Hae
Prime Life by Umppu

Disneyland oli mahtava

Eilen oli varattu kokonainen päivä Disneylandille ja sinne se koko päivä menikin. Jos suunnitelmissa on matkalla käydä jossain huvittelu paikassa kannattaa siihen varata erillinen budjetti. Sinne meni meidän kirppispöydän tuotto mukavasti ;). Täällä on aina rahaa vastaan saatavilla ekstraa ja nyt sijoitimme hurjan 10$ lisää, että saimme auton lähelle hissiä. Parkki kustansi 35$. Siitä sitten läpivalaisusta läpi ja junalle mikä vie puistoon. Matkaa kertyi yhteensä 11km päivän aikana, jotenka suosittelen rattaita jopa vähän isommillekin lapsille. Sielä oli ihan yli 10 vuotiaita kärryissä, jotenka ei kannata miettiä onko se jotenkin noloa. Skuuttia sinne ei saanut ottaa.

Vaunuilla liikkuminen on helppoa, mutta suosittelen mukaan reppua, koska on paljon paikkoja minne ei voi mennä vaunuilla ja saat nopeasti kamat mukaan ja kädet on vapaina. Rattaita ei kannata säilöä täyteen tavaraa, jollet voi jättää niitä sinne. Liput oli meidän perheeltä noin 600€. Tiskiltä saa myös ostettua ”nopean lipun” millä pääsee jonon ohi, mutta toki ne maksaa taas ekstraa. Alle 3-v oli ilmaisia. Alue on jaettu kahteen osaan ja suosittelen ottamaan liput molempiin. Aamulla kannataa mennä, koska iltaa kohdin ruuhka alkaa ja jonot pitenee ajallisesti ainakin puolella tunnilla.

Disney sopi loistavasti meidän perheelle, koska laitteisiin pääsi kolme kerralla ja Juuso pystyi hoitaan sen homman samalla, kun lykin Vikkeä kärryissä. Täällä näkyi jopa kaduilla hahmoja ja heidän kanssa sai ottaa kuvia ilman maksua, mistä olin jopa yllättynyt, toki niihin oli jonot. Puisto oli miellyttävä kävellä ihan aikuisellekin ja sielä oli paljon nähtävää.

Lähes jokaisella oli Mikin tai Minnin korvat ja sorruin itsekkin vähän lapselliseen Minnilippikseen. Puistossa oli iloinen ja onnellinen tunnelma. Lapsia saa vahtia silmä kovana kokoajan, koska väkeä on niin paljon. Jos omistat reppuvaljaat niin ehdottomasti mukaan.

Ruokapaikkoja löytyy, mutta aika lailla sitä pitsa ja hampurilais settiä, eli suosittelen syömään ennen puistoa. Itse paikanpäällä meillä ei juurikaan mennyt rahaa muutakun perus veteen ja pari jäätelöä ostettiin. Tämä ei siis ollut yhtään niin kallis, kun esim Universal Studio Orlandossa ja laitteita oli nimenomaan pienille lapsille. Jonotusajat oli aamusta 5-45min mihinkä kannattaa varautua.

Päivällä puistossa oli aivan uskomaton paraati, mitä en ole ennen nähnyt. Kaikki satuhahmot isolla autoilla ja musiikki raikui. Lapset oli ihan innoissaan. Meillä vierähti sielä koko päivä. Lapset väsähtää täällä siinä 7-8 aikaan mutta jos olisi vielä jaksanut päättyy puistossa päivä aina ilotulituksella. Tätä suosittelen siis ehdottomasti, jos täälläpäin matkustaa.

Puistossa saa tuhlattua omaisuuden kaikenlaiseen Disney kamaan, mutta suosittelen aloittamaan jo autossa ”me emme osta täältä mitään” keskustelun niin ehkä jollain pienellä yllätyksellä selviää. Mutta siis upea lomamuisto, minkä lapset varmasti muistaa koko elämänsä ja jos ei niin ainakin minä muistan. Paikalliset oli suurinosa pukeutuneet joksikin hahmoksi, jotenka kaikki Disney kama päälle vaan mitä löytyy.  5/5 on mun arvostelu, vaikka en ole mikään huvipuistojen ystävä.

-Umppu

2 kommenttia

  1. Jaana kirjoitti:

    Olisi tosi mielenkiintoista lukea postaus reissun kokonaisbudjetista, eli paljonko meni yhteensä rahaa ja mihin minkäkin verran. Ja samalla säästövinkkejä. 😉 Usein sanotaan että perheen kanssa matkustaminen on kallista mutta te teette sen mahdolliseksi. Joten vinkkejä olisi kiva lukea ja tosiaan realistinen budjetti koko matkalle! Olisi kiva vertailla tuollaista lomaa myös pakettimatkoihin ja niiden hintoihin.

  2. Magda kirjoitti:

    Suosittelen paikkaa ihan aikuisillekin. Me oltiin kahden pariskunnan voimin Disneylandissa mun vaatimuksestani ja kaikista epäilyksistä huolimatta vietettiin paikan päällä koko päivä. Ja hauskaa oli! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.