Hae
Prime Life by Umppu

Paras vinkki palkitaan!

Me lähdettiin tiistaina Helsinkiin pienelle minilomalle perheen kanssa. Nyt oli Vilin vuoro päättää mitä tehdään ja hän halusi käydä vähän shoppailemassa ja ravintolassa syömässä. Ehdoton juttu yöpyä hotellissa ja saada aamupalaksi pekonia ja pannareita. Lähdettiin tiistaina jo hyvissä ajoi kohti Helsinkiä ja itse tunnetusti nukuin koko matkan. Yövyimme uudessa Clarion hotellissa, mikä oli oikein miellyttävä kokemus. Meitä on jo se 5 henkeä ja meillä on ainakin seuraavat 4 vuotta jonkinlaiset rattaat mukana, jotenka olin todella positiivisesti yllättynyt, kuinka huoneeseen jäi vielä tilaa kahden lisävuoteen ja yhden pinnasängyn lisäksi, huomioiden tuplarattaat.

 

Meidän huone oli 16 kerroksessa ja sieltä oli kieltämättä upeat maisemat. Se mikä meni meidän reissussa päin honkia oli ilmat. Hotelli sijaitsee ihanalla paikalla rannassa, mutta me ei juuri maisemista päästy ulkona nauttimaan. Kun päästiin keskustaan alkoi kamala kaatosade. Pyörittiin isommissa ostoskeskuksissa, koska ulos mennessä olisi kastunut aivan märäksi. Lapsille ostettiin jotain pientä ja itse nappasin heräteostona uudet lenkkarit, koska mun nahkasandaalit ei ollut ihan oiva valinta. Käytiin syömässä ja palattiin hotellille.

Käytiin (vähän liian myöhään) sky baarissa, mikä oli maisemiltaan aivan mieletön. Sinne ei saanut jäädä lasten kanssa kun kello oli jo liian paljon ja ymmrrän täysin. Käytiin myös hotellin katolla sijaitsevalla uima-allas alueella ja sinne olisi toki voinut mennä polskuttelemaan, mutta nyt tällä ryhmällä jätettiin väliin (jostain kumman syystä). Vieressä oli kuntosali, missä näytti olevan hyvin porukkaa treenaamassa.

 

 

Hotellin alakerrassa on myös pieni baari, missä käytiin drinksulla (lomalla on aina saatava yks mojito). Huoneessa oli amme ja päädyttiin ulkoaltaan sijasta laittamaan lapset kylpyyn. Sen jälkeen olikin luvassa nukutus show, joka on aina mielenkiintoinen kun kaikki nukkuu samassa tilassa. Yks pierasee niin toinen herää.

On se pakko myöntää, että on jonkun muun tekemä aamupala aina ihana aamulla syödä. Meillä oli suunnitelmissa kierrellä Helsingissä ja käydä Suomen linnassa, mutta sää oli kertakaikkiaan niin huono, että ei siitä olisi oikein saanut mitään irti. No onneksi hotelli oli loistava ja seuraavan kerran voitaisiin mennä sinne ihan Juuson kanssa kaksin :).

 

Kun päästiin kotiin niin edessä oli taas  4 koneellista pyykkiä ja kodin siivous.. Huomenna vietetään Vivianin 2-v synttäreitä ja koitetaan saada koti edustuskuntoon. Toivotaan, että huomenna olis enemmän keliä, jotta saataisiin hieman jatkettua olohuonetta takapihalle. Pakko kyllä sanoa, että kyllä se aina tasaisin väliajoin kyrsii, kun mitään et voi suunnitella ”varmalla auringolla” ja kun täällä tuppaa sadepäivinä ilma oleen todella kylmä, niin monta ihanaa suunnitelmaa kaatuu. Onneks on vielä kesää jäljellä ja syyskuussa lähdetäänkin Jenkkeihin..

Ja tosiaan paras vinkki palkitaan. Nyt kun meillä on vain yksi auto, niin tarvitaan ehdottomasti toinen. Hakusessa olisi auto, mistä sais mahdollisesti takaa vielä lisäpenkkejä. Ei saa näyttää liikaa ”lessubussilta”. Sen on ehdottomasti oltava musta. Automaattivaihteet on aina plussaa. Hinta/laatu suhde kohdillaan, koskaan mikään 100 000e auto ei tule kyseeseen. Tietenkin se on tärkeintä että se toimii perheellä ja siinä on oltava todella tilava takakontti. Kaikki ideat tai sinnepäinkin olevat ideat on plussaa. Sitten pitää vielä huomioida, että olen sen 155cm pitkä ja en kaikista autoista näe ajaa 🙂 Tiedän että tämä ei ole auto, minkä todellisuudessa haluaisin, mutta tällä ryhmällä sitä ei jaksa runnoa perhettä ja tavaroita minnekkään urheiluautoon.

Muistattehan että saatte blogini lukijoina -20% kaikista Biancaneven* vaatteista (myös alennetuista). Koodilla UMPPU20 joka on voimassa 16.7 asti. Kannattaa käydä nappaamassa ihanat uutuudet ja nyt valikoimiin on myös tullut lippiksiä*. 

Lue edellinen postaus: Stressi on epävarmuutta

-Umppu

31 kommenttia

 1. Teija kirjoitti:

  Tsekkaapa Toyota Verso!
  Saa 5 paikkaisena sekä 7paikkaisena. (Ne 2 lisäistuinta on takakontissa eli silloin ei rattaita saa kyytiin, jos siellä penkit käytössä).
  Saa mustana ? ja saa automaattina.
  Takapenkille mahtuu 3istuinta vierekkäin hyvin. Takapenkin istuimet kaikki erillisiä ja niitä pystyy liikuttamaan vähän eri tasoille, niinkuin etupenkkejäkin.
  Iso suositus 3lapsisesta perheestä!

 2. Maija kirjoitti:

  Meillä oli jokusen vuoden Mitsubishi Grandis käytössä ja hyvin palveli,joutui väistymään kunnon lestabussin tieltä kun perhe jatko kasvamistaan. 7 penkkisenä ei tavaratila enää ole kummoinen,mutta silloin kun 2 taaimmaista paikkaa on kumossa tilaa on paljon! Ja on tosi helppo lisätä/vähentää paikkoja käyttössä.
  Luulis saavan myös mustana 😉

 3. Aino kirjoitti:

  Nissan Murano, supertilava! Kaikki taitavat olla automaatteja ja polkimetkin saa säädettyä juuri oikealle korkeudelle. Kohtuuhintainen 😉

 4. cassu kirjoitti:

  Mä suosittelen citymaasturia tai jos on mahdollista niin todella tilava on volvon cx90. Lisäpenkkejä, iso tavaratila ja mahtuu useampi istuin leveyssuunnassa takapenkille. Ja korkealta näkee hyvin ja isot peilit

 5. Sari kirjoitti:

  Vw Touran, saa 7-paikkaisena. Samoin Seat Alhambra. Molemmat tyylikkään näköisiä. Itsellä Touranista ajokokemusta, ja erittäin hyvä ja helppo ajaa. Mahdun itse kahden turvaistuimen väliin istumaan (en ole kovin pieniperseinen) ja takarontissa kulkee tuplarattaat ja kaikki kamat potasta lähtien hyvin mukana. Sitten takarontista nousee ne 2 ekstrapenkkiä, niinkun yleensä kai näissä tila-autoissa, jotka ei näytä lessubusseilta. ? Tein itse tän saman pohdinnan aikanaan, ja nää kaks oli ainoat tila-autot, joita pystyin edes harkitsemaan ulkonäön takia. Esim. Verso ei sovi omaan silmään ollenkaan, mutta ihan makuasioitahan nää on. Hintakin ihan kohdillaan näissä molemmissa. Suosittelen tsekkaan!

 6. Lukija kirjoitti:

  Citroen Cactus

 7. Mari kirjoitti:

  Skodan uus kodiaq-malli! Sinne saa halutessaan lisäpenkkejä taakse ja muutenkin oikein passeli perheauto, olematta kuitenkaan törkyruma. Hinta-laatu kohdillaan ja saa automaattina ja esim.nelivetona halutessaan! Meillä superb-malli skodalta ja se myös ihan huippu kun takana niin hulppeet jalkatilat eikä tarvi polvet suussa istua! ?

 8. Joanna kirjoitti:

  Volvo xc90, Audi Q7, Ford S-Max, Volkswagen Multivan, Mersu R., Toyota Landcruiser… Kannattaa nettiautosta katella käytettyjä, Volvo XC90, Audi Q7, ja lantikka ainakin korkeita citymaastureita niin näkee hyvin ajaa, VW Multivan on paku mutta paljon tilaa takana vielä tavaroille 😉

 9. MaMi kirjoitti:

  Meidän 5-henkisellä perheellä on Ford s-max, jota voin ehdottomasti suositella. Löytyy 7 paikkasia versioita, missä 5 normipenkin lisäksi saa 2 penkkiä takaboksista. Tavaratila on erittäin tilava, jos lisäpenkit ei käytössä. Meidän tärkeimpänä valintakriteerinä oli hintaluokan lisäksi, että 3 turvaistuinta mahtuu vierekkän takapenkille ja auto on tila-auto eikä pikkubussi ja se onnistui vain tässä mallissa. Montaa autoa käytiin nimittäin testaamassa penkkien kera:-)

 10. Jensku kirjoitti:

  Meillä on viisihenkinen perhe.Vanhemmat ja kolme lasta, 5.v 3.v ja 4kk. Automme on Ford S-Max.Tila-auto,jonka saa seitsemälle hengelle.Eikä näytä minibussilta tai muutenkaan mielestäni niin urpolta kuin monet tila-autot! Meillä mahtuu kaikki lapset takapenkille (kaksi isoa turvaistuinta ja yksi turvakaukalo).Olemme myös mitanneet,että babyn kasvaessa auton takapenkille mahtuu kolmaskin isompi turvaistuin.Me emme ole laitattaneet niitä kahta lisäpenkkiä taakse,koska niille ei ole tarvetta.Näin ollen mukaan mahtuu hyvin yhdistelmävaunut ja matkatavarat.Suosittelen!

 11. Miia kirjoitti:

  Opel zafira 🙂 saa takaluukusta nostettua kaks penkkiä. Itekki oon aika lyhyt (162) ja opelilla oon kyl tykänny muutenki ajella.

 12. Ansku kirjoitti:

  Zafiraa suosittelisin muuten, mut ei siellä tavaratilaa ole nimeksikään, varsinkin jos penkit takaa nostaa käyttöön :/ Mun ääni menee chevrolet chevy vanille. Iso on ja tilaa löytyy tavaroille ja kyytiläisille. Hyvin näkee pienempikin kuski, tosin pakettiautolla ajaessa aina omat haasteensa. Lessubussia et halunnut, mutta chevroletin trans sport olis näppärä varmasti teidän käyttöön 🙂

 13. Niina kirjoitti:

  Miten ois Volkswagen Caddy Maxi? 🙂

 14. Marika Ruohola kirjoitti:

  Heippa Umppu!
  Luen sun blogia todella usein ja samaistun useasti sun kirjoittamiin aiheisiin/asioihin.
  Nyt kun juttelit, että pitäis löytyä toinen kulkupeli niin samaistuin tässäkin asiassa. Olen itse 154cm pitkä ja välillä on aivan mahdoton saada hyvää ajoasentoa autossa. Kuitenkin kokemuksella voin kertoa että Volkswagen Touran tila-auto on hyvä. Sitä on hyvä ajaa, sieltä näkee ja automaattivaihteellakin saa. Sitä saa takakopan lisäpenkeillä. Totta, miinuspuoli on se että kun penkit on ylhäällä niin tavaratila jää lähes olemattomiin. Muuten autossa on iso tavaratila. Toinen mistä itse tykkään on Toyota Rav 4 maasturi. Sieltä näkee vielä paremmin kun istut korkealla. Sitä saa samalla tavalla lisäpenkeillä mutta sama ongelma kun touranissa . Tavaratila jää olemattomiin mutta niin se taitaa olla kaikissa noissa ns. tavallisissa autoissa. Jollet sitten halua sitä yberperhe autoa 🙂 kuitenkin niitä ei ole kaikissa autoissa et ne on joskus otettu lisävarusteena. Ja molempia on mustia 🙂
  Aattelin kertoa sulle tälläisiä, jollet niitä jo tiedä 🙂 on vaan omasta mielestäni hyvä ottaa huomioon.
  Mut kivaa kun piristät usein mun päivääni 🙂 luen kyllä jatkossakin mietteitäsi 🙂
  -märika

 15. um kirjoitti:

  Älä Umppu suotta ujostele lessubussia 🙂 🙂 . VW Transporter ja nimenomaan pitkä malli on ainoa mitä voin suositella. Jos ei ulkonäkö oiskaan mieleen niin muut ominaisuudet korvaa sen.

  Paikkoja tarvittaessa 9 hengelle. Perimmäiset penkit kääntyy sivulle. Eikä tarvii rattaita kasailla kun voi ne nostaa silteen perälle kyytiin. Samoin turvaistuimia ei tartte ahtaa.

  Ajettavuus mukava. Korkealta näkee hyvin ja isona autona on tukeva. Ei huoju eikä heilu.

  MInä en tosiaankaan ymmärrä miten ihmiset jaksaa tehdä elämästään vaikeaa ahtautumalla liian pieniin autoihin. Meillä kaksi lasta ja eivät enää rattaita ja istuimia tartte mutta onhan tämä isommillekin lapsille luksusta varsinkin pitemmillä matkoilla. Eli pisteet bussille ++++

 16. P. kirjoitti:

  Ford S Max ehdottomasti, hyvä hintalaatusuhde ja luulisi saavan myös mustana. Hyvä tavaratila ja penkit saa kaadettua. Alhambra oli toinen hyvä vaihtoehto.

 17. Emilia kirjoitti:

  Täältäkin suositus Toyota versolle! Kuten ylläkin mainittu saa 7- paikkaiseksi, mahtuu kyllä vielä matkarattaat ja pari kassia lisäksi vaikka lisäpenkit olisikin käännetty esiin. Yksi syy miksi tähän päädyttiin oli, että saatiin helposti sopimaan kolme turvaistuinta vierekkäin takapenkille.Mulla oli myös vaatimus että ei saa näyttää lestabussilta, värin oltava musta ja maksettava alle 20 000 ?

 18. Henna kirjoitti:

  Volvon XC60-malli, ei tosin käsittääkseni ole mahdollisuutta saada 7-paikkaisena, mutta on mielestäni tilava matkustamo ja iso takakontti. Volvoissa myös turvallisuusominaisuudet ovat tosi hyvät. Jos ostaa vaikka käytettynä vuosimallin 2010-14 niin varmasti on hinta-laatusuhde aika kohdallaan. Isälläni on ollut kyseinen auto vuosimallia 2011 ja vaihtoi tuon auton samanlaiseen uudempaan, vuoden 2016 vuosimalliin, eli meidän perhe on tykännyt. 🙂

 19. Ansku kirjoitti:

  BMW 2-sarjan Gran Tourer. On tilaa, mutta myös ulkonäkö kohdillaan 🙂

 20. Sanna kirjoitti:

  Audi Q7. Täyttä rakkautta ❤

 21. Memmu kirjoitti:

  Volvo v70 saa lisäpenkeillä 🙂

 22. Anu kirjoitti:

  Xc90:lle liputus myös täältä. Itse myös lyhyt 153 cm ja kykenen tätä hyvin ajamaan. Meillä tällä hetkellä 3 lasta joista yksi istuu turvaistuimessa ja kohta syntymässä vauva. Takana matkustaa vielä koirakin omassa häkissään. Toki kun kaikki 7 liikenteessä niin tavaroille ei juuri tilaa jää. Mutta epäilen että missään autossa ei juuri jää ellei sit ole se lessubussi ?. Suksiboksi tai irrotettava takaboksi sitten vaan mukaan.

 23. Sanna Hoo kirjoitti:

  Chrysler Voyaker !!
  Sivuliukuovet on loistava apu lasten kanssa. Istuimiin asettuminen on helppoa, eikä tarvii parkkipaikoilla pelätä, että lapsi kolhii toisia autoja ovia aukoessaan.

  Hillitön tavaratila ja penkkien muunneltavuus mahdollistavat koko perheen Ikea-reissut 🙂

  Auto on todella vakaa ajaa ja korkealla istuessa näet hyvin. Jalkatilaa on perusautoihin verrattuna huomattavasti.

  Jenkkimeinigillä matkailijoiden mukavuus on huomioitu juomatelineillä ja lepotuolimaisilla penkeillä.

  Tää on rakkausauto ❤️

 24. Tiina kirjoitti:

  Mercedes Benz vito carsport!mahtuu muksut ja tavarat.ja on tyylikäs?

 25. A kirjoitti:

  Skoda octavia rs, kaikille kaikkea☺ Kolme lasta mahtuu taakse (auton leveys tarpeeksi reilu, että turvaistuimet mahtuu) iso tavaratila takana vaunuille+muille tavaroille, mies tykkää kun perusautoo tehokkaampi ja ulkonäkö mun ja miehen makuun. Takalasit tummennettuina meillä ei edes näy takapenkille, että auto täynnä lapsia?

 26. Iiris kirjoitti:

  Siis eikö kukaan ole ehdottanut patonkia? Jos sä haluat oikeasti tyylikkään auton, niin otat Citroën Picasson, johan se nimikin kertoo! Volkkarit jätät kauppaan, samalla hinnalla saat varmaan 10 vuotta vanhemman volkkarin. Meillä on 7-paikkainen ja takapenkit saa alas halutessaan, melkoisen iso takakontti silloin käytössä. Meillä on sitruunankeltainen, mutta mustana myös makee:) Ostosreissulle mukaan joku autoexpertti!

 27. ninna kirjoitti:

  Renault Megane ei koskaan petä. Ollut käytössä ajokorttini saatuani 2005 auto tosin vaihdettu kerran mutta sama malli. toimii ja automaatilla minäkin ajan.

 28. Jenna kirjoitti:

  Toyota Avensis verso 🙂 Helvetinmoinen maantiejyrä, mutta sisätiloilta tosi jees. Penkit on irrotettavat ja meidän 5-henkinen perhe(+koira) otti keskipenkin pois niin lapsille oli kiva ”käytävä” -> Helppo kulkea takariviin istumaan ja taakse mahtui vielä vaunut yms. Lapsetkin istuu nätimmin kun eivät ole ihan kylkikyljessä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.