Hae
Prime Life by Umppu

Vaalentavaa shampoota ei ole olemassa!

Tiedättekö kun on olemassa sellaisia ikuisia luuloja. Törmään näihin työssäni jatkuvasti ja välillä asiakkaalle on hieman vaikea sanoa jotakin asiaa, sillä hän on täysin siinä uskossa tai varma että se oma tieto on täyttä totta. Meillä Suomessa on paljon vaaleahiuksisia asiakkaita. Harva haluaa olla ns. ”keltaisen” vaalea. Kuulen lähestulkoon päivttäin kuinka joku käyttää vaalentavaa shampoota. Joudun tuottamaan valitettavasti pettymyksen, koska sellaista ei ole olemassa.

Jos halutaan hiuksiin hopeanvaalea sävy on pohjan oltava lähes valkoinen. Vaikka moni hopeashampoosta taittaakin hyvin keltaisuutta, niin hiuksia ne ei missään nimessä vaalenna. Hopeashampoossa on  keltiasuutta taittavaa pigmenttiä, millä illuusioi hiuksissa saadaan aikaiseksi. Se toimii vastavärinä ja netralisoijana. Suuressa suosiossa on Fudgen HS. Siinä on mukana suoraväripigmenttiä, millä on voimakas taittokyky. Näen sen käytön melkein välittömästi asiakkaan hiuksessa. Vaikka kyseinen tuote on hyvä niin liikaa käytettäessä se tekee hiuksesta todella tunkkaisen näköisen ja osalla jopa pitkässä käytössä hieman vihertävän/samean lopputuloksen. Jos jokaisessa pesussa hieuksiin viedään suoraväripigmenttiä se myös tummentaa hiuksia. Jos hiuksissa käytettään esimerkiksi kyseistä tuotetta jatkuvasti niin se pikkuhiljaa tummentaa hiusta kerryttämällä pituteen suoraväripigmenttiä. Siksi en itse suosittele kyseistä tuottetta mielelläni.

Hopeaa tukkaa pitää silti hoitaa ylläpitävästi kotona kokoajan  eikä se pysy hopeanvaaleena ilman hopeatuotteita (kenelläkään). Mun omiin ehdottomiin suosikkeihin kuuluu No yellow shampoo. Se ei tee hiusta siniseksi, violetiksi eikä harmaaksi vaan puhtaan vaaleaksi. En kuitenkaan suosittele sitä asiakkaalle joka pesussa käytettäväksi. Vaaleahius kannattaa aina pestä syväpuhdistavalla ennen hopeashampoon käyttöä, jolloinka sille on paras pohja puhtaassa hiuksessa. Hopeatuotteet eivät ole niin peseviä, sillä niissä on pigmenttiä mukana. Päivittäiseen käyttöön voi suositella silti Blondmen cool blondes sarjaa tai Kevin Murphyn blonde angel tuotteita. Myös pidennyksille suunatussa Bb-hairin sarjassa on hopeahoitoaine pidennyksille. 

Toisilla hiusväri lähtee kellastumaan, vaikka se olisikin kampaajaltä lähtiessä puhtaan vaalea. Sille ei vaan voi mitään ja lähes valkoisen tukan saavuttamiseksi kampaajalla käynnin yhteydessä usein myös latvaan pitää tehdä puhdistavaa käsittelyä. Se vaatii myös aika tiuhaa kampaajalla käyntiä. Jos siis hiuksesi ovat asteella 8 ( 1o puhdasvaalea ja 1 musta) ei hopeashampoo välttämättä tee hiuksiisi mitään tai jos tekee, niin tunkkaisuutta. Ainakaan hiuksia se ei vaalenna.

Marketeissa on ainakin ollut myynnissä kuluttajille vaalentavaa suihketta, mikä on taas asia ihan erikseen. Tämänkin olen huomannut muutamalla asiakkaalla, koska heidän hiukset on katkeneet lähes tyvestä saakka. Tätä tuotetta en suosittele yhtään kenellekkään. Jos se on ollut sinulla käytössä niin tee karhun palvelus ja lopeta sen käyttö ja muista mainita tuotteen käytöstä myös kampaajallesi.

 

Pää pointtini kirjoitukessa siis oli että shampoo ei vaalenna, eikä ”kirkasta” hiusta vaan se taittaa keltaisuuttaa ja luo menidän silmiimme kylmemmän lopputuloksen, joka taas näyttää vaalealta. Muista hoitaa hyvin vaaleita hiuksiasi <3

Elloksella on muuten nyt ihan sairaat alennusmyynnit. Itse tilasin meille töihin vähän uutta kuten esimerkiksi tämän jakkaran, joka löytyy alesta TÄÄLTÄ*.  Paljon sisustustuotteita on myös nyt jopa -50% alennuksella. Shoppaileen pääset TÄÄLTÄ*

Lue edellinen postaus: Onko yrittäjällä äitiyslomaa?

-Umppu

9 kommenttia

 1. Kysyvä kirjoitti:

  Tää mua on kiinnostanut jo pitkään: kaverini väittää että esim hiuksia kuivatessa ja suoristettaessa käytettävät tuotteet ns. Lämpösuojat on huijausta ja vaan siksi että kuluttajalta saadaan rahat pois. Hän väittää että hiuksia ei saa vaurioitettua esim suoristusraudalla samalla tavalla kuin kyseisten tuotteiden mainokset väittää.

  • primebody kirjoitti:

   Tätä en allekirjoita. Olen nähnyt niin monet raudalla tuhotut hiukset. Olen myös nähnyt lämpösuojan vaikutukset. youtubesta löytyy videoita, missä on pyyhe… siihen suihkutetaan lämpösuojaa… toinen pyyhe mihin sitä ei suihkuteta ja se alkaa sulamaan. Lämpösuojapyyhkeelle ei tapahdu mitään

 2. Mimmi kirjoitti:

  Olipa mielenkiintoinen ja asiantunteva kirjoitus aiheesta, kiitos siitä. Ensimmäisen kerran eksyin blogiisi….jorma uotisen sanoin: ei huono ? Osaatko sanoa mistä johtuu että hiukset haaroittuvat todella helposti ja nopeasti, ja mikä siihen olisi hoitokeinona? Ja mistä johtuu se että hiukset ovat aina olleet täynnä pätkähiusta, etenkin hiusten pinta on koko matkalta täynnä pätkähiusta/haituvaa? Siloista ei näistä hiuksista saa…vai voisiko saada?
  Ehkä olet aiheesta jo kirjoittanutkin, mutta kiitos jos vastaat ☺

 3. M kirjoitti:

  Karhunpalvelus = toisen hyvää tarkoittavaa auttamista, joka kuitenkin jotain muuta kautta tai muusta syystä kääntyy autettavaa vastaan. Siis autettava on avun jälkeen samanlaisessa tai pahemmassa pinteessä kuin ennen apua. (Wikipediasta)

 4. m kirjoitti:

  Taittaako hopeashampoot keltaisuutta myös luonnostaan vaaleissa hiuksissa? Minulla on oma väri, jota en halua vaalentaa mutta haluaisin sitä aavistuksen viileämmän sävyiseksi…

  • primebody kirjoitti:

   se riippuu todella paljon hiuksesta. Käytännössä joo, mutta jos on oikein lasimainen paksu hius niin se ei välttämättä tee mitään

 5. taika kirjoitti:

  Voitko kertoa myös punaisen värin ylläpidosta? On tosi haastavaa ylläpitää punaista! Mitä jos käyttää joka pesussa niitä tuotteita jotka jatkuvasti sävyttää hiukan? Kertyykö sekin väri ja tekeekö jotain kurjaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.