Hae
Prime Life by Umppu

Kommentti… IG on väärä paikka hakea kadonnutta itsetuntoa.. hyväksy se

Mun periaatteena on monissa teksteissä se, että koitan kannustaa varsinkin meitä naisia tässä pinnallisessa ja ulkonäkökeskeisessä maailmassa hyväksymään itsensä sellaisena kun on ja ymmärtämään että voit olla onnellinen vaikkei ne vatsalihakset useiden synnytyksien jälkeen sieltä pilkotakkaan. Olen aina silloin tällöin julkaissut  ”alusvaate” kuvia, missä olen juuri sellaisena kun olen ilman kuvanmuokkausta tai mitään filttereitä ja hyvä ettei pikkuhousunsuoja lepata persposkella. En myöskään muokkaa omia ottamiani kuvia, koska en osaa enkä näe sille mitään tarvetta. Olen saanut niistä paljon positiivista palautetta ja moni on sanonut että olen rohkea. Uskon että näissä kommenteissa takana on asia, että moni ”samojen” asioiden kanssa painiskeleva huonon itsetunnon omaava ihminen saa vertaistukea, mihinkä muutenkin blogini perustuu monissa postauksissa, missä kerron rehellisesti lapsiperheen arjesta sen iloineen ja haasteineen.

 

Kirjoitin postauksen raskauksien runnoma keho, missä oli kuvat miltä näytän nyt. Joku kommentoi kuvaan ig:ssä: Mitä rohkeaa on kun ihminen julkaisee itsestään bikinikuvan. Niitähän on netti täynnä. Varsinkin kun kyseessä on melko normaalivartaloinen nainen eikä anorektikko tai lihava… Johonka vastasin että ehkä juuri siksi, että moni pelkää julkaista omaa kuvaa ja häpeilee sitä koska ei ole sinut oman vartalonsa kanssa…. Tässä ei tähänasti ollut mun mielestä mitään ja kaikilla on oikeus mielipiteeseensä….

Sitten tähän kävi kommentoimassa toinen nainen näin:… Hän tarkoitti kysymyksellään sitä (ensinnäkin mistä hän voi tietää mitä joku toinen tarkoitti kysymyksellä) miksi julkaista itsestään bikinikuvia vähän väliä (tähänkin väliin haluan sanoa, että ne ketkä seuraa mua esimerkiksi ig:ssä varmaan tietää, että sielä on aika harvoin mitään bikinikuvia hahaha).. Jos rohkeutta mitataan siinä, kuka uskaltaa laittaa itsestään eniten bikinikuvia on jonkun arvomaailma vähän vinksallaan.. Toivottavasti opetat lapsillesi rohkeuden sen oikeassa merkityksessä. Vai oliko rohkeus sinun kohdallasi ainoastaan hyväksytty tässä muodossa koska olet jo Jeesus kolmen lapsen äitinä? Hieno esimerkki ”rohkeasta naisesta” Ei hyvää päivää. Ja syy miksi omia kuvia puolialastomasta vartalosta täytyy jakaa sosiaaliseen median jotta se olisi merkki ”oman kehon hyväksymisestä”. Se on huomion ja säälin hakua muilta samassa tilanteessa olevialta kuin sinä. Valitettavasti..Toivottavasti kuitenkin joku kaltaisesi saa sinusta puhtia päiväänsä aloittaen aamunsa sinun puolialastonkuvilla. En vain tule koskaan  ymmärtämään tuota logiikkaa ja toivottavasti ei lapsesikaan (ainakaan tytöt)…

Anteeks mutta mutta mitä helvettiä. Oon ilmeiseti pilannut jonkun aamun ja pahasti. Itse en ymmärrä sitä, että mennään julkisesti jonkun täysin tuntemattoman someen haukkumaan ja arvostelemaan toista henkilökohtaisesti.. Mulla ei tulisi pieneen mieleenkään mennä heittämään vastaavaa kommenttia kenellekkään… Ajattelin, että laitan hänelle viestiä henkilökohtaisesti ja toki kävin samalla katsomassa hänen oman ig profiilin, missä ainakin päätelmieni mukaan oli hänen ikä 25 ja lause Never look down on anyone. Only God sits that hig….

Lähetin hänelle viestin, missä mielestäni humoristisesti kutsuin häntä tytöntylleröksi, joka ei sitten ihan uponnut.. Huomenta! On hassua että minua 10 vuotta nuorempi tytöntyllerö tulee ”lataamaan” instagramiin kommentin, minkä juuri kirjoitit. Sulla tuskin on mitään käryä siitä mitä nainen voi kokea 3:n lapsen jälkeen oman itsetuntonsa ja vartalonsa kanssa. Juuri sinunlaiset on niitä jotka noilla kommenteillaan loukkaa muita ja arvostelee rumin sanoin toisia… toivon että et koskaan edes eksy ig tililleni tai saati kommentoi sinne mitään.

Hän vastasi: Voin kyllä tietää sillä tämä ”tytöntyllerö” omaa myös kaksi ihanaa lasta. Minun ei tarvitse synnytyksen jälkeen hakea hyväksyntää alastonkuvilla instagramissa, joten niele se ikäkriisi mikä näyttää tuovan esille kaiken sen kateuden mitä nuorempia kohtaan koet. Nostat itsesi jalustalle koska olet kolmen lapsen äiti ja se oikeuttaa sinua sanomaan minua tytöntylleröksi? Jos minun mielipiteeni on se, että ig on väärä paikka hakea kadonnutta itsetuntoa, hyväksy se.

Olenko arvostellut Sinua? Missä lauseessa? Olen kritisoinut tapaa millä ihmiset hakevat nykypäivänä hyväksyntää lataamalla alastonkuvia ja saaden sitä kautta kommentoijista jotain vaikkei ketään kiinnosta sinun elämä sen enempää kuin sekunnin mitä se heidän fiidissään rullaa. Olet kaunis ja juuri sopiva tuollaisena, mutten vain ymmärtänyt tapaasi hakea niitä kehuja. Saat niitä ilmankin, mutta otit tämän nyt itseesi ja ymmärsit sen juuri niinkuin maailma on sinulle lapsesta asti opettanut.
Ja kuviesi perusteella lapsesi on vielä sen ikäisiä että annan mielelläni kasvatusvinkkejä heidän kohdallaan. Omani kun ovat jo kouluikäisiä. ? terkuin: tytöntyllerö, joka ei jaa oman lapsensa kasvokuvia omaan henkilökohtaiseen profiiliin. ? päivänjatkoja ja lisää rohkeita kuvia! (Lupaan etten ota sinuun enään yhteyttä enkä kommentoi sillä ymmärryksesi taso on jäänyt juuri sinne minne uskoin. Odotat jatkuvaa kehumista muttet kestä kritiikkiä yhtään.?)

Tämä keskustelu jäi mun osalta tähän. Ihminen kenenkä oma some on täynnä vain omia kasvo/vartalokuvia, joista kaikki on muokattuja ja filtteröityjä ja täynnä paljasta pintaa???? Onko se häneltä pois jos julkaisen lapsistani kuvia, koska ne on se tärkein osa mun elämää? Mitä kohtaa en ymmärtänyt? Tiedän että mun lukijoissa on paljon äitejä ja synnyttäneitä naisia, jotka kamppailee oman kehonsa kanssa, joista ihan varmasti monilla on ongelmia on oman itsetuntonsa kanssa ja tiedän, että moniin teksteihini voi samaistua.. Miksi kirjoitin postauksen: on ihanaa olla kolmekymppinen tarkoitin sillä juuri tätä. Ajatusmaailma on ihan erilainen kun esimerkiksi silloin, kun ikä alkaa kakkosella.

On myös eri asia siinä mielessä kun kirjoittaa julkista ja suosittua blogia, mikä tavoittaa kuukausittain satojatuhansia lukijoita ja jota seuraa instagramissa 15 000 ihmistä julkaista jotain henkilökohtaista, kun se että olet täysin ”tuntematon”. Asetat silloin itsesi muiden pällisteltäväksi ja arvosteltavaksi.Totta hitossa se vaatii rohkeutta.  Se on täysin tietoinen valinta, mutta valitettavasti siinä ei ole paskasuodatinta. Mää en todellakaan hae kuvillani ihmisiltä sääliä tai hyväksyntää. Hyväksyntää hain niillä ”herutus fitness kuvilla, mitä julkaisin vuosia sitten..koska ajattelin että tässäkö elämäni oli kun minusta tuli äiti… En odota kuvillani sen enempää kehuja, kun sääliäkään..

Voin sanoa, että silloin kun saan vastaavia kommentteja niin se mikä niissä vituttaa on se, että niissä ei ole päätä eikä häntää. Ne ei ole millään tapaa totta vaan ihan älyttömiä ja sielä kommentoi joku ”minut tunteva kaikkitietävä” ihminen, ketä en ole edes koskaan tavannut. No jätän tän vaan tähän, kun oikein alkaa jo naurattaan… -Umppu

Lue edellinen postaus: Fustra on uus musta

32 kommenttia

 1. S kirjoitti:

  Puolustelematta yhtään ko. henkilön avautumista sun Instagram-kuvaan, on mun mielestä vielä asiattomampaa julkaista täällä teidän yksityisviesteissä käymäänne kirjeenvaihtoa.

  Varsinkin kun tuo kommentti on edelleen kuvan alla, joten kuka tahansa voi nyt yhdistää, kenen ihmisen kanssa olet keskustellut. Tämä on siis ihan yhtälailla henkilökohtainen hyökkäys, mun mielestä jopa aloittajaa pahempi.

  Toivon, että poistat joko ko. kommentin tai tämän tekstisi. Jos joku toimii tyhmästä, ei häntä pitää julkisesti lynkata!

  • primebody kirjoitti:

   En poista tässä on juurikin se pointti.

  • s kirjoitti:

   Voi harmi Umppu. Ajattelin sinun olevan fiksumpi aikuinen nainen. Veit tällä kaiken pohjan aikaisemmilta teksteiltäsi mm. kiusaamisesta ja siihen puuttumisesta. Tämä tekstisi täyttää kaikki nettikiusaamisen tunnusmerkit, vaikka kuinka puolustelisitkin sillä hyökkäystä itseäsi kohtaan. Tuon puolustautumisen, joka sinänsä oli ihan aiheellista, olisi voinut tehdä paljon tyylikkäämminkin.

  • Anna kirjoitti:

   Täysin samaa ajattelin. Lapsellista lähteä mukaan kommentoimaan tuollaista ja vielä julkaista tällainen blogikirjoitus..

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Nimimerkille ”S” sellainen huomio että nämähän eivät ole yksityisviestejä, vaan näkyvissä ihan koko maailmalle julkisessa profiilissa, ja silloin niistä voi keskustella myös täällä.

 2. Katsu kirjoitti:

  Pakko ottaa kantaa tähän kun tää on musta niin ajankohtainen juttu. Menin heti kattoon sen sun kuvan ja millaista keskustelua sen alla on käyty.

  En ensinnäkään ymmärrä ihmisiä, jotka alkaa väitteleen keskenään tuntemattomien ihmisten komenttikentissä siitä, että mitä joku tarkottaa jollain kommentilla, ja kuka on väärässä ja mistä? Tää ei vaan mee mun jakeluun.

  Toisekseen, on pakko sanoa, että komppaan sua Umppu niin täysillä tässä. Musta on superhyvä, että nostit taas kissan pöydälle ja toit tän ilmiön rohkeesti esille. Huomaan, että tosi monella on unohtunu peruskäytöstavat johonkin somessa pyöriessään. Just tällaiseen kaksinaismoralismiin törmää usein, että biossa lukee tyyliin ”antaa kaikkien kukkien kukkia”, mut silti haukutaan toisia ja kommentoidaan ilkeästi esim. ”julkkisten” kuviin. Ihan kuin sä et ois ihminen siinä missä muutkin, koska kirjoitat julkista blogia. Ja sitäkään en oikein ymmärtänyt, että miksi tämä leidi kehottaa sua olemaan keräämättä kehuja alusvaatekuvilla kun hänellä itsellään on kuva instassa, jossa hän makaa sängyllä pelkät biksut päällä? Hänkö voi lisätä näitä kuvia someen, koska hän ei ole bloggaaja, ja koska hän on hyvin hoikka ja omaa ns. länsimaista ihannetta mukailevan kropan? Jos jonkun naama ärsyttää tai postaukset ei inspiroi, ei kannata mennä ollenkaan sellaisten profiiliin. Mua ei ainakaan kiinnosta. 😀

  All in all, toki somessa saa kommentoida, vaihtaa ajatuksia ja herättää keskustelua, mutta käytöstavat pitää omistaa sielläkin. 🙂

  • Anna kirjoitti:

   Mutta eikö perus käytöstavat ole juuri unohtuneet kun julkaisee tällaisen blogikirjoituksen? 😉

 3. Eihyvä kirjoitti:

  Jep samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Olet nimenomaan suosittu bloggari ja haet nyt tukea lukijoilta yhtä ihmistä vastaan käymällesi keskustelulle. Olisit pitänyt teidän välisen keskustelun sellaisena.

  Sanot että ihmisillä saa olla mielipiteitä mutta monesti kun mielipide on sinun toiminnastasi se on huono tai sellaista ei saisi ääneen sanoa ”koska mitä se on kommentoijalta pois”. No mitä mikään on keltään pois sinunkaan kommentoimista asioista…..

  • Eihyvä kirjoitti:

   Ja en siis oikeuta kenenkään ulkonäön haukkumista tai muuta vastaavaa kiusaamista millään lailla.

 4. KIIA kirjoitti:

  Taitaa ensimmäinen kommentoija olla tää tytöntyllerö itse, joka nyt vaan pelkää oman egonsa puolesta <3

  • s kirjoitti:

   Voi, kun en ole. Ihanaa kun täällä on kauhean tietäväisiä ihmisiä heti arvostelemassa, jos vähän kritisoi. Niin kuin sanoin, en häntä puolustele, koska hänen tyylinsä ei ollut musta asiallinen, mutta ihan yhtälailla voin ilmaista mielenpiteeni siitä, ettei ollut mun mielensä Umpunkaan.

   Eniten oon surullinen meidän muuttuneesta yhteiskunnasta siinä, kuinka paljon ihmiset hyökkäävät päin toisiaan. Ensin sitä tekee joku ja ja sitten häntä kritisoidessaan samaa tekee iso joukko lisää.

  • Anna kirjoitti:

   S. Olen sun kanssa täysin samoilla linjoilla.

 5. Camilla kirjoitti:

  Tytöllä selkeästi itsensä kanssa epävarmuutta. Kukaan terveellä itsevarmuudella varustettu ihminen ei koe tarvetta tuollaiseen muiden lyttäämiseen.

 6. Nennu kirjoitti:

  Yhtään asettumatta kenenkään puolelle, sanoisin vaan että ehkä tässä olisi blogistilla pieni peiliin katsomisen paikka. Vastauksesi kommentteihin on usein aika nyrkit pystyssä- meiningillä kirjoitettuja, mikäli niissä yhtään ollaan asioista eri mieltä kanssasi. Siitä olen samaa mieltä että mitä tahansa p****a ei tarvitse kenenkään sietää edes julkista blogia kirjoittaessaan, mutta se on valitettava tosiasia että meitä ihmisiä nyt vaan on erilaisia, ja asiat ymmärretään ehkä joskus erilailla kun on tarkoitettu. Tulee vähän ikävä fiilis et sulla on kuitenkin ”oikeus” arvostella kommentin jättäjää sen yhden viestin perusteella ”tytöntylleröksi” nyt esim. ko tapauksessa 🙂 mut heti kun joku ”arvostelee” sinua, niin puolustaudut hyvin kärkkäästi, ja kirjoitat itsekin aika ikävästi vastapuolelle :/ Mun mielestä pitäisi olla valmis ottamaan vastaan myös niitä eriäviä mielipiteitä, kun niitä vääjäämättä tulee vastaan. Tyylisi kirjoittaa kun on vielä usein aika provosoivaa, ja tuntuu että vähän jopa kerjäät aina tätä nahistelua tänne kommenttiboxiin, ja täytyy myöntää että kyllähän tämä aika ajoin hyvästä viihteestä käy tätä menoa seurata 😀

  Terkuin ”Se sulle tuntematon melkein kolmen lapsen äiti, josta tiesit yhden viestin perusteella että hän ei tiedä unettomuudesta mitään 😉

  • primebody kirjoitti:

   Saa olla mielipiteitä, mutta ajattelen että joskus voi vaan olla hiljaa. Esimerkiksi sinun lähettämistäsi kommenteista blogiini ei mikään ole kuin arvosteleva tai tuomitseva… Tässä on nimenomaan se pointtina että olen teille ihmisille edelleen tuntematon niin kauan kun tutustutte muhun. Kukaan ei tiedä asioiden oikeaa laitaa. Vaikka blogini on julkinen niin sekö tarkoittaa että kaikki on otettava vastaan, mutta itse en saa sanoa?

  • Nennu kirjoitti:

   Voi olla että et ole meille tuttu, mutta kyllä me silti susta enemmän tiedetään kun sinä meistä – koska blogi.
   Vastauksena kysymykseesi: Kyllä, saat sanoa ja niin saadaan myös mekin, toki jokainen voi pohtia sitä tapaansa sanoa..
   Ja edelleenkin pysyn kannassani, että ikinä en ole sinua arvostellut, VAIN ja ainoastaan ihmetellyt. Mutta kukas se tässä vasta hetki sitten arvosteli toisten ihmisten lasten kasvatustaitoja kun ei saaneet nahistelevia pojan kloppeja kuriin julkisella paikalla.. 😉

 7. Elina kirjoitti:

  En nyt kommentoi varsinaisesti itse aiheeseen, mutta vastaamalla negatiivisiin kommentteihin vaikkapa tyyliin ”kiitos palautteestasi, hyvää päivänjatkoa” olisit inhottavien kommenttien yläpuolella eikä meininki äityisi joutavaksi väittelyksi. Toki ymmärrän, että kun loukataan, haluaa puolustautua. Mutta voisi myös antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos 🙂

  • Hannakaisa kirjoitti:

   Mun mielestä on upeaa, että tuot oman vartalosi esille ja näkyviin, koska niin minäkin teen ja haluan sillä saada ihmisten minäkäsitystä muuttumaan! Me eletään nykyään niin pinnallisessa maailmassa, muokattujen ja filtteröityjen kuvien maailmassa, että ihmisille pitää näyttää että me unohdetaan kaikki todellisuus tässä muokatussa maailmassa. Se, että automaattisesti puolialastonkuvat liitetään huomion hakeniseen on surullista, koskq kyllähän sä rannallakin olet puolialasti ihmisten tuijotuksen kohteena. Vai kuka pukee rannalle hupparin päälle? Ilmeisesti osa kommentoijista? Kauneus kuitenkin tulee sisältäpäin ja se näkyy kyllä kuvissa, olit sitten vaatteet päällä tai et. Jatka samaan malliin, olet upean muodokas 🙂

 8. Vilppu kirjoitti:

  Mä en edes kehtaisi tuollaista paskaa kirjoittaa kenenkään instaan, aivan uskomatonta! :-O Mikä ihmisiä vaivaa? Sä olet Umppu ihana ja sun blogista sekä instakuvista tulee aina hyvä mieli. ❤ Usea aihe koskettaa itseäni näin äitinä vaikka olenkin sinua useamman vuoden vanhempi ja kaikki 4 lastani jo paljon isompia kuin sinulla. Ovatko parikymppisten ajatusmaailma ja mielipiteet vielä niin jyrkkiä, että kaikki on mustavalkoista VAIKKA ollaan olevinaan kuitenkin todella suvaitsevaisia ja ennakkoluulottomia? Ja kaikki pitää laukoa päin naamaa vittumaisesti, muka iloisten hymiöiden saattelemana? Olen ainakin itse pistänyt merkille, että näin se taitaa olla. Ihan jo kun kuuntelee omaa 19v. tytärtä niin ajattelen usein, että ”kyllä se Siperia vielä opettaa.” Ikävä kyllä. Eikä tämä tarkoita ettenkö rakastaisi lastani.

 9. St kirjoitti:

  Höpöhöpölöplöp. Hyvä se on puolustaa itseään ja perhettään. Kuka muu sen tekis, jos et itse sinä. ?
  Anna palaa vaan ! Tää on sun blogi ja sun tekstit. Ne jotka ei jaksa seurata, niin voi poistua ?

 10. Sebu kirjoitti:

  Minusta ”tytöntylleröksi” kutsuminen on kaikkea muuta kuin humoristinen. Nimitys on aliarvioiva, nolaava ja asiaton. Kutsumalla toista aikuista ihmistä aliarvioivasti en usko, että kommentti herättää kovinkaan rakentavaa keskustelua. Yleisesti kehottaisin miettimään kommentointisi sävyä. Usein korostat, että saa olla mielipiteitä, erilaisia kasvatustapoja ja omasta näkemyksestäsi poikkeavia näkemyksiä, mutta siitä huolimatta vastaat hyvin kärkkäästi esimerkiksi kommenttiboxin eriäviin mielipiteisiin ja arvostelet muiden elämän tyyliä ja rauhattomia lapsia kuten aikaisemmassa postauksessa.
  Ja kuten edellä kommentoitiin, yksityisviestien julkaisu ja henkilöllisyyden mahdollinen selvitettävyys ei ole mielestäni asiallista. Kyllä, ymmärrän, etteivät kaikki kommentitkaan ole asiallisia, mutta kuten sanoit aikaisemmin, niin joskus kannattaisi olla hiljaa -molemmin puolin.

 11. Tiia kirjoitti:

  Instagram kuvaan kommentoija olisi voinut jättää kommentin lähettämättä, mutta olisit voinut myös itse käyttäytyä hieman aikuismaisemmin. Olet ehkä väärä henkilö muutenkin puhumaan kiusaamisesta ja arvostelusta, kun teet sitä kuitenkin itsekin..

 12. Maria kirjoitti:

  Jokainenhan itse päättää mitä kuvia julkaisee. En menisi arvostelemaan ketään tai kenenkään kuvia negatiivisesti, vaikka ehkä hämmästelisinkin mielessäni jotain kuvaa että miksi tälläista julkaista. En mä tiiä. Ite en menis laittaan mitään alusvaatekuvia mut jos joku niin tekee ei se multa oo pois, eikä mun päivä ois pilalla. Kukin tyylillään. Omaan profiliini ei kuulu sellaiset kuvat. Omat lapsetkin seuraa minua niin jotenkin jo sillä mietin että mitä mallia näytän. Tuntuisi oudolta jos omat teinitkin jakais sellaisia julkisesti, oli sit viimisen päälle tikissä tai ei, mut toisilla kuuluu myös sellaiset kuvat ja se on fine. Ei siitä tappelua kannata laittaa pystyyn. Ottakaahan rauhallisesti ihmiset. Elämä on liian lyhyt, eikä tällaiseen kannattais energiaa kuluttaa. Tsempit jokaiselle ja olkaa omia itsejänne ja hyväksykää erilaisuus rikkautena.

 13. Saara kirjoitti:

  ”Tämä keskustelu jäi mun osalta tähän” no eipä näyttänyt jäävän kun täytyi ihan kokonainen postaus omistaa vastaukseksi hänelle. Ei anna kovin aikuismaista kuvaa mielestäni, että sinun täytyi teidän yksityiskeskusteluun vastata näin julkisesti takaisin.

  Ehkä toteat pian että nelikymppisellä on ihan eri ajatusmaailma kun kolmekymppisellä 😉 Hieman hassua arvostella mielestäni ihmisten ajatusmaailmoja iän perusteella, sillä henkinen ”kypsyys” ei ole aina iästä kiinni. Omalla kohdallasi se näin on voinut olla, mutta toiset vähättelemäsi kaksikymppiset voivat olla sinut itsensä kanssa ja kypsiä aikuisia, kun taas jotkut kolmekymppiset puolestaan voivat olla heistä jäljessä henkisen kypsyyden ja itsetuntonsa kanssa. Joten jätettäiskö arvon naiset tuo ikärasismin viljely kokonaan pois, sillä ikä ei loppupeleissä ole kuin numero eikä kerro ajatusmaailmasta/arvoista/fiksuudesta mitään 🙂

  Kivaa syksyn alkua ja tsemppiä arkeen!

  • Jenni kirjoitti:

   Tästä olen kyllä niin samaa mieltä! Iällä ei ole mitään tekemistä juurikaan noiden mainitsemiesi asioiden kanssa. Itse tiedän monta lasta ja teiniä jotka yllättävät fiksuudellaan ja kypsyydellään ja toisaalta taas monta aikuista, jotka eivät tunnu ikinä aikuistuneen. Ikä on juurikin vain numero ja ihmisen kypsyys ja taito ajatella asioita monelta eri kannalta riippuu ihan muista asioista kuin siitä iästä.

 14. Mira kirjoitti:

  Mulla tulee jotenkin tosi ristiriitainen olo. Toisaalta todistelet kuinka sun kroppa kelpaa ja riittää ja oot synnyttänyt lapset joten saa näkyä virheet. Mutta kasvojen kohdalla tilanne on selkeästi eri..huulia täytetään, hampaat laitetaan, ryppyjä koitetaan fixata ym ym. Ihan kun taustalla olisikin rohkeista kuvista huolimatta tyytymättömyyttä omaan ulkonäköön. Mun puolesta jokainen saa kyllä korjailla itseään miten haluaa, mutta tosiaan tällainen olo on tullut jo pidempään kun oon sua seurannut. Voin kyllä olla väärässä. Eikä varmaan ole helppoa tuo some elämä..itse en kestäisi joten siksi pysyn vain seuraajan roolissa 🙂

 15. Ulla kirjoitti:

  Huvittavaa tässä on se, että nainen joka lähti alunperin kritisoimaan Umpun alusvaatekuvia ja kehujen kerjäämistä, laittaa itse itestään Instaan herutuskuvia ja MILJOONA samanlaista filtteröityä kasvokuvaa…jotenkin vaivaannuin niistä kuvista…mitä HÄN oikein äitinä niillä kuvilla hakee? Ei ole yhtään varaa sanoa.

 16. oona kirjoitti:

  mä oon sitä mieltä että teit hyvin ku teit tän postauksen! kiva että joku uskaltaa nostaa kissan pöydälle, oot huippu <3

 17. Sari kirjoitti:

  Ää mitä nillittäjiä.. Onko kaikki muka kiusaamista nykyään? Siis eikö ihmisellä ole oikeus jumalauta puolustautua ollenkaan? Joku täysin random tytöntyllerö tulee rääpimään päätään ighen, ja sit pitäis olla ihan vaan että no ei tässä mitään. Ja antaa hänen kuvitella, että noin on ihan fine käyttäytyä, kun some? Ihan oikein tehdä postaus hänen idioottimaisista kommenteistaan, jos julkisesti kirjoittaa noin, on myös ihan yhtä julkisesti vastuussa paskapuheistaan. Ja btw hän tekstillään ihan itse osoitti olevansa tytöntyllerö, aikuinen nainen ei todellakaan käyttäydy noin kakaramaisesti. Ja hänkin muka kahden lapsen äiti, ja tuollaista esimerkkiä itse antaa. Ja kehtaa arvostella muita ja olla tarjoavinaan neuvoja. No thanks vaan tommosen neuvoille. Sori vaan teille nillittäjille. Ja Umppu, ihan oikein teit.

 18. Sanna kirjoitti:

  Aahahaaa ? Kävin katsomassa ko. kommentoijan instatilin niin eipä olisi tytöllä varaa kommentoida huomionhausta mitään. Itse ehkä häpeisin jo tuossa kohtaa vähän. Umpun kuvat on kaikki asiallisia ja aitoja. Vähän on kyseenalaista äiti ihmisenä postata pelkkiä herutuskuvia ja vielä lähteä haukkumaan muita aidoista kuvista. Vai mahtaako tyttöä (onkohan sekin haukkumasana) vit*ttaa Umpun suosio.

 19. S kirjoitti:

  Mun mielestä on eriasia laittaa blogiin/instaan bikinikuva missä tasan seistä tönötetään sellut ja makkarat ja mitkä tahansa näkyen, kun tarkoitus on tosiaan näyttää sitä normaalia naisen vartaloa synnytyksen jälkeen, kuin keimalla minibikineissä sängyllä,vartalo kiemurassa otollisimmassa kuvakulmassa… (niinkuin arvostelija omassa instassaan). Et mun mielestä tommosil heruttelijoilla ei oo vittuakaan varaa arvostella muita. Taitaa neidillä olla huono itsetunto kun pitää arvoaan sellasilla kuvilla testata ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.