. 300e/kk. Siihen päälle sitten ”hupiajot” esim. äitin luokse Helsinkiin (50km) tai ystäviä moikkaamaan jotka nekin asuu eri paikakkunalla. Plus vielä vakutuukset jotka tipahtaa maksuun 3kk välein. Kyllä autoon uppoaa rahaa ihan tuhottomasti ja itsekin siitä luopusin mikäli en tarttis sitä esim duunimatkaan. Työ on vuorotyötä eikä oman alan hommia ole lähempää tullut vielä vastaan (jos tähänkin ehtii joku tarttua). Mutta duuniin jos olis fillarimatka ja ei autoa niin olisin huomattavasti rikkaampi 😀

    Mutta joo! olipa kiva kun kirjoitit tämmöisen aidon postauksen taas! Ei mitään ympäripyöreetä (tai selittelyä kun matkan takana olisi oikeasti vaikka 80 prossasesti yhteistyökumppani.) Vaan että oikeasti töillä ja säästöllä sitä pääsee viiden hengen perhekin kummasti jenkkeihin 🙂

  3. janica kirjoitti:

    Paljonko käytitte syömiseen ja Disneylandiin yms huvituksiin? Mielenkiintoinen postaus

  4. Ulla kirjoitti:

    Paljon sulla menee rahaa hiustenpidennyksiin, irtoripsiin, ryppyhoitoihin, hammaskirurgiaan, täyteaineisiin huuliin ja meikkeihin? Säästätkö niissä jotenkin esim tän blogin yhteistyökumppaneiden kautta? Mulla kun ei olis varaa tällä hetkellä edes irtoripsiin, vaikka kaksi työssäkäyvää ihmistä tässä lapsiperheessä…:/

  5. terhi kirjoitti:

    Hyvä kysymys outi, kiinnostaa koska ei todella ole halpoja juttuja jos ne maksaa itse eikä saa blogiyhteistyönä.
    Ja postaus koski rahankäyttöä nimenomaan.

    • primebody kirjoitti:

      Varmaan moni ”hiffaa” jos otsikko on kaupallinen yhteistyö niin silloin tuote on saatu. Toki minulla on moneen asiaan etu ja saan palveluita ilmaiseksi. Monen blogin työ perustuu mainostukseen. Myös huomioiden että olen kauneudenhoitoalalla niin minulla on tiettyjä työsuhde etuja. Mutta ihan ripset yms maksan niinkuin kaikki muutkin. Hiukseni laitan suurimmaksi osaksi itse. Moni erikoisempi kasvohoito on ollut mahdollisuus päästä kokeilemaan veloituksetta. Hampaat maksan omista säästöistä. Mutta kuten kirjoitin teen hitosti duunia että voin kaikki maksaa 🙂 ja nämä asiat tulevat vasta viimeisenä muiden kulujen jälkeen

  6. Eva kirjoitti:

    Aikamoista. Toiv. reissu oli sen väärti. Itse en nauti lainkaan lasten kanssa matkustelusta kun se on juuri tuota… Sitten kun ovat isoja niin eriasia.

    • primebody kirjoitti:

      On sielä matkalla lasten kanssa ihanaa ja ei tää aika homma tuu muuten kun Jenkeissä tai muualla missä aika on eri. Muuten ei oo mitään ongelmaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *