Hae
Prime Life by Umppu

Hiukset lähtee tukottain

Ei siitä ole kauakaan kun lopetin imetyksen.. Keho käy taas suurta kamppailua ollaaksen jäleen nainen äitiyden lisäksi. Maitoa ei enää tuu ja hormoonitoiminta muuttuu taas ihan erilaiseksi. Mulla on keskimmäinen raskaus tuonut tähänasti voimakkaimmat reaktioit raskauden ja synnytyksen jälkeen. Siinä välissä oli pitkä tauko, ennenkuin mitään alkoi tapahtumaan ja kuvittelinkin, että nyt saan olla rauhassa hetken aikaa. Vivianin jälkeen mun oireet oli verrattavissa ainaki osittain vaihdevuosioireisiin.

Minulle tulee todella voimakkaita kuumia aaltoja. Ne on niin hirveitä, että tekisi mieli riisua itsensä alasti ja hypätä järveen viilentymään. Tähän väliin haluan sanoa, että kaikilla ei välttämättä tule mitään oireita ollenkaan. Saatan hikoilla öisin niin paljon, että mun on pakko vaihtaa muutama paita kesken yön, koska ne on aivan hiestä märät. Huomaan että myös normaalisti en koskaan haise hielle, niin välillä oonkin sanonut ääneen, että mikä täällä haisee ja todennut hetkenpäästä , että se olen minä itse :). Tämä sama tapahtui silloin kun vauva oli juuri syntynyt ja aloitin imetyksen.

Mulle tulee myös voiakkaita päänsärky kohtauksia ja niitä tulee lähes jokatoinenpäivä. Se vaihe on yleensä kestänyt vain hetken. Mutta pahinta omalla kohdallani on se mistä jo kerran kärsin…. Mulla alkaa taas lähtemään hiukset. Vaikka suurimmaksi osaksi käytän hiustenpidennyksiä, niin huollan niitä aina säännöllisesti. Olen aina hetken ilman ja silloin sen oikeastaan vasta huomaa.  Aamulla kun kävin suihkussa, niin en voinut taas uskoa näkemääni. Hiuksia lähti taas aimo nivaska päästä.. Juuri kun ne on kasvanut takaisin viime kerrasta. Hormonaaliseen hiuksien lähtöön ei voi vaikuttaa millään. Toisilla hiuksille ei käy kuinkaan ja toisilla hiustenlähtö on todella voimakasta. Usein varsinkin ohimoiden aluelle tulee usein lapsien jälkeen sellaista mammanöyhtää, mikä ei edes kaikilla kasva koskaan takaisin.

Vaikka suurimmalla osalla hiukset kasvavat takaisin, niin osalla saattaa hiukset ohentua ja jäädä sellaisiksi. Multa kysellään paljon neuvoa, mitä tälle asialle voi tehdä ja voin vaan vastata että ei oikein mitään. Biotiinia voi syödä, mistä saattaa on apua hiuksien kasvun kannalta, mutta hiustelähtöä se ei estä.

Itselläni keskimmäisessä raskaudessa lähti lähes kaikki ripsetkin, jotka ovat kyllä kasvaneet takaisin. Olen jo aiemmin kirjoittanut siitä, kuinka raskaudesta palautumiseen meneen usein 2 vuotta kokonaisuudessaan aikaa, niin nämä kaikki olen ottanut huomioon myös. Ei tässä voi muuta toivoa, kun että edes osa hiuksista pysyy päässä. Mulla myös kaksi viimeistä raskautta aiheutti 5 reikää hampaisiin….

Olen antanut kehoni lapsilleni ja se ei mua sinänsä haittaa. Nyt vain koitan taas hieman itsenäistyä, koska se on jälleen mun omassa käytössä. Pikkuhiljaa mennään eteenpäin. Tiedän, että moni kamppailee niin raskausaikana, kuin sen jälkeen erilaisista hormonaalisista oireista, mutta muistakaa, että sekin on vain vaihe.

Lue edellinen postaus: Kenellä on vanhemmuus kadoksissa?

-Umppu

6 kommenttia

 1. E kirjoitti:

  Vaikka kampaaja ootkin ja paljon mua viisaampi, niin ei ehdottaminen pahasta ole. Apteekista Plantur 39-shampoo, onko tuttu? Siitä paljon hyviä kokemuksia koskien hiusongelmia. Tsemppiä arkeen ja askareisiin 🙂

 2. Sini kirjoitti:

  Täällä ihan sama! Hiuksia on lähtenyt nyt pari kuukautta ja hiki haisee ?

 3. Nekkutyttoe kirjoitti:

  Ihan ku meidän suihkukaivo :O Mun kampaaja keväällä sanoi että hiustenlähtö pitäis olla pahimmillaan 3-4 kuukauden päästä synnytyksestä, mulla nyt 7kk ja tuntuu että loppua ei näy… Ne mitkä ei tipu niin vauva repii katki 😀 No, on tuolla pikkurillin vahvuinen hiirenhäntä vielä ponnarille laittaa. Tän lisäksi vielä toi hiki joka haisee läpi dödöstä kuin dödöstä ja kiva hormooniakne otsassa, jonka laisesta en oo koskaan ennen kärsinyt. Huh huh. Välillä vaan mietin että ai että kun mieheni joutuisi kokemaan tämän saman, vaikka muutaman päivän ajan!

  • primebody kirjoitti:

   Joo aina naureskelenki, että miehille usein lapsenteko on pelkkä nautinto ahaaahahha 🙂

 4. Sanni kirjoitti:

  Toi hikoilu on niin veemäistä! Itellä kanssa alkoi järkyttävä (yö)hikoilu muutama päivä synnytyksen jälkeen, jota kestikin sitten muutama viikko. Lakanoita ois saanu vaihtaa vähintää kerran yössä (sairaalassa vaihdoinkin lakanat vaikka keskellä yötä, kotona en viitsinyt, kun oli toinenkin nukkuja vieressä). Saa nähä, mitä mukavaa imetyksen lopetus tuo tullessaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.