Hae
Prime Life by Umppu

Turhaan sitä salailen..

Luin juuri yhden mun suosikki blogaajan  Maaret Kallion blogitekstin:

Moni ahdistuu somen ja median hehkutuskuvien virrassa – Kuvat saavat täydellisyyden tuntumaan tavalliselta

Tekstissä olin monessakin asiassa samaa mieltä ja aina itsekkin mietin, mitä meidän lapset ajattelee elämän olevan, jos kaikki on täydellistä. Vaikka tykkään itsekkin katsoa kauniita kuvia ja vielä jos ne on visuaalisesti loistavasti toteutettu, niin edes jotenkin osaan lukea kuvien välistä, mitä se todellisuus sielä takana on. 5 henkisessä perheessä ei voi olla kaikki ihan vimosen päälle, vaikka kuinka haluaisi. Se tuntuu välillä todella turhauttavalta siivota jatkuvasti, mutta tää on taas se yks vaihe. Nyt kun oon ollut pari viikonloppua yksin kotona, niin sekään ei ole tuntunut oikealta. Koti tuntuu todella tyhjältä ja autiolta. Ajattelinkin nyt paljastaa hieman kulissien taakse ja näyttä minkälaista meillä on kotona ihan perus arjessa ja sillain ihan oikeesti..

Kun meillä on pyykkipäivä niin on pyykkipäivä (lue joka päivä). Mun agenda oli saada pyykkikoppa tyhjäksi ennen lomaa ja pesin 5 koneellista pyykkiä.  Tämän lisäksi meillä oli myös olohuoneessa iso pyykinkuivausteline. Ja kyllä meidän kodinhoitohuone näyttää 90% arjesta juurikin tältä. Saat 10e jos bongaat turvakaukalon hahaah. On vähän sukkaa ja vaippaa sielä sun täällä. Harrastuskamoja unohtamatta. Kun vaikka vaihdat kaikille puhtaat lakanat tulee pyykkiä jo siitä aika monta koneellista ja siihen vaikka vielä pyyhkeet päälle. Tykkään pyykinpesusta ja mikään ei voita puhtaan pyykin tuoksua, mutta mun on aivan turha kuvitella harmonista skandinaavista kodinhoitohuonetta edes unissani. Tässä asunnossa siihen ei ole mahdollisuutta.

 

 

Vaikka monissa kuvissani esim instagramissani olen meikannut ja otan kuvat kunnon järkkärillä, niin mulla ei ole mitään ongelmaa julkaista vähän huonompilaatuisia kuvia ilman meikkiä. Suurimman osan ajastani vietän kotona yöpuvulla ja usein jalassa on aivan sairaan rumat kanihousut tai pilkulliset yöpuvunhousut. Tänään istuin sohvalla lähes tunnin Vivianin tarravihkona, kun hänestä oli todella hauskaa liimata mamman naamaan tarroja. Kuva on nappastu kameran selfie ominaisuudella ja sen laatu on aivan kamala. Meillä oli hauskaa niinkuin kuvasta näkyy 🙂

 

 

Vaikka lapsia on kiva pukea nätiksi niin kotona ollaan miten ollaan. Isosisko tykkää hoitaa veljeään ja uusin suosikki on laittaa erilaisia pantoja hänen päähänsä. Tänään on ollut aika monta täpärää tilannetta. Samoin Vivian tykkää stailata itseään erilaisilla asukokonaisuuksilla ja hän on niin päättäväinen, että turha niihin on puuttua. Omasta mielestään lyömätön yhdistelmä oli sikahuppari yhdistettynä sairaan nopeilla laseilla :).

 

 

Kenkäkaappi… mikä se on? Sellainen meiltä löytyy, mutta sitä ei aina muisteta käyttää. Meidän eteinen on niin julmetun täynnä kenkiä ja vaikka ne järjestäisin joka päivä, niin illasta lopputulos on tämä. Imuroin meillä lähestulkoon joka päivä, koska on vaan pakko. Sekin on ihan kivaa, mun uudella huippu imurilla <3 jonka ostin itselleni lahjaksi. Lapsilla tulee aina jossain vaiheessa kehitystä se vaihe, että on pakko pukea erilaisia kenkiä jalkaan. Se on meilllä nyt.. ja niitä kenkiä kumppareistä lähtien on jokapaikassa..

 

Toimin myös päivästä useita tunteja erilaisena tyynynä. Tohon lämpimien tissien ja makkaroiden väliin on ilmeisesti mukava nukahtaa ja siitä ei moni halua heti pois. Huomatkaa myös uusi staili 😉 jos saisin päättää olisi meillä kaikki lelut varmaan lukkojen takana tai niitä ei olisi ollenkaan hahah, mutta lapset viihdyttää niillä itseään ja ne nyt vaan on pitkin kämppää ja pihaa.

Keräsin juuri tämän epämäärisen kötöksen meidän takapihalta rumaksi kasaksi. Sitä ennen nämä oli kaikki levällään pitkin pihaa.. 

Ja hei mites teidän vessa? Se on meillä Vivianin lempi paikka, missä on kiva tutkiskella äidin kaikenlaisia purnukoita. Odotan edelleen vessaremonttia, koska meillä ei ole täällä mitään säilytystilaa missään ja se jos jokin ottaa päähän. On vähän pottaa ja Elsa rinkulaa… Vähän vessapaperia ja kuivashampoota sielä sun täällä. Siivoan vessan kerran viikossa ja päivän päätteeksi lopputulos on aina sama. Unohtamatta lavuaarissa olevaa hammastahna vanaa… mikä ilmestyy siihen muutamassa minutissa, kun lapset pesee hampaitaan.

 

Mites tää keittiö? Kaikki on pakko olla korkealla ettei Vivian saa käsiinsä ihan kaikkea. Tämä on se paikka, minne vaan kasaantuu kaikki mahdollinen. Vaikka sen siivoaa, niin se täyttyy alta aikayksikön. Toisella puolella tehdään ruokaa ja sen koitan aina pitää mahdollisimman siistinä.

 

Lastenhuone nyt tunnetusti on aina levällään ja se saa ollakkin. On ollut ehkä paras ratkaisu erottaa leikkihuone ja huone yläkerrasta pelkälle nukkumiselle. En edes halua miettiä mitä tuola huoneessa tapahtuisi, jos näpsäkän jättäisi sinne yksin ”nukkumaan. Mutta siis.. Tämän blogitekstin oli tarkoitus ainakin omasta näkökulmasta antaa vastinetta sille täydellisyydelle ja sen kääntöpuolelle. Ei kaikki ole aina sitä miltä se näyttää tai ainakaan meillä ja turha sitä on salata. Toki jaan itsekkin mielummin kuvia vaikka siitä siististä kodista, kun esimerkiksi näitä, mutta todellisuutta se ei kuitenkaan mihinkään muuta.

Nyt painan maate, koska herätys on klo 3.00 ja siitä sitten Berliini kutsuu <3 Taidetaan ottaa perinteeksi tämä juhannuslomailu kun kelit on vuosi vuodelta aina surkeat. En jaksa siitä aina valittaa vaan keksin paremman ratkaisun <3

Lue edellinen postaus: Liikunnallinen loma

-Umppu

 

13 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  Hyvä postaus! Ja kyllä mun mielestä teillä on ihan siistiä vaikka sotkuista onkin 😀 kun pinnat ja lattiat on siistit niin on paljon mukavampi olla kuin se, että olisi pölypallot lelujen seassa. Silloin ei ole niin sotkuista ja helpompi tehdä pikasiivouksia vieraita varten 😀 Nimim. Opettelen pitämään järjestystä.. 😀 Mukavaa juhannusta 🙂

 2. Minna kirjoitti:

  Tämä oli ihana postaus!

 3. Nanna kirjoitti:

  Tämä oli aivan huippu postaus! Itsekin istun keskellä kaaosta tällä hetkellä aamukahvilla kun innostuin eilen vaihtelemaan huonekalujen järjestystä ja aika loppui kesken. Plus siihen ne kodin normaalit sotkut…Siivoan joka päivä mutta ei se silti näytä kuin hetken;)
  Mutta pääasia on että lapset on tyytyväisiä:) Oikein mukavaa juhannusta ja reissua teille!

 4. Ansku kirjoitti:

  Mistä toi vessan tavaransäilytystsydeemi on hankittu, tarvisin juuri tuollaisen 🙂

 5. J kirjoitti:

  Ymmärrän, että lapsiperheessä on omt haasteensa ja minusta lelut ym. lasten asiat saavatkin olla ympäri taloa, mutta itse olen ”joutunut” opettelemaan rakkaan mieheni pienimuotoisesta siivoushulluudesta johtuen, laittamaan omat tavarat aina takaisin omille paikoilleen. Näin siivous helpottuu eikä ainaista kaaosta ole. Tämä tapa tosin vaati itseltäni todella paljon, sillä itse en ole ehkä niin tarkka asioista, mutta nyt kun tavan on opetellut, en siitä vaihtaisi enää pois. On tietysti hetkiä näin 7,5kk ikäisen vauvan kanssa kun ei vaan jaksaisi laittaa tavaroita heti omille paikoilleen, mutta epäjärjestyksellisyys on alkanut jo nyt ärsyttämään myös itseäni, joten sillä sen jaksaa sitten tehdä. Tietysti tämä vatii sen, että kaikille tavaroille on omat paikat ja uusia ostettaessa pitää miettiä tarkkaan onko sille tarvetta ja mihin se laitetaan.

 6. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Hah, näyttää niiiiiin tutulta eikä meitä ole kuin 3! Eteisen taso kerää mystisesti järkyttävän määrän kamaa päällensä ennätysnopeudessa ja keittiössä on niin surkeat säilytystilat että aina on jotain tavaraa joko keittiön pöydällä tai tasoilla.

  Siivosin tytön huoneen lattiasta kattoon jokaista senttiä myöten pari viikkoa sitten. Meni päivä ja se oli kuin ydinpommin jäljiltä. Melko turhauttavaa, mutta sitten ajattelin että lapsen valtakunta saa olla juuri sellainen kuin hän haluaa. Jos tahtoo leikkiä sotkussa niin siitä vaan.

  Katotaan kuinka kauan menee kun joku kommentoi tähän(kin) postaukseen ettei voi ymmärtää miten jotkut elää sotkussa. Oma koti kun on aina tiptop….

 7. Elina kirjoitti:

  Rohkea postaus. Meillä suhkot samanmoista. Vaikka kuinka yrittää kahden pikku muksun ohes siivota ja järjestää niin tunnin päivästä vaan loppuu kesken. Illalla ku muksut menee nukkuun ja olis aikaa rauhas tehä, haluaa mieluummin nauttia pienestä omasta ajasta. Sun blogia on ilo lukea, koska kirjotat asioista niinku ne on ilman turhaa kaunistelua. On todella rohkeeta ja ihailtavaa avata oma elämä julkiseks. Musta ei olis siihen. Mukavaa juhannusta.

 8. Mirja kirjoitti:

  Joo suotta sitä on miettiä tai ottaa painetta ☺ Teillä eletään ja teillä on elämää! Kuka oikeasti jaksaa koko aikaansa käyttää siivoamiseen varsinkin lapsiperheessä kun sen ajan voi viettää lastenkin kanssa tai muuta touhuten ? Meillä vain yksi lapsi mutta osaa sekin hyvin jo sotkemisen siihen päälle kolme koiraa ? Joskus olin kokoajan rätti kädessä mutta nyt mieluummin elän kun jynssään ?

 9. Sara kirjoitti:

  Kiitos tästä! Hyvä postaus, ja sun filtteripostauksen jälkeen varsinkin aloin ihailla sun rohkeutta olla oma itsesi eikä esittää mitään ylimääräistä. Aikuismainen ja itsevarma käytös saa jopa minut lukemaan Fitfashionin blogia. 😉

  Berliinin visiittiänne varten ajattelin suositella eläintarhan lisäksi ainakin lapsia ajatellen mini -legolandia (pari kilometriä eläintarhalta Potzdamer Platzilla) sekä yleiseen kesähengailuun Badeschiff on hauska mesta jos säät suosii. Tervetuloa Berliiniin!

 10. Daniella kirjoitti:

  Halleluja Umppu! Kiitos taas tästäkin synninpäästöstä! Mä yritän hokea itselleni, että tämä on ohimenevää. Haluan kuitenkin mieluummin touhuta lasten kanssa edes vähän kuin että koko ajan olisi paikat tiptop. Kolme lasta myös täällä ja aika lailla saa revetä päivän aikana ja silti olo on usein se, että kenenkään kanssa ei ole ehtinyt kunnolla leikkiä ja kämppä on kuin pommin jäljiltä. Valitettavasti olen myös niin itsekäs, että haluan pitää kiinni siitäkin ajasta, kun teen jotain ihan yksin ja ihan vain itseni iloksi. Eikä se muuten sisällä (yleensä) siivoamista!

 11. Meri kirjoitti:

  No nyt meni hyvin aikuinen lukijakin kunnioituksesta hiljaiseksi. Ihan loistava postaus ja asenne! Oikein kivaa lomaa teille!

 12. Pauliina kirjoitti:

  Mahtava postaus, kiitos tästä!

 13. ari kirjoitti:

  Hvvä potaus! Ihan kaiken ei tarvi olla aina tip top kunossa! Itsekin pidän pyykinpesusta paljon! Pidän pyykinpesusta vanhalla pulsaattoripesukoneella! Pesen yleensä parikertaa kuussa ison kasan pyykkiä! Mikä voisi olla parempi tuoksu kuin ulkona kuvatun pyykin kesäisen raikas tuoksu! Käydä pyykinpesu näinkin. Olen lapesta asti pitännyt pyykinpesusta vanhanmallisella pulsaattoripesukoneella !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.