Hae
Prime Life by Umppu

Kuinka julkisuudenkipeä ihminen voi olla?

Musta on tullut todella vanhapieru ja vaikka kuvittelen olevani edes vielä jossain suhteessa nuorekas en vaan voi ymmärtää tätä maailman menoa. En häpeä myöntää, että todellakin katsoin joka ikisen temppis jakson mitä tuli telkkarista, mutta ehkä nolottaa myöstää että ostin sen takia Ruutu+ palvelun että voin katsoa jaksoja ennakkoon.  Sopivaa kevyttä viihdettä, jossai nauraa, mutta samalla kokea todella suuria myötähäpeen tunteita. Oma tavallinen elämä tuntui aina paljon paremmalta.  Jos ajattelen omaa parisuhdetta ja mulla olis sellainen fiilis, että onkohan Juuso se mun elämäni valittu, niin mulla ei tulisi pieneen mieleenikään mennä asiaa puimaan televisioon.

jos ajatellaan vaikka alkoholia, niin totta puhuen se ei sovi kenellekkään. Alkoholi on varmasti se suurin syy ihmisten riitoihin. Estot katoaa ja sitä saattaa lipsauttaa suustaan jotain, mitä on ehkä joskus vain ajatuksen tasolla miettinyt. Sitä voi tehdä jotain mikä siinä tilanteessa tuntuu kunigasidealta, mutta aamulla sulla on niin hirveät morkkikset, että mietit kunpa en heräisi koskaan. Onko se julkisuuden kipeyttä mennä televisioon riipaseen pari viikkoa kestävä känni ja toilailla ihan mitä huvittaa? Sitten pikku darrassa ja pelkotiloissa kipitetään nuotiolle katsomaan kun oma puoliso tanssii jotain epämääräistä ”seksitanssia” ja lääppii muita naisia ja samalla kerskutaan kuinka nuudeli on ihan kovana?

Toisen toilailu näyttää kamalalta, mutta samalla unohdetaan että itse on käyttäydytty ihan samalla tavalla. Seuraavana vuorossa on usein kosto.. Jos toikin niin määkin. Nukutaan sinkkujen vieressä ja heilutellaan peittoja ja hoetaan kuinka siinä ei ollut mitään pahaa. Sitten alkaa oman puolison haukkuminen. Hirvee horo ja vettä myllyyn.

Todistellan itselle kuinka epäsopiva pari me oltiinkin ja vasta nyt tajuan sen, että oon viettänyt aivan turhaan elämästäni aikaa tollasen ämmän kanssa.. Oma uusi elämä alkaa ja ihastutaan muutaman päivän tuntemisen jälkeen. Silmistä lentelee vain sydämmiä ja oma puoliso on heitetty ojaan. Sitten siinä samassa otetaan kivat pikku tatuoinnit eilisen hoidon kanssa ja fiilistellään kuinka ikimuistoinen reissu meillä on ollut.  Ollaan niin epätodellisessa paikassa kaukana kotoa ja voidaan tehdä asioita, mitä ei meillä Suomessa ole edes ajatuksen tasolla mahdollisia.. Ero päätös on valmiiksi mietitty, mutta kappas kun iltanuotiolla toinen sanoo että mää rakastan sua niin kaikki on taas hyvin.

Onko se sen väärti, että pääset seksiä harrastamalla ja ryyppämällä seuraavan kesän festareille ”vippinä”. Kaippa se on tätä nykypäivää ja toki siitä aina joku saa kivan ponnahduslaudan julkisuuteen ja voi saada uusia työkuvioita. Ja onhaan siinä toki sekin, että tämänkaltaiset ohjelmat vetää katsojia ja voin nostaa samalla oman käteni ylös ja huutaa hep. Mun on kyllä silti pakko sanoa että jos oma lapseni joskus edes miettisi johonkin vastaavanlaiseen formaattiin osallistumista ja vaikka kuinka olisi aikuinen niin kieltäisin sen kuolleen tuumiini yli.

En pidä julkisuutta kuitenkaan pahana asiana, mutta siinäkin on erilaisia rooleja. Joku voi olla julkisuudessa omien saavutuksien vuoksi esimerkiksi urheilussa tai työssä. Itse en ainakaan voi aina näitä tositv tähtiä ottaa kovinkaan vakavasti. Ehkä siinä on se nuoruuden pieni hölmöys mukana. Sitähän sanotaan että kaikki julkisuus on hyvästä, mutta tämänkin on lause, missä usein koen taustalla olevan vain rahan. Onhan sitä joskus nähty vaikka mitä naistenhakkaajia, jotka myy keikkansa täyteen, koska omilla toilailuilla on noustu roskalehtien sivuille…. (ihan kamalaa).

Meillä täällä Suomessa on muutama henkilö kuka on näistä tositv formaateista noussut pinalle ja missä he ovat nyt…. Kaikki ei kestä sitä painetta, että koko elämä puidaan roskalehdissä ja usein jälkipyykkinä mukaan tulee alkoholi ja joillain vielä vahvempaa. Julkisuuden hinta on kova, mutta moni varsinkin nuori kokee sen haaveammattina. Mun mielestä se on jo ajatuksen tasolla todella pelottava. Mitä nuorempia ollaan, niin sitä heikommin (kuvittelisin) osataan käsitellä sen tuomia paineita ja niitä negatiivisia asioita. Sua voidaan kuvata salaa ihan missä vaan ja kirjoittaa susta ihan mitä tahansa eikä ketään kiinnosta onko ne asiat totta vai tarua kunhan ne ovat myyviä ja tarpeeksi provosoivia.

Vaikka itsekkin kirjoitan julkista blogia ja olen ammatissa, missä olen näkyvillä niin mun elämä on kuitenkin vielä sen verran tylsää, että saan ihan rauhassa kävellä yöpuvun housuilla lähi Siwaan eikä ketään kiinnosta ja hyvä niin. Tuntuu että tänäpäivänä merkitystä on sillä kuinka paljon kenelläkin on seuraajia ja missä. Kokoajan tulee uusia some työkaluja, mutta ainakin itse haluan nautta ihan siitä elämästä enkä edes ehtisi kuvaamaan jokaista asiaa mitä teen vaikka tähän uusimpaan snäppiin. Kai siinäkin on paljon hyviä asioita, mutta mulle riitti pari viikkoa sen testaus.

Olis jotenkin ihanaa, että mentäisiin hieman takaisin vanhaan tässä kaikessa ja opittaisiin olemaan vaikka ilman sitä puhelinta. En tiedä pääsikö tästä mun postauksesta kukaan jyvälle siitä mitä haen, mutta toivon että ede joku nuori otti kopin <3 Pakko sanoa että on ollut ihanaa elää lapsuus ja nuoruus ilman mitään some kanavia.

Lue edellinen postaus: Voinko enää koskaan juosta?

9 kommenttia

 1. Taika Koponen kirjoitti:

  Todella hyvä postaus!! Täyttä asiaa(:

 2. Anna kirjoitti:

  Itse en voi ymmärtää ko. ohjelmaan osallistumista, mutta vielä vähemmän ymmärrän ohjelman katsojia. Kuka oikeasti haluaa kuluttaa omaa vapaa-aikaa tuollaisen roskan katsomiseen??? Mutta jokainen tyylinsä mukaan.

 3. Lotta kirjoitti:

  Itse olen erittäin onnellinen, että sain elää lapsuuteni ilman somea. Harmillista ja hieman pelottavaakin, että joillain nuorilla esikuvina ja roolimalleina ovat tällaiset tosi-tv julkkikset, jotka ovat tulleet tunnetuiksi ryyppäämisestä ja toilailuista tv:ssä, eivätkä esimerkiksi juuri omilla suorituksillaan menestystä keränneet urheilijat. En väitä, etteikö somessa olisi hyviäkin roolimalleja tosi-tv julkkisten joukossa, mutta hyviä vaikutteita on melko vaikeaa seuloa huonoista vaikutteista ihan näin aikuisellakin iällä kun sisältöä on niin paljon. Esimerkiksi hieman aiheesta poiketen ulkonäköpaineet ovat pelottavan helppo sisäistää ihan vain somea seuraamalla, vaikka kuinka yrittäisi olla some- ja mediakriittinen.

  Kuitenkin, todella hyvä postaus ja hiuksesi ovat aivan ihanat! 🙂

 4. Samppaliini kirjoitti:

  Tulitpa lytänneeksi taas erään ”ihmisryhmän”. Tuliko kiva fiilis? Sen sijaan, että yrität melko useinpainaa muita alas ja tehdä itsestäsi siten parempaa, niin suosittelen positiivisuuteen panostamista.

  • Makke kirjoitti:

   Itse en kyllä kokenut että postauksessa olisi lytätty yhtään ketää. Ihan asiallisesti pohdittiin 😀

 5. S kirjoitti:

  Sulle tulisi varmasn parempi mieli, jos et katsoisi kyseistä ohjelmaa 🙂 Kuten itsekin sanoit, tuo ohjelma ei tee hyvää siihen osallistujille etkä haluaisi omankaan lapsesi siihen osallistuvan. Miksi siis itse katsot sitä ja tuet sillä tavalla tuollaisen kulttuurin kasvamista? Kannattaa pyrkiä olemaan se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä 😉 Löydät varmasti muitakin parempia tapoja laittaa aivot narikkaan iltaisin ja siitä voi lopputuloksena olla kaikille parempi mieli.

  • primebody kirjoitti:

   Siis laatu viihdettähän se on ja aina on joku kuka kyseiseen formaattiin menee. Tuskin se että minä en kyseistä ohjelmaa katsoisi tekisi koko reality tv:stä lopun?

 6. venla kirjoitti:

  Ihmettelen aina että kuka tuollasta kuraa katsoo?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.