Hae
Prime Life by Umppu

Miten teillä nukutaan?

Vikellä on 5kk reilu jo mittarissa ja kehitys tästä eteenpäin on huimaa. Muutamassa kuukaudessa tästä eteenpäin aloitetaan kontaamaan ja siitä sitten kävelemään. Me siirryttiin nyt syöttötuoliin syömään, mikä helpottaa taas asioita eteenpäin. Ikeassa on ihan loistava puhallettava tuki minkä avulla lapsen saa tukevasti tuoliin. Meillä syödään jo 5 ruokaa päivässä imetyksen lisäksi. Ollaan säästytty erinäisiltä vatsanväänteiltä (lukuunottamatta rokotuksen vaivoja). Se äidin pikku vauva on jo kadonnut jonnekkin. Edelleenkin yöt on ihan täyttä sirkusta välillä. Vaihdettiin taas hieman nukkumisjärjestelyjä. Nyt ei mitään sen kummempaa muutakun vaihdettiin Juuson kanssa puolia niin mun on helpompi öisin imettää. Kuvittelin jo pääseväni siitä eroon, mutta rokotukset veti oikein kunnon takapakkia tässä asiassa. Pian päästään lomalle ja katsotaan jos sielä saataisiin jotain järkeä tähän touhuun.

Mulle sinänsä yöllä imettäminen ei ole mikään ongelma, mutta ne katkonaiset yöunet on edelleen yhtä helvettiä. Meillä oli eilen ensimäistä kertaa kotiapu ja kiitos sille, kuka sen on keksinyt. Sain nukkua ja nukuinkin niin sikeästi että en edes muista koska niin on ollut. Se tunne kun alitajunnassa tiedät, että sun ei tarvi herätä jokaiseen inahdukseen, vaan saat painaa unta pallon edes pari tuntia tekee ihmeitä. Hassua sinänsä että yks maailman luonnollisimmista asioista ei todellakaan ole enää itsestään selvyys. Vaikka en kuulu kirkkoon tai sen kummemmin usko mihinkään niin oon ihan tosissani rukoillut niitä yöunia 🙂

Mulla oli tänään kaapiien suursiivous ja painoinkin kamalan määrän vaatteita ja asusteita niin faceen kuin instagramiin. Kaikki sain myytyä ja saatiin ihan kivasti lomabudjettia kerättyä. Turha tavara kiertoon, mitkä on vaan olleet ylimääräisenä itsellä. On kiva että somenäkyvyys on jo sen verran laaja, että sitä voi hyödyntää tämänlaisissa asioissa. Myyntiin lähti Vivianin vanhoja vaatteita, Vilin vanhoja vaatteita, huivi, lompakko ja omia vaatteita. Ei tavinnut nähdä oikeastaan kovin suurta vaivaa ja sai taas kaappeihin lisää tilaa.

Huomenna on taas härdelliä luvassa, kun oon yksin lasten kanssa ja Vilillä on turnaus. Juusolla on taas koulua mutta ei onneksi kovin myöhään. Sunnuntaina oon taas töissä ja sitten on kummipojan synttärit illemmasta. Mun kalenterin tyhjäys on edelleen menossa ja koitan olla sopimatta mitään ylimääräsitä mikä aiheuttaa mulle lisää päänvaivaa. Ne jotka mut tuntee niin ehkä tietää kuinka vaikeaa se mulle on. Tänää mulla oli sentäs hetki aikaa nostaa jalat ylös ja juoda kuppi KUUMAA kahvia takapihalla. Oli niin upea päivä kerrassaan että. Loppuviikosta onkin kai luvattu taas lumisadetta.. Tänään on viimeinen päivä hyödyntää Biancaneven* -20% alennus koodilla UMPPU jotenka älä missaa mahdollisuutta. shoppaile TÄÄLTÄ*

Koitan keskittyä nyt hieman lepäämään enemmän ja saamaan nukuttua enemmän, että jaksan taas normaaliin tapaan. Alan nyt tekemään töitäkin enemmän ja kukaan ei jaksa, jos yöllä ei saa nukutuksi. Juuso jää pian pariksi viikoksi isyysvapaille ja sitä odotan että on toinen aikuinen arjessa mukana, sillä se helpottaa kummasti. myöskin samalla se toinen näkee hieman enemmän mitä se kotona oleminen todellisuudessa on ja varsinkin silloin kun on yksin. Uskon että se avartaa taas toisen osapuolen asemaa. Mulla ei ole koskaan ollut minkäänlaista ongelmaa jättää Juusoa lasten kanssa, koska luotan että hän kyllä pärjää. Aina kaikki on kuitenkin hengissä ollut, kun olen kotiin palannut. Mukavaa viikonloppua kaikille – Umppu

6 kommenttia

 1. Katri kirjoitti:

  Jään odottaan innolla Juuson instakuvia, ne on aina kohtuu timanttisia 😀 !!! #daddytakescare

 2. Anna kirjoitti:

  Saako tuon ikäistä lasta jo istuttaa? :-O Lapseni viime neuvolassa (5kk) hoitaja sanoi että ensi kerralla katsotaan vasta valmiutta istumiseen..

  • primebody kirjoitti:

   Se katsotaan jokaisen lapsen kohdalla erikseen. Toiset lapset on paljon jäntevämpiä kuin toiset ja kehitys menee varsinkin vauvana todella eri tahtia. Osa oppii kävelemään jo 9kk iässä, kun taas toiset 1,5 vuotiaina. Tähän ei ole mitään tiettyä ”tämä on oikea tapa”

  • Jokainen on yksilö kirjoitti:

   Meidän nyt jo vuoden ikäinen lapsi sai juuri 5kk iässä neuvolastakin siunauksen istutukseen (haha ihanasti sanottu :D). Tyynyt tuki riittävästi eikähän hän siinä koskaan tunti tolkulla istunu, oltiin itekkin tyytyväisiä kun syömishommat oli heti helpompaa. Ja 9kk iässä tämä vintiö alkoikin sit jo kävellä että jäntevä siis on.

 3. Jj kirjoitti:

  Meillä kans lähes 5kk ikäinen vauva ja yöt on yhtä helvettiä. Viime yönä menin hotelliin nukkumaan ja isä sai valvoa, kun ei enää oma pää kestänyt. Täytyy nyt itsekin selvittää tuo kotiapu ensiavuksi kun vielä ei saa ryhtyä unikouluun ja kaikki ”pehmeät” keinot öiden järkevöittämiseksi on jo tehny.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.