Hae
Prime Life by Umppu

Miksei nimeä saa julkaista?

Luin taas yhden päivityksen, mikä sai mut miettimään asiaa missä esimerkiksi jokin henkilö joutuu rikoksen uhriksi. Jos hän haluaisi varoittaa siitä ihmisiä, niin tässä vaiheessa laki tulee vastaan ja esimerkiksi nimen julkaiseminen on kiellettyä. Ymmärrän sen, että joku voisi tehdä kiusallaan täysin aiheettoomia herjauksia, mutta silloin jos kyseessä on todellinen tapaus. Tämä päivitys koski koiraa, mikä oli ostettu jostain hieman epävirallisesta kennelistä ja koira kuoli johonkin tappavaan sairauteen. Kuitenkin tämä ihminen jatkaa edelleen toimintaansa ja ilmeisesti myy edelleen niitä koiria, ja tästä henkilöstä selvisi jälkikäteen että on myynyt useamman sairaan koiran.

Mulla on käynyt viimeaikoina paljon tapauksia, missä asiakas on jättänyt maksamatta ja olen tietoinene, että he tekevät vastaavaa muissakin paikoissa… Miksi en saisi varoittaa muita kampaajia heistä? Jos julkaisisin nimen suljetussa kampajien ryhmissä, voitaisiin minua syyttää siittä (kunnianloukkaus tai vastaavasta), mutta edelleenkin ne huijarit pääsevät kuin koira veräjästä ja jatkavat touhujaan. 

On kyseessä sitten nettihuijari tai mikä tahansa, niin tässä vaiheessa en taaskaan ymmärrä tätä Suomen lakia. Meillä on aivan liian lievät rangastukset ja niitä ihmisiä, jotka tekevät väärin suojellaan hamaan tappiin asti. Se tuntuu ainakin omasta mielestä epäreilulta.

Face on täynnä esimerkiksi erilaisia kirppisryhmiä. Myyt sielä jonkun tuotteen ja joku varaa sen salamana. Sitten sovit noudon seuraavalle tiistaille. Tyyppiä ei kuulu eikä se vastaa viesteihin. Olen päivystänyt kotona turhaan jonkun 2e bodyn takia. No laitat sen uudelleen myyntiin jonka jälkeen se kenelle se on ollut varattu laittaa viestiä että voisin tulla huomenna hakemaan bodyn, minkä haku on jo sovittu aikaa sitten. Tässä vaiheessa mun mielestä myyjällä on täysi oikeus kieltäytyä myydä tuotetta sille joka ei sitä aiemmin noutanut, koska siitä on koitunut jo harmia. On myös niitä, jotka varaa eikä niistä kuulu koskaan sen jälkeen. Vaikka kyseessä ihan pieni asia, niin ainakin koen että oma vuorokauteni on niin arvokas, että en päivä tolkulla jaksa odotella jotain hupivaraajia.

On hassua, että ihminen edes menee esimerkiksi kampaajalle ilman rahaa. Hän on 100% tietoinen siitä, että palvelu maksaa ja ainakin miellä jo netistä aikaa varaamalla näet palvelun hinnan. Mikään ei siis tule yllätyksenä. Meillä ei myöskään anneta palveluja laskulla muutakun firmoille, mutta ei yksityishenkilöille. Ei kukaan mene Prismaan ilman rahaa, koska kassajonoa et pääse ohittamalla ja sanomalla, että he mää maksan tilipäivänä.

 

Julkaistaanhan meistä kaikista esimerkiksi verotiedot, mitkä on kaiken kansan päälisteltävänä ja ainakin itse koen, että se on minun niin henkilökohtaista tietoa, että haluaisin pitää se ihan omana tietonani, mutta minkäs teet. Onko tähän asiaan siis jotain järkeenkäypää selitystä, vai miksi ihmisiä suojelaan tietyissä asioissa?

Lue edellinen postaus: Hiukset lähtee tukoittain

-Umppu

12 kommenttia

 1. Jaana kirjoitti:

  Oon samaa mieltä , et nimet voidaa julkaista! Muaki suoraan sanoen ärsyttää , kun teen 3d kulmia, kunnes 5min ennen toimenpidettä joku pistää viestiä, että niskat meni eilen lintsin laitteessa lapsien kanssa, joo… ajoin turhaan.paikanpäälle?’bensat? Ihmiset on nykypäivinä menneet.todella alas-välinpitämättömyys näkyy kaikessa. Raivostuttavaa ! hyvää kesää teille ?

 2. Nanna kirjoitti:

  Siis tuleeko joku oikeasti kampaajalle ilman rahaa ja ilmoittaa maksuvaiheessa että maksan silloin ja silloin…Ihan käsittämättömiä ihmisiä! Ja todella törkeää yrittäjää kohtaan ja jättää sitten vielä maksamatta!!!!! Ei tulisi kuunaan päivänä itselle mieleenkään toimia noin. En siis ikinä kehtaisi.

 3. Kati kirjoitti:

  Mä olen käyttänyt jonkin verran Timma-palvelua ja aluksi närästi se, että palvelu pitää maksaa etukäteen luottokortilla. Kunnes mun ruusunpunaiset lasit lähti pois silmien edestä kun tajusin, että miten paljon ihmiset oikeasti jättää tulematta varattuun palveluun ja kirsikkana kakun päällä tuo, että ei ole rahaa kun tulee maksun aika.
  Että mitähän wattua? Ei voi ymmärtää ei..

 4. Anna kirjoitti:

  Voisko maksua pyytää etukäteen? Tsi jotain varausmaksua, joka palautetaan tms..?

 5. Paniikki pirkko kirjoitti:

  Ite jää välillä kampaajalla käymättä kun ei oo rahaa. En ikinä kehtais tehdä noin!

 6. jk kirjoitti:

  Mä teen sivutöikseni kans y-tunnuksella hommia ja huomasin muutoksen jossain vaiheessa. (Varmasti aina ollut näitä ihmisiä, mut lisääntynyt.) Mulla on onneksi helppo ala sillä tavalla, että en toimita palvelua ennen kuin raha on kädessä. Jossain vaiheessa meni tolkuton määrä työaikaa myös myöhästyneiden maksujen selvittelyyn ja kyselyyn, päätin poistaa sen ”työvaiheen” niin että on ennakkomaksu ennen kuin tilaus edes menee kalenteriin ja loput maksetaan ennen kuin ”tavaraa tiskiin”. Pari kertaa oon myöntynyt jälkikäteen maksamiseen ja hitsit kun niistä tulee aina vaivaa :/ En tiedä, varmaan ihmisillä on shoppailuaddiktiota yms. miksi tuollaista tapahtuu sekä toki silkkaa epärehellisyyttä ja hyväksikäyttöä mut ei kukaan järki-ihminen mee tilaamaan mitään palvelua jos ei oo rahaa.

 7. mansikkamaa kirjoitti:

  Mansikkamaalla on itsepoimintamahdollisuus. Itsepoimien saa marjat edullisemmin ja saa pellolta syödäkkin ilmaisia marjoja. Rupes tilanne olemaan sellainen, että poimimaan tuli iso perhe, lapset/vanhemmat/ukit ja muorit. Kaikki söivät pellolla, käyttivat vessaa, leikkivät lapset talloivat pellolla marjoja ja muuta lähestulkoon ilkivaltaa.
  Poislähtiessään eivät ostaneet mitään ja lupasivat tulla seuraavanakin vuonna.

  Tänävuonna mansikkapelloillemme pääsee 20€/hlö pantilla, joka hyvitetään poimintaostoksissa. Edelleen marjoja saa pellolla syödä ja vessaa käyttää. Mutta jos et poimi ja osta mitään, maksat huvituksesta sen 20€. Ja sama maksu peritään vauvoista, taaperoista, mummoista,vaareista ja vanhemmista ja sinkuista ja pariskunnilta. Jos ei ostoksia, niin menetät panttisi (vessamaksua, marjojensyöntiä jne.).
  Aina on mahdollista myös ostaa valmiiksi poimittuja marjoja.

  Se sikaileva perhe tosiaan kävi tänäkin vuonna, pellolle eivät päässeet, kun ei ollut rahaa maksaa koko seitsenhenkistä (140€) porukkaa pellolle. Päätyivät ostamaan laatikon marjoja.

  En tiedä onko monenkin mielestä väärin toimintamme, mutta omia ja muiden asiakkaiden hermoja tällä säästetään.

 8. Louura kirjoitti:

  Mulle on kerran käynyt niin etten pystynyt maksamaan kampaajaa. Tiesin että tilillä on rahaa mutta jostain syystä kortti ei mennyt läpi enkä pystynyt edes nostamaan rahaa. Sovittiin kampaajan kanssa että he lähettävät mulle laskun. Mua hävetti niin paljon.. Soitin pankkiin ja sieltä sanottiin että mun kortti oli suljettu epäilyttävän maksun takia (olin ostanu markkinoilta pari pvää aiemmin muutaman lakun joihin meni kai 4€, joku latvialainen firma). Mulle oltiin koitettu soittaa pankista, mutta siellä tiedoissa oli vanha numeroni. Kampaamo oli juuri menossa kiinni mutta onneksi kampaaja vielä vastasi puhelimeen. Selitin asian ja sovittiin että menen seuraavana pvänä maksamaan, kun olin kortin saanut taas auki. Tän tapauksen johdosta oon markkinoille ottanu vaan käteistä ja tarkistan verkkopankista useammin viestit. 😀
  Sairasta miten jotkut pystyy jättää maksamatta ihan tosta noin vaan eikä omatuntoa ees kolkuta..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.