Hae
Prime Life by Umppu

Mamut vie sun naiset

Olen taas miettinyt meitä Suomalaisia ja monen ajattelutapaa esimerkiksi maahanmuuttajissa. Hetki sitten maahanmuuttajat oli kuuma peruna ja ihmiset oli joko puolesta tai vastaan. Asia oli niin pöydällä, että harva uskalsi edes avata suutansa ja kertoa omaa mielipidettä, koska sinut lytättiin jokatapauksessa. Esimerkkinä moni mies kokee maahanmuuttajat uhkana, koska ne ”vie meidän naiset”. Ehkä siinä voiskin olla kehityksen paikka itsellä ja pikku vilkaisu peiliin ja miettiä miksi näin on?  Samasta aiheesta jaetaan läjäpäin kirjoituksia, joidenka lähde saattaa olla mitä tahansa shaibaa, mutta sillä ei ole väliä kunhan vaan otsikko on tarpeeksi provosoiva ja saadaan vihaa lietsottua. Uskon että jokainen on nähnyt jonkinlaiset summan jossain mistä maahanmuuttaja meille ”maksaa”…. pitää muistaa edelleen että me Suomalaiset maksamme huomattavasti enemmän.. Tästä pääsenkin hyvin aasin siltana itse aiheeseen mikä on: Turkkilainen parturi.

Kiistelin  tästä aiheesta yhdessä alani face ryhmässä ja jotenkin mua henkilökohtaisesti ärsytti, mitenkä ihmiset ei edes halua ymmärtää asioita niinkuin ne on. Eka valitetaan kun Suomeen ylipäänsä tulee maahanmuuttajia, siitten ne vie meidän rahat ja naisetkin vielä, mutta jumalauta kun tekee töitä niin sepä vasta kamalaa onkin. Kovin ristiriitaista ainakin mun mielestä.

Turkkilaisissa partureissa on jotain sellaista mitä esimerkiksi minä en pysty tarjoamaan omille asiakkailleni. En ole niin taitava miesten puolella, eikä liikkeessäni ole mahdollisuutta esimerkiksi toteuttaa Amerikkalaista parranajoa. Muistan pari vuotta taaksepäin lomailemmessamme Turkissa pakotin Juuson sielä asiakkaaksi ja katsoin ihailen sitä taitoa, mitä heillä oli. Siinä kun tilasimme Amerikkalaisen parranajon niin samalla pestiin hiukset, föönattiin, ajtettiin parta, laitettiin naamio, hierottiin kasvot, rasvattiin, hierottiin niskat, hierottiin kädet ja kaiken kukkuraks se vielä naksautti sormet ja hinta oli (paikalliseksi kallis) 30e. Saman olisi varmasti saanut muualla puolet edullisemmin 🙂 mutta valitsimme kaupungin (omasta mielestäni) tyylikkäimmän salongin.

Joku kampaaja oli näreissää siitä mitenkä Turkkilaisessa Parturissa Suomessa voi maksaa hiustenleikkaus esimerkiksi 13e, mikä maksaa esimerkiksi minun liikkeessä 39e. Oltiin sitä mieltä että palvelusta ei missään tapauksessa makseta veroja ja eihän tolla summalla elä. Tässä onkin juurikin se juttu. Jos esimerkiksi leikkaat vain miesten hiuksia, niin voin väittää että sellaisen ihan perusmallin, jossa sivut leikataan koneella saa taitava parturi tehtyä jopa kymmenessä minutissa ja siihen sisältyy viimeistely, kun taas joku saattaa leikata samaa mallia sen tunnin. Jos teet keskimääräisesti 4 miestä tunnissa on se jo 52e/h. Silloin pyöritään samoissa summissa, mitä naisten hiustenleikkaus ympäripyöreesti maksaa.

Näistä paikoista haetaan hiustenleikkausta, eikä tuskin mitään muuta.  Ei sielä lueta päivän lehteä cafelattea siemaillen..Kun hinta on ”sopiva” käydään trimmaamassa tukka useammin kuntoon….. mikä taas tekee sen, että mallia aina vaan niinsanotusti siistitään ja palvelu on paljon nopeampaa. Kyllä meillä jokaisella ammattilaisella on tähän samaan mahdollisuus, sen sijaan että valitamme asiasta tai olemme kateellisia maahanmuutajille. Mitä olen itse näitä paikkoja nähnyt on sielä usein jopa jonoa ja useampi mies leikkamassa. Hiustenleikkaaminenhan on se kannattavin juttu alallamme, koska et tarvitse minkäänlaista varastoa tuotteille, jossa usein seisoo tuhansia jollei kymmeniä tuhansia euroja. Mikä tässä siis on ongelma?

Itse en ole koskaan ajatellut, että minulla on kilpailijoita. Olen tyytyväinen kun listat on täynnä ja ei ole missään tapauksessa multa pois, jos joku leikkaa hiuksia 13e hintaan. Asiakashan valitsee missä haluaa käydä.  Jos haluan voin tehdä saman, mutta en tee. Palvelen asiakkaita omalla tyylilläni. Koska me ymmärrämme sen, että maailma muuttuu ja rodut sekoittuu? Koska meistä tulee suvaitsevaisempia? Tässä on yksi syy miksi matkustan paljon. Näen erilaisia asioita ja tutustun erilaisiin kulttuureihin, mikä taas antaa myös itselle uusia ideoita. Turkissa Parturikultuuri on ihan eri levelillä kun täällä ja hienoa jos sitä tuodaan pikkuhiljaa Suomeen. Myös todella hienoa, että Suomalaiset miehet ehkä sitten hieman houkuttelevempaan hintaan pitävät hieman enemmän ulkonäöstää huolta.

Tässä on hyvä artikkeli Hesarista yllä liittyvään asiaan lue TÄÄLTÄ. Jos ajattelen itse niin kampaamossani voisi työskennellä maahanmuutaja, mutta ainut ehto olis että meillä olisi edes yksi kieli millä voisimme keskustella.

Syy miksi tästä asiasta jopa kiivastuin on juurikin se taustalla oleva kateus.. Kyse ei voi olla mistään muusta.  Parempi keskittää kantava voima siihen omaan tekemiseen <3

Muistattehan että saatte blogini lukijoina -20% kaikista Biancaneven* vaatteista (myös alennetuista). Koodilla UMPPU20 joka on voimassa 16.7 asti. Kannattaa käydä nappaamassa ihanat uutuudet ja nyt valikoimiin on myös tullut lippiksiä*. 

Lue edellinen postaus: Paras vinkki palkitaan

2 kommenttia

  1. Nea kirjoitti:

    Ihan mahtava postaus! 🙂 ja täysin samaa mieltä. Niin paljon vihaa tässäkin maassa. Jos maahanmuuttaja ei käy töissä on hän suomalaisten rahoilla elävä loinen, jos käy töissä vie hän suomalaisten työt? Ja usein tätä vihaa tulee juuri niiltä joiden vuoden kohokohta on kahden viikon loma Turkissa Heikin baarissa?!

    Jos maahanmuuttajat vie naiset ja työt niin tosiaan, ehkä olisi peiliin katsomisen paikka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.