Hae
Prime Life by Umppu

Miten olis pikku permis?

Jo edelissessä postauksessa kerroin, kuinka itse kirjoittaminen tai ylipäänsä mikään kieli ei ole niitä vahvimpia osa-alueitani. Aloitin ala-asteella Saksan opinnot, joista nyt ei varsinaisesti kamalasti jäänyt käteen. Ymmärrän jotenkin kieltä ja pärjäisin sillä varmasti todella pahan paikan tullen.. Muistaakseni viidennellä luokalla meille tuli mukaan Englanti ja voitte varmaan arvata, että sekään ei ollut todistukseni kohokohtia. Toki lapsena ala-asteella jaksoin vielä opiskella  ja kieletkin olivat 8-9 numeroita, mutta sitten urheilu meni niin totiseksi, enkä halunnut muuta kuin voimistella.

Mulla on kamalasti uusia suunnitelmia tulevaisuudelle ja yksi niistä olisi Englannin kielen opettelu. Onko teillä vinkata esim jotain hyvää appia, millä voisi lähteä liikenteeseen. En kaipaa kuitenkaan mitään dog= koira meininkiä, mutta jotain sinne lähelle. Tällä kielellä pärjään ihan jees puhumalla, mutta se helvetin oikeinkirjoitus on jotain ihan pommia. Se että oppisin edes kielen helpottaisi varmasti lukemaan ja ymmärtämään.. En ehdi istumaan missään tunnilla, vaan se pitäisi olla jotakin kuunneltavaa.

Mun haasteena on sähköpostit, mitä saan päivittäin vieraalla kielellä ja niiden ymmärtäminen. Onneksi meillä on olemassa näitä käännösohjelmia, jonka avulla ja omaa sanavarastoani käyttäen saan kyllä viestin ymmärrettyä, mutta niihin vastaaminen onkin sitten asia erikseen. Oman alani ammatti Englanti sujuu suht hyvin, mutta nämä eivät tietenkään koskaan koske niitä. No mutta tämä siis jos jollain olisi jokin hyvä vinkki.

En tiedä olenko ainut äiti kuka nostaa kädet pystyyn jo nyt ja tuulettaa, kun koulut ja päiväkodit alkaa.. Elokuussa olen vielä reilusti kotona, mutta tänäänkin kolmannen tiskikoneen jälkeen ja neljännen ruoan valmistuksen jälkeen…. mukaan lukien 12 vaippaa yms… kaipaan pientä hengähdystä ja sitä arkea. Toivon, että nukkumaanmeno helpottuu päiväkodin myötä ja saisin ehkä joskus taas nukkua yöni pidempään kuin 3h. Aamulla taas oli lähes koko perhe samassa sängyssä.. Toki kesä vaikuttaa ainakin omaan jaksamiseen ihan eri tavalla, enkä nukahda pystyyn..

Juuso joka ei koskaan huomauttele mun ulkonäöstä mitään tarjosi jo apuaan värjäämään mun kamalan tyvikasvun, jonka kuitenkin suhasin itse… Inhoan vessakampaamista, mutta minkäs teet kun aika ei riitä. No ei se mennyt ihan putkeen ja tyvi on niin helakka, että loistaa varmaan pimeässä…. aina ei voi voittaa. Toki tiedän, että yksi pesu ja se muuttuu pehmeämmäksi.  Kävin viime viikolla tukussa hakemassa uuden kihartimen ja pakko oli heti testata sitä. Olen aina ollut permanentin vihaaja, mutta hauska välillä kokeilla joitain, mitä en koskaan muuten kokeilisi. Muutenkin testaan aina kaikki tuotteet ensin itselläni.  Kiharoita ja niiden tuloa hehkutetaan vähintään kerran vuodessa, mutta voin väittää, että ei ne tule enää koskaan.. ainakaan samalla tavalla. Silloin 80-luvulla kun kiharat oli muodissa (puhun siis permiksestä), niin silloin meillä ei ollut niin hyviä lämpölaitteita tai tuotteita, että olisimme voineet tehdä viikon kestävän kiharan ilman permistä.


 

Moni asiakas tuo mukanaan kauniin kuvan lainemaisesta hiuksesta ja kertoo haluavansa permanentin.. Jos joku on seurannut esim liikkeeni instagramia, niin tietää ehkä hieman minkälaista kiharaa tarkoitan. Se ei permanentillä ole mahdollista, vaikka kuka kampaaja väittäisi niin.. Vaikka joku kampaaja oliskin super taitava permanenteissä, niin sitten siihen tarvitaan vielä toinen supertaitava sielä kotona, kuka osaa työstää kiharan ja viimeistellä sen oikealla tavalla.  Sillä haetaan usein sitä helpotusta arkeen, eikä sitä, että hius pitää pestä ja kuivata softerilla joka aamu näyttääkseen edes jotenkin siistiltä. Mun hiuksissa oleva kihara on siis tehty kihartimella ja jaksan väittä, että jos hiuksiini tehtäisiin permanentti niin kihara ei todellakaan muistuttaisi tätä (ehkä ensimmäiseen pesuun asti)..

Torpaan siis kaikkien unelmat aina, jotka näyttävät nimenomaan raudalla tehtyjä kiharoita ja jotka luulee niiden olevan permis. Permis ei myöskään kulu vaan se pitää kasvattaa hiuksista pois… En valehtele jos sanon, että en ole koskaan nähnyt omaa silmääni miellyttävää permanenttia, vaikka minulla itselläni niitä lapsena olikin. No mutta vaikka minä en siitä pidä , niin joku muu saattaa pitää ja sitä käytetään paljon myös esimerkiksi lyhyissä hiuksissa tukemassa (tukikäsittely) esimerkiksi ohutta tai ihan piikkisuoraa hiusta, mikä on muuten vaikeasti hallittava. Mutta edelleen en usko permanentin vetovoimaan tai sen uudelleen muotiin tulemista. Jatkamme siis raudoilla hiuksien kihartamista jatkossakin.

Mun kuvan ihana Hattu täältä*  Paita täältä* huulipuna täältä*

Kaikki löytyy siis House of Brandonilta*

Lue edellinen postaus: Älä pilkkaa toista kirjoitus ja kielioppivirheistä somessa

-Umppu

13 kommenttia

 1. Hensu kirjoitti:

  Kauniit kiharat ja muutoinkin olet varsin kaunis, mutta laita välillä vähemmän meikkiä. Luonnollisempi look vielä varmasti korostaisi kauneuttasi ?

  • primebody kirjoitti:

   vapaa-ajalla en käytä ollenkaan meikkiä. Joskus tykkään laittaa enemmän ja joskus vähemmän 😉

 2. HeidiS kirjoitti:

  Duolingo app voisi sopia tuohon kielen opiskeluun ja on ilmainen. Olen kuullut siitä kehuja ja voisin itsekin kokeilla:) sitä ilmeisesti käytetään noin vartti päivässä eli aikaakin voisi löytyä juuri tuon verran.

 3. Maija kirjoitti:

  Sellainen sovellus kun worddive (tarkoitettu yo-kokeisiin lukeville) toimisi varmasti hyvin englannin tai muiden kielien opettelussa ?

 4. Riina kirjoitti:

  Mies opiskeli englantia WordDivessa (www.worddive.com) ja tykkäs siitä 🙂 saa kokeilla muistaakseni ilmaseks, muuten maksoi n. 9€/kk. Sai valita eri teemoja myös esim. matkailusanasto 🙂

 5. Samuli Viitanen kirjoitti:

  Käypä lukaisemassa juttuni kielten opiskelusta:
  http://www.worddive.com/blog/fi/huippu-urheilija-kertoo-parhaat-vinkkinsa-kielten-opiskeluun/

  Jo aikaisemmissakin kommenteissa mainittu WordDive voisi tosiaankin olla sun juttu ja tällä koodilla saat vielä alennusta!
  https://www.worddive.com/fi/tarjous/SAMULI

  Hyvää viikonloppua ja tsemppiä englannin opiskeluun!

 6. Rosie kirjoitti:

  Jos haluat monipuolista treeniä, niin kokeile British Councilin sivuja: http://learnenglish.britishcouncil.org/en/
  Sieltä löytyy videotreenejä kuunteluun, sanastoharjoituksia, luetunymmärtämistä ja vinkkejä esim. just sähköpostien kirjoittamiseen.
  Kotimainen vaihtoehto on Ylen Abitreenit: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/oppimateriaalit-englanti
  Siellä on muun muassa kuunneltava kielikurssi!
  Tsemiä opiskeluun 🙂

 7. maria kirjoitti:

  Hei!

  Minua kovasti kiinnostaa mikä kiharrin on kyseessä? 🙂

 8. Malla kirjoitti:

  Samoin kiinnostaisi minua, että mikä tämä kiharrin on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.