Hae
Prime Life by Umppu

Miksi haluan jakaa asioitani tuntemattomille ihmisille ?

Viimeisiä lomapäiviä vietetään ja pakko sanoa, että ei hotsi yhtään palata takaisin. Mää suunnittelen jo uutta reissua tänne ensi vuodelle ja oonkin jo vähän selvittänyt mitä kaikkia mahdollisuuksia on. Kunhan tässä aikani kuluksi katsoin hieman lukijamääriä, mitä blogissani on ollut niin hassua kuinka kaikki postaukset missä jotain on mennyt huonosti, olen epäonnistunut tai muuten vaan joutunut kokemaan jotain pas…aa niin ne on aina paljon suositumpia kun muut.

Mää oon viime päivinä myös miettinyt paljon tätä blogin kirjoittamista ja syitä sille miksi sitä teen. Miksi ylipäänsä haluan jakaa asioitani ihan tuntemattomille ihmisille.? Itse ajanpuutteen vuoksi luen aika vähän blogeja ja mun on muutenkin monissa blogeissa vaikea ymmärtää niiden tarkoitusta. Ymmärrän ihmisten inspiroinnin, mutta en tajua epätodellista tai epätodelliseen tilanteiden jakamista feikaten, että elämä on jotain ihan muuta mitä se on.

Musta tuntuu että Suomeen on muodostunut blogaajien ja ehkä tubettajien tai vlogaajien (miksi ikinä tituleerataan) sisäpiiri.. sinne pääsee ne ihmiset, jotka on muodin edelläkävijöitä ja osallistuu kaikkiin tilaisuuksiin, minne on pääsy vain harvoilla. Tuntuu että et ole todellinen bloggaaja, jos olallasi ei kiepu uusin Chanelin laukku ja poskillasi hehku uusin shimmer hohde… saati sinulla ei ole VIP passia kaikille mahdollisille festareille…

No toki meistä jokainen elää eri elämänvaihetta ja on aivan eri asia viettää esim niitä villejä sinkkuvuosia, kun elää keskellä ruuhkavuosia. Itse kamppailen yöunien kanssa, kun taas joku miettii kuumeisesti millä asulla voisi säväyttää uusimmassa postauksessa.

Miksi ylipäänsä haluan jakaa omia asioitani muille? Ehkä oma periaatteeni on tuoda esille sitä ihan tavallista perhearkea ja olla realistinen. Voin laittaa kuvia kodistani miltä se todellisuudessa näyttää ja antaa vertaistukea muille samojen perhearjen haasteiden keskellä eläville.

Vaikka tykkään katsella kauniita kuvia, niin osaan myös lukea niitä. En voi ymmärtää että jo valmiiksi kuvankauniit ihmiset muokkaavat kuviaan ”vielä kauniimmiksi”. Kavennetaan vyötäröä tai jotain vastaavaa. Olen täällä Jenkeissä nähnyt omasta mielestäni aivan sairaita ”selfie” otos hetkiä… yksi nuori todella kaunis tyttö otti itsestään 2h kuvia altaalla eri asennoissa venkoillen… se tuntui jopa pahalta.. etkö kelpaa itsellesi sellaisena kun olet? Tai kun seurasin ihmisiä Disneylandissa oli kaikilla ihmisillä kädessä puhelimet…

Onko se niin että me haluamme ajatella muiden elämän olevan jotenkin ihmeellistä verrattavissa omaamme? Samanlailla ne kaikki ihmiset istuu paska..a ja käy ruokakaupassa. Täällä ollaan paljon uimakamat päällä ja en voisi kuvitella siveleväni nää mun kinkut öljyyn poseeraamassa puoli pornahtavissa asennoissa saadakseni yhden hyvän somekuvan. Mun on ollut pakko lopettaa muutama ig tilin seuraaminen ihan siitä syystä, että en halua katsella sellaisia kuvia…

 

Mitä me siis todellisuudessa niiden kuvien kautta kuvittelemme? Että kenelläkään ei ole liikakiloja, selluliittia, suonikohjuja tai mitään muutakaan tavallista? Vaikka olen kasvanut kun some on tullut, niin kaikkea en voi todellakaan ymmärtää. Mulla menee yli hiseen selfietikulla otetut videot omasta öljytystä perseestä.. oon varmaan siinäkin suhteessa  ihan out of the fashion, kun mun ig kuvissa ei oo englanniksi jotain coolia mietelausetta…

No mutta tämä on vaan mun omaa pohdintaa ja toki ei ole mun elämästä mikään pois 🙂

-Umppu

16 kommenttia

 1. Suwi kirjoitti:

  Just sen ansiosta kun olet tollainen kuin kirjoituksessa mainitsit sun blogia on aivan ihana lukea! Uskallat avoimesti ja totuuden mukaisesti kertoa elämästäsi. Ei jaksaisi sitä rasvattua persettä katsellakkaan päivästä toiseen eri kuvakulmasta! Olet just huippu tuollaisena kuin olet ???

 2. Nina kirjoitti:

  Täällä lukija joka fanittaa sun blogia nimenomaan sen takia että se on oikeeta elämää eikä vaan kauniita kuvia. Seuraan paljon blogeja ja huomaan että ne joissa on vaan kivoja asukuvia jää lukematta. Kaipaan sitä sisältöä hyvästä ja huonosta ja sitä sulla on. Joten kiitos!! Sohvalla kun syötän 5kk tyttöä tää on just se mitä halun lukea ?

 3. Satu kirjoitti:

  Musta on just hyvä että joku uskaltaa aidosti ja rehellisesti kirjoittaa juuri niin kuin asiat ovat. Jokainen tietää että ne kauniit ja siistit kodit sekä laihat pimut kuvissa on vaan monen kymmenen kuvasarjan otos.
  Vaikka en missään nimessä halua olla vahingoniloinen tms, niin on kiva joskus nähdä että jonkun muunkin kämppä on mullinmallin, tai että joku muukin on väsynyt viime yön valvomisista.
  Toisin sanoen kiitos vertaistuesta ja jatka tätä samaa mallia. ?
  On myös kiva lukea matkakertomuksia, itse olemme nyt saman aikaan Välimerellä. Tänään on lapsen kiukkupäivä ilmeisesti. Mutta ehkä se on jokaisella joskus. Toivottavasti huomenna aamu alkaisi paremmin ?

 4. Anna kirjoitti:

  Juuri noista syistä en ole ollenkaan somessa. Enkä myöskään edes sitä ymmärrä miksi ihmiset laittavat omasta naamasta kuvia nettiin…? 🙂 Mutta kukin taaplaa tyylillään.

 5. Nina N kirjoitti:

  Etkä jumaliste Unppu rakas lopeta kitjottamista.. kelle mä sit nauran aamukahvit purskahdellen nenästä sun ’Sianpieremän aikasin’ ja pershikijupershikijutuilles.. Muutenkin ikävä kun ei olla nähty taas aikoihin !! Oot vaan niin hemmetin ihana ja aito ?

 6. Maiju kirjoitti:

  Luulen että moni ihminen on väsynyt seuraamaan ”täydellisten ihmisten” elämää somessa ja oon itekin todennut että nuo blogit ja ig:tai on oikeastaan aika tylsiä ja tyhjää täynnä. Oon ite joutunut tekemään paljon töitä että oon alkanut hyväksymään itseni ja kroppani ja yksi keino on ollut lakata seuraamasta noita täydellisiä blogeja ja ig-tilejä. Jatka samaan malliin 🙂

 7. Tanja kirjoitti:

  Kiitos Umppu itsellesi siitä, että kerrot kaiken aina kaunistelematta ja hurttia huumoria unohtamatta! 🙂 Blogisi on ihana, virkistävä ja ainutlaatuinen tässä pintasiloitellussa maailmassa. Toivottavasti jaksat jatkossakin päivittää kuulumisiasi tänne blogiin. 🙂

 8. Elisa kirjoitti:

  Kirjoitat täyttä asiaa! Alussa minusta oli kivaa katsoa kauniita kuvia (esim. kuvia, joihin on jollain tapaa panostettu) eri somekanavilla mutta nykyään ei vaan jaksa – kaikki kun postaa aivan samanlaisia ”täydellisiä” kuvia! Tuntuu, että somessa on joku kilpailu käynnissä siitä, kenellä on parhaimmat kuvat kropasta. Eihän siinä tietysti mitään pahaa ole, että on hyvä kroppa ja sitä näyttää muille (kaikki omalla tavallaan) mutta somesta alkaa kadota se todellisuus ja inhimillisyys!

  http://lifeofellie12.blogspot.ca/?m=1

 9. pauliina kirjoitti:

  Kiitos umppu rehellisestä ja aidosta blogista!
  Tykkään myös kirjoitus tyylistäsi ja kuinka aiheet joista kirjoitat vaihtelevat laajalti.

 10. Niinu kirjoitti:

  Oot Umppu huikee ja kirjotat niin aidosti ja hauskasti, jonka takia sun blogia jaksaa lukea. Etenkin näin perheellisenä on jotenkin huojentavaa lukea rehellisesti kirjoitettua (ja kuvattua) blogia eikä aina sitä kiiltokuvaa mitä näkee usein.

  Jatka samaan malliin vaan! Oot piristys muiden blogien keskellä 🙂

 11. Mims kirjoitti:

  Siis tämä blogi on aivan huippu! Vaikka monet aiheet ei ole itselle ajankohtaisia kun omat lapseni on jo isompia jne, niin minusta on silti kivaa ja mielenkiintoista seurata teidän perheen ihanan värikästä ja elämänmakuista meininkiä. Jatka samaan malliin! 🙂

 12. Laura kirjoitti:

  Komppaan kyllä täysin muita kommentin jättäneitä! ☺️ munkin mielestä on aivan ihanaa lukea blogia, joka kertoo oikeasta elämästä, sen hyvinä kuin myös niinä paskoina (?) hetkinä. Eikä pelkästään tuoda esiin niitä hyviä puolia ja kauniita kuvia. vaan kerrotaan miten asiat oikeasti on! ☺️? kiitos!

 13. Heli kirjoitti:

  Itse ainakin luen sun blogia juuri sen takia, että se on niin aito ja realistinen. Sanot asiat suoraan, välittämättä siitä onko muut mitä mieltä asiasta. Voin itse sanoa, että mulla ei mielenkiinto riitä seuraamaan semmosia blogeja, joissa koitetaan antaa kuvaa, että oma elämä on kaikin puolin ”täydellistä” ja aamulla herätään pakkelit naamassa. Ja kun kerrot asioista ihanan realistisesti, toimi sun blogia välillä vertaistukena tälle 1v neitin äitille :).

 14. Azma kirjoitti:

  Mulla ei ole edes lapsia mutta luen joka postauksen? Tätä jaksaa lukea ku puhut oikeista asioista! Tylsää blogia tästä ei saa tekemälläkään ? Hyvää syksyä?

 15. Reija kirjoitti:

  Sun blogit on aina kohokohta ja innolla odotan aina uutta ❤️ Ja kerrot rehellisesti asiat ja pidät puolesi omista mielipiteistäsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.