Hae
Prime Life by Umppu

Miksi työ kannattaa….

Kuvan asu House of Brandon* : TOPPI*  NEULE*

 

Tänään juuri mietin miksi työnteko kannattaa. Meillä kaikilla on unelmia ja valitettavasti niihin usein liittyy raha. Vaikka rahalla ei onnea aina välttämättä saa, niin sillä saa paljon muuta. Olen pienestä asti tehnyt töitä, koska mulla on ollut unelmia. Heti kun valmistuin Parturi-Kampaajaksi oli unelmanani oma liike. Tein vuosia töitä sen eteen ja nyt se on ollut minulla kohta 7-vuotta. En olisi koskaan saavuttanut sitä unelmaani ilman työntekoa. Ilman niitä satoja ja tuhansia tunteja. Mulla oli päämäärä mihin tähdätä.

Ostin jo todella nuorena omistusasunnon, koska halusin alkaa kerryttää jotain itselleni. Jos en olisi ollut töissä en olisi koskaan saanut lainaa, enkä olisi voinut toteuttaa unelmaani omasta asunnosta. Ensimäinen asuntoni oli pieni 33m2. Nyt asun neljännessä omistusasunnossa ja mulla on vuosien mittaan kertynyt ihan mukavasti omaisuutta. Asunnoillani olen tehnyt aina hieman voittoa ja asuntojen arvo remonttien myötä on aina hieman noussut. . Myöskään tämä ei olisi ollut koskaan mahdollista, jos en olisi ollut töissä. Olen aina rakastanut omaa työtäni, koska saan tehtyä joka päivä ihmisiä onnelliseksi omilla taidoillani.

Hassua mutta esimerkiksi Tampereella asumiskustannukset (toki riippuen lainan pituudesta) ovat vuokra-asunnoissa korkeat. Samalla kun maksan omaa asuntolainaani pois… kerrytän varallisuutta ja tämä on ainakin meille edullisempi vaihtoehto, kun asua vuokralla. 

Mulla on jo paljon omaa ja todella pahan hädän iskiessä en jää tyhjänpäälle. Olen aina ajatellut asunnon olevan sijoitus ja nyt kun lainaa on jo hyvin maksettu, voin miettiä seuraavaa sijoituskohdetta. Mulla ei olisi nähini kaikkiin asioihin varaa, mihin mulla nyt on jos en kävisi töissä. En voisi elää sellaista elämää kun haluan.

Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että meidän tulisi lopettaa ihmisten tulojen julkistaminen ja julkistettaisiin vaikka se summa millä jokainen maksaa veroja. Niistä ihmisistä kenelle ollaan kateellisia tulisikin sankareita ja hyväntekijöitä ja ehkä saisimme hieman hillittyä sitä kateellisuutta. Niistä jokainen on tenyt töitä ja ansainnut sillä elantonsa. Onko se siis väärin nauttia työn hedelmistä?

Täällä Suomessa kaiken tulisi olla tasa-arvoista, mutta siitä ollaan vielä todella kaukana. Autan lähes päivittäin apua tarvitsevia, mutta ne lusmuilijat on oma lukunsa. Haluaisin että meillä olisi kaikilla täällä hyvä olla ja väitän että työnteko on yksi avain siihen. Se antaa selkeän rytmin arkeen ja jokainen voi tehdä niitä niin paljon kun jaksaa. Työstä saa palkkaa ja sillä saa jokainen tehdä mitä haluaa. Tiedän että työttömyyttä on ja kaikille ei niitä töitä riitä, mutta yrittänyttä ei laiteta. Ole aktiivinen ja koita löytää omia vahvuuksiasi.

Jos mulla joskus kävisi niin, että en voisi jostain syystä jatkaa Kampaamo-alalla niin löytäisin varmasti jotain muuta. Aina pitää muistaa, että mikään ei ole pysyvää ja koska tahansa voi sattua jotain, mikä muuttaa kaiken. Jos on valmiiksi jo sillä asenteella että en mää kuitenkaan saa töitä niin voit olla varma ettet niitä saakaan. Koko maailma muuttuu ja uusia ammatteja syntyy kokoaja. Mulla tuli esimerkiksi hauskasta harrastuksesta (blogin kirjoittaminen) työ ihan vahingossa. Esimerkiksi youtubettajat tienaavat huimia summia videoistaan ja nykyään jo sillä, etä sinulla on instagramissa paljon seuraajia saat rahallisia yhteistyökamppanjoita.

Uusin aluevaltaus siis on itsensä kaupallistaminen.. niin hullulta kun se kuulostaa. Mun oma ala on sellainen, että sitä ei voi koneellistaa. En jaksa uskoa, että keksitään koneita mitkä värjää hiukset ja leikkaa ja kihartaa.. Näitä ammatteja on kuitenkin aika vähän. Pitää siis olla vähän edellä aikaansa ja miettiä, mikä on sitä tulevaisuutta.

Jos ajatellaan vaikka lehtiä, niin kuinka moni uskoo että niitä on enää parinkymmenen vuoden päästä olemassa…. Kaikki siirtyy nettiin ja netti tulee olemaan se asia millä tullaan tekemään vielä vuosikymmeniä rahaa. Ennen mainostettiin lehdissä ja nyt mainostetaan blogeissa..

Mää oon ollut niin iloinen joka päivä kun saan astella sisään sinne mun omaan unelmaan ja meitin joka päivä mitenkä voin kehittää omaa liiketoimintaani. Rakastan hiuksia ja niiden tekemistä. Se tuo mun elämään onnea ja iloa ja saan siitä vielä palkkaa. Tee työtä millä on tarkoitus <3

Lue edellinen postaus: Tunnen vieläkin hampaissani, miltä lapsen pehmeä iho tuntuu

-Umppu

26 kommenttia

 1. Nettomaksaja kirjoitti:

  On ihan reilua, että maksat kunnolla veroja, olethan yhteiskunnan varoja perhepoliittisilla ratkaisuillasi kosolti käyttänytkin.

 2. Entinen omistaja kirjoitti:

  Omistusasunnot ovat Suomessa todella yliarvostettuja, itse en omista enkä tule enää koskaan omistamaankaan.

  • primebody kirjoitti:

   Mun mielestä se on hyvä sijoituskohde! En keksi oikein mitään muuta millä olisin esim itse voinut kerryttää omaisuutta tiskittömimmin. Tavallaan asuminen on ”ilmaista” kun lyhyemmät kokoajan lainaa ja varsinkin nyt kun korot on alhaalla.

 3. J kirjoitti:

  Omistusasunnon omistaminen on toki Suomessa se perinteinen tapa. Verrattuna vaikka ruotsalaisiin suomalaiset todella maksavat omistusasuntojaan loppuun(kin) asti ja varallisuus on hyvin pitkälle asunnoissa kiinni. Tosin jos Euroopan tilannetta seuraa korkojen nousu (nimenomaan euriborin) ei olisi mitenkään tavatonta jos katsoo valuuttamarkkinoiden muutoksia ja tukitoimenpiteitä viimeisen vuoden ajalta. Riippuen toki asunnosta asuntovarallisuus ei myöskään ole mitenkään riskitöntä sijoittamista.. moni omakotitalo on menettänyt arvonsa täysin riippuen sijainnista. Lisäksi vanhoissa asunnoissa remonttikuluihin menee helposti rahaa. Puolensa ja puolensa..

  • primebody kirjoitti:

   Joo asuntoon voi toki sijoittaa päin honkia.. Lähinnä tarkoitin tässä esimerkiksi suurien kaupunkien keskusta asuntoja, joiden sijoitus on lähestulkon aina kannataavaa sijoitus mielessä. Toki voit ostaa vanhan omakotitalon keskeltä metsää ja se taas ei välttämättä ole se fiksuin sijoituskohde..

 4. hely kirjoitti:

  Nettomaksaja varmaan tarkoitti kolmea lastasi ja niistä tulevia kustannuksia muille veronmaksajille. Mä olen sitä mieltä että ei lasten tekemisessä ole tietenkään mitään vikaa mutta sellaisille perheille jotka pärjää ilmankin, ei tarvitse maksaa lapsilisiä tai kodinhoidontukea ja päiväkotipaikkoja tai muita lapsista tulevia kuluja, koulutus sun muut poissulkien. Jos omaisuutta on kertynyt ihan kivasti niin ei siihen päälle tarvitse mitään sosiaalitukia vain siksi että on lisääntynyt.

  • primebody kirjoitti:

   No sen verran olen kyllä veroja maksanut elämäni aikana että olen omien lapsieni kulut hoitanut ja tulen ne jatkossakin hoitamaan.. ehkä siinä sivussa muutaman muunkin lapsen ;)… En tiedä tarkalleen mitä kommentillasi tarkoitit.. puhutko ylipäänsä työssäkäyvistä ihmisistä että heille ei kuuluisi mitään tukia? Meidän perhe saa ainoastaan lapsilisät ei muuta tukia. Meillä on Suomessa sen verran ihmisiä, jotka elävät pelkkien tukien varassa, niin ei niiden työssäkäyvien ihmistenkään palkat kaikkeen riitä loputtomiin;). Siinä kun joku saa asumistukea, kodinhoidontukea, lapsilisät ja ilmaisen päivähoidon niin ainahan sen joku maksaa ja se maksaja on se työssäkäyvä…. Eli hän maksaa niin omansa kuin vaikka jonkun muunkin perheen kuluja. Musta tuntuu että ihmiset eivät ymmärrä että ei se valtio ole pohjaton kassa, mistä vaan voi nostaa rahaa loputtomiin. Esimerkiksi kolmen lapsen päivähoito on siinä karvan alle tuhat euroa kuukaudessa ja joku saa sen ilmaiseksi.. sitä en ole koskaan ymmärtänyt. Toki on tapauksia että perheessä on niin huonot oltavat että se on lapselle paras vaihtoehto olla sielä päiväkodissa, mutta sitten on niitä systeemiä väärinkäyttäviä ihmisiä, jotka pilaa koko systeemin. Olen sitä mieltä että apua tarvitsevia kuuluu aina auttaa, mutta ne lusmuilijat on oma lukunsa. Aina ei voi mennä sieltä mistä aita on matalin. Sitä on myös turha kadehtia jotain mitä on toisella jos ei ole itse valmis eväänsä hetkauttaan unelmien eteen. Mun mielestä jos haluat olla kotona tekemättä mitään yhteiskunnanvaroilla, niin siinä on sitten aika turha alkaa vaatimaan perheelle etelänmatkaa tai valittaa kun meillä ei ole varaa. Ei se vaan voi mennä niin että valtio kustantaa kaikille halukkaille lomareissuja tai muuta. En halua yleistää, vaan puhun nimenomaan niistä ketkä ei viitsi tai ketä ei kiinnosta. Voisin tähän heittää kommenttiisi ”jos omaisuutta on kertynyt ihan kivasti niin ei siihen päälle tarvitse mitään sosiaalitukia vain siksi että on lissäntynyt” vastineene, että vain siksi että on lisääntynyt onko suomen valtio velvollinen kustantamaan näiden ihmisten elämän.. Jotenkin ajattelen että jos lapsia tekee on niistä pystyttävä huolehtimaan ja ne itse elättämään.. Ainahan voi sattua vaikka mitä mutta en luetele tään kaikkia poikkeustapauksia.. Niin ja onhan meidän perheesä kaksi veronmaksajaa…

 5. Faijahommia kirjoitti:

  Olen täysin samaa mieltä tuosta asunnosta. Kun vanhoilla päivillä asunto on maksettu, eikä tarvitse huolehtia asuntokustannuksista, niin voi (mahdollisia) eläkerahoja yms käytellä johonkin täysin muuhun.
  Todellista pitkälle katsomista.

  Hyvä postaus 🙂

  https://faijahommia.fi/

 6. Minna kirjoitti:

  Moneskohan kerta tämä on kun paasaat tästä samasta asiasta? Jotenkin tästä saa jo sen kuvan että nostat itsesi jalustalle korostaen omaa paremmuuttasi kun jaksat aina mainostaa kuinka olet aloittanut työt niin ja niin aikaisin ja maksanut niin ja niin paljon veroja. Oikeasti, tekstit toistavat itseään.
  Ja ei, minä en ole työtön eikä teksti kolahtanut siksi. Vaan meitä tavallisia työssäkäyviä, omaa asuntoa maksavia löytyy tästä maasta paljon, et ole mitenkään erityinen poikkeus.
  Myös yrittäjyys on oma valinta, joten ärsyttää kuunnella siitäkin aina sitä samaa valitusta kuinka se on kallista ja raskasta.
  Kyllä suurin osa ihmisistä tietää että verotus kovenee mitä enemmän tienaat, ja että yrittäjällä on Suomessa kovat oltavat. Suurin osa ei vaan pidä siitä meteliä.

  • primebody kirjoitti:

   Kirjoitinko postauksessa että olen parempi ihminen kun muut? Kirjoitin siitä kuinka olen saanut toteutettua omia unelmiani ja siitä kuinka palkitsevaa on ollut tehdä töitä niiden eteen ja kuinka olen onnellinen siitä, että saan tehdä sitä työtä mitä haluan. Miksei asioista saa puhua? Kaikkienko pitäisi olla sellaisia harmaita hiirulaisia? Ei tässä nyt ollut kyse mistään ”nostan meteliä” vaan ihan siitä että mitä unelmien tekeen välillä jotuu tekemään, kun moni olettaa että ne tuodaan eteen kun Manulle illallinen. Ja mun mielestä mulla on ihan täysi oikeus tuoda esille yrittäjyyttä jo haluan, koska se on mun työ. Moni mieltää aina sen että yrittäjät ”on rikkaita”. Heillä ei ole mitään valtakunnan käsitystä siitä, että päivät on yleensä sen 12h päivittäin ja osa niistä tehdään ilman palkkaa….sitten kadehditaan.. Yrittäjillä ei vieläkään ole samanlaiset oltavat kun palkansaajilla ja se kummastuttaa mua jatkuvasti. En pidä itseäni mitenkään poikkeuksena tai erityisenä. Blogini on hekilökohtainen ja kirjoitan sinne asioita milloin mistäkin. SINÄ valitset luetko vai ja jos noin kyrsii niin jätä lukematta. Aurinkoista päivää 🙂

 7. ???? kirjoitti:

  Saako nimimerkki ”hely” tukea myös kotinsa hoidosta?

 8. Hely kirjoitti:

  Ongelmasi on se, että kuvittelet ihmisten olevan yhtä tietämättömiä kuin sinä. Kukaan ei luule valtion olevan pohjaton kassa. 99 % työttömistä menisi töihin, jos töitä olisi. Keksi siis tuon ainaisen samasta aiheesta valituksen sijaan, millä niitä työpaikkoja luodaan. Jos ainoa vastauksesi on se, että ”kyllä niitä töitä on” niin kanssasi on aiheesta turha keskustella, ennen kuin perehdyt muuhunkin elämässä kuin erilaisiin teippipidennyksiin. Sinun verorahoillasi ei ole maksettu prosenttiakaan siitä mitä lapsesi maksavat valtiolle.

  • primebody kirjoitti:

   Kukas sun aamumuroihin on kussut? Olenko väittänyt että kaikille on töitä? En 🙂 ei kannata vääristellä mun sanoja ja viedä keskustelua ihan toisiin aiheisiin :). Kerropa mulle faktatietona kuinka paljon lapseni maksavat valtiolle kun tunnut olevan niin perillä asioista. Voin sitten vastata kattaako omat verorahani ne kulut. Ja se että väität että 99% menisi töihin on vale, koska niin ei ole. Myöskin se että purat muhun suunnatonta vihaa ja ärsytystäsi on hassua. Onko se nimenomaan mun syy tai vika että kaikille ei tässä maassa riitä töitä? Kyllä jokaisella on mahdollisuuksia. Toisilla parempia kun toisilla, mutta niin se elämä menee. Työllistän itse usean henkilön ja työllistäisin lisää jos palkkaamisesta ei olisi tehty niin hankalaa. Sen sijaan että keskittyisin märehtimiseen koitan keskittyä tulevaisuuteen ja eteenpäin elämässäni. Mitä sillä on väliä olenko perehtynyt teippipidennyksiin? Vituttaako se sua jollain tapaa? Se on suurinosa mun työtä, mistä saan palkkaa ja moni muukin tässä maassa. Haluaisin vielä kysyä onko sinulla lapsia ja maksatko itse veroja vai olenko minä henkilönä sinulle vain ongelma? Mukavaa päivänjatkoa 🙂

  • yrittäjä kirjoitti:

   Itse asiassa lapsi maksaa 19 ikävuoteen mennessä valtiolle yli 180 000 euroa, joista peruskoulun osuus on noin 80 000 euroa. Lapsilisä ei siis ole ainoa kustannus, mikä valtiolle lapsesta koituu. Kaikki tämä koulutus ja huolenpito kuitenkin takaa (yleensä) sen, että näistä lapsista kasvaa myös reippaita veronmaksajia.

   Tämä siis välihuomautuksena lapsen kustannuksista.

  • Samppaliini kirjoitti:

   Kaupungista riippuen jo pelkkä tarhapaikka maksaa todellisuudessa n. 1000€/kersa/kk. Eli jos oma osuutesi on 300€, niin yk kustantaa erotuksen n. 700€/kk. Mitä nuorempi lapsi, sitä kovemmat kustannukset.
   Neuvolalla, synnytyksellä, lääkärillä, hammashoidolla, koulusta puhumattakaan jne. on myös hintalappunsa ja niistä maksamasi hinta on vain murto-osa todellisista kustannuksista.

   Luulitko oikeasti, että se 300€ olisi koko totuus tarhapaikasta? Et kai 😀

 9. hely kirjoitti:

  Hassua, musta taas tuntuu että sinä purat omia sisäisiä aggressioitasi (jotka yleensä pohjimmiltaan johtuu itsensä häpeämisestä, inhoamisestä jne) ylipäänsä täällä blogissa eri ihmisryhmiin, usein työttömiin. Ja muistan jostain syystä että kun joku möläytti että ihosi näyttää viisikymppiseltä (miltä se ei näytä) niin menit heti ostamaan kalliita ihonhoitotuotteita, mikä kielii epävarmuudesta. Jota sitten voi yrittää peittää itseltään halveksimalla muita ihmisiä tai ihmisryhmiä. Joten, ehkäpä meillä molemmilla on vihanhallinta ja itsetunto- ongelmia, kun kerran kumpikin sen kuvan itsestään tiedostamattaan antaa!

  Lasten ja ylipäänsä kansalaisten kustannuksiin lasken vaikkapa julkiset terveydenhoitopalvelut (erityisesti jos on huono ihminen ja sattuu sairastumaan vaikkapa syöpään, minkä hoito voi maksaa miljoonia) uimahallit, urheilukentät, jäähallit, infrastruktuurin, koulutuksen alakoulusta yliopistoon, puhumattakaan ikääntymisen mukanaan tuomista terveydenhoito ynnä muista palveluista), julkiset rakennukset, metsänhoidon, turvallisuuden jne eli vähän veikkaan ettet ole ihan omaa osaasi tästä kaikesta maksanut etkä tule koskaan maksamaankaan kuten ei kukaan muukaan jollei ole multimiljonääri.

  Työttömistä ei varmastikaan ole tilastoa työhalujen suhteen mutta koska minä nyt tiedän millaista työttömänä olo on (opiskelen uuteen ammattiin), niin minulla kuitenkin loogisesti ajateltuna aiheesta parempi mutu kuin sellaisella joka ei sitä ole ollut. En tiedä ketään, jolla aivotoiminta suurin piirtein kunnossa, joka elää mieluummin lopun ikäänsä alle 500 eurolla kuussa kuin menisi töihin.. näistä ansiosidonnaista saavista kenties joku havahtuu todellisuuteen vasta sitten kun se loppuu mutta tuskin hekään ihan tyhmiä ovat nykypäivän työmarkkinoiden suhteen.

 10. hely kirjoitti:

  Ja pitää vielä sanoa että en tiedä myöskään ketään työtöntä, jolla sama elintaso kuin työssäkävijällä, jollei ole perintöjä tai rikasta puolisoa jne. Ja että kun nytkin työpaikkoja on tarjolla satoja tuhansia vähemmän kuin niihin haluavia, niin jos joku vapaaehtoisesti jää tästä porukasta kotiin kituuttamaan vähillä tuillaan, niin ei se kyllä minua työhalukkaana häiritse. Tuntuu että käsitykset näistä yhteiskunnan tuista ja niiden määristä sekä työtilanteesta on monilla todella kaukana todellisuudesta.

 11. Eveliina kirjoitti:

  Mitä mä täällä just luen ? Ensinnäkin FAKTAHAN on se, että mol.fi sivusto on täynnä tyäpaikkoja. Ongelma on ennemminkin se, että nää 99% elelee ennemmin valtion rahoilla, koska täällä suomessa siihen annetaan mahdollisuus? Ja mulla ei tuu näistä paskamyrskyviesteistä mitään muuta mieleen ku helvetin tylsä ja kateellinen elämä.. Kenellä täysjärkisellä tulee mieleen kirjoittaa toisen blogiin tollasta paskaa ja aivan ohi aiheen. Huomaa oikeen kuinka haastamalla haastaa riitaa.. Käsittämätöntä aikuisilta? ihmisiltä. Jatka umppu samaan malliin, u go girl ❤️

  • Yrittäjä kirjoitti:

   Mol.fissä näyttää olevan 17 000 työpaikkaa ja työttömiä oli huhtikuussa 279 000. Eveliina hyvä, siitä ei ihan joka työttömälle riitä työpaikkaa.

  • miranda kirjoitti:

   Niitä työpaikkoja on silti paljon vähemmän kuin työttömiä. Eikä kaikilla oo mahdollisutta muuttaa yms. Ja se, että 99 % eläisi huvikseen valtion rahoilla on kyllä potaskaa. Ei varmaan menisi töihinkään, todellinen luku on jossain tuossa välissä. ja Umpun tyyli on sellainen, että se herättää tunteita. Toki asiaan tämä nyt ei sinänsä liittynyt.

 12. Blogiisi eksynyt vierailija kirjoitti:

  Tässä postauksessa tuohtumusta ei aiheuta sinun menestymisesi vaan tietämättömyytesi. Teet virheen johon moni meistä sortuu. Kuvittelet että menestymisesi on omaa ansiotasi, palkinto kovasta työstäsi.

  On ihmisiä jotka ovat tehneet aivan yhtä paljon töitä kuin sinä, silti he eivät ole saavuttaneet samaa taloudellista asemaa kanssasi. He ovat ahkeroineet koulussa, aloittaneet työnteon nuorina, perustaneet yrityksen, aivan kuten sinäkin. Miksi he eivät jaa kanssasi samaa taloudellista menestystä?

  Ehkä he eivät olleet siinä onnellisessa asemassa, että joku olisi taannut heidän ensimmäisen asuntolainansa. He jäivät kokokaa asuntosijoittamisen ulkopuolelle. Sen sijaan että olisivat sijoittaneet itseensä, heidän tulonsa virtasivat jollekin onnekkkaalle asuntosijoittajalle vuokratuloina.

  Ehkä he lähtivät opiskelemaan alaa jonka työpaikat talouden taantuma hävitti muutamassa vuodessa lähes täysin. He valmistuivat satojen muiden joukossa työttömiksi.

  Ehkä he perustivat menestyvän yrityksen, jota varten ottivat lainaa taloaan vastaan. Lama takia tekivät konkurssin, menettivät elantonsa, kotinsa ja luottotietonsa.

  Puhumattakaan lapsista jotka syntyvät köyhyyteen, lapsista jotka perivät vanhemmiltaan vain velkaa, elävät alkoholistin, huumeiden käyttäjän tai väkivaltaisen vanhemman kanssa. Luuletko etteivät nämä ihmiset ponnistele ja raada elämässään? Helvetti he ovat taistellet elämässään enemmän kuin sinä ja minä yhteensä selvitäkseen edes peruskoulun loppuun.

  Suomi on täynnä ihmisiä jotka ahertavat koko elämänsä, pääsemättä tavoitteeseeseen. Se että sinulta se on käynyt helposti, kyllä helposti, ei tarkoita että kaikille taival olisi yhtä ruusuinen.

  • primebody kirjoitti:

   Ihan pakko kommentoida, että mitä sinä tiedän mitä minä olen tehnyt tähän tilanteeseen päästäkseni… Onko se minun vika jos jollain ei ole mennyt asiat hyvin? Olenko väittänyt että olen suomen ahkerin ihminen ja juuri minä olen tehnyt eniten maailmassa töitä? Come on….

 13. Blogiisi eksynyt vierailija kirjoitti:

  Kukaan ei Umppu ole syyttänyt sinua muiden epäonnesta. Huomaan vastauksestasi että sinulta puuttuu kyky sekä luetunymmärtämiseen ja että empatiaan, joten jätä asian tähän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.