Hae
Prime Life by Umppu

Mitä mahtuu kahteen vuoteen?

Äidin pikku prinsessa täytti eilen 2-vuotta. Sitä ei enää muistakkaan kuinka pienestä vauvasta kehittyy todella tomera tyttö. Paljon on mahtunut iloa ja rakkautta näihin kahteen vuoteen, mutta ollaan sitä oltu napit vastainkainkin. Nyt meidän pikku neiti puhuu jo paljon ja ei ole hetkeä, kun hän olisi paikallaan. Itsestä tuntuu että juurikin Vivianin kohdalla olen kasvanut äitinä todella paljon.

Niinhän sitä sanotaan, että tytöt on aina ainakin äidille haastavempia, kun pojat ja ainakin tähänasti se pitää paikkansa. Silti meillä on joka päivää hauskaa yhdessä. Äitinä olo tuo elämään paljon vastuuta ja asioita, mitä ei osannut edes miettiä ennen lapsia. Vivian on meidän perheen prinsessa. Ehkä hän on perinyt äidiltään periksiantamattomuuden ja määrätietoisuuden, mutta kuitenkin on todella aurinkoinen ja empaattinen lapsi.

Mistä sitä tietää, jos hänestä tulee vaikka yritykseni jatkaja. En yhtään epäilisi. Vielä kahden nuorimmaisen kanssa vietetään paljon aikaa kotona vanhimman huidellessa kavereiden kanssa ties missä. Silmät pitää yllä olla selässäkin. Tänään esimerkiksi kun vaihdoin Vikelle vaippaa haki Vivian sillä välin riisipaketista riisiä ja heitti ne pitkin keittiöö ja kun hän tunnetusti on nopea liikkeissään, niin ehti viskaista siihen samaan syssyyn purkillisen cocktail tikkuja lattialle.

 

Sitä miettii päivittäin osaako sitä opettaa lapselleen hyvät arvot ja minkälaisia ihmisiä niistä aikuisena tulee. Tässä onkin ihana seurata kehitystä päivittäin ja joka päivä huomata jotain uutta. Parasta mitä minulle on koskaan elämässä tapahtunut on äitiys, enkä vaihtaisi sitä mihinkään mistään hinnasta. Onneksi mulla on vielä äitiyslomaa jäljellä ja saamme nauttia kesällä yhteisestä ajasta ennen päiväkodin alkua. Näistä hetkistä pitää ottaa kaikki ilo irti, koska pian ne lapset on jo isoja

 

Lue edellinen postaus: Syvällä ruuhkavuosissa

-Umppu

4 kommenttia

 1. Lorea kirjoitti:

  Mun on pakko nyt kysyä ku on vaivannut jo pitkään se, että Vivianilla on melkein joka kuvassa/videossa tutti suussa. Meillä samanikäinen tyttö ja pitäis kuulemma jo kovastiki päästä irti tutista ja meillä sitä syödään sentään vain öisin. Onko teille tullut mitää ohjeistusta hammaslääkäristä tai neuvolasta?

 2. Hensu kirjoitti:

  Ihan samaa minäkin olen miettinyt, että miksi ihmeessä tutti koko ajan suussa. Kenties kannattaisi vieroittaa..

  • primebody kirjoitti:

   Siitä tervetuloa vierottamaan… Sehän on helppoa kun heinän teko, kun pikkuveljen tutteja on ympäri taloa.. Toiset syö sitä pidempään kun toiset ja aina jollain on siihen jotain jupistavaa. Ehkä asia on kuitenkin meidän perheen ratkottavissa ja ei sillä kannata muiden päätään vaivata. <3:lla Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.