Hae
Prime Life by Umppu

Kaupunkiloma lasten kanssa uhka vaiko mahdollisuus?

 

Berliinistä on nyt kotiuduttu. Ei voi taas muuta sanoa, kun perinteiset ristus mikä reissu. Voin kertoa helposti mitä sielä kannattaa tehdä ja mitä ei näin muutaman päivän kokemuksella. Meidän hotelli oli sinänsä hyvällä paikalla, koska siitä oli lyhyt matka oikeastaan joka paikkaan. Uskokaa tai älkää niin tää oli mun eka loma ”suurkaupungissa”. Likkuminen toi meille hieman haasteita.. koska taksi ei ottanut kyytiin ilman istuimia ja tilatakseja oli todella vaikea saada. Jouduin meneen toisen hotellin respaan ja pyytään (lue valehteleen) että he soittaa meille taksin, koska jalat ei vaan yksinkertaisesti kantanut enää. Päivässä kilsoja tuli siinä 15-20 ja olis vaan pitnyt olla lenkkarit joka päivä jalassa.

Ilma oli pilvistä huolimatta suht lämmin siihen asti kun oltiin liikenteessä, mutta mulla oli aivan liikaa vaatteita mukana. Mulla oli kokoaja ihossa sellainen kamala talma ja kun omaan vähän reittä niin nyt tiedän miltä miehestä tuntuu, kun ne sanoo että jalat hitsaa kiinni ;). Kaupunki vaikutti todella turvalliselta lukuunottamatta pientä settiä, kun joku yritti ajaa autolla torille betoniporsaista huolimatta.. Oli sitten poliisiautoa, maijaa, mellakkapoliisia, koiria, ambulanssia ja paloautoa ja koko tie suljettiin. Varmaan iskujen takia kaikki on jopa liian varuillaan ja asia selvitetään juurta jaksaen.

 

Berliini on kaupunkina kaunis, missä on aivan upea arkkitehtuuri. Koko kaupunki on täynnä upeaa kasvillisuutta ja aivan mielettömiä puita. Taloja on niin uusia kuin vanhoja ja se on sellainen taiteellinen sekamelska. Me mentiin tietenkin lasten ehdoilla ja käytiin hieman erilaisissa nähtävyyksissä. Legoland oli yksi niistä, mitä moni kehui. Lapset tykkäsi, mutta itse ajatelin jotenkin että tässäkö tää sitten oli. Vili oli vähän siinä ja siinä kiinnostiko sitä se vai ei. Samalla lipulla pääsi aqualandiin, mikä on aika samanlainen joka paikassa. Onhan ne kalat aika rauhoittavia katsella ja lapsista on kiva niitä ihmetellä.

Meillä meni mielestäni yllättävän hyvin laaten kanssa, vaikka nukkumaan meno oli aina sellaista vääntöä, että oksat pois. Itse en ehkä lähtisi ihan näin pienten kanssa vastaavalle reissulle tai toki jos lapsia olisi vaikka vain yksi. Ruoka oli joka paikassa aivan sairaan hyvää ja siitä me kyllä nautittiin. Ei ole itsestään selvää, että ehdin edes syömään yhtään lämmintä atreiaa päivässä, jotenka nyt oli aivan luksusta.

Musta tuntui että kaupunki on niin suuri, että aina kun käveltiin jonnekkin niin tuli ”uusi” keskusta. Oli ihanan vaan tallustella ilman määränpäätä ja bongailla uusia paikkoja. Löydettiin muutama ihan tosi huippu leikkipuisto, minne Vivian pääsi aina päästeleen höyryjä rattaissa istumisen vastapainoksi. Se mikä ero oli kaupunki versus rantaloma kohteessa oli puutuva äidin ja isän edes pieni lepohetki. Lapset nukku päikkärit rattaissa ja me oltiin menossa ihan koko päivä. Olis pitänyt ottaa Vilille vaikka potkulauta mukaan, mutta kun ei tajunnu. Siitä paristakymmenestä kilometristä kun repparissa on vielä välillä joku oot illalla aika valmis nukkuun.  Ihmisiä oli kaikenlaisia ja ainakin itse pistin merkille voimakkaan gay kulttuurin.

Shoppailu mahdollisuudet oli mielettömät ja osuttiin juuri ale aikaan. Kaupoissa ei  kuitenkaan kamalsti pyöritty, koska lapset ei niissä viihdy. Yöelämästä mulla ei ole oikein mitään sanottavaa, koska me oltiin jo nukkumassa siinä vaiheessa kun se alkoi. Vaikka hieman sateli ja aurinko ei paistanut niin oli ehkä parempi, koska se teki kävelystä miellyttävämpää.

 

Lisää reissusta seuraavassa postauksessa. Tänään pääsen taas ”lomalle” töihin lataan hieman akkuja, että taas jaksan kotona.

Lue edellinen postaus: Mites se ruoho

-umppu

 

3 kommenttia

 1. Westend Mum kirjoitti:

  Kaupunkilomasta tosiaan puuttuu se rannalla löhöily ja sitä kautta ns. rentoutuminen. Kuitenkin ne tarjoavat niin paljon kaikkea kivaa ja aktiviteettia koko perheelle, että nekin ovat hauska lomailun muoto 🙂
  Hauskaa kesää sinulle!
  http://westendmum.fi

 2. Heidi kirjoitti:

  Berliinissä on todella hyvä mennä bussilla ja metrolla, paras julkinen liikenne niistä suurkaupungeista missä ollaan käyty. Neljä kertaa ollaan Berliinissä seikkailtu eikä kertaakaan olla käytetty taksia, ei edes kentältä sillä bussi menee yksinkertaisella linjalla Tegelistä Alexanderplatzille. Liput saa kentältä kätevästi ja kun ostaa monen päivän lipun liikkumiseen, saa kätevän opuksen ja tuolla julkisen liikenteen ”turistilipulla” saa melko paljon alennuksia esim. museoiden sisäänpääsyistä.
  Näkeminen ei tuossa kaupungissa lopu, vieläkin olisi uutta nähtävää.
  Kaupunkiloman jälkeen sitä tosiaan vasta väsynyt on, se täytyy myöntää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.