Hae
Prime Life by Umppu

No mitä sitä kannattaa lapsia raijata yhtään minnekkään

On hassua, että tulee paljon kommentteja siitä mitä järkeä on lasten kanssa matkustaa yhtään minnekkään. Ehkä hassuin on se, että kommentoidaan että eihän ne siitä mitään muista… Lapsen perusturva kehittyy esimäisen kahden vuoden aikana, mitkä ovat oikeastaan suunta lapsen elämälle. Ne on ne tärkeimmät.  Sitä ei moni tiedä.. mutta olisi ehkä hyvä tutustua aiheeseen. Kerron nyt teille miksi matkustamme lapsien kanssa ….

Musta on aivan ihanaa matkustaa ja meidän lapset (ne jotka osaa puhua) tykkää myös matkustelusta. Ne on tottunut siihen ihan pienestä ja ihan yhtälailla he nauttii siitä täysin aikatauluttomasta ja kiirreettömästä ajasta perheen kanssa, missä molemmat aikuiset on 100% läsnä. Lapset oppii hyvinkin paljon matkoilla muista kulttuureista. Heistä tulee suvaitsevaisempia (mistä ei nykypäivänä ole kuin hyötyä) ja ylipäänsä näkevät maailmaa. On aivan eri asia kävellä vaikka walk of famiä, kun tallata pääkatua Kouvolassa. Toki molemmat on varmasti näkemisen arvoisia, mutta eri tavalla.

Vaikka itse lennot on aina ihan kaikille uuvuttavia, niin perille päästyä kaikki muuttuu. Me kaikki ollaan arkeen verrartuna ihan eri rentous levelillä, kun ei tarvi kokoajan olla suorittamassa jotain. Jos tuntuu niin voidaan vaikka lojua koko päivä hotellilla. Ja vaikka ihan vaan asia, kun uiminen.. Suomen kesät on ollut niin kylmiä, ettei edes järveen pysty meneen. On ihanaa kun voidaan käyttää koko reissu niitä kesävaatteita, mitkä lojuu kaapissa.

 

Voin tarjota lapsilleni aivan erilaisia elämyksiä maailmalla, kun Suomessa. Täällä on myös mahdollista avartaa ruokailukulttuuria ja ainakaan Jenkkien asiakaspalvelun seuraaminen ei tee kenellekkään huonoa. Meillä ei ole Suomessa mahdollista olla vaan paria viikkoa yhdessä. On työt, koulut, harrastukset, kotityöt ja kaikki muu pakollinen mikä pitää hoitaa. Toki kaikki tekee perheenä niitä asioita, mistä tykkää ja tää on se meidän juttu. Mitä sekään kenellekkään kuuluu. Itse aina suosittelen matkustelemista ihan kaikille, koska se avartaa ja auttaa ymmärtämään monia asioita.

Jos laittaisimme koko Suomen asumaan tänne Losiin vaikka kuukaudeksi, niin veikkaan että aika monen elämänasenne muuttuisia aika paljon positiivsempaan suuntaan.

Täällä on kaikki hyvin ja lapset ovat taas asteen lähempänä uutta rytmiä. Vielä on yksi päivä ja lähdetään seuraavalle etapille Las Vegasiin. Lämmintä on ollut joka päivä reilu kolmekymmentä, eli vaatteita ei juurikaan tarvi. Ollaan käytetty hyväks havaittua tuniin omaa aikaa systeemiä. Voin kertoa, että ihan sekin, että makaat vaan tunnin paikoillaan tekemättä mitään tai vahtimatta ketään on aika jees tässä elämäntinteessa. Ruoka on täällä hyvää ja kaikkea on tarjolla. Nautin eniten aamiaisista ja ollaankin tilattu vaikka mitä maisteltavaksi. Ihmiset hymyilee ja on ystävällisiä <3

Eilen piipahettiin perus Hollywoon kyltillä ihailemassa. Käytiin vähän sivummassa, koska kaikki lapset oli päikyillä  autossa ja itse kuvauspaikalla oli aivan karsea ruuhka. Olishan se ihanaa, jos olis varaa asua yksi kuukausi vuodesta täällä imemässä energiaa ja positiivisuutta. Ehkä joskus sitten unelmissa. Kyllä vaan lämpö ja valo tekee ainakin mulle ihmeitä

Lue edellinen postaus: Ollaan vielä hengissä Los Angelesissa

-Umppu

14 kommenttia

 1. Sofia kirjoitti:

  Hyvin kirjoitettu, silloin aiemmin kun sait samanlaisia kommentteja kun olitte reissussa kirjoitit mielestäni ihanasti, että se ei ole tärkeintä että lapsi muistaa myöhemmin reissun, vaan se että lapsi nauttii siitä hetkestä silloin! Itsekin olin kesällä perheen kesken Kyproksella 2-vuotiaan kanssa ja kaikki nauttivat siitä! Etenkin tuo uiminen, oli hieman surullista Suomen kesällä käydä uimassa kun lapsi alkoi palelemaan 15min uimisen jälkeen.. ihanaa reissua koko perheelle! Mekin suunnittelemme talveksi lämpimään lähtöä☀️

 2. Eeva kirjoitti:

  Hei mitkä nuo teidän tuplarattaat on? 🙂

 3. Ninni kirjoitti:

  On siinä lasten kanssa matkustamisessa myös se pointti, että niitä ei ole kivaa jättää viikoksi eikä ainakaan kahdeksi kenenkään hoitoon kotiin. En oikeen nauttisi miehen kanssa reissusta, kun ikävöisin lapsiani. Eri asia on matkustaa sitten vaikka ystävän kanssa, jos toinen vanhemmista on kotona lasten kanssa ja tiedän kaiken olevan hyvin.

  • primebody kirjoitti:

   Nimenomaan.. ja tälläiselle pitkälle reissulle varsinkin. Harva kiljuen ottaa hoitoon ja tuottaisi itsellekkin suurta ikävää

 4. Riina kirjoitti:

  Pakko kommentoida, että mää en vaan tajua, miten kukaan (varsinkaan omia lapsia omaava) kommentoi edes tollasta.. Käytiin 2,5 ja 1-vuotiaiden lasten kanssa keväällä viikon reissussa. Nuorempi ei varmasti itse reissusta juuri muista, mutta vanhempi odotti kovasti reissua koko alkukevään ja reissun jälkeen on leikeissään harvase päivä Rodoksella. Jos se reissu tästä unohtuu, on siitä viikosta riittänyt iloa vanhemman kohdalla jo ainakin puoleksi vuodeksi 😀

 5. Johanna kirjoitti:

  Mun on pakko kommentoida, että taidat olla melkoinen superäiti! Itse rakastan matkailua ja olemme olleet kaksi kertaa ulkomailla perheen kesken äitiyslomanaikana. Lomailu on ollut ihanaa, mutta itse selviän juuri ja juuri tuon yhden lapsen kanssa. En varmasti selviäisi kolmen kanssa reissusta hengissä…. ihanaa lomaa!

  • primebody kirjoitti:

   Kaikkeen tottuu.. Niin itsekkin ajatelin kun oli vain yksi lapsi 🙂

 6. Nojatuolimatkaaja kirjoitti:

  Minusta on aina niin kiva lukea näitä sinun matkajuttujasi. Kiitos niistä 🙂

 7. Heidi kirjoitti:

  Itselläni ei ole lapsia, mutta arvostan sitä, että olette lasten vauva-ajasta lähtien ottaneet muksut mukaan kaikkialle. Olen ihan varma, että siitä saa mahtavien kokemusten lisäksi itsevarmuutta, suvaitsevaisuutta ja ennen kaikkea rohkeutta. Kun itse pääsi rahatilanteen vuoksi matkustamaan ensimmäisen kerran vasta aikuisena, olo oli vähintäänkin ”eksynyt” kaikilta osin – ennen kuin kokemuksen kautta sai varmuutta lisää. Uskon, että teidän lapset eivät turhia jännitä tai arkaile matkustaa ja kohdata uusia tilanteita myöhemmin silloinkaan, kun ovat tarpeeksi isoja lähteäkseen itsekseen maailmalle.
  Oikein mukavaa loman jatkoa koko perheelle.!

 8. JnH kirjoitti:

  Kiitos näistä reissupostauksista, tulee itsellekin kova USA-kuume taas 🙂 On se vaan ihana maa käydä!
  Todellakin lapset nauttii reissaamisesta. Ei ne pienimmät saa pysyviä muistoja, mutta juuri tuo perusturvallisuus vahvistuu, luottamus ja läheisyys koko perheen kesken vahvistuu, ja lapsi oppii uusista kokemuksista ja erityisesti nauttii lämmöstä.
  Ihanaa loppureissua!

 9. Hei! kirjoitti:

  Nyt täytyy ihan varhaiskasvatuksen ammatilaisena tulla sanomaan, että mitä nämä ihmiset ajattelevat?? Lapsille on todellakin hyväksi matkustaa vanhempien kanssa, myös pienenä, kuten umppu sanoi, voi esimerkiksi viikonkin ero vanhemmista olla pienelle lapselle todella stressaava kokemus, joka puolestaan heiluttaa lapsen luottamusta vahempaan.( eli perusturva järkkyy) Ja sitten jatkan kommenttia ihan omana itsenäni; minulla on vanhempani kuskanneet minua ja sisaruksiani aivan vauvasta ulkomaille mukanaan ja en voi olla kuin kiitollinen. Jo pienistä lapsista huomaa, että ovatko he kasvaneet ”kuplassa” vai ovatko he nähneet maailmaa laajemmin. (Tiedän, ettö kaikilla ei ole mahdollisuutta kulkea ulkomailla)Tämä heijastuu esimerkiksi lapsen sosiaalisissa taidoissa ja ihan arkipäiväisissä lasten pohdinnoissakin.Teet umppu arvokasta työtä lastesi kanssa.

  • Hei! kirjoitti:

   Niin ja sekin on totta, että jopa vauvat ja toki lapsetkin siis aistivat vanhempien stressittömyyden ja nauttivat myös itse arjenrytmeistä irtautumisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.