Hae
Prime Life by Umppu

Tipsejä matkailuun lasten kanssa

 

Ei ole enää monta päivää, kun päästään reissuun koko perheen kanssa. Moni varmasti miettii matkustamista lasten kanssa ja sitä onkon se ollenkaan rentouttavaa ja saako siitä mitään irti. Voin kertoa omia kokemuksia matkustamisesta lasten kanssa ja mitä kannattaa ottaa matkalle mukaan. Se mikä on selvää on, että matkan luonne muuttuu matkustaessa lasten kanssa. Olen oppinut monta asiaa käntapään kautta ja tiedän mitä virheitä en enää tee. Jos ajatellaan matkustusta lentokoneessa, niin en pakkaa enää itselleni koneeseen muutakun vaihto paidan, siltä varalta että se saattaa olla jossain vaiheessa täynnä jotain lapsen tuotosta:) Matkustan lähes aina todella mukavissa vaatteissa, koska aina on joku lapsista sylissä. Valitsen myös vaatteiden materiaalin niin itselleni kuin lapsille ettei se ole liukas, jotta sylissä olo on mukavaa. Kiiltävät jumppatrikoot on ehdoton nou nou.. Lapsille on mukana hieman evästä ja sellaista tekemistä, millä ne viihtyy paikallaan. Olen jo aikaa sitten haudannut omat elokuva hetket viinilasin kera. Koneessa yksi suosikki on i pad, johon on ehdottomasti oltava kuulokkeet. Naapuri ei halua välttämättä kuunnella Frozenia koko lentomatkaa. Lento mennään ihan täysin lasten ehdoilla. Pienen vauvan kanssa kannattaa ehdottomasti pitkille lennoille olla paikka mihin saa kopan seinään kiinni. Meillä oli se Vivianilla Miamin lennolla ja se oli aivan loistava, koska lapsi nuukkuu siinä tukevasti ja äiti saa hetkeksi lapsen pois käsistä.  Myös kantoliina/kantoreppu on kätevä koneessa, jolloinka saat omat kädet hetkellisesti  myös vapaaksi. (toimii myös loistavasti kentällä)

Sen minkä olen myös oppinut on että hiukset laitan kiinni nutturalle. Niitä ei silloin kukaan pääse repimään, eikä ne esimerkiksi vaippaa vaihtaessa osu mihinkään ;). En myöskään laita huulipunaa, koska puna on jonkun lapsen päässä. Syön itse ennen lentoa, koska voi olla tilanne, että  et vaan pysty yksinkertaisesti syömään… varsinkin jos lapsia on monta kuten meillä ja kaikki sylit on varattuja.

Meillä on ollut jokaisella kerralla mukana matkarattaat. Niitä saa suht edullisesti ja nytkin tilasin tupla sellaiset, joita odottelen postista. En viitsi ”tuhota” omia kalliita rattaita ja niiden kasaaminen, kokoominen ja pakkaaminen on aina yhtä työlästä.  Syystä että kohteessa liikkuessa ne mahtuu mahdollisesti taksiin ja menee muutenkin näppärään tilaan.

Pienillä lapsilla kannattaa olla uv uima-asut. Varsinkin pienten kanssa pienet uikkarit ja suuri määrä rasvaa tekee lapsista liukkaita. Uv uikkarit suojaa auringolta ja ei tarvitse koko aikaa miettiä palamisen riskiä. Hankin juuri lomalle lapsille sellaiset uv hatutkin, millä voi uida. Ei ehkä maailman söpöin hattu, mutta se suojaa kunnolla päätä ja niskaa.

En juuri muuten käytä hoitolaukkua, mutta matkoilla se on näppärä. Samassa pussissa kulkee mukana kaikki lasten tarpeelliset tavarat, niin ne ei joudu hukkaan eikä mitään olennaista unohdu.

Kun lapset on vauvoja otan niille mukaan kaikki ruoat suomesta. Vaikka paikanpäältä saa myös kaupasta, mutta oon kokenut sen helpommaksi itselleni. Mulla on myös aina mukana lusikat ja  pullot jolloinka syöttäminen missä tahansa on mahdollista. Vaipat otan myös täältä mukaan ja kaikki sellaiset perus jutut, kuten panadolin yms. Aina kannattaa huolehtia että lasten vakuutukset on kunnossa ulkomailla, sillä jos tapahtuu sairastumisia niin lapsen voi aina surutta viedä lääkäriin. Monissa maissa lääkärin saa myös tilattua hotelliin.

Lasten kanssa kannattaa valita lapsiystävällinen hotelli. Ihan siitä syystä että sieltä saattaa löytyä kavereita ja niissä on usein lapsille suunnattua ohjelmaa. Jos lapsilla on jo hieman ikää on niissä usein erilaisia kerhoja, minne lapsen voi halutessaan viedä ja näin vanhemmat saavat hetken huilata.( se on ihan sallittua ;)) Koitan aina sihdata lasten päiväunet siihen pahimpaan auringon paahde aikaan. Joskus ollaan Juuson kanssa hyödynnetty päiväunet esim kierrellessä kauppoja, missä on usein myös ilmastoinnit ja laset nukkuu paremmin hieman viileässä.

Lomaa ei kannata liiaksi suunnitella, vaan mennä fiilispohjalta. Voi olla päiviä että lapset paahtaa altaassa aamu 7:stä asti ja on jo iltapäivästä ihan poikki. Kaikki tietää millaista väsyneen lapsen kanssa on koittaa lähetä jonnekkin paikkaan, kun mikään ei oiken onnistu. Me ei olla otettu mukaan sen kummemmin mitään leluja. Paikanpäältä voi ostaa vähän hiekkaleluja tms, mitkä voi usein jättää hotelliin loma loppuessa. Se ei ole kovinkaan suuri sijoitus.

Meidän lomat lasten syntymien jälkeen on muuttunut, enkä oletakkaan  makaavani rantatuolissa coktailia siemaillen. Nautin touhuta lasten kanssa asioita mistä he tulevat iloisiksi, jolloinka olen myös itse iloinen. Vaatteita ei kannata roudata hirveää märää varsinkin jos kohteessa on lämmin. Mulla on usein mukana pieni purkki pesuainetta, millä voi huljauttaa vaatteet ja ne kuivuu melkein tunnissa auringossa.

En myöskään pakkaa itselleni kovinkaa paljon vaatteita mukaan. Ne bilemekot ja korkokengät olen jo kauan sitten unohtanut. En edes jaksa juuri meikata, jollei illalla olla menty vähän hienommin syömään. Mulla on aina matkakokoja mukana, ettei ne vie laukustat paljoa tilaa ja tyhjät purkit voi heittää pois. Oon myös reisussa oppinut että on joskus kiva mennä myös ajoissa nukkuun , vaikka samaan aikaan lasten kanssa niin aamulla jaksaa taas.

Meillä on usein ollut hotelli, missä ruoat kuuluu hintaan. Se helpottaa varsinkin lasten kanssa ruokailua ja se tulee huomattavasti edullisemmaksi. Siinä on myös se etu että aina ei ole tarjolla vaan niitä ranskalaisia.

Pyydän usein etukäteen hotellista huoneeseen potan. Reisussa on helpompi harjoitella kuivaksi. Katsotaan mitenkä meidän käy 🙂

Matstaminen antaa lapsille aivan erilaisia elämyksiä/kokemuksia ja samalla siinä oppii eri maiden kulttuuria. Vaikka pienemmät ei siitä oiein vielä muista mitään, niin se läsnäolo on hyvin tärkeää heille. Vili on jo sen verran vanha että se muistaa ja nauttii lomasta. Koitan saada pakattua meidän viikon elämän kolmeen matkalaukuun. Katsotaan kuinka siinä onnistun. Fiilis päästä lämpöön on kyllä mahtava ja kauan odotettu. Toivon, että hotelli on yhtä upea kuin kuvissa. Kreikka on myös ruoan kannalta yksi omista suosikeista ja toivonkin että saan syödä edes kerran päivässä lämpimän aterian 😉

Tilasin reissun muutaman uuden maximekon. kuvassa oleva sininen mekko löytyy TÄÄLTÄ* On aivan super ihanan tuntuinen ja tuntuu siltä, kun ei olisi vaatteita päällä lainkaan. Mekon alla saakin mun vatsamakkarat löllyä ihan rauhassa, kun ei mistään purista.

 

Mukaan lähtee myös ehdottomasti tämä mekko, minkä löydät TÄÄLTÄ* Paljon on nyt muodissa olkapäät paljaana olevia mekkoa. Näillä on myös helppo imettää 😉 House of Brandonin valikoimiin on tullut aivan mielettömän upeita kesämekkoja niin arkeen kuin juhlaan. Kannattaa hankkia ne nyt, kun niitä on vielä on jäljellä TÄÄLTÄ*

Lue edellinen postaus: Asiakasta harhaanjohtavat hiuskuvat

-Umppu

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.