Hae
Prime Life by Umppu

Mitä blogilla tienaa ja miten?

Kauheasti ihmisiä kiinnostaa mitä blogilla tienaa ja mistä palkka oikein koostuu. Me blogaajat saamme palkkamme täysin sen perusteella, kuinka paljon blogissa on kävijöitä. Se on se meidän ns. pohjapalkka ja siihen päälle tulee erilaisia mahdollisia yhteistyö kamppanjoita. Osa tekee firmojen kanssa yhteistyötä ja voivat tarjota lukijoilleen alennuskoodeja ja saavat siitä tietenkin myös itse pienen hyödyn. Osa bloggaajista ei saa palkkaa ollenkaan. Se riippuu paljon siitä onko blogi jonkun portaalin alla vai ei.

Mää en ole itse vielä sinut asian kanssa, että sanoisin ammatikseni blogaamisen, vaikka sitä se jo on. Jos se on ammatti, niin saa tietenkin myös palkkaa eikö? Firmat ostaa mainoksiaan blogeihin ja ne saavat sitä kautta näkyvyyttä ja maksavat siitä portaalille. Miksi kirjoitin aiheesta oli lukemani postaus: Tienaako blogaaja vuodessa 100 000e. Lue postaus täältä

Siihen oli todella hyvin kirjoitettu lähes kaikki asiat, mitkä ylipäänsä liittyy bloggaamiseen. Vaikka me monesti kirjoitamme asioita liityen omaan elämään, perheeseen, harrastukseen ja mihinkä milloinkin olemme me tietyllä tapaa yksi tehokkaimpia markkinointikeinoja. Joskus tulee palautetta siitä kun joku postaus haiskahtaa mainospostaukselta, mutta sitä tämä blogaaminen ylipäänsä nykypäivänä pitkälti on. Moni menestynyt blogi kirjoittaa jokaisessa postauksessa jotakin mainostaakseen. Hassulta kun se kuulostaakin olemme me aika pitkälti palvelu/tuotetestaajia.  Toki kaikkeen ei aina tarvitse lähteä mukaan ainakin itse tykkään saada testiin uusia tuotteita ja jos koen jonkun asian hyväksi jaan sen mieluusti muiden kanssa.

Moni myös välillä ihmettelee sitä että postauksien alussa on merkintöjä: sisältää kaupallisia linkkejä tai yhteistyö. Ne ovat lain mukaan pakollisia olla. Vaikka postauksessa olisi vain yksi linkki esimerkiksi kuvan asuun on sen pakko olla siinä. Välillä kysytään miksi tekstissä oli niin provosoiva otsikko. Onhan se niinkin että jos kirjoittaisin vaikka: minun maanantai niin tuskin se juurikaan  kiinnostaa, kun taas joku hieman ”rajumpi.

Ja tästä päästään aasinsiltana yhteen tärkeään asiaan.. Ihmisten auttaminen. Mulle tuli jopa paha mieli tästä kommentista:  Aina näköjään pitää päästä mollaamaan ihmisiä joilla menee huonommin kuin itsellä, taattua Umppua. 

No miksi kerron sen teille nyt. Me teimme useamman bloggajan kanssa Fitfashionin portaalilla Ilokiertoon kamppiksen. tarkoituksena oli saada ihmiset yhdessä tekemään hyvää ja jakamaan iloisia asioita instagramiin. Ideana oli että lukijat asettaa itselleen tavoitteen, jota oli aikaa toteuttaa useita kuukausia ja tästä postata kuva hästägillä #ilokiertoon ja kaupunki mihinkä halusi tehdä lahjotuksen. Meillä Tampereen tiimissä lahjoittajana oli oma liikkeeni, eli toisinsanoen minä. Halusin kannustaa ihmisiä omiin tavotteisiin ja ajatuksen tasolla kuvittelin heidän olevan innoissan mukana, koska saa hyvän mielen siitä että on ylipäänsä aloittanut jotain tavoiteltavaa ja samalla voi kuvallaan lahjoittaa euron meidän valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen.. (Prime siis maksaa jokaisen euron eikä se kuka kuvan laittaa someen)

No rehellisesti sanottuna mua otti päähän. Mua arvostellaan, jostain asiasta mistä en tunnista itseäni… Olin aivan innoissani kamppanjasta ja siitä, että saadaan hyvä potti aikaiseksi niin siinä mentiin kyllä pers edellä puuhun. Ensinnä… se postaus oli kaikista surkeimmat lukijamäärät tavoittanut postaus koskaan ja otsikko oli: Tehdään yhdessä hyvää.. Otsikko ei siis ollut mielenkiintoinen eikä mitenkään ilmeisesti klikkauksia houkutteleva..

Ihmisiä ei siis ylipäänsä kiinnosta (kai) auttaa niitä muita ja ne ketkä edes yrittää niin niitä haukutaan itsekkäiksi.. itseään jalustalle nostaviksi ihmisiksi. En vaan ymmärrä. Jos jokainen blogini lukija olisi laittanut vaikka yhden kuvan olisi summa aivan mieletön (jota mulla ei varmasti olisi ollut edes rahaa maksaa) mutta suurin osa kuvista on mun omia tai mun muutaman ystävän. Mulla jäi tästä tosi pettynyt fiilis…  Tähän asiaan sopi hyvin postaus minkä kirjoitin muutama päivä sitten: oo vaan hiljaa

No Ei hätä ole tämän näköinen, sillä keksittiin ihan huippu idea ja saadaan kerrytettyä hieman meidän pottia kohteelle.. Mutta siis halusin vain kertoa tämän ja syitä siihen miksi esimerkiksi otsikolla on todella suuri merkitys blogissa ja herättääkö se mielenkiintoa vai ei.

Lue edellinen postaus: Kun ulosottomies tulee ovelle

Kuvan meikki NYX: Poskipuna* Huulet* Luomiväri*

-Umppu

6 kommenttia

 1. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Pystyn samaistumaan, ja juuri kirjoitinkin blogitekstin tuosta kuinka negatiivisuus myy. Iloiset, tsemppijutut jne tärkeät hyvät aiheet saattaa helposti jäädä jalkoihin kohuotsikoilta, ja sellaiset hyvän mielen postaukset ym ovat yleensä vähiten luettuja. Otsikoilla on ihan hirveä merkitys, ja niiden pitäisi jotenkin herättää tai kohahduttaa jotta ne herättää mielenkiintoa. Siltikään huijata niissä ei saa, koska sillä kyllä kadottaa lukijansa 🙂

 2. Karma kirjoitti:

  Voisko kuitenkin olla niin, että itse Ilo kiertoon- hyväntekeväisyyskampanja oli vähän sekava ja epäselvä, eikä lukija oikein hoksannut mistä on kyse, miksi ja miten? Hiukan ehkä nyt turha syyttää, että ihmisiä ei kiinnosta auttaminen, jos toteutustapa on huono. Katso esimerkiksi miten on mennyt tämän kevään #äläkerromartille -kampanja, jossa kerätään rahaa rauhanneuvotteluihin. Hyvä idea ja toteutus, ja rahaa on kerätty reilusti yli tavoitteen.

  • primebody kirjoitti:

   Itse ainakin kirjoitin siitä blogiini useaan otteeseen. Laitoin siitä instagramiin ja tein vielä oikein videon. Ohjeet oli mielestäni selkeät ja toki jos kiinnostusta on ainahan voi kysyä eikö? Esimerkkinä jos et älynnyt niin olisit laittanut kysymyksen että mitenkä homma menee…. mutta päätiti sitten tulla sanomaan että toteutus oli huono… Toteutus oli kertana meille ensimäinen ja opetti paljon mutta todellakin heitän palloa edelleen sinne suuntaa osallistumisen puutteesta…

 3. Sari kirjoitti:

  Joo, kyllä ohjeet oli musta ainakin hyvin selvät. Itse en osallistunut vain siksi, että en käytä instagramia enkä muitakaan someja. Idea oli musta hyvä, enkä ymmärrä, miksi instan käyttäjiä tää nyt ei kiinnostanut. Varsinkin, kun itselle ei olisi tosiaan maksanut mitään. Harmi homma!

 4. Iiris kirjoitti:

  Mun piti osallistua, mutta unohdin lopulta asian (anteeks, kolme lasta…tiedät kyllä). Tosiaan piti osallistua, voi harmi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.