Hae
Prime Life by Umppu

Esteettistä hammashoitoa ja ienplastia

Kerroin hetki sitten, että mulla on alkamassa suuri hammasprojekti ja se on nyt virallisesti alkanut. Ainakin itselläni raskausaika teki paljon hallaa  omassa suussani, mikä tuli itselle ihan yllätyksenä. Mulla oli molemmissa viimeisissä raskauksissa lähes koko raskauden jatkuva ientulehdus. Aina hampaita pestessä suusta vuosi verta ja se oli muutenkin todella arka. Silloin tein päätöksen, että laitan hampaani kuntoon, kun lapset on tehty ja nyt on sen aika. Mulle tehtiin hetki sitten muutama operaatio suuhun. Raskausaikana hampaisiin oli ilmestynyt 5 reikää, mikä on minulle hyvin epätavallista. Olen aina pitänyt huolta hampaistani, enkä tehnyt silloin mitään poikkeavaa. Minulta myös poistettiin kokonaan yksi hammas, mitä oli aiemmin juurihoidettu (päin peetä) ja se aiheutti jatkuvia hammassärkyjä.

Hymy on kuitenkin asia mikä vaikuttaa siihen omaan elämänlaatuun ja varsinkin itselläni myös yksi asia mitä käytän työssäni jatkuvasti. Mulla on ollut lapsena kaikenmaailman rautoja, mutta hampaani ovet edelleen vinot. Omaan myös ehkä maailman pienimmän suun ja multa on poistettu jo lapsena hampaita, koska ne ei mahtunut kaikki mun suuhun. Päädyin siis kääntymään esteettisen hammashoidon puoleen, missä minulle toteutetaan sellainen hymy kun haluan ja hoidetaan kaikki vaivat ja viat kuntoon.

Torstaina mulla oli varattu aika Hanna Vallioniemelle Tempodentiin, jonka palveluita voin todellakin suositella. Aina ystävällinen henkilökunta ja loistava palvelu. Olemme tehneet jo aiemmin hoitosuunnitelman ja nyt siitä toteutettiin taas yksi etappi. Mulle tehtiin torstaina ienplastia. Varmaan moni miettii, että mikä ihme se on ja itse en ollut kuullutkaan tästä aiemmin. Mun etuhampaat on aina olleet aivan eri kokoiset ja mua on se aina häirinnyt. Jonkun mielestä saattaa olla pikku juttu, mutta ei mulle. Itsehän itseni kanssa elän ja katselen itseäni peilistä.

Mulle tehtiin perusteellinen tarkastus ja samalla toisen etuhampaan ientä muotoiltiin, niin, että hamapaista tuli lähestulkoon saman kokoiset. Ientä muotoiltiin siihen tarkoitetulla välineellä ja kunnon puudutuksella en tuntenut yhtään mitään. Olen siis kärsiny aikuisena hammaslääkäri pelosta, mutta kertaakaan se ei ole vaivannut tässä hammaslääkärissä, koska palvelu on ollut niin asiantuntevaa.Mulla on lapsuudesta kamalat muistot, sekä muutama kunnallisella puolella käynti riitti.  Ien oli heti operaation jälkeen ihan kunnossa, eikä se vuotanut verta ollenkaan. Nyt pari päivää sen jälkeen muotoilusta ei ole jälkeäkään. Ehkä jollekkin pieni juttu, mutta mulle iso asia.

Seuraavaksi mulle laitetaan” raudat” ja hampaat oiotaan suoraksi. En näin aikuisena ollut valmis niihin vanhanliiton telaketjuihin ja onneksi niitä ei tarvitse, koska on olemassa jotain aivan muuta. Invisaling oikomishoito, missä hampaisiin laitettavien kalvojen avulla saadaan hampaat oiottua suoriksi. Jo nyt mulla on ihan erilainen fiilis hymyillä, vaikka itse oikomishoito ei ole edes alkanut. Se mikä on parasta on että Tempodentissä on tavallisten hammaspalveluiden lisäksi saatavilla nimenomaan esteettistä hammashoitoa. Siinä kuunnellaan sinun toiveesi ja toteutetaan ne mahdollisuuksien mukaan. Kukaan ei kyseenalaista sun toiveita, vaan tähtäimenä on luoda sinulle sinun silmääsi miellyttävä täydellinen hymy. Oikomishoidon jälkeen siirrytään sitten seuraavaan vaiheeseen, missä hampaille laitetaan mahdollisesti jotain pinnotetta, koska esimerkiksi etuhampaat on kulunut narskuttamisesta eri pituisiksi.

Odotan todella innoissani mun tulevia ”rautoja” ja sitä että vihdoin saan sellaiset hampaat mistä olen aina vain unelmoinut. Olen aina ollut sitä mieltä, että jos sinussa on jokin kohta mikä vaivaa tai mikä esimerkiksi vaikuttaa koko elämänlaatuun niin tee asialle jotain. Turha sitä on koko elämää kärsiä, jos se on mahdollisuus hoitaa pois alta ja se esimerkiksi lisää itsevarmuutta.

Lue edellinen postaus: Kesän suhteen alkaa huumori loppua

-Umppu

3 kommenttia

 1. Jade kirjoitti:

  En voisi enempää yhtyä tähän ajatukseen: ”Olen aina ollut sitä mieltä, että jos sinussa on jokin kohta mikä vaivaa tai mikä esimerkiksi vaikuttaa koko elämänlaatuun niin tee asialle jotain. Turha sitä on koko elämää kärsiä, jos se on mahdollisuus hoitaa pois alta ja se esimerkiksi lisää itsevarmuutta.”

  Itseäni ovat esimerkiksi ovat aivan nuoresta asti häirinneet hampaani suuresti. Tästä syystä yritän aina vältellä hammashymyä. Sain tästä postauksesta nyt kunnon kipinän tehdä vihdoin niille jotain, sillä aivan turhaan mietin tällaista asiaa, jolle olisi mahdollista tehdä suhteellisen pienellä vaivalla muutos 🙂

  Siistiä päästä seuraamaan kun käyt tämän läpi aikuisiällä. Odotan innolla jatkoa!

  Terkuin,
  Jade // https://jadeyolanda.fi/

  • primebody kirjoitti:

   Ehdottomasti suosittelen. Jotenkin kaikki mitkä vaikuttaa elämään positiivisesti on ainakin itselle hyvinkin tervetulleita asioita 🙂 tän kaiken keskellä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.