Hae
Prime Life by Umppu

Pilasiko lapset vartaloni?

Aiheesta raskaus ja synnytys ei voi koskaan puhua liikaa. Se mikä pitää silti muistaa on ne meillä jokaisella erilaisia. Paljon vaikuttaa esimerkiksi ihmisen pituus ja geenit. Toiset on hoikkia ja toiset on vähän tanakampia. Itselläni on kolme raskautta takana ja ainakaan näillänäkymin ei enää yhtään edessä, vaikka joku lukija kysyikin olenko raskaana… (Tuo on muuten kysymys mitä en itse kysy keneltäkään, jollei vatsa ole jos sen verran esillä että tiedän vastauksen olevan kyllä).. Sinä aikana kun lapsia olen tehnyt on painoni vaihdellut 43kg-80kg välillä. Alin paino on se mitä olin silloin kilpaillessani bikinifitnesskilpailuissa ja ylin on se, kun olen juuri menossa sairaalaan synnyttämään. Vaikka sitä joskus onkin ikävä sitä litteää vatsaa mistä pilkotti vatsalihakset ei se ollut keholleni tila, missä on hyvä olla. Jos miettii tuota painohaarukkaa on se valtava. Suurin paino on kaksikertainen alimpaan verrattuna. Miettikää jos satakiloinen mies painaisikin äkkiseltään 50kg.. Suhde on täysin sama. On siis selvää, että kehoni on kokenut todella kovia raskauksien myötä ja olisi jopa huvittavaa, jos kuvittelisin esimerkiksi ihoni olevan samanlainen kuin ennen raskauksia.

Mun keho on muuttunut synnytyksistä paljonkin. Mun jalka on pienentynyt koosta 36 kokoon 34-35. Usein se saattaa suurentua, mutta mulla kävi toisinpäin. Mut vastanalueen iho on väkisinkin hieman veltostunut ja tuskin tulee koskaan elämässäni enää sellaista vaihetta, että istuessa siihen ei tulisi muutama makkara. Vaikka olisin hoikassakin kunnossa saisin nahan vaikka ponnarille :).  Mun kasvoihin on tullut todella paljon pigmenttimuutoksia, jotka korostuu aina kun aurinko paistaa, vaikka kuinka suojaisin kasvot hatulla ja 50kertoimella. Pussi päässä en viitsi liikkua, mutta onneksi ne saa meikillä peittoon jos siltä tuntuu.  Mun lantio on levinnyt ja rinnat on kasvanut ja veltostunut. Tuntuu että allit on tullut jäädäkseen ja vartalon alaosaan on kertynyt rasvaa mitä erikoisimpiin paikkoihin. Raskausarpiakin on ilmestynyt, mutta toisaalta mitä sitten?

Jokaisella on silti oikeus haluta ja voida näyttää hyvältä. Liikunnalla ja terveellisellä ruokailulla on todella suuri merkitys tähän kaikkeen. Monella tapaa pystyt muokkaamaan vartaloasi, jos koet siihen tarvetta. Turha sitä on kuitenkaan jäädä tuleen makaamaan, jos joku asia ei miellytä niin tee asialle jotain. Nykyään on niin helppoa kaikki ja kaikenlaisia palveluita on tarjolla. Se asia mikä kuitenkin meidän kaikkien on hyväksyttävä, että men vanhetaan. Ihon kimmoisuus on katoavaa jos siitä haluaa pitää kiinni on töitä tehtävä tuplasti enemmän.

Kun sua vaivaa jokin asia vaikuttaa se väistämättä elämänlaatuun. Jos esimerkiksi häpeilet vartaloasi et tuskin halua mennä kovin mielellään rannalle tai mietit minkälaisen asun sitä ryykäsee päälle. Olo ei ole missään suhteessa mukava ja jos joku vahingossakaan katsoo sinuun päin tekis mieli tökätä tikulla ja huutaa älä kyttää mua.

Meidän pitää silti olla itsellemme armollisia. Jos ajattelen omaa elämääni vaikka noin kolme vuotta taaksepäin olen sen ajan lähestulkoon ollut raskaana tai imettänyt. Hormoonit heittelee ja keho ei siitä ihan parissa kuukaudessa palaudu. Olen jotunut käymään itseni ja oman peilikuvani kanssa moneen otteeseen keskusteluja ja valehtelisin jossei mun kateusviisari yhtään värähtäisi nähdessäni jonkun nuoren naisenalun täydellisen vartalon. Imetän vielä ja siksi en halua aloittaa mitään sen kummempaa dieettiä. Haluan saada pikkuhiljaa balanssia niin syömiseen, kuin liikkumseen utta ihan oman jaksamiseni ehdoilla. Toissapäivänä ajattelin että huomenna lähden pitkälle vaunulenkille raikkaaseen ilmaan, mutta kun sitä on ollut hereillä 1.30 asti kun joku lapsista on valvottanut niin päätin että lepään. En pakota itseäni mihinkään.

 

Meistä naisista ei varmasti kukaan ole koskaan täysin tyytyväinen omaan kehoonsa, mutta pidän tärkeänä olla sinut itsensä kanssa. Jos mulla on muuten kaikki osa-alueet elämässä hyvin niin ne muutamat liikakilot on todella pieni ja jopa naurettava asia siihen nähden, mitä taas jonkun muun elämässä saattaa olla huonosti. Lihavuttaa en silti lähde koskaan puolustelemaan, koska se on sairaus ja jos nitä liikakiloja on kymmenittäin on se jo terveydelle niin suuri riski, että siihen kannattaa puuttua. Jos oma voima ei riitä niin ammattilaisia on nykypäivänä jokaisen tarpeeseen. Lihavuus kulkee aika usein käsikädessä syömiseen ja jos ruokaan on kuitenkin rahaa laittaa paljon, niin tekosyy ei voi olla silloin: kun kaikki maksaa. Miksi me ei ylipäänsä olla valmiita sijoittamaan rahaa itseemme, koska me joudumme koko elämän katsomaan sitä omaa peilikuvaa. Itsevarmuus on niin sidonnainen omaan itseemme, että miksi annamme sen päästä retuperälle?

Ja nyt toteutin pitkäaikasen haaveni <3 Ooon taas punapää

Mun kuvan Mekko House of Brandonista* löytyy TÄÄLTÄ*

Lue edellinen postaus: Perheen hyvinvointi on tärkeää

-Umppu

16 kommenttia

 1. Oops kirjoitti:

  Wau! Hyvä kirjoitus ja oletpa hehkeä! Aivan ihanat hiukset!! ? mulla saman ikäinen tyttö kuin teidän Vikke. ☺

 2. Riikka kirjoitti:

  Voisitko laittaa postausta siitä kuinka tukanväri vaihtuu mustasta punaiseen? Nimimerkillä pitään haaveillut mustasta kirkkaanpunaiseen siirtymiseen. Upea tukka ♡

 3. Jenna kirjoitti:

  Wau! Punainen tukka sopii sulle tosi hyvin! 🙂

 4. Westend Mum kirjoitti:

  On tärkeää, että ihmisellä on hyvä olo, oli se vartalo sitten millainen vain 🙂
  http://westendmum.fi

 5. Katja kirjoitti:

  Tuo vaaleampi tukka sopii sulle tosi hyvin ja myös nuorentaa sua! ?
  Joskus olisi kiva nähdä sua myös kevyemmässä silmä-/kulmameikissä.
  Joskus olet julkaissut lähes meikittömiä kuvia ja olet niissä tosi kaunis ja freesi! Enkä nyt tarkoita moittia meikkityyliäsi, mutta usein less is more ?

  • primebody kirjoitti:

   ei mulla juurikaan ole kulmissa meikkiä, koska niissä on pigmentoinnit ja samoin pidän risiä, jotenka en edes paljoa käytä silmämeikkiä 😉

 6. Laura V kirjoitti:

  Todella mahtava hiustenväri. Aivan ihana ja sopii erinomaisesti sinulle!

 7. Riitta kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus. Pakko kommentoida sun ulkonäköä myös. Olet todella kaunis ja tuo hiustenväri on upea.

 8. Teresa kirjoitti:

  Ihanat hiukset sopii sulle tosi hyvin!! 🙂

 9. Sarkku kirjoitti:

  Ihana teksti ja ihana Umppu! ❤

 10. Sanni kirjoitti:

  Pakko minunkin sanoa, että olet todella kaunis ja hiuksesi olivat ennen aivan mahtavat. Nyt hiuksesi ovat vielä ihanammat ja sopivat sinulle todella hyvin.

 11. M kirjoitti:

  Raskausutelut on tosi kivoja näin kahden vuoden lapsettomuushoitojen ja viikko sitten tapahtuneen keskenmenon jälkeen… Ihmiset on idiootteja kun ei osaa ajatella mitä suustaan päästää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.