Hae
Prime Life by Umppu

Oo vaan hiljaa

Voi Suomi Suomi ja Suomalaiset. Koulut on päättynyt ja kesäloma alkaa monella. Some täyttyy kuvista missä lapset on todistukset kädessä. Osa on saanut stipendin ja osa hymypatsaan. Hienoa. Menestyksestä saa olla ylpeä ja se ei aina tarkoita leuhkimista. Suomi on tunnetusti mielensäpahoittajien maa ja en voinut kun nauraa, kuin luin siitä kuinka epäreilua on laittaa kuvaa lapsestaan kuka on saanut mahtavalla koulumenestyksellä stipendin, kun jonkun toisen lapsi ei ole saanut ja se tekee sille pahanmielen.. vai onko kyse taas kateellisista vanhemmista? Come on..

Ei se nyt voi niin mennä että koskaan ei saa onnellisista asioista kertoa tai jakaa niitä. Ihan vastaavaa, kun kirjoitin omista fiiliksistä kuinka olen onnellinen että olen saanut työnteolla toteutettua oman unelman, niin jonkun mielestä nostan itseäni jalustalle ja kuvittelen olevani parempi kun muut… Miks mää en ymmärrä.. Menikö se niin, että Suomalainen maksaa 50e että naapuri ei saa satasta?

Kaikkia ärsyttää kaikki. Tehdään listoja mitkä on ärsyttävimpiä face päivityksiä ja siihen on listattu suunnilleen kaikki asiat mitä koskaan kukaan sinne uskaltaa päivittää. Jos sua niin kyrsii.. niin tee palvelus itsellesi ja poista kaikki somekanavat. Älä hanki itsellesi yhtään ärsytystä, vaan keskity omaan onnelisuuteesi ja siihen mikä tekee sinulle hyvän mielen. Aika helppoa.

Silloin kun itsellä on asiat hyvin niin harvoin sitä ärsyyntyy ihan pienistä asioista. Toki meillä on kaikilla niitä huonoja päiviäkin jolloinka lähestulkoon kaikki ärsyttää. Sekin on ihana normaalia. Tähän voi vaan todeta että muiden onneellisuus on se mikä saa meidät kaikki suurimmaksi osaksi ärsyyntymään. Tuskin ketään ärsyttää jos jonkun talo on palanut, mutta jumaliste kun joku on saanut 3 vuotta kestävän taloprojektin valmiiksi ja laittaa muutaman kuvan uudesta Lammi kivitalosta niin sepä sitten ärsyttää kaikkia..

Tai jos jollain on ruostunut auto, jonka pakoputki on teipattu jesarilla kiinni, niin se ei ärsytä ketään ja se saa osalle jopa pienen ivallisen hymyn huulille (hitto mikä röttelö), mutta saati kuva uudesta tuliterästä Mersusta saa katellisuuskäyrän taas kaakkoon. Jotta me pääsisimme parempaan elämänlaatuun niin silloin kannattaa alkaa konmarittaan omaa elämää. Mua todellakin kyrsi meidän perheen pyykkivuori ja kävin kaikki vaatteet läpi taannoin ja pääsin eroon 13 ikeankassillisesta. Toki kasseihin mahtui myös ylimääräiset pyyhkeet ja lakanat, mutta se myös kevensi huomattavasti sitä mun omaa kodinhoidon taakaa ja ärsytystä. Toinen asia mikä mua oikeasti ärsyttää on lasten lelut ja aionkin iskeä niihin seuraavaksi kiinni. Mua on elämässäni ärsyttänyt montakin asiaa, mutta olen tehnyt niille jotain. Jos mua niin rassannut jonkun muun somepäivitykset niin facessa on esimerkiksi nappi, millä voi poistaa kyseisen kaverin tai jos ei kehtaa, niin profiilissa on nappi älä seuraa, millä saa piilottetua ne kaikki päivitykset.

Yksi syy miksi matkustan on juurikin tämä. Monissa maissa ihmiset on paljon paremmalla tuulella ja ystävällisempiä ja siitä tulee itselle todella hyvä mieli ja se kannustaa monessakin asiassa muuttamaan niitä omia totuttuja tapoja. Kaikkialla asiat ei ole niin justiinsa, mutta ei niiden tarvikkaan olla. Parasta terapiaa on lomalla sulkea kaikki somekanavat ja nauttia lomasta. Huomasin sen taas reissulla, että jokainen kerta kun katsoin puhelinta ja tai avasin jonkun somekanavan alkoi mua heti joku nyppiin. Päätinkin että pidän ne kiinni ja ai että kuinka hienoa se oli.

Me olemme kuitenkin niin uteliaita, että haluamme tietää mitä muut touhuaa ja ehkä siksi vaikka haluaisimme emme pysty tekemään niin suuria päätöksiä, kuten esimerkiksi iratutua somesta. Itse kuulun juurikin tähän kategoriaan. Toki käytän some paljon yhtenä työvälineenä ja ehkä siksi se on syy miksi olen sielä.

Hyviä ärsytyksen lievityskeinoja on laittaa sään mukaiset vaattet päälle ja painella metsään. Sielä saa olla ihan rauhassa ja mietiskellä niitä omia asioita ja mahdollisesti ratkaisuja sen eteen, että elämä olisi onnellisempaa. Kannattaa joskus kokeilla. Moni asia on paljon mukavampaa, kun ei stressaa liikaa.

Meillä on huomenna Primen Man collectionin kuvaukset ja varmasti on tulossa antoisa päivä. Sitä on suunniteltu ja nyt enää puuttu totetutus. On mahtavaa saada tehdä luovaa työtä ja päästä välillä vähän revitteleen sinne oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Nyt ruokaa ja unta palloon

Mun mekon löydät TÄÄLTÄ* House of Brandonilla alkoi juuri ALE* ja sieltä löytyy paljon ohittamattomia tarjouksia. Shoppaile TÄÄLLÄ*

Lue edellinen postaus: Miksi työ kannattaa

-Umppu

7 kommenttia

 1. Nenne kirjoitti:

  Jes, Lammi – armas kotikuntani mainittu!
  Mutta oon kyllä samaa mieltä. Usein ärsyttää toisten onni. Toisaalta aina ei tiedä mitä on tapahtunut. Varmasti vituttaa ja huolella jos on sm-tason juoksija ja jää rattijuopon alle ja päätyy pyörätuoliin. Silloin ei voi itse vaikuttaa :/

 2. Jenna kirjoitti:

  Nyt kyllä osuit hyvin asia ytimeen. Itse asumme Espanjassa ja tuollaista kateellisuutta ja vertailua ei täällä samalla tavalla huomaa.
  Noin viikko sitten palasimme kotiin suomi-lomalta ja kyllä taas muistui mieleen, miksi itse en siellä viihdy. Joka asiasta oli ihmisillä jotain sanottavaa. Vauvalla (8kk) liikaa/liian vähän vaatteita, hattu/ei hattua, ruokatottumukset jne…

  Tutut ja tuttavat haluavat kuulla meidän elämästä ja tietää arjestamme, mutta ainainen mielipide on, että meidän elämä on vain lomailua. Turha sitä on arjesta puhua, koska asutte ulkomailla. Ei siellä asuminen ole samanlaista arkea kuin suomessa asuminen. Ja tämän päälle vielä omasta elämästä kertominen ei ole sallittua, koska se aiheuttaa kateutta ihmisissä, jotka eivät asu ulkomailla.

  Jokainen tekee omassa elämässä omat valintansa ja itse iloitsen muiden saavutuksista. Mielestäni, jos toisten saavutukset harmittaa suunnattomasti, olisi hyvä tarkastaa omat elämän tavoitteet ja tavoitella niitä eikä vain harmitella muiden saavutuksia.

  Tulipa pitkä vastaus, mutta oli nyt vain pakko kommentoide 🙂 ihanaa päivää sinne teidän perheelle!

 3. Kirsi kirjoitti:

  Hei!
  Hyvä kirjoitus taas!
  Itse kyllä jaoin kuvat tyttärieni loistavista todistuksista someen, koska olen aivan helvetin ylpeä lapsistani!! Hienosti teinini ovat aina pärjänneet, mutta ysin päästötodistukset kyllä ”räjäyttivät potin”. Töitä on tehty ja nyt tytöt pääsevätkin helposti haluamiinsa lukiohin. Valitettavasti menin myös ”leuhkimaan” saavutetuilla stipendeillä…paha minä :D.
  Ei se elämä ole kahden teini-prinsessan kanssa kuitenkaan mitään ruusuilla tanssimista, poikaystävät kuvioissa jne…

  Kateuden tunteita tunnistan ajoittain myös itsessäni! Niistä yritän kuitenkin päästä eroon ja missään tapauksessa en vähättele toisten saavutuksia edes päässäni, saati somessa. Se ei ole minulta (eikä perheeltäni) pois, vaikka jollain toisella tuntuisi menevän paremmin.
  Enemmän kadehdin toisten henkistä pääomaa kuin materiaa. Joku pitää upeaa blogia, toinen käynnistää yritystä, joku hyppää pois oravanpyörästä, joku pitää kodin aina ihanan siistinä, yksi osaa leipoa/ommella/on muuten kätevä käsistään… esimerkkejä riittää. Nämäkään taidot ja rohkeus tavoitellla unelmiaan eivät ole minulta pois, eivätkä mitenkään vähennä oman elämäni arvoa.

  Jättäkäämme kateus siis taka-alalle ja olkaamme ylpeitä toisten saavutuksista elämässä!
  Koskaan emme ole liian vanhoja tavoittelemaan unelmiamme (mitä ne unelmat sitten kenelläkin on)!

 4. Aapeli kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus?. Kateus se Suomalainen perisynti. Jos ihmiset käyttäisi kaiken tuon energian/ajan johonkin hyödylliseen niin moni asia voisi olla tässäkin maassa toisin.

  Yrittäjiäkin monesti myös kadehditaan. Monesti olen myös ajatellut että saisi näihin omiinkin saappaisiin tulla kokeilemaan. Sama ajatus varmasti myös sinulla. Perhe pyöritettävänä ja oma yritys. Ei se ole helppoa.

  • Nuhru kirjoitti:

   Kateuskortti on viuhunut aika monta kertaa! Olisiko syytä vaihtaa katsontakanta välillä toiseen?

   Mitä te lastenne todistusten heiluttajat muuten luulette lastenne olevan mieltä hänen asioidensa levittelystä? Jospa he eivät välittäisikään arvosanojen levittelystä? Heiluttaisitte vaan omia todistuksianne, vaan usein taitaakin olla niin, ettei pahimpien retostelijoiden omat pahvit oikein kestäkään päivänvaloa.

 5. JK kirjoitti:

  Nuhru tai joku muu voisi kertoa mitä se sitten on muuta kuin kateutta. Jos aletaan ilkeilemään uudesta kalliista talosta tai autosta, niin en kyllä ymmärrä mitä siinä muuta voisi olla takana. Ja toisaalta mitä sitten onko takana kateus vai joku muu juttu, ei se siitä sen oikeampaa tee. En muutenkaan ymmärrä ketä kiinnostaa lotkauttaa korvaansa millainen talo jollain on tai ei ole. Ehkä munkin tarttee käydä kysymässä naapurilta mitä se syö ja hermostua siitä 😀 Tai kysyä mikä pihalla olevista autoista on sen ja jos liian hieno niin ottaa naapuri silmätikuksi. Ei tollaiset jaksa kiinnostaa puheenaiheena tai muuten kun on oppinut olemaan kiitollinen siitä mitä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.