Hae
Prime Life by Umppu

Kunhan vaan mietin…

Kun kirjoitan tätä ollaan matkalla autossa kohti Losia. Las Vegas jäi taakse, mutta tuskin viimeistä kertaa. Jenkeissä lomailu on hyvin erilaista, jos vertaa niihin Suomalaisten yleisimpiin kohteisiin kuten Kreikka, Espanja tai vaikka Turkki. Täällä on kaikki asiat tehty todella helpoksi ja palvelu on suurimmaksi osaksi täys 10! On ihanaa vaikka mennä kahvilaan aamiaiselle kun sinulta kysytään aina mitä kuuluu. Ihmiset hymyilee kaduilla ja toivottaa hyvää huomenta. Suomessa sitä pidettäisiin jo osittain varmasti hulluutena :). Jos vertaan Miamia ja esimerkiksi Losia on ne aivan erilaiset. Vaikka Miami oli ihan jees niin Losi on ihan eri lukunsa.

Huomaan että hyväntuulisuus ja positiivisuus tarttuu. On ihanaa hymyillä aamuisin ja toivottaa tuntemattomille hyvää huomenta. Silti tuntui hassulta kun kaupassa eräs mies oikein pysäytti ja sanoi että pakko sanoa että sinulla maailman kauneimmat hiukset mitä olen koskaan nähnyt…

Aina kun kysyt jotain niin juuri koskaan ei sanota: ei onnistu vaan sinua palvellaan mikä oikeesti tuntuu tosi ihanalta. Jätän mielelläni ravintolassa parikymppiä tippiä, koska se tuntuu hyvältä. Mää rakasta sitä että lapsia kohdellaan täällä ihmisinä ja myös heille ollaan ystävällisiä ja hymyillään.. myös heiltä kysytään maistuiko ruoka. Niin se pitäisi olla joka paikassa.

Losissa meillä on vielä suunnitelmissa mennä Disneyhin. En oo itse koskaan sielä käynyt ja kuulemma se on hieno paikka. Pitää vähän seurata säätä ettei mentäisi kaikista kuumimpana päivänä. Juusolle on vielä muutama paikka näyttämättä missä haluan käydä. Silti ihanaa kun ei ole aikatauluja eikä liialti suunniteltua ohjelmaa. Lapsien kanssa aikaeroa lukuunottamatta kaikki on mennyt tosi jees. Täällä on niin lämmin, että kaikki viihtyy altaassa ja Vivian jo uiskentelee kellukkeilla (toki meistä jompi kumpi kokoajan vieressä) yksin. Matkat on sujunut ihan mukavasti huomioiden, että Vegasiin ajaa sen 4-4,5h. Tässä on myös ehkä se tottuminen matkustamiseen.

Mulla oli ennen reissua ihan liian monta asiaa hoidettavana ja olin todella stressaantunut oikeastaan kaikesta. Tein hulluna töitä saadakseni kaikki pois alta ja suurimmanosan sainkin. Vaikka tiettyjä asioita pitääkin hoitaa täältä käsin niin se on aika vähäistä. On mahtavaa elää hetkessä ja tehdä asioita impulsiivisesti. Lasten ehdoilla mennään kuitenkin joka päivä. Jos ne on väsyneitä niin ei aleta väkisin niitä raijaamaan minnekkään. Me ehditään silti touhuamaan joka päivä vaikka mitä koska herätään niin aikaisin. Jotenkin ajatus tuntuu ihmeelliseltä että perheellä ei ole yhteistä aikaa missään muualla kun lomalla. Tarkoitan sellaista 24h läsnä toisten kanssa. Aina on isi tai äiti auttamassa tai leikkikaverina. Mulla on tässä ihan parissa vuodessa muutenkin suhtautuminen moneen asiaan muuttunut. Vaikka välillä teenkin paljon töitä eikä se katso aikaa tai paikkaa niin osaan myös ottaa rennosti. Ei ne työt tekemällä lopu vaan usein ne vaan tuppaa lisääntyyn. Mulle on ollut todella haastavaa välillä tehdä vaikka ihan 9-18 työpäivää mikä on kuitenkin jo 9h. Toisille se on jo todella pitkä työpäivä, mutta mulle ihan normi ja usein teen myöhempäänkin. Olen opetellut sanomaan ei, koska arvostan omaa vapaa-aikaani myös ja aikaa perheen kanssa. En halua olla kotona aina puolikuollut vaan nimenomaan tilanteessa läsnä. Mulla on lähes aina puhelin äänettömällä, koska esim töiden jälkeen haluan olla perheen kanssa.. en puhelimessa. Iltapuuhissa menee oma aikansa ja kun lapset nukkuu niin silloin haluan vaan olla.

Ylipäänsä ruuhkavuosissa eläminen on venymistä ja joustamista vähän joka suuntaan ja välillä on ihana kun toiset samassa elämäntilanteessa olevat ymmärtävät sua täysin. Vaikka olis kuinka kiva nähdä ystäviä ja heidän lapsia niin Koita nyt sumplia yhteistä aikaa huomioiden esimerkiksi 5:n lapsien reenit… Asiat ja elämää muuttuu vuosien varrella, mikä on täysin normaalia.

Eilen käytiin Vegasin M&M kaupassa mikä oli 4 kerroksinen. Jos sieltä ei jotain löytynyt niin sitä ei ollut olemassa. Vivianin kanssa sai mennä silmä tarkkana, kun (äidiltä peritty) tapana on koskea jokaiseen tuotteeseen. Sielä oli myös M&M hahmo Red jolle Vivian kävi esittelemässä minu uusi kaunis mekko <3 käytiin eilen vähän ostoksilla ja hengailtiin kaupungilla. Illalla kun lapset nukahti käytiin casinolla vähän pelaamassa. Las Vegas on hieno paikka mutta mun mielestä sielä riittää hyvin 3 päivää.

-Umppu

8 kommenttia

 1. Hyvät vanhemmatko? kirjoitti:

  Siis jätätte lapset keskenään huoneeseen ja lähdette PELAAMAAN????

  • primebody kirjoitti:

   Ei kai nyt kukaan niin tyhmä ole… ihan vuorotellen käväistiin…. toivottavastinet kysynyt tätä tosissasi

 2. Maria kirjoitti:

  Itse olin jenkeissä aikoinaan parisen kuukautta ja pidin!

  Koen jenkkilän vain hyvin pinnalliseksi. Tuo mitä kuuluu – on oikeastaan vain tervehdys, siihen ei kuulu mitään erikoista vastata. Samoiten ihmiset kutsuivat välillä että tulisin käymään tms, mutta he eivät oikeasti tarkoittaneet sitä.

  Hyvää loppureissua teille!

 3. Reetta kirjoitti:

  Losin Disneyland on iiiihana paikka!! Sanoo tällainen 35-vuotias äiti-ihminen 🙂 siellä on tullut käytyä pari kertaa ja odotan jo kovasti, että pääsen näyttämään sen omille lapsilleni, kunhan ihan vähän kasvavat vielä. Mutta siellä viihtyy aikuinenkin. Ja niinhän sitä sanotaan että se on Happiest place on Earth!

 4. anniina kirjoitti:

  ihania naperoita!!!??

 5. Anneli kirjoitti:

  Pakko sanoo tosta Jenkkien palvelukulttuurista, että itse en oikein pidä sitä minään, kun joka paikassa kysytään että miten menee, koska tiedä, ettei niitä oikeasti kiinnosta, se on vain tapa puhua. 😀 Yhdysvalloissa myös huomaa, että joskus palvelu on aivan kammottavaa paikoissa, joissa ei ole tippisysteemiä, esim jotkut ruokakaupat tai pikaruokapaikat. Siellä ollaan aivan naama norsunnutturalla ja vähän ivallisesti naureskellaan turisteille. Tosiaan aivan eri sitten paikoissa, joissa työntekijät saa tippejä.

  Disneyland on huikea!

 6. Reija kirjoitti:

  Mulla haaveena päästä käymään Las Vegasissa niin se on myös lapselle hyvä paikka? Siellä riittää lapselle puuhaa yms?

 7. Matkailija kirjoitti:

  Itsekin jenkeissä käyneenä monesti, olen huomannut, että ihmiset ovat hyvin kaksnaamaisia ja esittävät olevansa kiinnostunut ja kehuvat, vaikka ei vät oikeasti sitä tarkoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.