Hae
Prime Life by Umppu

Kanna kilos ylpeästi

Meitä ihmisiä on moneen muottiin. Itselläni on pituutta se 155cm ja puntarilla en ole hetkeen käynyt. Oletan sen olevan siinä 60 kieppeillä..  Jatkan edelleen kapinointia voimakkaisiin kuvanmuokkauksiin, fittereihin ja erilaisiin älylaitteiden kavennustyökaluihin. Koen ne hyvin epätodellisina asioina. Nykypäivän rantamuoti on aika kaukana siitä millaisissa asuissa itse tykkään olla rannalla. Pukisin mieluusi bikinit, missä on miljoona erilaista remmiä, mutta mitenkäs sitten jos jokaisesta välistä tursuaa se oma läski? En myöskään halua sellaisia rusketusraitoja pitkin kehoani, että joudun miettimään koko kesän mitä voin pukea päälle. Mutta se mikä on hienoa…. on että uimapuvut on tulleet takaisin. Kokeilin muutamia vanhoja bikineitäni tulevaa lomareissua varten ja nauroin, sillä istuessani koko alaosa peittyi vatsamakkaroiden alle ja näytin siltä, että minulla ei ollut ollenkaan housuja jalassa. Ne hialutui myös niin syvälle persvakoon, että niitä saisi olla alvarrinsa sieltä kaivelemassa… eli siis EI JATKOON.

Onneksi nyt myös muodissa on kokouimapuvut. Oon joskus vannonut, että en kokouikkaria päälleni laita, mutta niin sitä vaan muuttaa mielensä. Onneksi niitä on saatavilla kaikenlaisia, eikä tarvitse tyytyä siihen kolmiraita perusmamma malliin. 

Musta tuntuu että moni ystävistäni, jotka eivät ole tyytyväisiä omaan kehoonsa välttelevät uimarantoja viimeiseen asti ja aurinkoa voi ottaa vain oman parvekkeen pohjalla niin ettei vaan kukaan nää.. MIKS. Eikö ”lihavat” saa enää käydä rannoilla. Kannattaa muistaa että on sitä selluliittiä laihoillakin ihmisillä. Miksi me kuvittelemme että rannat eivät ole meille kaikille? Onko olemassa jotain titettyä muottia tai kokoa milloinka sinne saa mennä?. Mää oon ainakin itse oppinut näiden vuosien varrella, että mua ei vois vähempää kiinnostaa (edelleenkään) mitä muut musta sielä ajattelee. Toki on olemassa muutamia asioita mitä itse häpeän, kuten tuulessa liehuvat pimppakarvat, mutta se asia on vielä nopeasti ja helposti hoidettavissa.

Kaikki mediat pursuaa laihdutusohjeita kesäkuntoon… Jos ajatuksella lähtee leikkimään niin tuntuu hullulta dieetata koko kevät vain sen vuoksi että mietimme alitajunnassa miltä me näytämme uikkareissa tai pahimmassa tapauksessa mitä muut meistä ajattelee. Jokainen varmasti tietää että ylipaino on terveysriski ja liikakilojen kanssa ei ole tuskin kenelläkään mukava olla, mutta missä on se kohtuus? Musta tuntuisi hullulta olla kateellinen esimerkiksi 20 vuotiaan fitnessmimmin kropalle, koska hänen kropallaan ei ole mitään tekemistä mun kroppani kanssa.

 

Mulla ei ole edes puolta vuotta viimeisestä synnytyksestä ja viimeiset 2 lastani olen tehnyt kahden vuoden sisällä. Voin aivan huoletta ja ylpeänä sanoa että vois asia pahemminkin olla. Kannan siis oikein ylpeänä omat muutamat liikakiloni ja selluliittini. Olen aiemminkin sanonut, että seksikkäin piirre ihmisessä on itsevarmuus. Otteko koskaan nähnyt somessa sellaista videoo, missä hieman isovatsainen mies joraa altaalla täydestä sydämestä? Jos et niin laitan sen tähän… ainut mikä mua tässä videossa vitutta on sen otsikko. Tää viedoa saa mut aina hyvälle mielelle. Siinä on elämäniloa ja se saa varmasti jokaisen hymyilemään. Häntä tuskin kiinnostaa Pas…..n vertaa mitä muut siitä ajattelee. Hän on varmasti nauttinut lomasta hyvän ruoan parissa 😉 ja nauttinut olostaan ja niin aion  minäkin tehdä meidän lomalla.

 

Tiedän että en halua olla tässä painossa koko elämääni, mutta annan kilojen tippua ihan omassa rauhassa ja itsekseen. Raskaudesta palautuminen vie aina oman aikansa ja vielä kun imetän ei tulisi mieleenkään aloittaa mitään dieettiä.  Mulla on onneks vaikka koko loppuelämä aikaa muokata itseäni ja tehdä tulevaisuudessa enemmän asioita oman voinnin ja itseäni miellyttävän ulkonäön eteen. Kun sanotaan että lapsilla on niitä vaiheita, niin niitä on myöskin aikuisilla. Mulla on nyt tämä vaihe ja tiedän että se ei ole pysyvää ja se on mulle aivan täysin fine. Haluankin sanoa kaikille (varsinkin juuri synnyttäneille) naisille, että uskaltakaa olla rohkeita. Älkää välittäkö niistä mahdollisista katseista, koska niillä ei ole mitään merkitystä. Vaan sillä on että tunnet kuuluvasi porukkaan.

Vaikka äiti saa olla seksikäs ja kaikilla meillä on oikeus tunteeseen  olla kaunis, niin emme saa asettaa itsellemme liian suuria paineita. Mulle joku kehoitti suihkurusketusta ennen reissuun lähtöa, mutta en ymmärrä miksi tai tavallaan ymmärrän, mutta en näe tai koe sitä millään tapaa tarpeelliseksi. Mun mies ja mun perhe raskastaa mua vaikka iho onkin kun raaka kalkkuna.

Haluan sanoa kaikille, että antaa palaa vaan. Meillä kaikilla on siihen oikeus. Säteilkää sielä rannalla ja nauttikaa olostanne

Lue edellinen postaus: Lama-ajan lapsi

-Umppu

27 kommenttia

 1. Lovisa kirjoitti:

  Sulla on Umppu todella kaunis figuuri! Edestä ja takaa ? Ihanaa lomaa!

 2. Karoliina kirjoitti:

  Voi kiitos Umppu tästä postauksesta! Oot kovin rohkea nainen. Kivaa lukea, kun oot niin suorasanainen ?
  Mä pohdin näitä ihan samoja asioita viikonloppuna, ja eilen kirjoitinkin samoista aihepiireistä. Menin nimittäin ajattelemaan just niin, etten voi mennä rannalle ens kesänä koska on näitä raskauskiloja, raskausvatsanahkaa ja muutenvaankiloja.
  Ääh paskat, kyllä voin mennä. (Jos haluat, käy lukaisemassa mun ajatuksia aiheesta tuolta: http://suutarinlapsilla.com/raskauskiloillani-on-lupa-nakya/

 3. Neiti Kesäheinä kirjoitti:

  Kadehdittavaa itsevarmuutta! Ihailen suuresti rohkeuttasi ja suoruuttasi.
  Hyvää lomaa koko perheellenne!

 4. Sussu kirjoitti:

  Oot todella kaunis ja todellakin voit olla ylpeä kropastasi!!☺ viimeisestä synnytyksestäsi on aika lyhyt aika!

  Itse synnytin 3kk sitten ja vauvauintia varten löysin tosi kivan uimapuvun. Vähän samanlainen kuin sulla, mutta alaosa peittävämpi ☺ tosi kiva tällaisen juuri synnyttäneen kannalta, että kokouimapuvut on taas muodissa.

 5. Taaja kirjoitti:

  Mistä tuo uikkari on? Tosi kivan näköinen!

 6. Minnea/Minnean muruja-blogi kirjoitti:

  Hyviä pointteja! Jokaisen kuuluisi olla ylpeä vartalostaan, oli se sitten minkälainen vaan! Ihminen on aina arvokas ja ihana! Eikö olisi mukavampaa nauttia elämästä kuin huokailla koko ajan että on liian iso/pieni/pitkä/lyhyt/nuori/vanha/mitä vaan!

 7. Westend Mum kirjoitti:

  Juuri niin, ylpeästi vain omana itsenään 🙂
  http://westendmum.fi

 8. Lilian kirjoitti:

  Siis AI ETTÄ tätä kirjoitusta kuvineen!!
  Olet kaunis nainen ja itsevarmuutesi tarttui tänne sen verran, että uskallan tänä kesänä mennä vaikka sinne rannalle oman epätäydellisen täydellisen kroppani kanssa ❤️
  Mun mielestä äärimmäisen symppis toi Speedo-mies! Ja paljon parempi rytmi kuin ohjaajalla ??

 9. Salla kirjoitti:

  Tuulessa liehuvat pimppakarvat :”D ai kauhia että rakastan sun kirjoitustyyliä <3

 10. sara kirjoitti:

  Minkä ikäinen muuten olet? =)

 11. Linda kirjoitti:

  Umppu oot kyllä mieletön nainen, kiitos tästä postauksesta! Oon niin samaa mieltä kanssasi, kaikilla on oikeus olla vapaasti rannalla tai missä tahansa. Filtterit ja kuvanmuokkausohjelmat on kivoja, mutta ne ei muuta sitä miltä todellisuudessa näytät, miksi siis käyttää niitä??

 12. Karkki kirjoitti:

  Naisvartaloita on yhtä monta erilaista kuin on naisiakin. Rohkeasti vaan rantsuun! Sillä kun katsot ympärillesi niin huomaat, että ainoat ”naiset”, joilla itseasiassa on täydellinen vartalo ovat teinitytöt. Että muhkurat ja makkarat kehiin vaan!

 13. Mipe kirjoitti:

  Tän postauksen myötä marssin huomenna kauppaan hakemaan kokouikkarin, mitä olen katsonut jo jonkin aikaa. Mitä sitten vaikka jostain vähän tursuaakin. Olet upea.

 14. Riina kirjoitti:

  Olet todella rohkea, upea ja näyttävä nainen. Voi kunpa minäkin saisin sinun itsevarmuutesi! Suorastaan säteilet. Ihanaa!!! 🙂 <3

 15. gbnmmk,bn kirjoitti:

  Sullahan on Umppu ihan mieletön kroppa. Vaikka on liikakiloja, ne on sopivissa paikoissa. Olet uhkea, ihana. Ja ihosi on kaunis. Taatusti menet rannalle ja nautit lomastanne. Itse olen hieman yli kolmekymppinen ja kärsin sukurasitteena niin järkyttävistä,pullottavista, röpelöisistä suonikohjuista jaloissa että yleiset rannat tai vaikkapa shortsit ovat asia, joista voin vain haaveilla :(.

 16. Lellu kirjoitti:

  Minkä merkkinen tuo kamera on?

 17. Riikka kirjoitti:

  Umppu <3 Ihanaa lomaa teille!!

 18. Niina kirjoitti:

  Miksi nainen ei saa näyttää enää naiselta? Tuntuu että vaan supertreenattu body on se ainoa oikea. Jumpassa tulee joskus tiirailtua toisten kroppia ( en ole naisista kiinnostunut 🙂 ) ja monesti ajattelen jos siinä nätisti naisellinen vartalo edessä että kyllä tuo vaan kauniimpi on kun monesti se vieressä oleva treeenattu miesmäinen pökkelö.
  Itsellä on kyllä paha mieli kun ei saa kilojaan kuriin,20 kg ylimääräistä edes normaali painoon. Ja joskus kyllä mielessäni ikävästi arvostelen muita ylipainoisia. Mutta varmaan umppu tietyn paino kaavan mukaan olet kyllä normaali painon rajoissa ja se on minustsa kaunis ja sopiva paino jo aikuiselle naiselle.
  Facebook on täynnä erilaisia paino\ terveellinen elämä ryhmiä. On kyllä käsittämätöntä katsoa mikä se meno niissäkin on,ei pitää kuulua niihin.

  • sara kirjoitti:

   Taas tätä ihanaa naisten vartalon haukkumista, johon olen niin kyllästynyt. Minusta on aivan yhtä törkeää haukkua kovaa lihastreeniä tekevää naista ”miesmäiseksi pökkelöksi”, laihaa naista poikamaiseksi jne. kuin haukkua lihavampaa naista tämän kiloista. Jokaisella on sellainen vartalo kuin on ja vartalo myös muuttuu elämäntilanteiden myötä. Jokainen saa toki pitää toisia vartalotyyppejä kauniimpana kuin toisia, mutta oikeastaan sen voisi pitää omana tietonaan.
   Rannalle on kaikilla oikeus mennä uikkareissa ja nauttia auringosta tai tanssia vatsa hyllyen ja nauttien musiikista ja tanssista. Elämän pitäisi olla muuta kuin toisten ulkonäön arviointia ja arvioitavana oloa.

 19. Elina kirjoitti:

  Itse olen varsin makkarainen nainen, silti tyytyväinen tähän vaikka toki jos kiloja tippuu se aina vaan hyvästä on, mutta en stressaa asialla päivittäin. Silti mua ahdistaa rannalle meno. Ja se johtuu siitä, kun joskus vuosia sitten ollessani vielä laihempi kuin nykyään viereeni käveli rannalla mies joka sanoi OIKEASTI että: ”Oot sitten kehdannu noin läskinä itses rannalle asti lyllertää.” Eipä tullu paha mieli ei…

 20. Siiri / Pilkettä kirjoitti:

  Ihanaa, että jatkat filtterikapinaa ja puolustat aitoutta. <3

  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta/

 21. Vepe kirjoitti:

  Nauroin ääneen tälle postaukselle. Sulla on mahtava huumorintaju ja ammennat arjestasi monissa eri elämäntilanteissa eläville mielenkiintosta luettavaa. Olen itse 22v opiskelija ja sun postaukset on ykkösiä! Ja mitä tohon rannalle menemiseen tulee, niin kyllä se tällästä ns ”laihaläskiäkin” mietityttää. Mahtavaa tulevaa lomaa koko perheelle 🙂

 22. Emma kirjoitti:

  Voi vitsit, näytät upealta! ❤️ 🙂

 23. Tampereen likkoja kirjoitti:

  minulla kasvaa kaikki karvat, en ajele. itse olin 34 vuotiaana ja 37 vuotiaana kauneimmillani, sitten lihoin ja taas 50 v olen hot. kova jumppa ja kalorien lasku pitää kuosissa ja bikineissä menen kesällä rannoilla.

 24. Jo kirjoitti:

  Sun kirjoitustyyli on uskomattoman hauska ja realistinen ?? kalkkunat yms, sait nauramaan!

  Mut aihe erittäin hyvä. Heräsin nyt 25-vuotiaana siihen, että oon laihduttanut jatkuvasti sitten 15-vuotiaasta. Siis kymmennen vuotta jatkuvaa laihdutusta! Siinä kuitenkin vain harvoin onnistuen..
  15-vuotiaana olisin halunnut olla 55kg kun painoin 60kg… no pääsin 57kg ja sitten pian vaan paino nousi koko ajan enemmän ja sahasin hieman alas ja nyt haluaisin olla edes 65kg kun olen 70kg. Pahimmillaan kuitenkin 75kg.

  Nyt haaveilen vauvasta ja ajattelen kaiholla miten niin monet kesät en mennyt rannalle kavereiden mukaan pelaamaan lentopalloa, kun olin muita isompi.. uskomatonta mutta nyt kun katson noita aiempien vuosien kuvia näytän vain terveellisellä tavalla normaalilta nuorelta naiselta, ja hoikalta.

  Kauneusihanteiden todellakin pitäisi muuttua. En todellakaan haluaisi että muut havahtuisivat tähän samaan tilanteeseen, kun nuoruus on jo ohi. Niin monta asiaa mitä en tehnyt, koska luulin olevani niin lihava.. kyllä nyt kaduttaa.

  Anteeksi pitkästä kommentista ja piti vielä sanoa, että et ole turhaan ylpeä itsestäsi, sillä näytät ihan helvetin hyvältä näissä kuvissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.