Hae
Prime Life by Umppu

Varjostaako pelko elämää?

Nyt saa lukea aivan liian usein erilaisista terrori-iskuista joka puolella maailmaa. En voi käsittää näitä tekoja en sitten millään. Mitenkä joku voi käyttää jopa vuosia iskun suunnitteluun ja uhraamaan vielä oman elämänsä iskulle. Viimeisimmässä tapauksessa iskun tekijä oli vielä rahoittanut tätä saamillaan valtion tuilla.. huh huh.. Ehkä iskun tekijä saa jonkinlaista arvostusta näissä terroristipiireissä en tiedä. Sairashan ihmisen täytyy olla että jotain noin julmaa tekee. Ihminen pitää olla täysin aivopesty. Mikä näissä iskuissa on edes takana…? Sitä tuskin mietitään kuinka paljon surua ja pelkoa nämä aiheuttaa. Tuskin mietitään uhreja tai uhrien omaisia, joille aiheutuu valtava ja tuskainen suru, mistä ei välttämättä koskaan pääse yli.. Mitenkä sairaaksi maailma onkaan mennyt? Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Itse toivoisin kuitenkin että media ei rieppottelisi näitä aiheita määräänsä enempää. Kun katsot mitä tahansa lehteä on se täynnä jatkuvasti pelkää terrori-iskua. Toki ihmiset varmasti haluavat asiasta tietää, mutta samalla nämä aiheuttaa valtavaa joukkohysteriaa ja pelkoa.

Moni on kysynyt multa että mitenkä uskallan matkustaa lapsieni kanssa ja enkö pelkää että jotain sattuu.. Ajattelen, että jos jotain iskuja on tulossa niin ne voi osua  minne tahansa. En pois sulje ollenkaan mahdollisuutta etteikö meille tänne Suomeen voisi osua joku kerta. Pitääkö meidän pelätä? Ei… On aivan turha antaa pelolle valtaa, koska suurinosa ihmisistä kuitenkin kuolee omaan kotiinsa. Jos vain pelkää niin ei ole oikeastaan mitään paikka missä on täysin turvassa.

Iskut on kamalia ja mua ahdistaa lukea niistä. Siksi välttelen muutenkin nykyään iltapäivälehtien lukemista päivittäin mitä tein ennen jatkuvasti. En halua nähdä niitä kärsiviä ihmisiä, omaisia saati sitten lapsia, koska ne kuvat tuntuu niin epäoikeudenmukaisilta ja väärältä. Kukaan näissä iskuissa kohteeksi joutunut on tuskin tehnyt mitään sellaista että ansaitsee noin kamalan kohtalon..

Koitan vältellä puhumista lapsille näistä asioista ihan vaan siitä syystä, että lapsen mielikuvitus on joskus ihan mahdoton. En halua luoda heille pelkoa turhaan. Lapsilla on heidän omat pelkonsa ja ainakin toistaiseksi hyvä niin. Hei eivät tarvitse niitä yhtään lisää. Meillä jokaisella kuuluisi olla oikeus turvalliseen elämään ja sellaiseen, missä ei tarvisi pelätä. En silti usko että sillä, että istut kotona peiton alla pääset yhtään sen parempaan lopputulkseen, kun sillä että jatkat vain elämää.

Lue edellinen postaus: Kiusaamisen tulee loppua

-Umppu

6 kommenttia

 1. Märzu kirjoitti:

  Sopipa osuvaan saumaan tämä kirjoituksesi! Tiistaina kahdeksi viikolle Kreetalle ja suututtaa, kun innostusta meinaa hieman laimentaa pelko – tiedän, että terrori-iskun todennäköisyys on todella pieni, mutta viimeaikaisten tapahtumien vuoksi ei voi oikein olla ajattelematta asiaa.

  Mutta kaikesta päätellen kun teilläkin oli oikein ihana loma Kreetalla, niin ehkä meilläkin 🙂 mukavaa kesää!

 2. Taru kirjoitti:

  Juurikin näin!

 3. Jonna kirjoitti:

  Samasta syystä oon itse lopettanut tv-uutisten katsomisen. Tärkeimmät uutiset luen tekstitv:stä kun siellä ei oo ees kuvia kauhistuttamassa.

  • Sere kirjoitti:

   Pää pensaaseen vaan, niinhän se maailmankuva laajenee 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Ööö, mitähän sä tolla tarkoitit?
   Miksi mun pitäis mun maailmankuvaa laajentaa katsomalla uutisia joissa näytetään mm. sotaa ja muuta p****? Kyllä mä sen verran kartalla pysyn että voin valita uutiset ja ohjelmat mitä katson ilman että työnnän sen pääni pensaaseen ja kuvittelen että pahat asiat häviää sillä tavalla…
   En mä katso vaikkapa politiikkaakaan kun se on ärsyttävää jauhantaa mutta suurinpiirtein olen maani asioista selvillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.