Hae
Prime Life by Umppu

Kun parisuhteesta katoaa kipinä

Me ollaan oltu Juuson kanssa yhdessä jo yli kymmenen vuotta. Niihin vuosiin mahtuu vaikka sun mitä. Niin iloja, kuin suruja.. onnistumisia ja epäonnistumisia. Vaikka välillä on ollut vaikeitakin aikoja niin kaikista on yhdessä selvitty. Valehtelisin jos väittäisin etteikö niitäkin hetkiä ole ollut, kun tekisi mieli laittaa lusikat jakoon, kun toisen naama jurppii niin paljon etttei sille edes löydy sanoja..

Muutama viikko sitten, kun tulin töistä niin Juuso oli ovella vastassa kasvoillaan leveä hymy. Hän oli niin ylpeänä kun oli järjestänyt keittiön laatikot ja siihen urotekona siivonnut vielä vessan kaiken kukkuraksi. ” et varmaan vielä kurkannut noihin keittön laatikoihin? ”Tulin just ovesta sisään. ”Et varmaan nähnyt tota yläkerran vessakaan vielä.. .Musta tunti, että hän odotti kiitoksena vähintään punaista mattoa ja mansikkakakkua ja oli niin maireena.. Ja kyllä se oli hänen ensimäinen vessan siivous, koko tänä aikana ja sietääkin siitä olla ylpeä.. Kun asiaa siinä hetken mutustelin niin tajusi, että on myös paljon asioita, mitä minä en ole koskaan tehnyt…. Turhaankos siinä toista  (aina) sätin, jos tilanne on tasan.

Meillä ei tässä elämäntilnateessa ole kamalasti aikaa toisillemme, mutta molemmat on sen ymmärtäneet. Mulle kuitenkin tärkeintä on se, että siinä arjessa kaikki toimii.. En voi sanoa toiselle, että sää et koskaan koska on niin monta asiaa mitä mää en koskaan. Oon yleensä töissä vähintään klo 18.00 asti. Olen aina pitänyt todella tärkeänä sitä, että lapset harrastaa ja esimerkiksi Juuso on lähes aina hoitanut treenit, koska itse en ehtisi sinne viemään.. Voin vaan kuvitella mikä rumba se on kun lapset tosta kasvaa ja niitä viemisiä onkin sitten hieman enemmän.

Juuso auttaa mua todella paljon kaikissa töihini liittyvissä asioissa ja hoitaa esimerkiksi mun laskutuksen kokonaan. Ilman Juusoa olisin todella monessa asiassa ihan pulassa. En siis voi sanoa, etteikö se tekisi mitään, sillä se tekee eria asioita kun minä ja välillä jopa enemmän. Koen hyvin tärkeänä toimivan arjen ja sen ymmärryksen. Meidän arkeen ei nyt vaan sovi kummankaan osalta kavereiden mökkiviikonloput tai mitkään poikien reissut, eikä kyllä kovinkaan ne likkojen reissutkaan, vaan niiden aika on sitten joskus myöhemmin. Kaikki muut ei sitä ymmärrä, mutta onneksi me molemmat ymmärretään. Moni saattaa pienten lasten kanssa tuntea, että olis jotenkin loukussa kotona ja tavallaan sitä se on, mutta aika menee hurjaa vauhtia eteenpäin kokoajan ja pian se esikoisella alkaakin armeija :).

Mulle romanttisia asioita on ihan pienet asiat arjessa, kuten esimerkiksi joskus kun kävellään Juuson kanssa käsikädessä, tai katsellaan kun lapset touhuavat keskenään. Sitä aina välillä ajattelee että ruoho olis vihreämpää toisaalla, mutta harvoin se sitä on. Jokaisella perheellä, parisuhteessa on ne omat ongelmansa…. Mulle on tärkeää että olemme kaikki terveitä  ja onnellisia<3

Ei sen elämän kovin kummoista tarvi olla, että on onnellinen. Joskus päivän voi pelastaa vaikka toisen vaihtamat puhtaat lakanat tai lämmin ruoka. Kun toiseen rakastuu niin alkuhan on aivan ihanaa, mutta jossainvaiheessa se muuttuu arjeksi ja tasapainottuu. Se ei kuitenkaan poista sitä rakkauta ainakaan meidän kohdalla vaan itse rakkaus on muuttanut muotoaan. On  kuitenkin hyvin tärkeää huomioida yös se toinen siinä arjessa ja niiden ei tarvitse olla kun pieniä juttuja.

Oltiin eilen Robbie Williamsin keikalla ja se oli aivan super hyvä keikka. Oli ihanaa ihan vaan istua kaksin, ilman että kukaan vaatii sulta yhtään mitään. Vaihdettin me pari nopeeta pusuakin 😉

Keikka oli aivan uskomaton <3 Liput Juuso sai multa joululahjaksi ja pieni oma lehmä ojassa ostin niitä kaksi. Meillä oli tosi hauskaa ja molemmat nautti siitä, kun saatiin vaan olla ilman lapsia. Vaikka se rakkauden alkuhuuma on mennyt jo aikaa sitten niin uskon, että meidän rakkaus on vain syventynyt entisestään. Kun arvostaa toista kantaa se jo itsessään pitkälle. Myös riidat mielestäni kuuluu parisuhteeseen ja ne on aina puhdistavia asioita. Joskus jos tuntuu siltä niin päästän kaiken pihalle, mitä on tehnyt mieli sanoa jo kauan ja sen jälkeen on heti kaikki paremmin.

Musta on tärkeää, että nauttii toisen seurasta. Se ei aina tarvitse olla edes sanoja, vaan joskus se voi olla vaikka ihan sitä kädestä pitämistä. Lapset on muuttanut meidän parisuhdetta todella paljon ja se on ollut kasvun paikka molemmille. Vaikka joistain asioista on joutunut luopumaan, niin paljon on tullut tilalle. Se mitä molemmat kaipaa enemmän on aikaa liikuntaan, mutta eiköhän sekin tämän vauvavuoden jälkeen hieman helpotu. Kannattaa siis muistaa, että rakkaudella on monta erilaista muotoa <3 Itse uskon ikuiseen rakkauteen ja toivon, että me voimme viettää yhdessä lopun elämää.

Lue edellinen postaus: Nyt se sitten hyyty

Muistakaa vielä ehditte. Olettehan jo käyneet House of Brandonin ystävämyynneissä. Kannattaa käydä tekemässä hyviä löytöjä ja vieläpä hyvään hintaan. Shoppailemaan pääset TÄÄLTÄ*

-Umppu

6 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Ihanasti kirjoitettu! Olen monesti blogiasi ja instagramiasi seuratessani ajatellut, että teidän parisuhde näyttää niin hyvinvoivalta ja näytätte vastarakastuneilta! Vaikutatte onnellisita❤

 2. Kia kirjoitti:

  Kaunis teksti, ihan liikutuin kun luin<3 se on just sitä, periksiantamista, anteeksiantamista ja peiliin kattomista puolin ja toisin..

 3. Iina kirjoitti:

  Tää avasi kyllä vähän omiaki silmiä! Meillä toinen ei tee paljoo kotitöitä, mutta empä minäkään paljo huolla autoa tai remppaa kotia…?

 4. Mummeli kirjoitti:

  Hyvin kirjoitettu ja blogin perusteella teistä välittyy juurikin tuo kuva. Allekirjoitan joka sanan ajatuksistasi ?

  t: Mummeli, joka on taivaltanut papan kanssa yhteistä polkua 30 vuotta ja matkaan on mahtunut niin tullta kuin tyyntäkin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.