Hae
Prime Life by Umppu

Sisältä pelkkä tuhnu

Mää oon useasti kirjoittanut kuinka aloitan urheilun, mutta eihän siitä oo mitään vieläkään tullut. En tiedä mikä on kun tavallaan mikään liikunta ei kiinnosta millään tapaa.. Se on tuntunut jotenkin kamalalta uhraukselta, suunnittelulta ja pakkopullalta.. Näin tuttuni Karoliina Luotosen  face seinällä videon, missä kuvattiin fustraa ja laitoin heti videon nähtyäni hänelle viestiä, että sopisko toi mulle? Oon jotenkin todella varovainen liikunnan suhteen muutenkin, koska mulla on takana kaksi hyvin lähekkäin ollutta raskautta.  En tiedä miksi kaikki tuntuu nyt jotenkin vastemieliseltä, mutta päätin mennä sen oman mukavuusalueen yli ja sovittiin tapaaminen.

Mitä on Fustra?

Fustra on tapa liikkua ja harjoitella niin, että lihaskireydet hellittävät, nivelten liikkuvuus lisääntyy, kehon virheasennot korjaantuvat sekä kehon hallinta ja keskivartalon lihakset vahvistuvat.Muun muassa istumatyö, raskaus, erilaiset harrastukset ja kiputilat muuttavat ryhtiä.Ajan myötä virheasennot aiheuttavat kipua ja heikentävät toimintakykyä.

No sinne sitten painelin Tampereen liikuntamaailmaan ja Karoliina olikin mua jo vastassa aulassa. En tiennyt yhtään mitä odottaa ja se oli toisaalta hyvä asia. Näytetunnilla katsotaan asiakkaan lähtötilanne ja kartoitetaan mistä homma aloitetaan. No totesin siinä mielessäni, että olen sisältä pelkkä tuhnu. Olen täysin rapakunnossa… toki sain kehuja, että mulla on hyvät niskalihakset hahahah come on .. niskalihakset 🙂

Kaikki liikkeet näytti todella helpoilta, mutta kun pääsin itse asiaan eli niitä toteuttamaan niin ne oli aivan super vaikeita ja vaati täydellisen keksittymisen, enkä siltikään pystynyt hallitsemaan kehoani. Tunti oli todella opettavainen ja vei ainakin itseltäni turhat luulot pois. Olen kuvitellut että koko elämäni aikana harrastettu liikunta jotenkin jäätäisi positiivisia jälkiä, mutta olin väärässä. No siitä sitten varattiin aikaa seuraavaan tapamiseen ja tästä se sitten lähtee..

Fustra on todella mielenkiintoista ja siinä nimenomaan keskitytään niihin syviin lihaksiin, mitä emme juuri koskaan treenaa. Mulla on tällä hetkellä tärkeää mitenkä voin eikä se miltä näytän. Tästä se sitten taas lähtee homma käyntiin. Kirjoittelen tästä aiheesta jatkossakin ja siitä kuinka etenen. Voin ehdottomasti suositella tätä jo nyt, nille ketkä eivät välttämättä halua sitä perus kuntosalia.

Vaikka oon tosi fiiliksissä tästä että vihdoin sain jotain aikaiseksi, niin silti mun miele ei ole vielä mukana. Katsotaan mitenkä mun käy. Me tehtiin nyt 20 tunnin pituinen suunnitelma eteenpäin ja asetettiin juuri selliaset tavoitteet mitkä on mulle itselleni tärkeitä. Loma teki tehtävänsä ja huomaan hyviä merkkejä omassa vierystasossa. Luonto on myös nyt niin kaunis että <3 Oon kesän lapsi ei sille vaan voi mitään.

Meillä on yöt jo suht ok ja vaikka lapset herää saa ne nukutettua heti udelleen. Vaikka herään niin nukadan heti uudelleen enkä aamulla edes muista olenko herännyt kerran vai viisi.. Vinkki vitosena voin antaa: lastenhuoneeseen pimennysverhot*  Ne löytyy Elloksen* valokoimista alkaen 17,90e. Jos se on hinta paremmista yöunista niin sehän on kuin ilmaista.

Lue edellinen postaus: varjostaako pelko elämää?

-Umppu

 

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.