Hae
Prime Life by Umppu

Vinkkejä kestävään ja peittävään meikkipohjaan

Meikkaamisessa on tapahtunut suuria muutoksia ihan muutamassa vuodessa. Uskon pitkälti, että erilaiset somekanavat ja esimerkiksi youtube on tehnyt paljon tämän asian eteen. Jos ajattelen aikaa kun opiskelin Meikkajaksi niin tarjolla ei ollut minkäänlaisia opetusvideoita tai materiaalia, minkä avulla olisi voinut opiskella. Nyt jopa todella nuoret tytöt/pojat on erittäin taitavia tekemään erilaisia lookeja ja luomaan niin upeita meikkejä, että ne näyttävät samalta kuin ammattilaisten tekemät.

Olen aina pitänyt meikkaamista taitolajina ja se on ehkä yksi ”ammatti”, missä voi loistaa omistamatta minkäänlaista tutkintoa. Meikkaaminen pohjautuu pitkälti mielikuvitukseen ja rajojen ja sääntöjen rikkomiseen. Mun omien kasvojen iho on aika haastava meikata. Kasvoni ilman meikkiä ovat hyvin epätasaisen väriset. Edelleenkin mua kaduttaa ne nuorena  vietetyt tunnit solariumissa kasvotehostimien huutamassa hoosiannaa.. Seuraukset ei näkynyt silloin, mutta nyt ne näkyy. Poskipäissä on couperosaa ja iho ei ole tasaista väritystä nähnytkään.

Nyt myös valvominen tekee omat temppunsa ja esimerkiksi olen saanut silmäpussit, mitä minulla ei ole aiemmin ollut. Väsymys näkyy ihossa turvotuksena ja juonteet samalla korostuu. Kasvojeni iho on pintakuiva, mutta rasvainen, jotenka hyvän meikkipohjan tekeminen ei ole ihan itsestään selvyys.

Laitan aina meikin puhtaalle iholle, jossa on kosteusvoide. Se myytti, että en rasvaa kasvojeni ihoa, koska se on rasvainen on täyttä huttua. Kun kasvojen iho on kosteutettu ei meikki paakkuunnu kuiviin kohtiin ja pysyy raikkaampana pidempään. Aloitan meikin teon aina vihreällä voidemaisella peittoaineella, millä käyn läpi kaikki kasvojeni punaiset alueet.

Levitän sen aina sormin kevyesti taputtelemalla. Olen kauan hakenut hyviä pohjatuotteita, millä saisin ihon näyttämään kauniilta, hehkuvalta mutta ei kuitenkaan rasvaiselta. NYX meikit on mun uus ihastus ja niissä on todellakin hinta/laatusuhde kohdillaan. Mun uusi suosikki löytyi ja se on voidemainen peiteväri, missä on peittokyky aivan omaa luokkaansa. Löydät sen TÄÄLTÄ*. Saan sillä hyvin häivytettyä tummat silmänaluset ja tehtyä korostuksia kasvoihin.

Olen kuitenkin aika laiska käyttämään aikaa meikin tekoon ja yleensä loihdin sen maksimissan viidessä minutissa. Helppona apuna toimii NYX:in Korostus ja varjostus paletti TÄÄLTÄ* millä voi todella nopeasti sutaista varjostuksia ja korostuksia siihen homman tarkoitetun siveltimen avulla. Sivellin TÄÄLTÄ*. Kun pohja työ on tehty niin levitän siihen päälle meikkivoiteen. Tässä en myöskään käytä sen kummemmin siveltimiä vaan levitys tapahtuu samalla tyylillä, kun levittäisin kosteusvoiteen iholle. Stay Mate on todella toimiva meikkivoide TÄÄLTÄ* missä on hyvä peittokyky, kuitenkaan tekemättä ihoa liian meikatun näköiseksi. Lopuksi viimeistelen kasvot puuterilla ja sipaisen hieman aurinkopuuteria poskipäille.

Sitä helposti kangistuu vanhoihin kaavoihin meikkauksessa, mutta ainakin itse opiskelen jatkuvasti alaa ja haluan kokeilla kaikkia uusia juttuja. Meikeistä pitää myös pitää huolta ja jos ripsivärisi esimerkiksi haisee kummaliselta on se mennyt vanhaksi ja se kuuluu heittää roskiin. Myös siveltimien pesu on hyvin tärkeää tehdä noin kerran viikossa. Siihen löytyy hyvä puhdistusaine TÄÄLTÄ* Puhtailla siveltimillä mekistä tulee parempi ja kauniimpi, eikä siveltimissä muhi pöpöt. Älä lainaa omia siveltimiäsi kenellekkään, koska ne ovat henkilökohtaisia. 

Meikeissä en allekirjoita aina lausetta laatu maksaa, koska olen testannut jos jonkinlaista putelia ja purnukkaa vuosien varrella ja todennut, että näin ei aina ole. Kaikkien iholle ei sovi kaikki tuotteet. Itse pidän pigmenttirikkaista tuotteista ja NYX:in tuotteet on juuri sitä. itse panosta aina meikkipohjaan, koska kun se on kunnossa, niin iho ei aina tarvitse edes muuta meikkiä. Se kuka väittää tai on joskus väittänyt, että meikkivoide kuivattaa tai vanhentaa on joku urbaani legenda. En voi edelleenkään ymmärtää sitä että meikataan, mutta ei käytetä esimerkikis ollenkaan meikkipohjaa kasvoilla. Ehkä ne punaiset huulet ja ripsiväri on ok siinä vaiheessa kun ikää on alee 20-v mutta ei siinä 30+. 

House of Brandonilta löydät  NYX:in meikit ja voit shoppailla niitä TÄÄLTÄ*  Kannattaa myös käydä keräämässä Alesta parhaat pois. Nyt saat koodilla JLSLS  lisä-alennuksen jo alennetuista tuotteista. Kamppis voimassa 24.7 saakkaa Shoppaileen *

Lue edellinen postaus: Onko vanhemmuus uhrautumista?

-umppu

3 kommenttia

  1. Emilia kirjoitti:

    Minulle on aina opetettu, että siveltimet pitää pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. ?

    • primebody kirjoitti:

      Tuskin se on tarpeellista. Toki jos meikkaat muita niin silloin, mutta omille riittää kerran viikossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.